Perjantai-illallinen: mungpapupasta

Taas maistellaan vähähiilihydraattista pastaa! Ja tällä kertaa oli hitti! :)

Perjantai_illallinen_mungpapupasta

”Karppispagetti”-postauksen kommenteissa eräs lukija vinkkasi Ruohonjuuressa myytävistä papupastoista, ja niitähän oli pakko päästä maistamaan! Pastoja on kolmenlaista; mungpapufettuccine, soijapapufettuccine ja mustapapuspagetti. Ja kaikissa raaka-aineena siis pelkkää papua. Meidän lautaselle päätyi ensimmäisenä Mungpapufettuccine. Ruohonjuuressa pastoilla on hintaa 5,75€. (Myöhemmin bongasin näitä Hyvinvoinnin Tavaratalossa 25 senttiä halvemmalla ;) No, siellä on aina kaikki hitusen edullisempaa.)

Vaikka nämä ovat aika kalliita niin ihan mahtavaa kun on olemassa tällaisia terveellisiä vaihtoehtoja pastalle! :) Näistä on melkein puolet proteiinia ja hiilihydraattipitoisuus vain 16,2 g (mustapapu), 17,1 g (mungpapu) ja 20 g (soijapapu). Ja sekin hiilari on sitä hyvää ja hidasta laatua! :)

Perjantai_illallinen_sienikastike

Rakastan sienikastiketta (tai sientä kaikessa muodossa ylipäänsä :)). Vaikea kuvitella että vielä kolme vuotta sitten ruoanlaittoavuttomana en osannut sellaista edes valmistaa. Miten vaikeaa on sekoittaa keskenään sientä ja ruokakermaa? :D

Jos joku muukin on yhtä ”käsi” kuin minä olin vielä hetki sitten niin tässä mun superhelppo sienikastikeresepti:

4-5 dl sieniä

2 pienehköä sipulia

1 purkki ruokakermaa

2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa (kuten Philadelphiaa)

maun mukaan timjamia (mä laitan noin vajaan teelusikallisen kuivattua timjamia)

valkopippuria (mä laitan nelisen myllyn rouhaisua)

suolaa maun mukaan

soijakastiketta (tätäkin fiiliksen mukaan, varmaan joku vajaa ruokalusikallinen menee tällaiseen satsiin)

Eiliseen kastikkeeseen laitoin vielä lisäksi kesäkurpitsaa.

Pilko ja kuullota sipuli tilkassa voita tai öljyä. Lisää joukkoon sienet (mun sienet oli pakkasesta niin niitä ei enää tarvinnut kuullotella) ja mausteet ja paista keskilämmöllä tovi. Lisää kerma, tuorejuusto ja soijakastike, tarkista maku ja anna porista hiljalleen kymmenisen minuuttia että maut ehtii tekeytyä.

Kaada kuumana pastan päälle.

Perjantai_illallinen_pasta

Mungpapupastaa neuvottiin keittämään 6-8 minuuttia, mutta pasta oli todella velttoa ja pehmeää jo kuuden minuutin jälkeen. Al dente -koostumukseen hyvä keittoaika on varmaankin 4-5 minuuttia. (Vähän noottia muuten siitä että valmistusohjeet on pakkauksessa vain ruotsiksi, suomenkielisessä tuoteselostetarrassa lukee vain ainekset ja maahantuojan yhteystiedot. Ei kaikki osaa ruotsia, kyllä valmistusohje pitäisi myös olla myyntimaan kielellä vaikka kaikkien ilmeisesti oletetaan ymmärtävän ’6-8 minuter’ ruotsinkielisen tekstin seasta.)

Perjantai_illallinen1

Mun alkuruoat on aina vähän yksinkertaisempaa mallia kuin miehen hienot muna-katkarapu-majoneesi- tai jokirapuherkku-kylmäsavulohi-viritykset… ^_^

idPerjantai_illallinen_sienipapupasta

Kantarellit <3 Ommnomm. Tämä on muuten miehen annos – mä en jaksaisi tuollaista pastamättöä! :)

Perjantai_illallinen2

Täältäpä löytyi varsinainen vhh-pasta-winneri! Todella hyvää. Niin maku kuin rakennekin mungpapupastassa vastasivat normifettuccinea. Varmaan joku pastahifistelijä huomaa eron, mutta minä ja mies emme. :) Aiemmin kokeilemani YesDelin Karppispagetti hävisi tälle 6-0. Ja papupastassahan on vielä tuota soijaproteiinipastaa paremmat ravintoarvotkin – enemmän protskua ja vähemmän hiilaria. Excellent!

Papupastat

Papupastaveljekset. :) Suuret kiitokset lukijalle tästä vinkistä! :)

. . .

Ja loppuun vielä täysin asian vierestä: Hemnes.

Siellä se nyt nököttää. Ja nielaisi kaiken testikosmetiikan ja pari laatikollista miehen dvd:eitäkin. Hyvä.

Mutta… kyllähän tuo nurkka nyt ahtaalta näyttää. Vaikka tiesin Hemnesin mitat entuudestaan, en jotenkin osannut odottaa että se on noin suuri. Mittasuhteiltaan aikamoinen köntys meidän pikkuasuntoon. :/ Mutta minkäs teet kun lipastot on niin pirhanan kalliita. Ikea oli ainoa vaihtoehto.

      Hemnes_lipasto

No, ainakin on nyt vähän siistimpää enkä tulevaisuudessa toivottavasti enää hävitä kosmetiikkatuotteita. ;)

P.S. Joo, karun näköinen tuo tulostinhirvitys tuolla Hemnesin päällä mutta kun ei sillekään ole paikkaa….

 

Kommentit (17)
  1. Hauska sattuma, söin juuri avokadopastaa papupastalla, kun avasin tämän postauksen. (Joo, kone ruokaseurana..)
    Ihan huipputuotteita gluteenittomaan vegeruokavalioon! Hinta on vähän korkea, mutta ei näitä tarvitse joka päivä syödä. Sopii hyvin viikonlopun herkutteluun. Avokadokin oli tänään poikkeuksellisen maukasta, selvästi hyvä pastapäivä!

    Lipasto ei mielestäni näytä liian isolta ainakaan näissä kuvissa. Hyvältä ja käytännölliseltä ratkaisulta näyttää. Ja on muuten totta, että lipastot maksavat todella paljon muualla, kuin Ikeassa.

  2. Äh, mä jotenkin ajattelin, että se olisi tullut toisin päin (siis kirjahyllyseinän myötäisesti). Mietinkin, että miten se muka voi mahtua, mutta sanoit mitanneesi, niin en ajatellut asiaa sen enempää…

    Mutta tosiaan, eihän se mitenkään olisi niin päin mahtunutkaan. Ja kirjahyllykin alkaa melko alhaalta.

    No, Hemnes on kuitenkin kalusteena nätti, oli sitten asunnon kokoon nähden rohjake tai ei. Mieti kuinka paljon massiivisempi se toinen olisi ollut! Ja tässä tapauksessahan se ensisijainen funktio on olla lipasto, johon saa tavaraa. Eikä sisustuksellisesti harmoninen kukkamaljakko… Veikkaan, että hemnes on kuitenkin enemmän ilo silmälle, kuin jos pinoaisit kaiken sen nielemän tavaran sellaisenaan tuohon seinustalle:D

    1. No, Hemnes on kuitenkin kalusteena nätti, oli sitten asunnon kokoon nähden rohjake tai ei.

      Niin on, samaa mieltä. Ja nyt kun se on koottu ja tavarat sisällä niin on todettava, että onhan se tosiaan kymmenkertaisesti laadukkaampi kuin esim Malm-senkki (no, ainakin tuo petsattu valkoinen jossa mäntyä), aivan selvästi jämäkämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *