Pitääkö incin aina olla hyvä?

Blogiani lukiessa ei voi välttyä siltä havainnolta, että tykkään tutkailla kosmetiikkapurkkien ainesosaluetteloita ja arvioin usein jonkun tuotteen hyvyyttä tai heikkoutta tai perusteita iho- tai hiustuntumaan ainesosien perusteella. Minulla on  tiettyjä suosikkainesosia ja ”reseptityyppejä” joista pidän, ja sitten taas reseptityyppejä, joista tiedän jo testaamatta, ettei tuote todennäköisesti miellytä minua.

Sitä en sano, että nämä henkilökohtaiset mieltymykseni pätisivät aina muihinkin, eikä minun ns. heikompana pitämäni ainesosacocktail tarkoita sitä, että  tuote on yleisesti huono.

Ja joskus joudun huomaamaan ja myöntämään, että ne omasta melestäni ”vähemmän vakuuttavan” näköiset ainesosaluettelotkin kätkevät taakseen tosi hyvän tuotteen :)

Tällaisina hetkinä sitä miettii, että mitäs helkkaria, mitä väliä koko incien syynäämisellä on? Kun loppupeleissä tuotteen fyysinen toiminta ja kokemus iholla ja hiuksissa on se, millä on merkitystä. Ainakin hoidollisesti. Ainesosien ekologisuus ja herkistävyys ovat sitten toki muita arvoja joilla voi ja onkin väliä tietyille kohderyhmille. Näissä yhteyksissä incien tuntemuksella (ja esimerkiksi tuotteiden sertifikaateilla) on perustellusti merkitystä.

Tällä alustuksella päästään päivän kohteeseen eli ihanaan hiusnaamioon: Gorgeous Intensive Hair Mask.

GorgeousHairMask_IMG_6102

Brittiläinen salonkisarja Georgeous (aina niin vaikea sana kirjoittaa ^_^) on minulle entuudestaan täysin tuntematon merkki.

Sain naamion joskus muinoin Tigiä maahantuovan Warehousen edustajalta, ja kuten niin tyypillistä minulle, tuote hautautui pitkäksi aikaa muiden testituotteiden ja laatikoiden sekaan ja löysin sen tuossa kevään aikana.

Hiukset_IMG_2829

GorgeousHairMask_IMG_6107_2

Katsoin inciä.

Cetearyl alcohol, tekee paksua maskimaista koostumusta. Parafiiniöljy, vaseliini. Just, näitä mineraaliöljyjä jotka eivät imeydy eivätkä pehmennysominaisuudet ole lähelläkään kasviöljyjä, mitä niillä edes hiustenhoitoaineissa tekee. Cetrimonium chloride, joo, tämä selvittää ja silottaa mukavasti. Lanoliinialkoholi, sehän on tuttu mm. Nivean klassisesta Creme-voiteesta, kosteuttaa. Pantenoli, hydrattu soijaproteiini, jojobaöljy… Okei, ihan hyviksiä.

Mutta sitten lista jatkuu sitrushedelmäuutteilla joilla ei ole hiustenhoidollisia vaikutuksia, koska ne eivät selvitä, sido kosteutta tai pehmennä. Kuulostavat (ja tuoksuvat) vain hyvältä, kuten luonnon ainesosat aina markkinoinnissa; ”Meidän naamiossa on jojobaöljyä ja bergamotuutetta”. Totta kai paremman kuuloista kuin, ”Naamiomme hellii lanoliiniakoholilla”. Hedelmien jälkeen ei ole mitään mainittavasti hoitavaa, glyserolin pitoisuuskin lienee tässä purkissa mitätön kun se tulee hajusteiden jälkeen.

Purkinkylkitekstin perusteella Gorgeous ei vakuuttanut. Tämäkö on resepti erittäin kuivien ja vaurioituneiden hiusten intensiivisesti hoitavaan naamioon? Ainoa kasviöljy on jojoba, kun valittavana olisi paljon tehokkaampiakin hiustenhoitoöljyjä kuten kookos, avokado ja oliivi. Ei aminohappoja, ei keratiinia. Joo. Mä tuhahdin.

Ja kokeilin.

Hiukset_IMG_2830

Ja ihastuin.

GorgeousHairMask_IMG_6113

Epäilykset herättänyt mineraaliöljyillä buustattu voide osoittautui paksuimmaksi, kermaisimmaksi, selvittävimmäksi ja silkkisimmän tuntuiseksi hiusnaamioksi jota olen koskaan kokeillut. Hiukset jäävät hoidon jälkeen jämäkiksi, taipuisiksi, sileiksi ja kiharaherkiksi.

Ja niin ihanan tuoksuinen: raikas, miedosti ja tyyylikkäästi hedelmäinen, kuin hellepäivän cocktailjuoma kurkulla ja pehmeillä sitrushedelmillä. Voide on niin paksua että lusikka jää siihen seisomaan. Kermaisen liukasta kun sen levittää hiuksiin. Silkkistä, helmiäisen hohtoista. Kerta kaikkiaan ihanan tuntuista.

TÄMÄ jos mikä vastaa minun mielikuvaani ylellisestä tuotteesta.

Olisikohan kookosöljy muka sitten tehnyt tästä vielä paremman? ^_^ Ihan sama, eikä sillä tässä tapauksessa ole mitään väliä :)

Oletteko te joskus ihastuneet täysin mitäänsanomattomalta vaikuttavaan tuotteeseen?

Kommentit (16)
  1. Mulla kävi juuri näin ihan pari päivää sitten! Otin testiin Skin Blossomin kasvoveden, jonka inci vaikutti tylsältä ja ”ei niin tehokkaalta”. Ja yllätyin sitten kuitenkin, miten hyvältä ja hoitavalta se iholla tuntuu :) Teen juuri tuota samaa, että arvioin tuotteita incin perusteella, mua ei takakannen etiketissä lukevat suuret lupaukset vakuuta, vaan ne raaka-aineluettelo :)

  2. Mä joudun lukemaan incit tosi tarkkaan koska useampi raaka-aine aiheuttaa ärsytystä. Nykyään olen onnellinen joka kerta kun löydän iholleni sopivan tuotteen, vaikkei se olisikaan incin perusteella se kaikkein paras ja tehokkain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *