Karkkipäivä
Karkkipäivä

Pieni etsintäkuulutus

En tiedä kuinka paljon te kommentteja jättävät lukijat mietitte sitä, jäättekö te jollain lailla bloggaajan mieleen tai onko vakituisella kommentoinnilla bloggaajalle merkitystä yksittäisiin kommentteihin verrattuna. Yksittäisillä kommenteilla viittaan anonyymeihin tai vaihtelevilla nimimerkeillä jätettyihin kommentteihin, joita ei yhdistä tiettyyn lukijaan.

Kaikki kommentit ovat bloggaajalle tietysti mieluisia – kuka tahansa ympäristöstä riippumatta ilahtuu luonnollisestikin jos hänen esiintuomansa asia herättää vastakaikua. Oli kyse blogista tai mistä tahansa kontekstista. Varmasti on siis suhteellisen itsestäänselvää, että bloggaajat ilahtuvat saadessaan kommentin. Kritisoivatkin palautteet (asialliset sellaiset) ovat hyvä asia, nekin kertovat että kirjoittaja onnistui herättämään lukijassa halun osallistua blogiin. Kommentin jättäminen rakentaa yhtä lailla blogia kuin bloggaajan itsensä kirjoittama teksti. Kun kommenttilaatikossa herää keskustelua, koen onnistuneeni. :)

Lukijoiden_pehmot

Lukijoiden pehmoleluja

Toiset kokevat, että kommenttien merkityksellisyys bloggaajalle ilmenee lähes yksinomaan hänen vastausalttiutensa kautta. On joukko ihmisiä, jotka kokevat bloggaajan velvollisuudeksi vastata jokaiseen kommenttiin. Karkkipäivässäkin on keskusteltu siitä pariinkin otteeseen. Tämä lukijaryhmä kokee vastarepliikin jättämättömyyden niin, että bloggaaja ei huomannut heitä, eikä kenties edes lukenut kommenttia. Pienikin vastausrepla, vaikkapa liukuhihnamaisesti toistettu ”Kiitos!”, ”:)” merkitsevät tälle ryhmälle, että heidät on huomattu.

Ymmärrän psykologian suhtautumisen takana, mutta itselleni ei ole luontevaa heittää vastakommenttia jokaiseen kommenttiin. (Vastaan, kun kommentti herättää minussa välittömän spontaanin ajatuksen tai tunnetilan, tai kun kommentti sisältää kysymyksen.) Ehkäpä siksi ruudun takaa löytyy joukko, en tiedä kuinka suuri, joka kokee Karkkipäivä-Sannin lukijoita ignooraavana bloggaajana joka vaivautuu vastaamaan vain harvoille ja valituille. (Tällaisiakin keskustelunpätkiä on kantautunut korviini…)

Totuus ei voisi olla tästä kauempana.

Sitä ei varmastikaan tarvitse korostaa, että luen joka ikisen blogiin jätetyn kommentin.

Anonyymitkin kommentit ovat tervetulleita, kaikki otetaan samalla ilolla vastaan. Sellainenkin kommentti, johon en vastaa mitään, on voinut nostaa hymyn korviin ruudun tällä puolella. Olen hyvin vahvasti läsnä kommenttilaatikossa – vaikka minua ei siellä näykään kuittaamassa joka ikiseen kommenttiin.

On ryhmä, joka on erityisasemassa. Vakiokommentoijat. Säännöllisesti samalla nimimerkillä kommentin jättävät henkilöt.

Heihin kiintyy. Heidän kirjoitustyylinsä oppii tunnistamaan ja heidän kommenttiensa kautta alkaa, kuin pienten palapelin palojen summana, syntyä kuva ihmisestä. En ole nähnyt heidän kasvojaan, mutta näen edessäni jonkinlaisen hahmon vakiolukijan kommenttia lukiessani. Yksi on mielessäni vaaleahiuksinen, toinen brunetti. Kirjoitustyylin perusteella mieleen alkaa myös kehkeytyä mielikuvia temperamentista ja persoonallisuudesta. Joku on sähäkkä kannanottaja, toinen lempeästi kannustava luonne. Ja tokihan löytyy myös niitä vähemmän lempeästi kantaaottavia vakkareita, vaikka heitä ei Karkkipäivän lukijakuntaan kuulu kovin montaa.

Säännöllisyyden ei tarvitse olla sitä, että jättää kommentin kerran päivässä tai viikossa. Kerran kolmessa kuussakin tai vielä harvemmin kommentoiva voi jäädä mieleen. Kyllä te monet vakkarit siellä varmasti tiedätte keitä te olette. :)

Kun joku tutuksi tullut vakkari hiljenee normaalirytmistään pidemmäksi aikaa, reagoin. Kyllä minä huomaan, kun vakkari ”katoaa”. Ja sitten minä huolestun.

Albania_Gjirokastra_linnoitus

Joku vanha lukija saattaa muistaa, kun keväällä 2011 kirjoittelin vakilukijani Mohnin nettihiljaisuudesta ja sen herättämästä huolestani. (Sittemmin olen jo tullut Mohnin kanssa vähän tutuksi netin ulkopuolellakin…! :))

Nyt minua mietityttää jälleen erään vakkarin hiljaisuus. Ehkä tämä kuulostaa teistä jopa vähän pimeältä… joltain stalkkaukselta..? Voiko tällaista huolta tuntematonta ihmistä kohtaan ymmärtää..? ’Huoli’ on ehkä liian voimakas sana, mutta jonkinlainen tunne siitä, että ”toivottavasti hänellä on kaikki hyvin” kuitenkin herää.

Etsintäkuulutuksen kohteena on lukijani Jonttu. Jonttu on kommentoinut Karkkipäivään melkein jokainen päivä koko kuluneen vuoden. Väistämättäkin siinä tulee nimimerkki tutuksi. :)

Kun on tottunut lukemaan Jontun kommentin lähes päivittäin niin monen kuukauden ajan, niin tietysti alkaa miettimään, mitä hänelle kuuluu, kun kommentit loppuivat. En ole kuullut Jontusta syyskuun 26. päivän jälkeen. Mikäli Jontun viesteissä olisi ollut mukana s-postiosoite, olisin varmaankin jo ottanut vapauden lähettää hänelle sähköpostia.

Jonttu, jos luet tätä niin hihkaise jotain. :)

Ymmärrettävästi elämäntilanteet vaihtelevat, eikä lukijoiden ”katoamisiin” varmasti juuri koskaan liity mitään dramaattista. En silti voi välttyä toiveelta, että kuulisin pidempään hiljaisina olleilta tutuilta lukijoilta jonkun ”elonmerkin”.

Kun heihin on kiintynyt.

Tuossa toukokuun 2011 postauksessa huhuilemani, ja vielä silloin vastannut Mirri, kuuluu kadonneisiin. Vaikka hänen viimeisestä kommentistaan on jo kaksi vuotta, on hän edelleen aika ajoin mielessäni. Toivon, että ehkä hän joskus vielä palaa moikkaamaan Karkkipäivään. Muistan jopa Mirrin viimeisen kommentin – se oli marraskuun 2012 Tirana-postauksen kommenteissa, joissa virisi keskustelu albanialaisen Ansin karkotuksesta Ruotsista.

En edes osaa selittää miksi tällä on merkitystä. En tiedä Mirristä mitään. Toiset lukijat vain jäävät niin vahvasti mieleen, että heihin jotenkin huomaamattaan luo epätavallisen, näkymättömän ystävyyssuhteen.

Blogissa kommentoi myös toinen vakkari-Mirri, mutta ip- ja sähköpostiosoitteen perusteella hän ei ole sama Mirri. – Terkut tällekin Mirrille, sinäkin olet tärkeä! <3

Lukijan ei välttämättä tarvitse olla vakkarikaan, jotta hän jää mieleen. Olen saanut kommentteja, joiden sisältö, usein elämäntilanteeseen liittyvä, on jäänyt mietityttämään minua pitkäksi aikaa. Tulee tunne, että haluaisi kuulla, että henkilön asiat lopulta menivät parhain päin. Saattaa tulla paha mieli, tai päin vastoin hurjan onnellinen ja iloinen olo ventovieraan puolesta.

Kommenttiboksissa todella liikkuu suuriakin tunnetiloja, jotka eivät näy mihinkään.

Ekolomiitti1

Jyväskylä-miitissä uskaltauduin ensi kertaa tapaamaan lukijoita livenä :)

Tulipas tästä nyt pitkä teksti… Aikamoista ajatusvirtaa… :) Tarkoitus oli alkujaan vain heittää Jontulle signaali, mutta sormista valui enemmänkin.

Muuten – minullahan on täällä blogissa postaus, jossa lukijat voivat käydä esittäytymässä. :) Tämä:

Keitä te olette?

Tein postauksen yli neljä vuotta sitten, ja yhä sinne tulee silloin tällöin uusia esittäytymisiä. Niitä on aina tosi kiva lukea. :) Ilahtuisin, jos joku uusi ”karkkipäivisti” kävisi heittämässä sinne terkut, moni lukija tuskin edes tietää tuon ”esittäytymisketjun” olemassaolosta. Pitäisi ehkä linkittää se pysyvästi tuohon sivupalkkiin.

Mutta nyt mä lähden kananmunaostoksille. Munatilanne jääkaapissa on huolestuttavan heikko. ;)

.

P.S. Veppe – huolestuin mä vähän sinunkin keväisestä hiljaisuudesta… Ja ilahduin niin kun palasit taas. :)

Kommentit (143)

 1. H

  Täällä muutaman kerran kommentoinut, mutta kuitenkin lähes alusta asti mukana kulkenut lukija. Useimmiten aloitan kommentoimaan ja sen jälkeen pyyhin kaiken kun tuntuu että kaikki ovat jo sanoneet saman mitä itse olen ajatellut.. Mielellään luen muiden kommentteja sekä sinun hyviä vastauksia.

  • Sanni

   Hei H!

   Seuraavan kerran älä pyyhi kommenttiasi! ^_^ Sorrun itsekin tuohon ajatteluun muiden blogeihin kommentoidessa, mutta yritän päästä siitä eroon. :) Bloggaajana kuitenkin tiedän, että kaikki osallistuminen blogiin on myönteinen asia, vaikka sitten sanoisi ihan samaa kuin muutkin :)

   Mukavaa syksyä..!

 2. Nenna

  Hei ihana Sanni! 41v vakkarilukija Kangasalta ilmoittautuu. Löysin blogisi aikoinaan kun etsin tietoja luonnonkosmetiikasta ja etenkin Lily lolosta. Jonkin vanhan postauksen mukaan en taida olla ainoa joka on sitä kautta tänne päätynyt :) Olen todella huono kommentoimaan, mutta tämä postaus nyt suorastaan vaati sitä! Ihan päivittäin en ehdi täällä käymään, mutta sen ihanampaa onkin sitten lukea monta juttua kerrallaan. Olen saanut todella paljon vinkkejä ja inspiraatiota blogistasi ja tuntuu kuin olisin itsekin tehnyt kierroksen Kreikan saarilla. Sulla on ihanan ”helppo” kirjoitustyyli, ja on upeaa että tuot esille myös mm. niitä ei-niin-hyviä hiuspäiviä ;) Ehkäpä juuri se tekee sinusta niin helposti lähestyttävän ja tutun oloisen.

  Vieläkin harmittaa että se lukijatapaaminen Tampereella meni ihan ohi, toivottavasti ehdit järkkäämään niitä lisää! Vaikka sinne ei itse pääsisikään on silti kiva nähdä mitä meikkejä muille oot loihtinut. Suuri kiitos tästä blogistasi, vaikka en siis käy kommentomassa, täällä ollaan :)

  • Sanni

   Moikka Nenna! :) Ehkäpä vielä nähdäänkin Tre-miitin merkeissä…. Uusintakierros saattaa hyvinkin olla tuloillaan.. ;)

 3. kirsikka

  Semmosta vaan päätin tulla kertomaan, että olen huomanut, että tämä Jonttu kommentoi ahkerasti muitakin blogeja aikaisemmin, mutta nyt hänen viestejään ei ole näkynyt. Mm. Xenias dayta kommentoi joka postaukseen. Ehkä hänellä ei ole enää aikaa lueskella blogeja.

  • Sanni

   Okei. Jotain on siis tapahtunut kun hän on lakannut kokonaan osallistumasta blogeihin… Olisihan voinut olla niinkin, että hän vain sai tarpeekseen Karkkipäivästä.

   Toivon kovasti että hänellä kuitenkin on kaikki hyvin.

 4. väärä mirri

  Olen se jälkimmäinen Mirri ja tajusin että minun täytyy varmaan keksiä uusi nikki jos alkuperäinen Mirri ilmaantuu paikalle ;)

  Olin pitkään sellainen ei-interaktiivinen lukija mutta parin vuoden takaisen Albaniasta San Franciscoon -reissun aikana taisin aktivoitua (en tosin muista mitä nimimerkkiä olen tuolloin käyttänyt).

  Halusin vaan sanoa että ihanaa kun tämä blogi on olemassa kaikkine aihealueineen ja itse tykkään tosi paljon myös siitä, että kommenttiboksi on vilkas, koska erilaiset mielipiteet ovat sosiaalisen median suola. Ja onhan täällä kommenteissa usein tosi kinformatiivisiakin postauksia.

  Tosin, huomaan että samoin kun monet muut lukijat, yritän välillä rajoittaa kommentointiani etten vaikuttaisi kovin kärkkäältä tai tuttavalliselta, kun en kuitenkaan tunne Sannia henkilökohtaisesti. Kiva kuitenkin kuulla ettei sinua häiritse että ventovieraat tulevat huutelemaan mielipiteitään blogiisi :D

  • Sanni

   Joo, lisäät sitten ”Kakkosen” oman nickisi perään jos Mirri #1 tekee paluun…! ^_^

   itse tykkään tosi paljon myös siitä, että kommenttiboksi on vilkas, koska erilaiset mielipiteet ovat sosiaalisen median suola. Ja onhan täällä kommenteissa usein tosi formatiivisiakin postauksia.

   Todellakin – mä saan tosi usein itsekin hyödyllistä tietoa kommenttien kautta :)

   Älä ihmeessä rajoita kommentointia…! :) Sehän on vain positiivista kun teistä tulee niitä tuttuja! <3 Ainakin minulle. :)

 5. Nimetön

  Heippa Sanni! Olen lukenut blogiasi muutaman kuukauden.. Vähän jopa ehkä kauemminkin.. Nyt on ensikerta, kun jätän kommmentin, en tiedä miksi en ole aikasemmin kommentoinut :) Pidän blogistasi paljon, koska kirjoitat erilaisista aiheista ja ne kolahtaa ainakin minuun ja moneen muuhunkin naiseen.. ja miksi ei myös miehiin :) Kiitos, että jaksat kirjottaa meille lukijoille hyviä postauksia ja annat hyviä ja rehellisiä arvioita tuotteista! Jatka samaan malliin! Terkuin uusi lukijasi Mimmi.

  • Sanni

   Moi Mimmi! :) Kivaa että jätit kommentin – yritän jatkaa samaan malliin..! :)

 6. Kaisa

  Itse olen arka kommentoimaan kun pari kertaa on eräs bloggari (et sinä) vastannut todella epäystävällisesti vaikka kommentti on annettu iloisen positiivisenä. On jäännyt pelko kommentoida ja ne blogit ovat jäänneet myös lukulistalta. Itse olen yli nelikymppinen äiti ja täti ihminen ja ilolla seuraan missä mennään.

  • Sanni

   Hei Kaisa! :) Kiitos että uskaltauduit jättämään kommenttia aiemmasta huonosta kokemuksesta huolimatta. Onpa ikävää että joku on vastannut sinulle epäystävällisesti myönteiseen kommenttiin. Varmasti tuollaiset tapaukset ovat harvinaisia blogimaailmassa, valtaosa bloggaajista ilahtuu joka kommentista (poislukien selvät ilkeilyt) eikä heillä varmastikaan pitäisi olla mitään syytä kettuilla kenellekään joka on positiivisesti jotain kommentoinut. Ehkä henkilöllä oli tosi huono päivä. :/

 7. Tiitu

  Minäkin kommentoin aiemmin ahkerammin, mutta nyt en ole tainnut vähään aikaan kommentoida, mutta käyn kyllä aina tsekkaamassa uudet postaukset. Matkapostaukset selaan yleensä nopeasti, kun olen siitä kummallinen tyyppi, että en ole niin kiinnostunut matkailusta.

  • Sanni

   Moikka Tiitu! :) Tosi kivaa nähdä sinuakin pitkästä aikaa! :)

 8. Catherine

  Heii!

  Hih, mä oon lukenu sun blogia ehkä vuodesta 2011-2012 ja olen ollut myös ”sanattomasti” läsnä täällä kommenttiboksissa melkoisen aktiivisesti!

  Toki olen kommentoinutkin aina välillä, mutta vaihdellut aika ahkerasti nimimerkkiäni. :D No kuitenkin, halusin kertoa että saurasin sun blogia aluksi kosmetiikkajuttujen takia (no koska tämähän oli muutenkin kosmetiikkablogi, duh), mutta tykkään tosi paljon ruoka- ja matkustusjutuista(kin) nykyään! :) (Olen esim. kokeillut itsekin sohvasurffausta ja viilettänyt pitkin vieraita maita junien ja bussien kyydissä sekä rakastan aurinkoa, tai no, lämpöä – olen varmaan syntynyt oikeesti väärään maahan kun nämä Suomen ilmat tuntuu usein vähän turhan viileiltä mun makuun). Eli simply, blogin aihepiiri kolahtaa minuun tosi paljon, ja sun loistava kirjoitustaito (terveisin kielipoliisi) ja asioihin paneutuminen viimeistään tekee tästä blogista yhden kaikkien aikojen suosikkiblogeistani. Kirjoitat niin hyvin, ja täältä blogista (ja huikeasta kommenttiosiosta) saa niin paljon ajattelun aihetta ja faktatietoa. Ja ruokainspis on niin parasta, tykkään ruoanlaitosta ja hyvästä ruosta niin, ja olen muuten itsekin kasvissyöjä. :) No, mä tulen seuraamaan sun blogia jatkossakin, luonnollisesti! Nyt lopetan tän kommentin, jotten toistaisi itseäni tosi pahasti ;)

  • Sanni

   Kiitos Catherine! :) Apua mitä suitsutusta… ^_^ ihania olette… Mutta tosiaan – lukijat ja itsenäisesti elävä keskustelu kommenttiosiossa tekevät oman, loistavan lisänsä blogiin. Kuten tuolla kirjoittelinkin – lukijat rakentavat blogia yhtä lailla kuin minäkin :)

 9. Tiltu

  Minä kommentoin varsin spontaanisti, jos mulle tulee tekstiä tai kommentteja lukiessani tarve sanoa jotain.

  Kosmetiikka-aiheisia kysymyksiäkin on tullut jonkun verran heitettyä.

  Ensimmäisiä kommenttejani taisi olla, kun kysyin vinkkejä silmämeikkiin. Pyysit lähettämään kuvan ja paluupostissa tuli ”sävykartta” luomivärien asettelulle. Kuva oli todella, todella huonolaatuinen (otettu sillä mun viimeisellä tavisluurilla ennen älypuhelimeen siirtymistä), mutta sinä näit vaivaa ja otit asiaksesi ratkaista ”ongelmani”. Se oli kovin rohkaiseva kokemus. Mutten loukkaannu, jos et vastaa jokaiseen kommenttiini. Eihän niissä ole aina mitään vastattavaakaan. Kysymykset huomioit toki aina.

  Postauksistasi huomaa, että annat blogiisi paljon ja minä koen myös saavani tästä paljon. Jos on niin kiire, etten ehdi kaikkia seuraamiani blogeja päivittäin lukea, niin tämän kyllä käyn aina vilkaisemassa.

  Ainiin, pakko vielä sanoa, kun muistelisin sun saanee kritiikkiä kirjoitustyylistäsi, esim tavastasi kirjoittaa ”…!” – minä koen sen vain ilmeikkäänä ja persoonallisena tapana kirjoittaa. Arvostan taitoasi ilmaista itseäsi ilman hymiöitä, kursiivilla yms.

  • Tiltu

   Hellyttävää myös sun huolesi lukijan ”katoamisesta.”
   Toivottavasti hän palaa pian keskuuteemme kommentoimaan!

  • Sanni

   Hihii, mä taidan muistaa tuon sähköpostin ja tekemäni sävykartan… ^_^

   Arvostan taitoasi ilmaista itseäsi ilman hymiöitä, kursiivilla yms

   Tämähän oli jännä.. Minusta taas tuntuu, että viljelen niitä todella paljon. Tuo ^_^ on suosikkini, se vain tuntuu just mun persoonan hymyltä…!

   • Tiltu

    No ainakin ne on erilaisia kuin nämä perus ”:)” , ”:(” ”:/”-hymiöt :D

 10. Niina

  Voisinkin nyt pitkästä aikaa kommentoida tänne blogiin, säännöllisesti kun tätä seuraan, mutta harvoin tulee kommentoitua. Ja alkuun täytyy sanoa, että kommenttiboksi on täällä melkeinpä parasta antia ja tykkään täällä viriävästä keskustelusta. :)
  Löysin tämän blogin ensimmäisen kerran jollain My Little Pony-haulla, ja olin ihan häkeltynyt, että voiko joku muukin aikuinen olla innoissaan poneista. :D Kirjeenvaihtoon liittyvät postaukset ovat myös olleet mahtavia, itsekin kun harrastin kirjeenvaihtoa lapsuudesta asti ihan viime vuosiin saakka. Myös Kreikka-postauksia olen tykännyt lukea. Varmaan pidän tästä blogista juuri sen maanläheisen tyylin vuoksi, ja sinustakin Sanni saa tosi lämpimän vaikutelman. :)
  Meikkipostauksia luen mielelläni myös, totta kai, mutta en ole meikkiasioissa niin pro, että saisin niistä irti niin paljon, kuin haluaisin, vaikka kosmetiikasta kovasti pidänkin.
  Toivottavasti kadonnut lukija löytyy!

  P.S: Tämä oli varmaan pisin koskaan kirjoittamani kommenttini. :D

  • Sanni

   Moi Niina! :) Jee, olen otettu että kirjoitit juuri mun blogiin pisimmän koskaan jättämäsi kommentin! ^_^ *tuulettaa*

   Sympaattista kuulla että löysit blogiin juuri ponien kautta. <3 Muistan itsekin sen tunteen, kun mulle aikoinaan selvisi että mun aikuinen innostus poneja kohtaan ei suinkaan ollutkaan mikään poikkeuksellinen juttu vaan netistä löytyi loputon MLP-harrastajien maailma.. :)

 11. Smirre

  Ehkä mäkin nyt uskaltaudun laittamaan ekan kommentin koskaan ikinä mihinkään.. :) Olen muistaakseni päätynyt sun blogiin meikkivinkkejä etsiessäni reilu pari vuotta sitten?? Olin silloin palaamassa äippälomalta töihin ja tavoitteena oli tehdä paluu suurin piirtein ihmisen näköisenä tai jotain.. ;) Hyvistä vinkeistä huolimatta en nyt vieläkään ole mikään meikkitaituri, mutta tässä matkan varrella sun blogista (ja sinusta) on tullut paljon merkityksellisempi kuin pelkät meikkihommat. Sen lisäksi, että vaikutat tosi symppikseltä, kirjoitat hauskasti monenlaisista mua kiinnostavista aiheista, niin varsinkin sun postaus yksinmatkustamisesta tuossa taannoin sai mussa aikaan valtavan ahaa-elämyksen. Jotenkin olit saanut puettua sanoiksi jotakin sellaista, jota en vielä itestäni ymmärtänyt. Oon jo yli kolmekymppinen, mutta silti tietyllä tavalla vasta tutustumassa itseeni ja keräämässä rohkeutta olemaan juuri se ”oikea minä”. Sun rehellisyys itseäsi kohtaan on jotenkin tosi inspiroivaa. :)

  Jopas nyt tuli teksti ja en nyt ole ihan varma sainko nyt mun pointin tuotua esiin, mutta noh.. Taidan nyt vaan äkkiä painaa tuota kommentointimappulaa ennen kuin jänistän ja deletoin koko homman.. :D Mutta kiitos vielä mahtavasta blogista ja ajatusten avartamisesta!

  • Sanni

   Hei Smirre!

   Kiitos ihanasta kommentista, mukavaa että ”uskalsit” painaa kommenttinappulaa! :)

   Toivotan sinulle antoisaa matkaa itseesi tutustumiseen – se onkin prosessi, joka meillä monilla kestää läpi elämän. :)

 12. Katri

  Aattelin ny tulla esittäytymään, sillä en muistaakseni ole ennen kommentoinut tänne (: Olen 17-vuotias lukiota käyvä tyttö ja olen lukenut blogiasi vakituisesti jo pari vuotta. Tunnen itseni hyvin nuoreksi lukijaksi muiden kommenttien perusteella ja haluaisinki kysyä lukeeko moni ”nuori” blogiasi? (: Luen paljon blogeja, joiden lukijat ovat lähempänä omaa ikääni. Tämän takia tykkään blogistasi, sillä lukijoita löytyy laidasta laitaan! :D Kommentteja on aina mielenkiintoista lukea, sillä täältä löytyy monenlaisia ihmisiä joilla on erilaisia mielenkiintoisia ajatuksia. (:
  En ole matkustellut pahemmin vaikka olen aina halunnut ja blogisi ei yhtään helpota matkakuumettani. :D Tykkään blogisi monipuolisuudesta, sillä täältä löytyy vaikka minkälaisia postauksia! (:

  • Sanni

   haluaisinki kysyä lukeeko moni “nuori” blogiasi?

   Voin vastata heidän puolestaan; lukee kyllä. :) Saan paljon kommentteja ikäisiltäsi, ja viimeisimmän ikärakennekyselyni mukaan 16-18-vuotiaita on blogin seuraajista peräti 18%. :)

   Täältä löytyy tosiaan kaiken ikäisiä, nuorimmat alle 12 ja vanhimmat yli 50. :)

 13. J

  Heippa! Täällä 23v. nykyään Tamperelainen tyttö. Olen tiennyt blogisi jo pidempään ja lukenut silloin aikoinaan satunnaisesti, mutta nykään ihan vakkarilukija. Olen laiska kommentoimaan ja en niitä yleensä blogeihin jätä. Hauskaa tässä muuten on, että bongasin sillon eräästä Ateena postauksesta oman kaverini (Itä-Suomalainen blondi nainen, joka asuu Ateenassa ;)). Olen myöhemmin myös huomannut kommenttejasi kyseiselle kaverilleni facebookissa. Olen itse vieraillut Ateenassa kolme kertaa ja kyllä tykkäsin! Tykkään myös erityisesti sun matkapostauksista. Oon mä myös salaa haaveillut, että pääsisin meikkimalliksesi muuttumisleikkiin, hah. :D Lähinnä halusin sanoa, että tykkään blogistasi ja olen täältä saanut vinkiksi mm. sen kynnenkovettajan.

  • Sanni

   Hauskaa tässä muuten on, että bongasin sillon eräästä Ateena postauksesta oman kaverini (Itä-Suomalainen blondi nainen, joka asuu Ateenassa ;)).

   Tiina..! ^_^ Voi että, on se ”mualima” kyllä vaan pieni :)

   Kiva kun kävit tervehtimässä, J! :) Ehkäpä satutaan joskus samaan aikaan Tiinan luo Ateenaan, ken tietää :)

 14. Jonttu

  Ihan etsintäkuulutus, apua.

  Kiitos että välität & anteeksi hiljaisuus.
  Kaikki hyvin.

  • Sanni

   Voi kun kivaa että kävit tervehtimässä! :) Vähänkö ilahduin kun näin tämän kommentin.

   Mukavaa joulun odotusta Jonttu! :)

   • Jonttu

    Kiitos samoin. :) Ja anteeksi tosiaan, että jouduit stressaamaan minun vuokseni!

 15. Charlesbuh

  ak6874 [url=http://buyviagraformen.space/#generic-viagra-vs-viagra-qc]online viagra[/url] xg2029yh668sr9882 qn9248yt9483rf9300 pl8452 [url=http://buyviagraformen.online/#viagra-good-morning-papa-mp3-et]buy viagra[/url] sg9087xc4187yc7668 xy420qc9700lq694

 16. Georgehoall

  nq8423 http://buyviagraformen.com female pink viagra side effects zu8818su8322fk8667 cc4637co4427 zs9107 http://buyviagraformen.space online cheap viagra sz3170hv6021pz1786 lv4513xj1908

 17. WilliamRar

  gq2521 viagra qu112cw3907zx2248 qc2113hm7833er781 bg1578 cheap viagra generic uo7543ca5819xi4442 fe4720zo681sz7533 ku1555 viagra daily dz4535px4529ba5000 gw6868nt7887dp7122

 18. Charlesbuh

  wu9777 http://buyviagraformen.com can you buy viagra mexico ny4098as7133dp2705 qw9536ca6783qp9097 xi7692 http://buyviagraformen.online cheapest uk supplier viagra eg3604qp1088cj9769 dl9573vb5264jt6417

 19. Jamesmek

  qo1124 http://buyviagraformen.com/#order-viagra-overnight generic viagra in india zx8652bn5047vo7239 zo9516ld327to7613

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.