Pihistä & panosta: viisi loistavaa seerumi- & öljy-yhdistelmää

Nyt pääsen jälleen lempiaiheen äärelle, kahdenkin: teemana lemppari-ihonhoitokomboni seerumi & öljy sekä vertailua edullisen ja arvokkaamman vaihtoehdon välillä.

Disclaimer: olen töissä tässä postauksessa esiteltyjen tuotteiden maahantuojalla. Esitellyt tuotteet ovat minulle tuttuja työni kautta.

Yksinkertaisesti, seerumi yhdistettynä öljyyn on yhtä kuin ”kasvovoide”, mutta huomattavasti tehokkaammin kosteuttavana sekä hoitavana koostumuksena kuin voide.

Miksi? Koska seerumissa ja kasvoöljyssä aktiiviaineet ovat kaikkein tiiviimmässä muodossa. Seerumien ja öljyjen koostumukset ovat vailla teknisiä, voidepohjaa rakentavia ja iholle periaatteessa hyödyttömiä aineita kuten emulgaattoreita ja sakeuttajia. Hyöty: iho saa maksimaalisen määrän hoitavia, kosteuttavia ja antioksidanttisia aineita.

Seerumin ja öljyn voi totta kai levittää iholle omina kerroksinaan, kuten perinteisesti tehdään. Samat hyödyt saa kuitenkin myös miksaamalla nämä yhteen ennen iholle viemistä.

Kun seerumin ja öljyn sekoittaa yhteen kämmenellä syntyy raikas, nopeasti imeytyvä, ja ei-öljymäinen hoitoneste, joka tuntuu miellyttävältä myös heille, jotka eivät pidä öljyn tunteesta iholla. Vaikutus on sekä kosteuttava että pehmentävä. Bonus: yhteensekoitettuna seerumi ja öljy imeytyvät vielä nopeammin kuin erillisinä kerroksina levittäessä! Ei öljyn imeytymisen odottelua!

Edit. Luettujani kommentteja huomaan että on syytä lisätä, että seerumilla tarkoitan tässä yhteydessä vesipitoista tuotetta. Markkinoilla on myös öljyjä, jotka on nimetty ’seerumiksi’ tai ’boosteriksi’ (mikä on omiaan aiheuttamaan sekaannuksia), mutta puhuessani öljyn ja seerumin miksaamisesta tarkoitan vesipohjaisen seerumin (koostumukseltaan yleisesti fluidimaisia, nestemäisiä tai geelimäisiä) yhdistämistä 100% öljypohjaiseen kasvojenhoitotuotteeseen.

Vesi + öljy = täydellinen kosteutus. Iho tarvitsee sekä vesimäistä että rasvaista kosteutta. Nimitykset voivat vaihdella, mutta jos olet epävarma, katso, että seerumi-tuotteen incin alussa on aqua eli vesi.  :)

✨ Kokeilisitko sinäkin viimein tätä komboa? :) Suosittelen lämpimästi: tästä vinkistä olen saanut enemmän innostunutta palautetta kuin mistään muusta yleisluontoisesta ihonhoitovinkistäni. 🤗 (Omia kokemuksiaan saa mieluusti jakaa kommenteissa!)

PIHISTÄ

👛 MOSSA VITAMIN COCKTAIL -ÖLJY & MOSSA JUICY JELLY -SEERUMI

Hinta: öljy 15,90€ / 30 ml + seerumi 22,50€ / 100 ml = 38,40€ / 130 ml

Ihanalta, marjaiselta Mossalta löydämme kaikkein edullisimman vaihtoehdon. Juicy Jelly ei varsinaisesti ole seerumi vaan geelimäinen kasvojen kosteuttaja, siitä kertoo myös pakkauskoko, mutta sekä kuluttajien että kaupan alan keskuudessa tuotteen kutsumanimeksi on vakiintunut seerumi. Moni myös käyttää Juicy Jellyä seerumin tavoin.

Vitamin Cocktail Facial Oil kuuluu Suomen suosituimpiin kasvoöljyihin ja on niitä tuotteita, joiden myötä kasvoöljyt alkoivat lyödä Suomessa läpi mainstream-markkinoilla. Suosio on helppo ymmärtää: Mossan Vitamin Cocktail on edullinen, kosmeettisesti erittäin miellyttävä, herkullisen tuoksuinen ja helposti saatavilla. Vitamin Cocktail on mitä mainioin ensituote lähteä tutustumaan kasvoöljyihin, koska sen silkkinen ja kuivaöljymäinen ihotuntuma tarjoaa matalan kynnyksen öljykokemuksen myös niille kuluttajille, joita öljyn levitys hipiälle kauhistuttaa. (Itsekin kuuluin heihin pitkään.)

Mossan Vitamin Cocktail koostuu yhdistelmästä esteriöljyjä, kokonaisia kasviöljyjä kuten vadelmansiemen-, avokado-, helokki- ja luumunsiemenöljyä sekä vitamiinirikkaita kasviuutteita kuten ruusunmarjaa ja tyrniä. Öljy tuo iholle runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja. Vitamin Cocktailissa on trooppisen hedelmäinen tuoksu.

Juicy Jelly puolestaan on marjojen antioksidanteilla terästetty hyaluronihappokosteuttaja. Se sisältää kosteuttavaa glyserolia, betaiinia ja hyaluronihappoa sekä vadelma- ja puolukkauutteita.

Miksi nämä tuotteet ovat niin edullisia? Voiko halpa olla laadukasta? Kysymys, jota aina tarkastelen innolla. 🙂 Halpa ei aina ole hyvää, mutta esimerkkipoiminnossani on.

Mossan kohdalla edullista hintaa selittävät myyntivolyymit, brändi, edulliset pakkausmateriaalit sekä mm. kasvoöljyssä käytetyt, silkkisestä ihotuntumasta vastaavat esteriöljyt. Esterit ovat edullisempia kuin kokonaiset, kasveista puristetut öljyt. On hyvä muistaa, että hinta on myös olennainen osa brändäystä. Tämä vaikuttaa erityisesti arvokkaampien brändien päässä ja tarkoittaa sitä, että ylelliseksi brändätyn tuotteen ostaessaan kuluttaja maksaa myös siitä eksklusiivisuudesta, että tuote ei ole kaikkien budjettien ulottuvissa. Mossa brändinä haluaa olla kaikkien saatavilla. Hinta heijastaa ennen kaikkea sitä. 👍

👛 LAVERA RE-ENERGIZING SLEEPING OIL ELIXIR & LAVERA HYDRO SENSATION -SEERUMI

Hinta: Öljy 21,90€ / 30 ml + seerumi 18,20€ / 30 ml = 40,10€ / 60 ml

Toinen pihistä-osaston tuoteduo tulee Laveralta, joka Mossan tavoin on brändäykseltään edullinen, kaikkien saataville suunnattu luonnonkosmetiikkasarja.

Iholla satiinisen ja ohuen tuntuisen Re-Energizing Sleeping Oil -öljyn pohjan muodostaa esteriöljyillä kevennetty luomuauringonkukansiemenöljy, jonka lisäksi öljyseoksessa on merikaaliöljyä, luomumanteliöljyä, luomuviinirypäleensiemenöljyä, luomuarganöljyä, luomuoliiviöljyä ja luomu- aloe veraa. Vaikutukset ovat antioksidanttisia, kosteuttavia, suojabarriääriä vahistavia ja pehmentäviä. Laveran kasvoöljy sopii kaiken ikäisille.

Mossaan verrattuna Laveran kasvoöljy on kokonaisuutena kenties hieman hienostuneempi ja sen tuoksu voi puhutella varttuneempia kuluttajia. Mausteisessa tuoksussa on aistittavissa appelsiinia kera tumman suklaan. (Virallisessa tuoksukuvauksessa, jollaiset Laveralla on ilahduttavasti kaikille tuotteilleen, puhutaan appelsiinista, ruususta, seetristä, tonka-pavusta ja vaniljasta ☺️).

Hydro Sensation -seerumi on monelle tuttu kosteuttava seerumi. Monipuolisesti hoitava raikas koostumus sisältää mm. aloe veraa, skvalaania, hyaluronihappoa, luomukurkku-uutetta, luomuviinirypäleuutetta, luomulevää sekä ksylitolia. Jos tekee vertauksen Mossaan, Laveran seerumi sisältää huomattavasti runsaamman kattauksen erilaisia kosteuttavia ja antioksidanttisia aineita.  Mossa edustaa tässä yhteydessä ainesosaminimalismia, Lavera maksimalismia.

HAJUSTEETON VAIHTOEHTO:

👛 HAUT-SÉGALA MANTELIÖLJY & TAIKA SENSITIVE-SEERUMI

Hinta: Öljy 14,90€ / 50 ml + seerumi 11,90€ / 30 ml = 26,80€ / 80 ml

Kolmas pihistä-kategorian nostoni on myös hajusteeton ja herkälle iholle soveltuva vaihtoehto. Kuvassa Haut-Ségalan manteliöljyä edustaa vaniljauutetta sisältävä versio, mutta teksti viittaa hajusteettomaan versioon. En omista hajusteetonta yksilöä, joten vanilja-versio (manteliöljy tämäkin) saa toimia sen sijaisena kuvassa. :)

Haut-Ségalalla on muutenkin oivallinen tarjonta kasvoöljyjä hajusteettomien ja pelkistettyjen öljyjen ystäville. Esittelin tämän piiloon jääneen ranskalaisen brändihelmen huhtikuussa. Haut-Ségalan öljyt ovat oivallinen vinkki myös niille kuluttajille, jotka eivät pidä pipeteistä: kaikki sarjan öljyt on pakattu pumppu-pakkauksiin. Myös koko on tavanomaista kasvoöljyä suurempi.

Manteliöljy on herkän ihon klassikkoöljy, jota käytetään hellävaraisuutensa vuoksi paljon myös vauvoille ja lapsille kehitetyissä ihonhoitotuotteissa. Haut-Ségalan manteliöljy on kylmäpuristettua ja korkealaatuista. Ja todella edullista!

Kotimaisen Taika-luonnonkosmetiikkasarjan Sensitive-seerumi edustaa harvinaista tuotetyyppiä, sillä hajusteettomia seerumeita on luonnonkosmetiikassa tarjolla todella vähän. Taikan seerumi onkin oikea lottovoitto niin hintansa, ainesosiensa kuin lähituotantonsa puolesta. Keramideja, kauraöljyä, ksylitolia ja rypsiöljyä sisältävä koostumus on herkän ja kuivan ihon unelma. Kun siihen yhdistää vielä manteliöljyn, saa fantastisen hoitococktailin, joka ravitsee ja syväkosteuttaa kuivaa ja herkästi ärtyvää ihoa.

PANOSTA

💎 ABSOLUTION ADDICTION-KASVOÖLJY & PATYKA ADVANCED PLUMPING -SEERUMI

Hinta: öljy 75,90€ / 30 ml + seerumi 84,90€ / 30 ml = 160,80€ / 60 ml

Absolutionin ja Patyka tuotteet edustavat luonnonkosmetiikan luksusta ja tarjoavat iholle kokonaisvaltaista hoitoa huippuraaka-aineilla.

Absolutionin kulttimaineessa oleva Addiction-öljy on arvokas, mutta niin on sen sisältökin. Addiction koostuu 100% kokonaisista kasviöljyistä kuten ruusunmarjasta, iltahelokista, arganista ja seesamista sekä laajasta kattauksesta eteerisiä öljyjä. Moni ei tiedä, että aidot eteeriset öljyt ovat kallis raaka-aine ja niiden käyttö (puhtaina) nostaa aina tuotteen hintaa. Mitä useampaa eteeristä öljyä tuote sisältää, sitä enemmän se näkyy hinnassa.

Tyypillisesti luonnonkosmetiikan ihonhoitotuote voi sisältää eteerisiä öljyjä pieninä pitoisuuksina osana kasviöljyjä, näin on esimerkiksi Mossan edullisessa kasvoöljyssä. Tällöin eteerisen öljyn vaikutus on lähinnä miedosti hajustava, ei hoidollinen. Absolutionin öljyyn puolestaan on lisätty eristettyjä eteerisiä öljyjä lisäämään tuotteen terapeuttisia vaikutuksia. Ero on olennainen. Addiction sisältää mm. ylang-ylangin, porkkanan, salvian, kistuksen, amyriksen, palmarosan ja australialaisen santelipuun eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen moninaisista terapeuttisista vaikutuksista ihoon voisi kirjoittaa laajan esseen. Addiction sopii kaikille ihotyypeille ja on niin sanottu ”tekee-kaiken” hoitotuote kosteuttaen, uudistaen, vahvistaen ja suojaten ihoa. (En kuitenkaan suosittelisi sitä herkälle iholle.)

Patykan kosteuttava, silottava ja ihoa täyteläistävä Advanced Plumping -seerumi sisältää 2% hyaluronihappoa (kolmessa eri molekyylikoossa), peptidejä, ruskeaa merilevää ja plankton-uutetta. Verrattuna pihistä-kategorian seerumeihin, Patykan seerumi on anti-age-vaikutteisempi ja veden sijaan sen pohjan muodostaa luomuruusuvesi. Luomusertifioutu koostumus sisältää 99,7% luonnollisia ainesosia ja 62,3% luomu-laatuisia. Edullisemmat seerumit eivät ole luomu-laatua.

💎 TRUE ORGANIC OF SWEDEN FACE IT -KASVOÖLJY & MÁDARA HYDRA FIRM HYALURON JELLY -SEERUMI

Hinta: öljy 47,50€ / 30 ml + seerumi 37,90€ / 75 ml = 85,49€ / 105 ml

Viimeisenä laadukas kaksikko, joka on hinnaltaan pihistä-kategorian tärppejä kalliimpi, mutta luksusmerkkejä selvästi huokeampi.

True Organicin ja Mádaran tuotteissa yhdistyvät tavallaan pihistä- & panosta -tuotetyyppien parhaat ominaisuudet. Tämä kaksikko voi myös sopia tuoksuherkille, sillä kumpikin tuote on erittäin mietotuoksuinen (minun nenääni oikeastaan tuoksuttomia).

Hieman tuntemattomammaksi jääneen True Organic Of Sweden -sarjan erinomainen Face It -kasvoöljy sisältää Absolutionin luksusöljyn tavoin vain kokonaisia, kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä sekä eteerisiä öljyjä. Koostumus on Addictioniin verrattuna pelkistetympi mutta yhtä lailla laadukas, eikä koostumuksessa ole käytetty ns. edullistavampia ratkaisuja kuten estereitä. (Joskus estereillä toki on funktiokin, kun tavoitellaan kuivaöljymäisen tuntuisia tai silikonien liukkautta imitoivia koostumuksia.)

Face It -kasvoöljy sisältää chiansiemenöljyä, saflorinsiemenöljyä, ruusunmarjaöljyä, auringonkukansiemenöljyä sekä bergamotin ja geraniumin eteerisiä öljyjä. Vaikutus on kosteuttava, uudistava, juonteita silottava ja antioksidanttinen. Face It -öljy sopii täyteläisyydestään huolimatta myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, kiitos rasvoittuvaa ihoa tasapainottavan rasvahappokoostumuksensa. True Organicin tuotteiden saatavuus Suomessa on aika rajallinen, ja Face It -öljyä saa varmimmin Jolien verkkokaupasta.

Mielenkiintoista: vaikka Face It -kasvoöljy sisältää eteerisiä öljyjä, se on kutakuinkin tuoksuton.

Mádaran supersuosittu Hyaluron-jelly oli klassikko jo syntyessään, ja tätä seerumia suosittelen ilomielin kaikille. Minimalistinen, unisex-tyyppinen ja erittäin tehokkaasti kosteuttava koostumus sisältää koivunmahlaa, glyserolia, hyaluronihappoa ja sodium pca:ta.

Mádaran jelly on mielestäni aivan erityisen toimiva pari öljy/seerumi-sekoituksiin. Jos olette testailleet öljy-seerumi-sekoituksia, saatatte olla kanssani samaa mieltä. Tuotteen pehmeän hyytelömäinen koostumus tekee sen annostelusta ja kämmensekoittelusta öljyn kanssa helpompaa kuin juoksevien nesteiden. Lisäksi superkosteuttava ja neutraali koostumus tekee Mádaran jellystä täydellisen parin mille tahansa öljylle, oli öljy sitten simppelisti ravitseva ja suojaava tai tehokkaasti uudistava ja aktivoiva.

Kuulutko sinä seerumin ja öljyn miksaajiin? :)

Kommenteissa saa mielellään jakaa omia suosikkejaan öljy & seerumi -yhdistelmistä!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (85)
 1. Varsinaista suosikkikomboa ei vielä ole, kun tykkään testata uusia yhdistelmiä.

  Mutta mökille mennessä on vakiintunut Mossan tai Madaran jelly (nyt mukana Madaran Rose ja ehdottomasti paras!) ja joku öljy. Näissä oloissa toimii jotenkin erityisen hyvin.
  Itse siis mökkeilen vanhanaikaisesti ilman juoksevaa vettä jne. Aiemmin en hoitanut ihoa mökillä sen erityisemmin, mutta nykyään se on ihana pieni luksus.

  1. Mádaran Rose on kyllä hyvä! Hmm, oikeastaan olisin yhtä hyvin voinut ottaa sen tähän juttuun Hydra Firm -jellyn tilalle..! Toisaalta Hydra Firm on vielä laajemman kohdeyleisön tuote, sillä tylsää kyllä vaaleanpunainen väri tekee Rose Jellystä varmaankin epäkiinnostavan vaihtoehdon joillekin miehille. No, ehkä naisillekin, ken tietää. 🤷‍♀️

 2. Maria Mountains
  10.8.2022, 21:38

  Kysyisin tuosta Madaran hyaluronihappo-jellystä: jos sen sekoittaa öljyyn, rullaako meikin alla? Mulla oli joskus tätä, ja rullasi meikin alla. Ei silloin tullut kokeiltua öljyyn sekoitettuna. Tämä olis vaan ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan mulle sopiva tuote, niin mieluusti ostaisin jos ei öljyn kanssa rullaa 👍

  1. Olen kokeillut Mossan öljyä, ja muistaakseni Ordinaryn Marine hyaluronics-seerumia sekoitettuna. Toimii, mutta itse tykkään silti enemmän voiteesta, varsinkin päivisin. Tuo Laveran öljyn pullo on kyllä niin hieno, että tekisi mieli ostaa ihan sen takia 😄. Luin muuten tuon ”kistuksen”ensin kristuksen 😂

  2. Kysyisin tuosta Madaran hyaluronihappo-jellystä: jos sen sekoittaa öljyyn, rullaako meikin alla?

   Rullaus-ilmiö syntyy tyypillisesti silloin, kun iholle on levitetty kalvonmuodostajia tai kumimaisia geeliyttäjiä sisältävä tuote, kuten geelimäinen seerumi, ja iholle kuivunut kalvo reagoi päälle levitettävän tuotteen kanssa. Hyvin usein juuri meikki mutta myös öljymäinen tuote voi aikaansaada efektin.

   Efekti ei siis liity kahden tuotteen yhteen sekoittamiseen vaan siihen, että iholle jo kuivunut kalvo reagoi uuden, päälle levitettävän tuotteen kanssa ja lähtee ”murustumaan”, oli tuote mikä hyvänsä.

   Mutta, kun geelimäisen (kumi-ainesosia) sisältävän tuotteen sekoittaa öljyyn ennen kuin ne levittää kasvoille, rullaamisefektin mahdollisuus pienenee merkittävästi, sillä öljy miedontaa geelimäisen tuotteen iholle muodostamaa kalvoa.

   En tietenkään pysty varmaksi sanonaan, ettei jelly + öljy -kombo rullaisi sinun ihollasi meikin alla, mutta omalla ihollani rullausilmiötä esiintyy lähinnä vain silloin, jos olen levittänyt geelimäisen tuotteen iholle yksinään, ja sitten levitän öljyn. (Ei toki kaikkien yhdistelmien kanssa.) Ylipäänsä ihonhoitotuotteet rullautuvat ihollani vain harvoin.

   1. Maria Mountains
    11.8.2022, 15:32

    Kiitos vastauksesta! 🙏

   2. Maria Mountains
    11.8.2022, 15:33

    Vielä kysyisin, mistä incissä tunnistaa nämä kalvonmuodostajat/kumimaiset ainesosat?

    1. Kalvonmuodostajia on aivan valtava määrä erilaisia ja niistä on mahdoton antaa tunnistuslistaa (muuten kuin että hyvin monet tunnetuimmista silikoneista, kuten dimethicone, ovat sellaisia). Mutta kumit tunnista helposti sanasta ’gum’, yksi yleisimpiä on ksantaanikumi eli xanthan gum :) Samaa kumia löytää geeliyttämässä myös elintarvikkeita. :) Toinen yleinen on sclerotium gum, sitä on käytetty Mádaran jellyissä.

     1. Maria Mountains
      11.8.2022, 22:00

      Kiitos jälleen 🙏

      1. No biggie! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *