Karkkipäivä
Karkkipäivä

Pikainen: geelimanikyyristä

Kynsimoikat!

Ajattelin käydä raportoimassa, miten viime viikon torstaina laitettu geelimanikyyrini on kestänyt (kun sitä ainakin yksi lukija kysyi :)).

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun olen kokeillut geelilakkausta, joten itsellenikin on ihan mielenkiintoista tarkkailla miten hyvin se kestää. Geelilakkauksen luvataan kestävän parhaimmillaan noin kaksi viikkoa. (Ainakin OPIn geelilakkauksen, muista merkeistä en tiedä.)

Kynnet08112013_2

Kynnet tänään perjantaina 8.11.

Tiedän, että geelilakkaus on ihan tuttu juttu monelle teistä blogin kosmetiikka-aktiivisista lukijoista, mutta heitäkin varmasti on, joille termi ei sano mitään (kuten äitini ;)). Joten heille kerrottakoon, että kyseessä on led-lampun valossa kovetettava erikoislakkaus, joka kiinnittyy kynnelle tavallista kynsilakkaa tanakammin. Kynnelle tulee ensin pohjustava lakkakerros, sitten värilakka ja lopuksi kiinnittävä päällyslakka, ja jokainen kerros kovetetaan led-lampun alla.

Geelilakkauksen poistaminen onnistuu kotioloissa asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella (poistoainetta pumpuliin, pumpulit sormenpäihin ja foliot ympärille, odottele 10-15 minuuttia  ja pitäisi irrota), tai sitten lakkauksen voi käydä poistattamassa salongissa.

Kynnnet08112013

Minulle Magnetic Hair & Skincarella laitettu OPI-geelilakkaus on kestänyt oikein hyvin, tänään on 9 päivää manikyyristä ja vain muutaman kynnen lakkauksen alareuna on hieman ”ilmoittunut”. Pysyisiköhän nämä vielä siisteinä sinne Inspiration Awardseihin saakka..? No, se taitaa olla jo vähän turhan toiveikasta! ^_^ Mutta tosi kiva manikyyri kyllä kun saa siistit kynnet näinkin pitkäksi aikaa. Saa vielä nähdä miten poistamisen kanssa menee…

Onko siellä lukijoiden joukossa paljon kotigeelilakkausten tekijöitä? Miten hyvin teillä pysyy?

P.S. Eiliseen postaukseen liittyen – voivoi, teidän kommenteista päätellen taisin tehdä väärän mekkovalinnan…..

Kommentit (32)

 1. Miira

  Todella nätit ja siistit kynnet! Ihan uutta tietoa muuten tuo, että geelilakkaus lähtee kynsilakanpoistoaineella. Hyvä tietää.

  Tarkoitit muuten varmaan UV-valoa, etkä led-valoa :-)

  • Sanni

   Tarkoitit muuten varmaan UV-valoa, etkä led-valoa :-)

   Ei kun ihan led-valoa :) OPI-geelilakkaus (ja myös muun merkkiset, ainakin ne joihin osuin googlatessa) tehdään led-lampuilla. Ne ”tavalliset”, 4-5 viikkoa kestävät geeli/akryylikynnet tehdään UV-valossa.

   Magneticin Laura sanoi, että tuo käytetty valo on yksi niistä eroista, joilla geelilakkaus eroaa geeli”kynsistä”.

   • Dlux

    Osa geelilakoista on uv-kovetteisia ja osa led- ja uv-kovetteisia. Ledillä kovettuu huomattavasti nopeammin kuin uv-uunissa.

   • Veppe

    Heh, sellaista asiaa ei olekaan kuin ’led-valo’! :) Lamppu on laite ja valo on säteilyä. On erilaisia led-lamppuja, jotka voivat tuottaa valoa eri aallonpituuksilla. Led-lamppu voi ihan hyvin tuottaa UV-valoa. Käytetyn valon saa varmaankin selville laitteen tiedoista tai valmistajalta, rohkenen epäillä ovatko kynsiteknikotkaan ihan selvillä asiasta…

    • Sanni

     Heh, sellaista asiaa ei olekaan kuin ‘led-valo’! :)

     Jee, kaikkea oppii joka päivä! :)

     Ei siis voi sanoa ”UV-lamppu”…?

     • Veppe

      Toki voi sanoa ’UV-lamppu’, jos tarkoittaa vain jotain lamppua, joka antaa UV-valoa ja jonka mallilla (siis tekniikalla) ei ole väliä! :) Mutta joo, se UV kuvaa valoa, eikä kerro sitä, millainen se varsinainen lamppu on. Se voi olla esimerkiksi led-lamppu tai loisteputki. Jos siis vaikka laittaisi isännän UV-lamppu-ostoksille, niin pitäisi täsmentää, että minkä tyypin lamppu, millä kannalla ja millä teholla. ;p

      Samalla tapaa se, että lamppu on tehty led-tekniikalla, ei vielä kerro sitä, minkälaista valoa kyseinen lamppu antaa. Se voi olla UV:tä tai vaikka sitä 3000 Kelvinin lämmintä valkoista, jota moni lamppu kotivalaisimissa nykyään antaa. Siksi se ’led-valo’ on melkoista mystiikkaa – se voi olla mitä tahansa led-lampusta riippuen. :)

      • Veppe

       Unohtui se, että mä olen ainakin ymmärtänyt (=lukenut, en tiedä enempää kun en harrasta kynsijuttuja), että geelilakkojen kovettamiseen käytetyt led-lamputkin emittoivat nimenomaan UV-valoa, ainakin osittain. Lampun tekniikka vain on erilainen. Siinäkin mielessä on siis vähän hassua asettaa vastakkain ’led’ ja ’UV’.

       • RainDrop

        Olin tulossa sanomaan samaa, etta ei ole mitaan ”led-waloa” mutta olitkin ehtinyt selittaa jo asian perusteellisesti :-)

    • Jonna

     Mikä näsäviisas sielläkin on?!?!?! :-*

   • Miira

    Oli ihan pakko vähän kaivella tätä asiaa ja selvisi, että uv-valoja nuo ”kynsilamppu”-leditkin ovat. Vanhemmat uv-lamppumallit ovat elohopealamppuja ja nämä uudemmat ledejä. Monessa paikassa lamput on kuitenkin jaoteltu hassusti uv-lamppuihin ja led-lamppuihin, vs. marjat ja mustikat :-)

    Ledillä tuotettava uv-valo ei lukemani mukaan toimi kaikkiin geelilakkoihin, eli käytettävyydessä on kyllä eroja.

    Esim. tässä lyhyesti lisätietoa: http://www.chickettes.com/whats-the-difference-between-uv-and-led-nail-lamps/

 2. Jenny

  Mä ostin itselleni viime joulun alla joululahjaksi Sensationail-geelilakka aloituspakkauksen ja se on ollut kyllä hyvä ostos! Sensationailit on vielä aika edullisia, aloituspakkaus oli n. 80€ ja se sisältää led-lampun ja aloituspakkauksenkin aineilla tekee todella monet kynnet. Olen pitänyt lakkoja max kaksi viikkoa ja ne ovat sen ajan säilyneet täysin muuttumattomina, olen poistanut ne vain siksi että olen halunnut vaihtelua :D Poistaminen oli myös melko helppoa kun muhitti kynsilakanpoistoaineella tarpeeksi kauan ja sensationaililla on myös sellainen poistotyökalu (ja täydennyspakkauksia ja poistolappuja ja folioita jnejne). Mutta suosittelen pakkausta jos kotona haluaa kestolakkauksia tehdä, värivalikoimaakin on paljon :)

  • Jenny

   Ja ai niin, led-valo kovettaa lakkauksen paljon nopeammin kuin uv-valo, sensationailin kovetusajat on vain 30sek ja 1min :)

 3. Sinny O

  Mulla Sensationailin geelilakkaukset kestävät sen kaksi viikkoa, vaikka lakkailenkin päälle tiuhaan tahtiin. Usein laitan itselleni vain kaksi kirkasta kerrosta ”vahvikkeeksi”, enkä ollenkaan värikerroksia. Hyvin on toiminut, mun kynnet jopa pysyvät kasassa nykyään :)

 4. simppa

  Laitatin Tallinnassa hotellimme spassa juhannuksena orlyn vaalean geelilakkauksen, joka pysyi hyvänä yli 3vk :) siinä vaiheessa kun oma kynsi kasvoi ja tyveen tuli normaalia kynttä, niin viilasin geelauksen korkeuseron ”ylämäeksi” ja lakkasin värikkäällä normilakalla päälle. Ja kun väri kyllästytti niin pois, vähän viilausta ja uudet. Näin ollen poistin kynnet vasta elokuun alussa kun omat oli kasvanu toosi pitkiksi. Pienellä vaivalla geelaus kesti mulla 1,5kk ! Itselläni kasvaa nopeasti mutta katkeaa epätasasiksi herkästi niin tämä taktiikka piti kynnen kärjet kovana. Ei huonosti 25euron manikyyriltä!

  • Sanni

   Pienellä vaivalla geelaus kesti mulla 1,5kk !

   Oho, herranjestas! :)

   Ei huonosti 25euron manikyyriltä!

   No eipä todellakaan!

 5. Tintu

  Tein itse näitä opiskeluaikanani koulun hoitolassa. Pysyivät yleensä 2-3 viikkoon, joillakin 4 viikkoa ja huollossa vasta pois. Jos itse haluaa poistaa, ei riitä että vain laittaa muhimaan folion alle vaan pinta pitää ensin rikkoa viilalla:)

  • Sanni

   Jos itse haluaa poistaa, ei riitä että vain laittaa muhimaan folion alle vaan pinta pitää ensin rikkoa viilalla:)

   Hmm, onkohan tuo jotenkin merkki(=aine)kohtaista…? Kun Laura sanoi minulle että ihan vaan asetonipitoisella lakanpoistoaineella, ei mitään viilauksia.

 6. Anna

  Mulla on nyt ehkä kuukauden ollut geelilakkasetti kotona, ihan ebaystä tilasin. Lakkaus pysyy n. pari viikkoa, ja joudun ottamaan sen pois siksi, että kynnet kasvaa, ei siksi että lakkaus kärsisi. Yllättäen se lähtee parhaiten ilti raaputtamalla kynnen tyvestä, asetonituppoja en ole koskaan tarvinut.

  Lakka on kovalla käytöllä, kun työskentelen sairaalassa ja lotraan käsidesillä. Tavallinen kynsilakka kestää kaikella hartaudella laitettunakin töissä n. kaksi tuntia. Ero on aika huomattava!

  • jenn

   Mikäköhän on toimenkuva sairaalassa kun saat käyttääkynsilakkaa?

   • ciza

    Itse työskentelen psykiatrisella osastolla, ja kyllä meillä saa pitää kynsilakkaa – vaikka se kuluukin kauhean näköiseksi aika äkkiä, kun tulee silti pestyä ja puhdistettua käsiä useaan otteeseen vuoron aikana.

   • Anna

    Meidän sairaalassa kyllä geelilakan käyttäjiä tuntuu olevan kaikissa ammattiryhmissä. Leikkaussalityössä en ehkä itse käyttäisi. Sileäpintainen lakkaus ei oo sen suurempi infektio-ongelma kuin tavallinen kynsilakka tai lakkaamaton kynsikään, ehkä jopa päinvastoin.

    Sit lopetan, kun infektiolääkäri tulee huomauttamaan asiasta.

  • Valmistunut kosmetologi

   Törmäsin sattumalta tähän julkaisuun vasta nyt ja aloin lukea kommentteja. Geelilakkausta ei missään nimessä saisi repiä pois !! Se vahingoittaa kynttä ja kynsi vaurioituu. Paras tapa poistaa geelilakkaus on folion alla asetonia sisältävällä kynsilakan poistoaineella, jolloin se lähtee hellävaraisesti pois vahingoittamatta kynttä.

 7. Nyymimuumi

  Kosmetologiopiskelija täällä moi. Kyllö geelilakkauksia tehdään ihan uv-valollakin, led-valo on melko uusi keksintö tällä saralla :3

  Ite tehen geelilakkaukset itelle aina sillon tällön ja hyvänä pysyy tosiaan ehkä sen kaks tai kolme viikkoa.

 8. littleB

  Mulla on kokemusta tekijän ominaisuudessa sekä ammattilaissarjan geelilakoista että uusimpana blogin kautta saaduista Sensationailsin lakoista. Pitkissä kynsissä mulla itselläni oli viimeisimmät 8 viikkoa!! Melko hyvä tulos kuluttajatuotteelle, eikä kyllä häviä laadussa yhtään ammattilaissarjalle :)

 9. Annika

  No minkä mekon sä sitten ostit? :D

 10. milipili

  Geelilakkaus kuulostaa kivalle, mutta minä en jaksaisi katsella samoja lakkoja kahta päivää pitempään, ehkä reissuun menis.

 11. NiinaP

  sensationails on ihana !:)
  sain starttipaketin ja kun ekaa kertaa tein lakkaukset, olin ihan haltioissani kun lakka vaan pysyy ja pysyy eikä lohkeile ja 18. päivänä halusin lakata kynnet uudestaan koska olin seuraavana päivänä juhliin menossa ja kynnet oli kasvanu monta milliä joka sitten häiritsi minua kun koko kynnellä ei ollu lakkaa :D mut ilman näitä juhlia lakat ois pysyny vaikka kuinka pitkään:) nytkin mulla on ollu uus lakkaus viikon ja edelleen näyttää siltä että kynnet olisi vasta lakatut:)

 12. hessu

  minkä mekon siis ostit? :)

 13. Äni

  Tjaa, loppukaneetista päätellen et valinnut ainakaan nro 1 tai 2 mekkoja, eli 3 tai 4. Ja tästä lauseestasi ”Kyllähän sellainen toimiva, iätön pikkumusta olisi hyvä olla tällaisen trikootytönkin vaatekomerossa.” aiemmin päättelin, että et valinnut mustaa mekkoa heti kotiutettavaksi, joten jäljelle jäisi nro 3.

  Kunhan vain muistat, että kaikki nuo neljä mekkoa ovat kyllä nättejä, ja varmasti missä tahansa olet edustava kun itse tunnet olosi hyväksi! :)

 14. Miia

  Itselläni on pitkät ja hyvät kynnet omasta takaa, mutta kuulun siihen koulukuntaan, joka ei jaksa jatkuvasti olla lakkaamassa kynsiä. Tai ehdi paremminkin.

  Geelilakkaus kuulostaa kiinostavalta, mutta osaako joku sanoa tuhoutuvatko omat kynnet lakkauksen alla? Miltä ne näyttää lakanpoiston jälkeen? Aiheuttaako masina ”geelilakkauskierteen”?

  • Sanni

   Omat kynnet menevät heikommiksi ainakin sen stydimmän geeliversion alla (siis sen joka kestää viisikin viikkoa), jos geelivahvistusta pitää kauan, siis tyyliin monta kuukautta.

   Geelilakkauksesta en osaa sanoa kun itsellä vasta tämä yksi kokeilu takana.

 15. Tiitu

  Minä hurahdin ostamaan sieltä I love me -messuilta noita ”kotigeelilakkoja”, mutta kun minulla on sormissa vahvat ja hyvät kynnet, niin en ole niitä sormenkynsiin viitsinyt käyttääkään, kun tykkään käyttää noita Acquarellan vesipohjaisia lakkoja. Varpaisiin olen kerran ehtinyt kokeilla, taisi kestää 1-2 viikkoa ennen kuin pikkuvarpaasta lähti lakka irti kokonaisena ja sitten nostin pinseteillä loputkin ilman siis mitään postoaineita, merkki oli kotimaisen Naturelin 3 in 1 -lakka. Ostin myös Sensationailin ja Glamlacin lakat, joita en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.