Pihistä & panosta – meikit

On seuraavan Pihistä & Panosta -vertailun vuoro. :) Ensimmäisessä osassa vertailtiin ihonhoitotuotteita, osassa kaksi tähtenä ovat meikit.

Miksi ostaa kalliimpaa tai miksi halvempaa, ja onko laadussa eroa. Tämä on ikuisesti kuluttajaa kiehtova aihe, ja nyt siihen paneudutaan myös Karkkipäivä-blogissa.

Idean aiheeseen sain töistä, ja vertailun tuotteet ovat Transmerin maahantuomia sarjoja.

Vertailussa on mukana seitsemän tuotetta: meikkivoide, ripsiväri, peiteaine, poskipuna, huulipuna ja highlighter. Vertailtavat parit on muodostettu periaatteella selektiivinen vs. päivittäiskosmetiikka.

YLEISESTI

Laatuerot värikosmetiikan raaka-aineissa edullisen ja kalliimman välillä ovat pienemmät kuin ihonhoitotuotteissa. Värikosmetiikan puolella kalliimman tuotteen edut liittyvät ihonhoitoa useammin pakkausteknisiin tai muotoilullisiin seikkoihin. Sanalla sanoen: et välttämättä saa ainesosiltaan parempaa tuotetta kun maksat enemmän, mutta voit saada kauniimman tai arvomaailmaltaan sinuun vetoavamman tuotteen.

On kuitenkin yksi tuoteryhmä, jossa laatuero mielestäni on usein kalliimman eduksi: meikkipohjatuotteet. Erityisesti meikkivoiteet ja peiteaineet.

Samat erot meikkipohjatuotteissa ovat todettavissa niin luonnon- kuin normikosmetiikan puolella.(Oletteko muuten samaa mieltä? Onko teillä vastaava kokemus..?) Kun oivaltaa, että meikkivoide on värikosmetiikan tuotteista lähimpänä ihonhoitoa, voi eron ymmärtää.

MEIKKIVOIDE: KJAER WEIS VS. LAVERA

PIHISTÄ: Lavera Hyaluron Liquid -meikkivoide 17,90€ / 30 ml

PANOSTA: Kjaer Weis Invisible Touch Liquid Foundation 47€ / 30 ml

Laveran Hyaluron Liquid ja Kjaer Weisin Invisible Touch ovat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia meikkivoiteita: ohuita ja kosteuttavia, jotka jättävät iholle luonnollisen ja himmeän pinnan.

Yhteistä: puolimattainen, himmeä pinta, luonnollinen peittävyys ja kosteuttavuus. Kumpikin kestää iholla hyvin. Kummassakin on kiitettävästi ihoa hoitavia ainesosia.

Erilaista: Kjaerin koostumus on liukuvampi kuin Laveran, mikä tekee siitä helpomman levittää. Kjaer ei ”tarraa” ihoon yhtä nopeasti kuin Lavera, ja koostumusta voi myös kerrostaa ongelmitta.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Laveran meikkivoide on ihotuntumaltaan jopa arkinen, mutta levittyy hyvin, tekee kaunista jälkeä ja kestää iholla hyvin.

Hoitavuudeltaan se on oikein vakuuttava, ja sisältää runsaasti ihoa hoitavia ainesosia kuten manteli-, jojoba-, kookos- ja oliiviöljyä, hyaluronihappoa, kiinteyttävän aminohappoyhdisteen, kaakaovoita, sheavoita, ksylitolia sekä uudistavaa alppitähtiuutetta.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Kjaer Weisin meikkivoide sisältää Laveraa edistyneemmän levittymistä helpottavan ainesosateknologian ja tuntuu iholla erittäin miellyttävältä. Se levittyy paremmin ja antaa enemmän työstöaikaa. Hienostunut tuoksu lisää meikkivoiteen luomaa elämystä.

Kjaerin meikkivoiteessa vesi on korvattu kamomillavedellä, mikä yksinään tekee siitä arvokkaamman kuin Laveran meikkivoide. Muita hoitavia ainesosia meikkivoiteessa ovat ruusunmarjan siemenöljy, oliiviöljy, hyaluronihappo sekä Kjaer Weis -tuotteiden signature-ainesosa, vitamiinirikas kiinalainen jamssiuute.

Kjaerin meikkivoide on pakattu hienostuneeseen lasiseen pulloon, joka tuo tuotteeseen oma esteettisen arvonsa.

Lavera-meikkipohja / Kjaer Weis -meikkipohja

Minun ihollani Kjaerin ja Laveran meikkivoiteiden ero ei juurikaan näy, vaan niiden jättämä pinta on hyvin samanlainen. Kjaer kuitenkin levittyy paremmin ja se selkeästi tuntuu (ja näyttää..!) ylellisemmältä tuotteelta.

Ero on siis puhtaasti käyttömiellyttävyydessä ja pakkauksen estetiikassa.

HUULIPUNA: ABSOLUTION VS. BENECOS

PIHISTÄ: Benecos Natural Lipstick 8€ / 4,5 g

PANOSTA: Absolution Lipstick 30,80€ / 4 g

Huulipuna on pihistä & panosta -tyyppisissä vertailuissa hankala tuote, sillä sen laatu vaihtelee huomattavasti niin edullisten kuin kalliimpien merkkien sisällä. Kohdalle voi osua surkea kallis huulipuna, tai superlaadukas ”halpis”-huulipuna. Tässä kategoriassa yleistyksiä kalliimman ja edullisemman laadun välillä on siis jopa mahdoton tehdä.

Vertailussa on mukana kaksi suoritukseltaan mielestäni yhtä laadukasta huulipunamerkkiä. Absolutionin ja Benecosin huulipunissa on hyvin erilainen koostumus, mutta ne tuntuvat huulilla miellyttäviltä, levittyvät hyvin ja kestävät hyvin. Absolutionin koostumus on kovempi ja ohuempi ja se tahraa vähemmän, ja koostumuksessa on käytetty enemmän hoitavia ainesosia. Hoitavuuden ei kuitenkaan voi sanoa tuntuvan huulilla, sillä myös yksinkertaisemman reseptiikan Benecos tuntuu huulilla hyvin miellyttävältä.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Benecosin huulipunat levittyvät hyvin, tuntuvat huulilla mukavalta ja sarjassa on hyvä sävyvalikoima. Verrattuna normikosmetiikan saman hintaluokan huulipuniin Benecos on loistolaatua.

Koostumus tosin vaihtelee runsaasti eri sävyjen välillä, jotkut sävyt ovat kermaisia ja peittäviä, toiset kovempia ja läpikuultavampia. Ainoastaan ’Mat’ -nimetyt sävyt ovat kaikki peittävää ja vähemmän kiiltävää laatua. (Jälki ei Mat-huulipunissa kuitenkaan ole täysin mattaista, kuten kuvan Wow!-sävystä näkee.)

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Absolution on raaka-aine-tiedostava brändi, ja tuotteet korkeasti hoitavia. Meikkituotteet eivät toki voi tulla hoitavuudessa ihonhoidon tasolle, mutta huulipunissakin näkyy Absolutionin käsiala. Benecosin suoraviivaiseen perushuulipunareseptiikkaan verrattuna Absolutionin punat sisältävät hienostuneita hoitavia ainesosia kuten arganöljyä, kehäkukkauutetta ja centella asiatica -uutetta.

Absolutionilla on kaksi koostumusta, jotka kertovat asiakkaalle, millaista jälkeä huulipuna tekee. Klassinen Lipstick (nimeltään vain ”Absolution-huulipuna”) on mattainen/creme, peittävä ja erittäin kestävä, Sorbet-laatu taas kiiltävämpi ja läpikuultavampi.

Kuvan huulipunista Dusky Rose edustaa Sorbet-laatua, Rosewood klassista laatua.

RIPSIVÄRI: LAVERA VS. ABSOLUTION

PIHISTÄ: Lavera Powerful Lashes 12,50€ / 13 ml

PANOSTA: Absolution Le Mascara 29,70€ / 10 ml

Ripsivärien kohdalla ”kalliimmalla saat parempaa laatua” pitää yleisesti vähiten paikkansa, ja omakin kokemukseni vahvistaa tätä. Koska kuluttajien toiveet ripsivärien ominaisuuksien suhteen, kuten myös ripsivärien käytös eri ihmisten ripsissä vaihtelee suuresti, on hyvin vaikeaa arvioida, mikä lopulta on yleisellä tasolla ”laadukas ripsiväri”.

Saman sarjan sisällä voi myös olla valtavan eri laatuisia ripsivärejä.

Tässä vertailussa on mukana kaksi omasta mielestäni meidän brändien ihan parasta ripsiväriä. Toinen sattuu olemaan puolet kalliimpi kuin toinen.

Tällä kertaa hintaa ei voi perustella raaka-aine- tai pakkausvalinnoilla, mutta Absolutionin hintaa kasvattaa mm. sarjan huomattavasti pienemmät valmistusvolyymit verrattuna massayleisölle suunnattuun Laveraan. Ilman muuta Absolutionin kaltaisessa selektiivisessä sarjassa on myös brändilisä.

Kummallakin maskaralla saa tuuheaa jälkeä. Niiden harjat ja maskaramassan koostumus ovat kuitenkin aivan erilaiset. Laveran harjassa on kaksi erilaista puolta, joista tasainen erottelee ripsiä ja kaareva rakentaa massaa. Absolutionin maskaraharja on keskeltä aavistuksen kapeneva ja tasaharjainen.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Laveran Powerful Lashes on yksi parhaita luonnonkosmetiikan edullisempien sarjojen ripsivärejä. Ei pelkästään minun, vaan monen muunkin mielestä. Se erottelee ripset erinomaisesti, ja kerrostamalla saa myös paksuutta.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Jos haet todella tuuheaa tulosta. Absolutionin ripsivärillä saa tuuheat ripset jo muutamalla vedolla. Tämä on nopeimmin kerrostuva luonnonkosmetiikan maskara, jonka tunnen.

MEIKKILOOK ”HONEY GLOW”

MEIKKIVOIDE: Kjaer Weis Invisible Touch, sävy M220 Just Sheer
PEITEAINE: Absolution Le Multi Correcteur, sävy 02
POSKIPUNA: Lavera So Fresh Mineral Rouge, sävy Charming Rose
HIGHLIGHTER: Alima Pure Highlighter, sävy Rosegold
HUULIPUNA: Benecos Pink Honey
LUOMIVÄRI: Kjaer Weis Transcend, Kjaer Weis Charmed, Benecos Very Woody
RIPSIVÄRI: Lavera Powerful Lashes

MEIKKILOOK ”SHEER EYES & BOLD LIPS”

MEIKKIVOIDE: Lavera Hyaluron Liquid, sävy 01
PEITEAINE: Absolution Le Multi Correcteur, sävy 02
POSKIPUNA: Kjaer Weis, sävy Blossoming
HUULIPUNA: Absolution, sävy 11 Rosewood
LUOMIVÄRI: Alima & Lavera -highlighterit
RIPSIVÄRI: Lavera Powerful Lashes & Absolution Le Mascara

(näkee, kummassa silmässä on paksummat ripset… Se on Absolution)

POSKIPUNA: LAVERA VS. KJAER WEIS

PIHISTÄ: Lavera So Fresh Mineral Rouge 12,50€ / 4,5 g.

PANOSTA: Kjaer Weis Blush 29€ / 3,5 g + rasia 8€ tai 24€

Poskipunavertailuun valikoitui haastava pari; voidemainen sekä puuterimainen, joten tätä paria ei voi verrata suoraan laadun perusteella. Kumpikin on oman lajinsa huippuja, ja ero näkyy näissä kahdessa ennen kaikkea esteettisissä tekijöissä.

Yleisesti:

Milloin valita puuterimainen poskipuna? Puuteriposkipuna on helppo käyttää ja se sopii kaikille. Jauhemainen tuote voi kuitenkin korostaa ihon pinnan kuivuutta, tai tehdä siitä kuivan, jopa jauhoisen näköisen.

Milloin valita voidemainen poskipuna? Voidemainen poskipuna sopii sekin kaikille, mutta ei välttämättä ole paras valinta meikkauksen vasta-alkajalle. Ihanteellisin voidemainen poskipuna on kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Se ei tee ihosta kuivan näköistä, ja luo kaiken kaikkiaan nuorekkaamman näköisen ihon.

Ero jauhemaisen ja voidemaisen poskipunan pinnassa näkyy hyvin ylemmissä meikkilook-kuvissani. Itse käytän useammin puuterimaista poskipunaa sen helppouden vuoksi, mutta voidemainen saa ihon näyttämään paremmalta.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Laveran poskipuna on helppo valinta. Neljästä sävyvaihtoehdosta löytyy niin viileitä kuin lämpimiä vaihtoehtoja, kuten myös täysmattaisesta (Pink Harmony) erittäin hohtavaan (Columbine Pink). Jos et osaa valita, neutraali roosapersikka Charming Rose sopii lähes kenelle vain.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Kjaer Weisin poskipuna on kuin taide-esine ja vetoaa estetiikan nälkäisiin. Laadultaan Kjaerin poskipuna on voidemaisten poskipunien korkeinta kastia; vaivattomasti liukuva koostumus on helppo levittää ja häivyttää, ja jättää iholle kauniin, luonnollisen kuullon. Pigmentti toistuu värinapille uskollisena.

Hoitava kostumus sisältää mm. ruusunmarjan siemenöljyä, manteliöljyä sekä vaniljan ja gardeniankukan uutteita. Toki voi miettiä, tarvitseeko poskipunan olla hoitava, mutta Kjaerin filosofiassa myös meikki nähdään ihonhoidollisena tuotteena.

Sävyvalikoima on erinomainen, ehkä upein mihin olen luonnonkosmetiikan merkeillä törmännyt, kattaen kaikki sävyt ja mieltymykset hempeästä nudesta räväkkään statement-poskipunaan sekä aurinkopuuterimaisiin lämpimiin ja hehkuviin sävyihin. Kunpa poskipunista olisi aina tarjolla näin laaja ja todella kaunis sävyvalikoima..!

Kjaer on muuten lanseerannut edullisemman vaihtoehdon ikoniselle metallirasialleen: nyt asiakas voi myös hankkia punaisen, yksinkertaisemman kartonkirasian Kjaer Weis -tuotteilleen.

PEITEAINE: BENECOS VS. ABSOLUTION

PIHISTÄ: Benecos Natural Concealer 8,50€ / 5ml tai

PANOSTA: Absolution Le Multi-Correcteur 30,80€ / 9 ml

Tämä on henkilökohtaisen kokemukseni perusteella kategoria, jossa arvokkaammat brändit todella loistavat. Jostain syystä edullisten merkkien peiteaineet eivät tule lähellekään selektiivisiä, en tiedä miksi. Erot peiteaineissa ovat suuremmat kuin meikkivoiteissa. Tässä kategoriassa jos missä neuvoisin panostamaan, jos peiteaine kuuluu meikkipussisi tärkeisiin tuotteisiin.

Benecosin ja Absolutionin peitevoiteet ovat laadultaan niin erilaiset, että niitä on hyvin vaikea verrata. Tai sanotaan näin: on vaikea perustella, miksi kannattaisi valita halvempi.

Benecosin peiteaine valikoitui tähän juttuun, koska se on brändiemme edullisin peiteaine. Laveran peiteaine on mielestäni parempi, ja se kuuluu myös ”pihistä”-kategoriaan, mutta Lavera on jutussa mukana niin monella muulla tuotteella, että päädyimme Benecosiin.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Jos sinulla ei ole juurikaan peitettävää, ja haet hyvin kevyttä peiteainetta ”opiskelijabudjetilla”, Benecos on hyvä valinta. Kovin laadukkaasta peiteaineesta ei tällä kertaa voi puhua, mutta se ajaa asiansa, mikäli iholla ei ole paljon peitettävää tai käyttäjä esimerkiksi meikkaa harvoin.

(Jos budjetti taipuu tuplasti Benecosia arvokkaampaan Laveraan, suosittelen ennemmin sitä. Laverakaan ei peitä vahvasti, mutta levittyy ja pysyy paljon paremmin kuin Benecos.)

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Jos haet kunnolla peittävää ja kosmeettisesti miellyttävän tuntuista peiteainetta, valinta on Absolution. Absolution edustaa peiteaineiden Ferraria ja sen teknologia on kaukana Benecosin supersimppelistä koostumuksesta.

Abson peiteaine on ollut oma ykkössuosikkini luonnonkosmetiikassa siitä saakka kun sen löysin, ja sen suoritus vertautuu käytännössä normikosmetiikan laadukkaisiin peiteaineisiin. Ohut, voidemainen koostumus levittyy täydellisen notkeasti ja peittää erinomaisesti.

LUOMIVÄRI: BENECOS VS. KJAER WEIS

PIHISTÄ: Benecos It Pieces Refill -nappi 4€ / 1,5  (+ rasia 6€, jos sellaisen haluaa hankkia)

PANOSTA: Kjaer Weis Eye Shadow Refill 23,99€ / 1,2 g + rasia 8€ tai 24€

Huulipunan tapaan luomiväreistä on vaikea tehdä yleistäviä arvioita hinnan perusteella. Ei voi sanoa, että edullisemmat luomivärit olisivat aina tietynlaisia ja kalliimmat tietynlaisia. Erot näkyvät ennen kaikkea pakkausvalinnoissa.

Benecosin ja Kjaerin kohdalla on juuri näin. Ero kiteytyy pakkauksiin sekä tietysti sävyvalikoimaan. Olen käyttänyt huomattavasti enemmän Benecosin kuin Kjaerin luomivärejä, joten en pysty arvioimaan Kjaerin luomivärien laadun tasaisuutta, mutta testiin saamani kaksi sävyä ovat laadultaan erinomaiset. Myös Benecosilla on suoritukseltaan erinomaisia luomivärisävyjä, mutta myös joitain heikompia yksilöitä.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Benecosin It Pieces -luomivärit ovat halpojen luomivärien aatelia. Vaikka laatu vaihtelee sävyjen välillä, valtaosassa sävyistä on erinomainen pigmentti ja kauniisti levittyvä koostumus.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Kjaerin luomiväreissä on silkkinen ja erittäin kauniisti levittyvä koostumus. Pigmentti toistuu uskollisena napin sävylle. Kjaerin meikkihylsyt ovat kuin koruja, ja tuovat tietylle kohdeyhmälle oman tärkeän esteettisen arvonsa.

Käytän usein laadun mittarina mattasävyjä, jotka tunnetusti ovat hyvän levittyvyyden suhteen haastavampia kuin helmiäiset. (Tiedätte, mitä tarkoitan, jos puhun ”liitujauhemaisesta” matta-laadusta….) Kjaerin mattaluomiväri levittyy kuin silkki, ja mietosävyisen luomivärinkin (Charmed) pigmentti erottuu upeasti.

Luomilla Kjaer Weisin Charmed (liikkuva luomi), Kjaer Weisin Transcend (luomivako) sekä Benecosin Very Woody (yläluomen rajaus)

KOROSTUSPUUTERI: LAVERA VS. ALIMA PURE

PIHISTÄ: Lavera Natural Glow Highlighter 12,50€ / 4,5 g

PANOSTA: Alima Pure Highlighter 29,90€ / 3 g

Viimeisenä tuotteena vertaamme puuterimaisia highlightereita. Myöskään tässä ryhmässä ei voi sanoa, että kalliimmalla saa parempaa, sillä tuotteen ainesosat ovat niin yksinkertaiset.

Highlighterit voivat kuitenkin erota ominaisuuksiltaan suuresti: hohtavuus / peittävyys / kimaltavuus / taittosävy. Vaikka tuote on simppeli, jälki iholla voi tuotteesta riippuen olla hyvinkin erilaista.

Koska vaihtoehdot kuultopuutereiden saralla ovat huomattavasti suppeammat kuin muiden meikkituotteiden kohdalla, korostuu tämän tuotteen valinnassa erityisesti omien mieltymysten merkitys, ja hintaa enemmän kuluttaja katsoo tuotteen ominaisuuksia.

Vertailuun valikoitui kiinteä puuterimainen highlighter sekä jauhemainen highlighter. Näillä ei periaattessa käytettävyyden suhteen ole eroa, toki kiinteä on monen mielestä helpompi tuote.

Vertailtavissa tuotteissa selkein ero on Aliman monikäyttöisyys; sävy on poikkeuksellisen ”värikäs” ollakseen kuultotuote, ja toimii vaalealla iholla myös poskipunana. Moni käyttää tätä myös luomivärinä!

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Laveran highlighter on loistava tuote, kun haet helppoa ”joka-paikan” highlighteria. Sävyvaihtoehto löytyy sekä lämpimälle että viileälle iholle, ja jälki on kaunista. Koostumuksessa ei ole glitter-partikkeleita, vain helmiäiskuultoa.

Hohteen vahvuutta voi säädellä sivellinvalinnalla tai kerroksilla; löysemmällä siveltimellä ja kevyemmällä kosketuksella saa kevyemmän arkikuullon, tiheämmällä siveltimellä tai useammalla kerroksella Laveralla saa hyvinkin voimakkaan helmiäishehkun.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Alima Puren Rosegold Highlighter on monikäyttöinen tuote, sen lämmin ruusukultainen sävy toimii upeasti niin korostuksissa kuin luomivärinä ja myös poskipunana vaalealla iholla – mikäli tykkää runsaasti hohtavasta poskipunasta.

*

Mitkä tekijät vaikuttavat eniten sinun päätöksiisi meikkituotteissa? Ostatko kalliimpaa esteettisistä syistä, vai koetko kalliimman olevan myös laadukkaampaa? Missä tuotteissa pihistät, missä panostat?

P.S. Sama meikki, eri huulipuna. :) Vasemmanpuoleisessa Benecosin Pink Honey (yksi mun all-time-suosikkihuulipunista), oikeanpuoleisessa Absolutionin Dusky Rose.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (30)
 1. Tavallaan tämä sivuaa panosta ja pihistä aihetta. Itselleni merkityksellisintä on tuotteen laatu, mutta jos sen saa edullisesti niin se on todellakin suuri plussa.

  En tiedä oletko ehtinyt kokeilla The Ordinaryn uusia peitevärejä, jotka maksavat 5,80€? Olin odottanut niitä jo kauan, ja tilasin heti yhden kun ne tulivat myyntiin. Ja ai että se peiteväri on hyvä. : ) Sävy oli haastavaa valita, mutta laatu on tosi hyvää. Ja se on pakattu ihanaan hyvin kapeanokkaiseen tuubiin, jolla saa juuri oikean pienen määrän peitevoidetta. Ei niin kuin MAC:in peitevoiteessa, jossa pumppu annostelee puolet kerroista viikon annoksen voidetta. MAC on kyllä peittävämpi ja vahamaisempi, mutta jo se että The Ordinaryn versio on edes lähelle yhtä hyvä, mutta pakattu noin fiksuun tuubiin, on tosi iso plussa. Tykkään!

  Paras löytämäni kulmakynä, sellainen teroitettava, on Dermosilin kulmäkynä, 5,50€. Sävy on aivan täydellinen ja koostumus on mielestäni hyvä. On varmaan parempiakin ja hieman vahamaisempia ja pysyvämpiä koostumuksia, mutta en ole löytänyt parempaa sävyä muualta.

  Sitten panosta osastoon: Hourglass Confession Ultra Slim huulipuna. Tein sen ison virheen, että tilasin yhden huulipunan kaverien suitsutuksen ansiosta ja olen ihan myyty. Laatu on niin hiottu, että siihen jää koukkuun. Todella pigmenttistä, äärimmäisen ohutta (kuin ei olisi huulipunaa ollenkaan!). Lähes matta pinta, mutta ilman sitä nihkeää kuivattavaa tunnetta, mikä kaikissa kokeilemissani mattapunissa on ollut. Jopa MACin mattapunat ovat sellaisia. Mutta se hinta.. Huulipunaa on 0,9 grammaa, kun normaalihuulipunassa on noin 3,5 grammaa, ja hinta on 38€. Ihan hullua. Ostin sitä flash sale -kampanjan aikaan. Tosin se on niin pigmenttistä, niin en ole kuukaudessa saanut kulutettua sitä nimeksikään. Moni kehuu huulipunan ihanaa pakkausta, mutta itse en pidä siitä, eli se esteettinen puoli ei vakuuta. Pakkaus on hankalan mallinen ja sitä ei saa aseteltua laatikkoon kivaan järjestykseen muiden huulipunien joukkoon.

  Jos pitäisi jossain pihistää, niin uskoisin, että poskipuna on sellainen, jossa laadun kyllä huomaa, mutta se ei ole niin ratkaisevaa kuin esimerkiksi huulipunassa tai meikkipohjassa. Posket ovat yleensä hyvinvoiva ihoalue, joten niissä menee heikompilaatuinenkin meikkituote.

  1. En tiedä oletko ehtinyt kokeilla The Ordinaryn uusia peitevärejä, jotka maksavat 5,80€?

   En ole ehtinyt, kiitos vinkistä :) Myönnän, että en juurikaan enää seuraa aktiivisesti The Ordinaryn portfoliota (kun omat klassiset retinolit ja argirelinet sieltä riittää mulle, ikäänkuin unohdan seurata uusia tuotteita :D). Peiteaineet kyllä aina kiinnostavat 👌

   Kapeanokkainen tuubi on todellakin paras pakkausvalinta peiteaineelle. Applikaattorillakin saa ohuita peiteaineita annosteltua hyvin, mutta onhan se aina epähygieenisin pakkaustapa. Aina välillä mietin, miten valtavan paljon tuollaisissa tuotteissa täytyy olla säilöntäaineita, että tuote kestää sen, että pakkaukseen menee pöpöjä iholta joka ikinen päivä….

   MACin muuten niin loistava Pro Longwear -peiteaine on käytännössä jäänyt mulla käyttämättä juuri kuvaamasi annostelumekaismin takia… Sain blogin kommenteissä lukijoilta vinkkejä kuinka käsitellä MACin pumppua jotta sieltä puristuisi vain ihan vähän peiteainetta, mutta systeemi toimi harvoin ja mulla yksinkertaisesti meni hermo. Haluan tuotteeni toimivan ilman kommervenkkejä. Ihmettelen syvästi, että MAC on päätynyt tuohon pakkausvalintaan…

   Paras löytämäni kulmakynä, sellainen teroitettava, on Dermosilin kulmäkynä, 5,50€. Sävy on aivan täydellinen ja koostumus on mielestäni hyvä.

   Tämän voin allekirjoittaa 🙏🏻 Sävyltään täydellisempää en ole itsekään löytänyt, ja pidän myös koostumuksesta.

   Sitten panosta osastoon: Hourglass Confession Ultra Slim huulipuna. Tein sen ison virheen, että tilasin yhden huulipunan kaverien suitsutuksen ansiosta ja olen ihan myyty. Laatu on niin hiottu, että siihen jää koukkuun.

   Ahh, olipa kiinnostavaa kuulla..! Mulla on kokemusta vain yhdestä Hourglass-tuotteesta mutta se on todellakin hyvä. Harmi kun sarjaa ei myydä Suomessa. Olisi ihana hiplailla tuotteita ”kivijalassa”….

   MACin mattahuulipunat ovat muuten kuivimpia, mitä olen koskaan kokeillut. Tosin omasta MAC-huulipuna-ajastani alkaa olla 10 vuotta, joten ehkä laatu on sittemmin parantunut…! Mutta itselle on jäänyt muistot oikein”rehellisen” kuivasta ja huulilla kireän tunteen jättävästä koostumuksesta. Juuri tuon tyyliset mattahuulipunat ovat syynä siihen maineeseen, mikä mattahuulipunilla monien kuluttajien keskuudessa yhä on.

   Huulipunaa on 0,9 grammaa, kun normaalihuulipunassa on noin 3,5 grammaa, ja hinta on 38€. Ihan hullua.

   Huhhuh… 🙈

   Hourglassin meikkivoide muuten on kallein omistamani meikkivoide. Maksoin siitä 56 dollaria. Pitkään käytössä kestävästä tuotteesta tuo ei toki ole mikään ihan järkyttävä hinta, mutta joka tapauksessa mun meikkipussissa hyvin kallis tuote.

   Jos pitäisi jossain pihistää, niin uskoisin, että poskipuna on sellainen, jossa laadun kyllä huomaa, mutta se ei ole niin ratkaisevaa kuin esimerkiksi huulipunassa tai meikkipohjassa. Posket ovat yleensä hyvinvoiva ihoalue, joten niissä menee heikompilaatuinenkin meikkituote.

   Aika samoilla linjoilla. Poskipunissakin on huonosti levittyviä ja huonosti pysyviä laatuja, mutta heikompi poskipuna ei tosiaan ”pilaa” meikkiä, toisin kuin huono meikkivoide tai heikkolaatuinen, ikävän tuntuinen huulipuna.

   Mulle ihan tärkeimmässä roolissa laadun kannalta ovat meikkipohjan ja peiteaineen lisäksi silmämeikinpohjustaja ja rajauskynä. Rajaus on mulle supertärkeä osa meikkiä, ja sen täytyy pysyä. Lisäksi nestemäisessä rajauksessa applikaattorin juuri oikea muoto ja napakkuus ovat ehdottomia ominaisuuksia. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä haastavammaksi silmien siisti rajaaminen muuttuu, ja välineen optimoitu muoto sekä iholle hyvin kiinnittyvä koostumus nousevat asemaan, jota ei nuorena tarvinnut ajatellakaan :D 😅

   1. Itsellänikin on vakiintunut muutama tuote The Ordinarylta, mutta tuosta peiteaineesta on tullut paljon mainosmailia, joten siksi se on ollut sellainen, jota on tavallaan odottanut. Toinen, johon sorruin mainoksen uhrina on The Ordinaryn niasiiniamidijauhe. Olin todella skeptinen, mutta se on yllättänyt positiivisesti. Jauhe liukenee täysin voiteeseen tai seerumiin (sitä annostellaan minimaalinen määrä) ja se ei tunnu iholla ollenaan. Nyt kaikkiin seerumeihin ja voiteisiin voi lisätä niasiiniamidia. :) Luin tosin eilen, että Deciem myytiin Estee Lauderille, joten jännää nähdä miten yritys ja tuotteet muuttuvat.

    Musta tuntuu, että MAC pitää sitä pienitä pumppupulloa ehkä sen vuoksi, että parempaakaan minipumppupulloa ei ole löytynyt. Toisaalta tuote kuluu kolme-neljä kertaa nopeammin noin, joten asiakas osaa nopeammin uuden. :)

    En itse kestä niitä aplikaattorilla annosteltavia tuotteita. Ensinnäkin se tuntuu, kuten mainitsit, todella epähygieniseltä ja toiseksi pakkaukseen jää aivan liikaa tuotetta, jota ei saa lopussa ulos. Harmitti aikoinaan vietävästi, kun UD:n Primer Protioniin ilmestyi se aplikaattori.. Käytän sitä nykyään niin, että otan aplikaattorilla puhtaalle kämmenselälle tuotetta ja levitän sitä siitä luomille. En laita suoraan luomille aplikaattorilla.

    MAC:in mattapuna on tosi kuivaa. Mulla on kokemusta vain yhdestä mattasävystä, mutta se riitti. Muutoin tykkään MAC:in punista paljon, varsinkin uusi (tai en tiedä miten uusi se enää on) Love Me Lipstick -sarja on ihana. Tosi ohut ja liukuva ja pysyy hyvin. Minulle juuri tuo ohut koostumus ja pigmenttisyys on todella tärkeä, sillä en pidä huulipunan tunteesta. Eli jos puna tuntuu huulilla, niin se on huono juttu. Siksi tuo Hourglass on kuin unelma.

    Toi on hyvä pointti, että variseva poskipuna ei pilaa meikkiä, mutta eyeliner tekee sen kyllä. Käytän sen verran harvoi rajauskynää juuri sen vuoksi, että kaikki kynämaiset rajaukset tuntuvat leviävän alaluomella. Tai sitten mystisesti häviävän jonnekin. Se Chanelin kynä, jota suositelit, jäi tilaamatta
    kun sitä ei saanut Stockalta tai Sokokselta. Olisin niin halunnut kokeilla sitä livenä kämmenselälle ja katsoa kuinka se pysyy ja reagoi.

    Ihan mielenkiinnosta: Millainen se Hourglassin meikkivoide oli? :)

    1. Toinen, johon sorruin mainoksen uhrina on The Ordinaryn niasiiniamidijauhe.

     Pitäisiköhän liittyä The Ordinaryn postituslistalle..! 😅 Mä olen sieltä tilatessa ilmeisesti valinnut ”En halua vastaanottaa uutiskirjeitä”… Joskus niistä voi olla hyötyäkin, kun pysyy kärryillä uutuuksista :)

     Mä tykkään tästä kustomointitrendistä. Ihan mahtavaa, kun voi itse lisätä kiinnostavia aineita ihonhoitotuotteisiinsa :) Oletko muuten huomannut niasiiniamidilla silmin havaittavia vaikutuksia? Vaikutukset kiinnostavat aina..! Tuo aktiivi on ainoa näistä tunnetuimmista golden standard anti-age-ainesosista joita itse en käytä. C- ja A -vitamiinit sopivat parhaiten mun ihon tilaan.

     Luin tosin eilen, että Deciem myytiin Estee Lauderille, joten jännää nähdä miten yritys ja tuotteet muuttuvat.

     Aa, no tämä olikin jotenkin odotettavissa (siis että Lauder nostaa sijoituksiaan Deciemissä). Toivottavasti ei tule käymään ”The Body Shoppeja”… Olen jostain syystä tosi pahoillani, miten TBS:lle kävi L’Oreal-omistajuuden myötä. Alkuperäinen TBS katosi kokonaan, ja brändi ”down-greidattiin” totaalisesti…. Toivottavasti The Ordinaryn alkuperäinen juttu saadaan säilytettyä eikä Lauder tee brändistä liian kaupallista.

     Käytän sitä nykyään niin, että otan aplikaattorilla puhtaalle kämmenselälle tuotetta ja levitän sitä siitä luomille. En laita suoraan luomille aplikaattorilla.

     Mäkään en ole koskaan laittanut suoraan luomille. Mutta mä laitan applikaattorista sormen päähän… en tieä, onko se sen hygienisempää… 🙈

     Se Chanelin kynä, jota suositelit, jäi tilaamatta
     kun sitä ei saanut Stockalta tai Sokokselta. Olisin niin halunnut kokeilla sitä livenä kämmenselälle ja katsoa kuinka se pysyy ja reagoi.

     Mä sain omat Chanel-kynäni nyt ”takaisin” kun tulin Kuopioon, jonne ne joululomalla jäi. Ja ne on kyllä huippukestävät, etenkin se automaattikynä. Terotettava laatu on pehmeämpää, mutta pysyy sekin paremmin kuin muut käytössäni olleet terotettavat silmänrajauskynät.

     Ihan mielenkiinnosta: Millainen se Hourglassin meikkivoide oli? :)

     https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hourglass-illusion-vs-max-factor-healthy-skin-harmony/

     Paksua ja kermaista :)

     1. Paksu ja kermainen meikkivoide ei kuulosta houkuttelevalta. En ole tuota miettinytkään ostomielessä, mutta kysyin mielenkiinnosta. :)

      Niasiidiamidista olen huomannut aika selkeitäkin välittömiä vaikutuksia. Iho on hyvin rauhallisen, sileämmän ja tasaisen näköinen. Epäilen, että se voisi johtua siitä, että niasiiniamidi vaikuttaa ihohuokosia häivyttävästi (?). Pitkäaikaisia tuloksia en osaa arvioida. Parasta siinä on kuitenkin se, että jauhe sulaa täysin voiteeseen, eli se ei tunnu iholla enempää kuin pelkkä voide tai seerumi, ei sitä voi käyttää aamuin ja illoin. The Ordinaryn Niasiiniamidiseerumi tuntui jotenkin kuivattavalta pidemmän päälle ja se jätti pienen kalvon tunnun, vaikka aluksi muistan tykänneeni myös sen ihohuokosia supistavasta vaikutusesta. Siksi tämä jauhe on huippu. Sitä annostellaan siis todella pieni määrä. :)

      Retinoideja käytän iltaisin joka toinen viikko ja C-vitamiinia en ollenkaan, sillä sen välitön vaikutus on punoittava iho. Ainoa käytössä oleva tuote, jossa on C-vitamiinia on Evolven öljyseerumi (Bakuchiol ja c-vitamiini), mutta siinä on c-vitamiinia ilmeisen vähän ja sitä käytän vuoroviikoin retioidin kanssa vain pari tippaa iltaisin.

      1. Niasiiniamidijauhe kuulostaa kyllä todella hyvältä..! 🤩 Niasiiniamidista tosiaan sanotaan, että se supistaisi tai jollain tapaa häivyttäisi ihohuokosia. Kosmetiikan ainesosien vaikutus huokosiin on aihe, johon haluaisin joskus perehtyä perin pohjin. Osa uskottavista lähteistä toteaa, että tieteen pohjalta on täysin mahdotonta, että kosmetiikka voisi mitenkään konkreettisesti pienentää tai napakoittaa huokosia (poislukien väliaikainen, lyhytkestoinen supistaminen esimerkiksi mutanaamion tai kylmän veden seurauksena). Samaan aikaan toisista uskottavista lähteistä voi lukea, että kosmetiikan ainesosilla tosiaan voi vaikuttaa huokosiin.

       Myös kuluttajien omat kokemukset puoltaisivat sitä, että kosmetiikalla voi vaikuttaa huokosten ulkonäköön.

       Yritä siinä sitten muodostaa mielipide :D

       En tiedä mistä saisi täysin puolueettoman ”Kosmetiikka ja huokoset” -kurssin, mutta jos sellainen olisi tarjolla, ilmoittautuisin ensimmäisenä 😀

       C-vitamiinista; tuleeko sinulle punoitusta kaikista C-vitamiinijohdannaisista, vai vain askorbiinihaposta..?

       1. En ole kokeillut muita kuin The ordinaryn L-Ascorbic Acidia ja Ascorbyl Glucosidea (mikä se onkaan suomeksi). Jälkimmäinen oli pari viikkoa ihan ok, mutta sitten iho alkoi reagoimaan siihenkin. Novexpertiltä kokeilin C-vitamiiniseerumia parin näytteen verran, mutta se sai myös ihon reagoimaan. En ole enää jaksanut katsoa tehokkaita c-vitamiinituotteita vaan kompensoin sen muilla hyvillä tuotteilla. :)

        1. Joo, kannattanee jättää C-vitamiini suosiolla pois noilla kokemuksilla, etenkin kun markkinoilta löytyy muitakin vaihtoehtoja 👍

 2. Pihistän lähes kaikessa ja käytän luonnonkosmetiikkaa ja synteettistä sekaisin. Putsarina Nivean sensitive kasvomaito (Cattier parisin ois vastaava mutta en pysty perustelemaan itselleni nelinkertaista hintaeroa), kasvovesi on Hadalaboa, seerumi Evolvea tai The ordinarya, kasvovoide LV 24h tai Lumenen arktis yövoide. Silmänympärysvoiteena Lumene tai Cien. Sitten taas tykkään käyttää öljyjä voiteen seassa ym ja mulla on Famon shampoo- ja hoitispalat käytössä, lisäksi The ordinary shopin hoitis ja sitten taas jätettävä onkin Olaplexia. Meikit on iloisesti sekaisin Lily loloa, Benecosia, Lumenea ja Essenceä riippuen tuotteesta… Mulla rajoittaa myöskin se että olen hajustekosketusallerginen (kestän nykyään jonkin verran) ja alkoholi selvästi ärsyttää kasvojen ihoa. Tällä combolla tosi moni luonnonkosmetiikan tuote on pois pelistä, ja ne jotka kävisi on sitten usein niin ettei hoida/kosteuta tarpeeksi. Olen kuitenkin onneksi löytänyt myös luonnonkosmetiikan puolelta joitain tuotteita joita tykkään käyttää. :)

  1. Tosi kivaa, että olet löytänyt toimivia tuotteita myös luonnonkosmetiikasta :)

   Mä olin myös pitkään ihan megapihistelijä ihonhoidon suhteen. (No, koska iho oli niin ”huoleton”, ei tarvinnut miettiä tuotteita…) Vasta ikä ja ihon muuttuneet tarpeet ovat tuoneet mukanaan arvostuksen laadukkaita tuotteita kohtaan, ja nyt olen valmis maksamaan vähän enemmänkin etenkin seerumeista ja öljyistä. Onneksi hoitavuudeltaan hyviä tuotteita löytää myös edullisina..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *