Perjantaipulla

Vein tänään töihin ”perjantaipullan”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Työkavereille suklaiset ja omena-rahkaiset vehnä-sokeriversiot, minulle vadelmaiset vhh-versiot vaniljasydämellä.

….en ole muuten leiponut vehnäjauholla kolmeen vuoteen... Kävin ihan varta vasten jauho-sokeriostoksilla – ja lahjoitin jäljelle jääneet jauhot ja sokerin kollegalle ^_^

Tein huomion, että vehnäversiot kohosivat ja levisivät paljon enemmän kuin rasvaisiin, raskaampiin jauhoihin leivotut vhh-”pullat”. Päälle päin ei varmaan kukaan silti huomaa mitään eroa – ei välttämättä maussakaan ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perusreseptini vhh-muffareihin on yläpuolella. Täytteeksi voi toki laittaa mitä vain :) Taikinasta tulee noin 8-10 muffinia, riippuen miten paljon jättää tilaa täytteelle ja minkä kokoisia vuokia käyttää.

Vatkaa/sekoita yhteen pehmennyt voi ja erytritoli (tai mitä makeutusta nyt käytätkään, suhteuta määrä makeutuksen laatuun). Vatkaa joukkoon kananmunat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munaseokseen. Vaniljasydän: sekoita ainekset yhteen (mä laitan vanilja-aromia aina silmämääräisesti pienen hulauksen pullosta, ehkä vajaa teelusikallinen) ja lusikoi muffinin keskelle kuoppaan. Lisää päälle marjoja, suklaata tai mitä nyt mieleen tulee. :) Tai nauti pelkällä vaniljasydämellä. Minä laitoin vadelmia ja kaakaonibsejä.

Paista muffareita uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Namia perjantaita!

Kommentit (12)
  1. Herkullisilta näyttävät :P

  2. näyttää ja kuulostaa herkulliselta! mitä noissa suklaamuffineissa on? :)

    1. Niissä on tummaa kaakaojauhetta ja Fazerin Orange & Crisps -suklaata. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *