Karkkipäivä
Karkkipäivä

Perusmeikin ABC

On päiviä, jolloin tahdon vain tehdä nopean, perusvarman meikin joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Sen klassisen ehostuksen, jolloin en näytä mitenkään erityisen meikatulta mutta kuitenkin siistiltä, huolitellulta ja ”säteilevältä” (vastakohtana kuolleen kalan sävylle). Tällaista meikkiä käyttää varmaan valtaosa naisista. Tässä minun tapani tehdä se.

IMG0

Toiset näyttävät meikittäkin freeseiltä. He näyttävät normaaleilta – eivät mitenkään oudoilta tai kalpeilta tai värittömiltä, vain, no, siltä ettei heillä satu olemaan meikkiä. Useimmiten tällaisilla onnenpekoilla on jo valmiiksi hieman tummempi väritys niin hiuksissa, ripsissä ja kulmakarvoissa kuin ihossakin. Heidän ihonsa tuntuu hehkuvan melkein sisältäpäin.

Sitten olemme me; kalpeat, haaleat ihmiset joilla on tummat silmänaluset ja ohut iho jonka läpi verisuonet kuultavat. Meidän ripsemme ja kulmakarvamme, jopa huulemme, ovat lähes värittömät. Meidän kaltaisemme ihmiset näyttävät meikittöminä, etenkin talvella, lähestulkoon sairaalloisilta. Tämä ei ole mitään liioittelua tai tekstin dramatisointia. Näin vain on. Te muut kalpeat tunnistatte kyllä itsenne ja tiedätte mistä puhun. Me tarvitsemme meikkiä. Se ei välttämättä ole pelkkä valinta; ”haluanko tänään näyttää vähän sievemmältä? Jaksaisikohan sitä vähän meikata?”, vaan edellytys. Okei, tämä tietysti riippuu ihan meidän jokaisen elämäntilanteesta. Jos olet sellaisessa työssä, missä ulkoisella habituksellasi ei ole mitään väliä, voit tietysti vapaasti pysyä vampyyrina. Mutta useat meistä ovat työssä, jossa täytyy näyttää vähintään terveeltä. Ja silloin me tarvitsemme ystäväämme meikkiä.

IMG1

Minä tykkään käyttää talvisin sävyttävää päivävoidetta tuomaan hieman hehkua olmimaiseen väritykseeni. Nyt keväällä, kun aurinko ei ole vielä tuonut väriä kasvoilleni, ja talven paksut voiteet ovat jääneet liian täyteläisiksi, sekoitan itse oman sävyttävän kosteusvoiteen. Talvella käytin Dr. Hauschkan Hoitavaa Värivoidetta, ja nyt kevääksi löytyi myöskin hauschkamainen ratkaisu; Bronzing Liquid -värineste. Se on ohut pigmenttineste, jota voi sekoittaa mihin tahansa kosteusvoiteeseen. Tällä hetkellä sekoitan sitä Laveran Neutral Fluidiin.

IMG2

Kas näin. Näyttää tummalta, mutta sävy on kasvoilla hyvin läpikuultava. Jos haluaa tummemman tuloksen, niin lisää värinestettä vaan.

IMG4

Voidesekoituksen kasvoille tuoma sävy on tuskin kuvassa silminhavaittava, mutta trust me, it makes a difference.

IMG10

Perussilmämeikkiin tarvitaan periaatteessa vain kaksi sävyä; yksi vaalea ja yksi ruskea. Minä käytän kuitenkin kahta vaaleaa ja kahta ruskeaa. Liikkuvalle luomelle laitan eri vaalean kuin kulmaluulle. Tässä meikissä laitoin liikkuvalle luomelle kellertävää kermanvaaleaa IsaDoran Retro Chrome -paletista ja luomivakoon L’orealin voimakkaan helmiäistä Platinum Beige -sävyä. Ulkonurkan varjostin Grimasin kullanruskealla 785-sävyllä ja kulmaluulle sipaisin L’orealin Golden Beigeä. Rajasin yläluomen ja alaluomen ulkonurkan ruskealla kynällä. (Olen tykännyt tuosta Yves Rocherin kynästä jostain syystä ihan hirveästi, siinä on vaan ihan paras koostumus, ja nyt se vihdoin loppui pari päivää tän meikin tekemisen jälkeen.)

Kulmakarvat ovat luonnollisestikin myös tärkeä osa perusmeikkiä. Niillä tuodaan ryhtiä kasvoihin ja kehystetään silmät. Itse käytin melkein 10 vuotta pelkästään The Body Shopin kulmaväriä, mutta nyttemmin olen siirtynyt käyttämään Lumenen kulmakynää tai jotain neutraalinruskeaa mattaluomiväriä jonka levitän viistopäisellä siveltimellä.

IMG5

Hillitty silmämeikki valmis.

IMG11

Kasvoille levitin mineraalimeikkipohjan, Lily Lolo Blondie Foundation. Huomatkaa purkin sisällön kulumisaste – olen käyttänyt tätä purkkia talvesta 2009 saakka (kesä ja alkusyksy väliä, silloin käytin tummempaa In The Buff -sävyä) ja noin vähän on kulunut. Silmän aluset peitän Blondie Cover Up -jauheella.

IMGmeikkipohja

Pohja on valmis. Kuulas, siisti ja luonnollinen.

IMG12

Enää jäljellä kevyt sävy poskille. Laitoin muutaman vedon Rimmelin Santa Rose -poskipunaa, jonka päälle sipaisin tumminta raitaa IsaDoran Face Glow Powderista. (Tällä sävyllä ei voi varjostaa, vaikka se kuvassa tummalta näyttääkin. Kyseessä on vain hyvin kevyesti sävyä ja reilusti hohdetta tuova tuote.)

IMGvalmis

Perusmeikki on valmis. Huulille laitan vain huulirasvaa. Kasvoilla on terve hehku ja väri ja näytän kaiken kaikkiaan pirteältä ja freesiltä. Aivan eri vaikutelma kuin ensimmäisessä kuvassa.

Aikaa tällaiseen meikkiin menee minulla noin 20 minuuttia. Tämä on turvallinen lookki, jossa itse koen olevani lähes au naturel. Tällaista meikkiä käytin päivittäin 10 vuotta, ennenkuin löysin värikkäät luomivärit. Miinus poskipuna, jota aloin käyttää vasta n. 25-vuotiaana.

Kommentit (50)

 1. badbomben

  Kiva lukea sun arkimeikkirutiineista! Mäkin olen verrattain myöhään löytänyt poskipunan, ehkä vasta noin kolme vuotta sitten ihan ”kunnolla”.

 2. Ventsukka

  Moikka,
  enpä ole ennen kommentoinut blogisi juttuja, vaikka ahkerasti seuraankin joka päivä :) Tykkään kovasti! Niin, tuli mieleeni tuosta (varsinkin) arkimeikin luomivärien käytöstä, että kun se on niin hankalaa kun luomet / kasvot ”hiostuu” ja kohta ne luomiväritkin on jo luomivaoissa… :( Jotkut pohjustusvoiteet vähän auttaa, mut aamulla kun kiire ja muuta… Helposti pohjustus jää vaan meikkivoiteeseen ja puuteriin ja se ei kyllä ole riittänyt.. Kaipaisin myös vinkkejä miinus-silmälasimeikkiin, ihan semmoiseen simppeliin arkimeikkiin, kun aikaa sen 10-15 min. aamulla :) Kiitos kovasti!!!

 3. Mirri

  Minkä tunnisteen alta löytyy mineraalimeikkipostauksia? Minun silmäni eivät löydä listasta esim. ”mineraalimeikit” tai ”Lily Lolo” -linkkejä.

  Lily Lolon nettikauppa on muuten todella hyvä ja asiakasystävällinen; ei ole hirveästi mieltä maksaa tuotteista kaksinkertaista hintaa ja ostaa joltain suomalaiselta myyjältä. Ellei sitten ole jostain syystä ongelmia luottokortin kanssa.

  • Sanni

   En ole tainnut tehdä ’mineraalimeikki’-tunnistetta lainkaan…. :/ Muistan että harkitsin sitä ihan alussa, mutta sitten ajattelin että olisi jotenkin ”vaikea” määritellä onko joku meikki mineraalimeikki vai ei jos siinä käytetään yhtä mineraaliluomivärin sävyä ja kolmea ”tavallista”…. Ehkä mä laitan nyt joitain pelkillä mineraaleilla tehtyjä meikkejä ja meikkipohja-postauksen tuollaisen tunnisteen alle, varmaan helpottaa jos joku etsii täältä pelkästään mineraaliaiheisia juttuja. Eli hyvä kun huomautit, mirri! :)

 4. Kamicha

  Haa, minäkin kuulun olmien lahkoon… …oikeastaan en kyllä näytä ilman meikkiä vampyyriltä, vaan siltä, ettei minulla ole kasvonpiirteitä lainkaan.

  Hauschan pigmenttineste meikin alla on kyllä selkeästi pöllittävä idea – kuollut kala kuvaa omaakin talvista ihonsävyäni kutakuinkin täydellisesti :-D

 5. Panda

  Ihanan freesi mutta simppeli meikki. Ja hei käytit tuota ”älä hymyile Ennen kuvissa niin näytät nuupahtaneemmalta”-kikkaa ;D. Hymy tuo kyllä paljon energiaa kasvoille, jo sellainen ihan pienikin.

  Duh, olisin varmasti ihan kuollut(?) vampyyri mikäli naama ei olisi ruskea pisamien ansiosta. Ihanan ohut iho mistä kuultaa kaikki suonet läpi, kulmakarvoja ja ripsiä tuskin huomaa mikäli niitä en meikkaisi ja huulet ovat vissiin ihan siniset nakutilassa :D.

 6. Sofie

  Eksyin noin puolivuotta sitten ensimmäistä kertaa sivuillesi! Googlen kautta löysin tänne ja sillä samaisela sekunnilla jäin blogiisi koukkuun!
  Aina kun avaan koneen, tulen ensimäiseksi kurkkaamaan tänne blogiisi. :)

  Lisäykseksi vielä, että olet todella taitava siveltimen käyttäjä. Ja suuuuuuuri plussa tulee myös sinun kuvan kauniista kasvoista!

  Minkälaisen koulutuksen olet suorittanut? Vai oletko itseoppinut?:)

  Terkuin
  Sofie

  • Sanni

   Voi kiitos Sofie! Olen kyllä kaukana todella taitavasta siveltimen käyttäjästä, mutta kommenttisi ilahduttaa silti. :) Ihan itseoppinut olen meikkauksen saralla.

 7. Katja

  Minäkin olen päättänyt siirtyä noihin Lily Loloihin Nelly.comin kautta. Mietityttää vaan, että mikähän niistä foundationeista mahtaa olla se kaikista vaalein? Olen kalpea kesät talvet, sillä en tykkää ruskettuneesta ihosta. Sairaannäköinen iho sopii paremmin hulluun luonteeseeni :D

  • Sanni

   Kaikkein vaalein on sävy Porcelain. Ikävä kyllä, mikäli oikein tulkitsen tuota Nellyn sivua, ei heillä ole tuota sävyä valikoimassa. :/

 8. Sanni

  Moi! Olipas kiva loytaa uusi hyva meikkiblogi! :)

  Taalla yksi haamu, jolla olisi pienen pieni kysymys silmanalusista. Tummat silmanaluset on mun kasvojeni pahin haaste. Olisiko sulla mitaan vinkkeja hyvista tuotteista? Talla hetkella kaytan tietty silmanymparysvoidetta (Benefit: Eyecon) ja tummuuden peittamiseen kaytossa on nyt Make up Foreverin 5 Camouflage Cream Palette. Jostain syysta peittavyys ei kuitenkaan riita ja alan olemaan varsin epatoivoinen. Kaikki vinkit olis enemman kuin tervetulleita! :)

  • Sanni

   En ole MUFEn Camouflage Cream Palettea testannut, mutta luulisi että MUFElla on todella peittäviä tuotteita. Ja jos siis tuo ei riitä peittämään, niin sitten tuli aika haasteellinen tilanne… Oletko kokeillut tuotteiden kerrostamista? Jos yksi tuote ei auta, niin kannattaa lähteä kokeilemaan eri tuotteiden yhdistelmää. ”HC-resepti” menisi niin, että laittaa silmänalusille alimmaksi meikkivoidetta, sitten päälle peiteainetta, sen päälle puuteria tai meikkipuuteria ja päällimmäiseksi vielä valokynää.

   Helena Rubinsteinin Magic Concealer on todella tykätty tummien silmänalusten peitossa, mutta jos joku camouflage-tuote ei auta, niin ei varmaan Magic Concealerkaan….

 9. Misty

  Sopisiko tähän postaukseen vielä kysymys highlighteista? Olen kokematon niiden käyttäjänä ja nyt tilasin itselleni Tigin highlightin (TIGI Bed Head Shake-It Loose Powder Shimmer), jota joku suositteli. Mutta apua, miten mä sitä käytän? Olen ymmärtänyt, että se laitetaan poskipunan yläpuolelle. Mihin muualle sitä voi sipaista? Millä sitä kannattaa levittää? Olisiko parempaa tuotetta tai sellaista hallittavampaa? Olen laittanut sitä valmiin meikkipohjan päälle eli alla on Lily Lolon pohja + irtopuuteri, mutta välillä tuntuu, ettei se kiinnity kunnolla. On tosin älyttömän riittoisaa ja pakkaus on pirteä.

  • Sanni

   Antaisiko tämä postaus jotain vastausta?

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/23/yksinkertainen-kasvojen-varjostus/

   Laittaisin highlighteria hieman poskipunasivellintä pienemmällä siveltimellä, sehän tulee hieman poskipunaa pienemmälle alueellekin. Highlighteria voi poskipään korkeimman kohdan lisäksi sipaista leuan kärkeen, otsan keskelle ja kulmaluulle (mikäli ei ole jo tenyt sinne silmämeikki-highlighttia).

 10. Tuhkimo76

  Laitatko Dr hauskan hoitavan värivoiteen alle kosteusvoiteen? Tosi upea arki look.

  • Sanni

   En laita, tuo on itsessään kosteusvoide ja riittää mulle sellaisenaan. Tsekkaa myös erilliset postaukseni sävyttävistä päivävoiteista. :) Dr. H jyräsi sielläkin.

 11. Tuhkimo 76

  Millä levität peitejauheen silmien alle? En saa laitettua kabukilla kunnolla mineraalipohjaa silmien alle. Kiitoksia kun jaksat aina vastata.

  • Sanni

   Kabukilla ei tosiaan oikein silmien alle yllä. Kannattaa hankkia synteettinen peiteainesivellin, sillä saa laitettua yhtä hyvin niin jauhemaisen kuin voidemaisenkin peiteaineen. Mulla on käytössä EveryDay Mineralsin peiteainesivellin, joka tuli samassa setissä kuin vanha kabukini. BareMineralsin peiteainesivellin on myöskin ihan huippu. Sen saa tilattua esim. FeelUniquesta aika halvalla.

 12. Anonyymi

  Mitä Lily Lolon sävyä suosittelisit ihmiselle, jolla on vaalea mutta silti varsin kellertävä iho? Meikkivoidepurnukan maininta suomalaiselle iholle suunniteltu sävy ei totisesti ole omaa värimaailmaani lähellä. Kasvojeni sävy ei siis ole millään tavalla punaiseen vivahtava eikä myöskään lähelläkään mitään beigehtävää sävyä… Olen vuosien varrella onnistunut saamaan jopa Stockmannin kosmetologin pyörittelemään päätään ja toteavan, että heidän valikoimansa kaikki meikkipohjat ovat näköjään ei keltapohjaisia. Olisi hurjan mukavaa jo vihdoin löytää itselle se juuri oikea sävy nykyisen vähän sinnepäin sävyn tilalle…

  • Sanni

   Etsi sävy ”with warm undertones” -pohjista. Vaalein ”warm undertone” -sävy Lololla on Warm Peach. Jokaisen Lolo-pohjan kohdalla kerrotaan, onko se ”for cool/warm/balanced undertones”. Vaaleimman eli Porcelainin kohdalla lukee tosin vain että ”for very fair”, mutta se ei ole lämmin sävy eli en usko sopivan kellertävälle iholle.

   • Anonyymi

    Suuri Kiitos sinulle! :) Huomattavasti selkeni tuo Lily Lolon värimaailman luokitus. Nyt voinkin turvallisin mielin tilata muutamista sävyistä sampleja ”luonnonvalossa” testattaviksi. Valitettavasti tämä meidän suomalainen luonnonvalo on vaan pikkasen turhan sinertävä tähän vuodenaikaan :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.