Perjantai 17.12.2021 – Venetsian tuoksu

Joulukalenteri, luukku 17.

Vanilla & Cedarwood Aromatic Mist.

Kiehl’sin Vanilja & Seetri on yksi lempituoksuistani, joka linkittyy myös yhteen tärkeimmistä ja hienoimmista matkoistani.

”Seductive fusion of Ugandan Vanilla and Cedarwood, heightened with a hint of iris, which gives way to rich amber” kuuluu tämän ihanan lämpimän, pehmeän vaniljaisen ja puuterisen puu-tuoksun kuvaus. Rakastan puu-tuoksuja ja seetri on santelin ohella tuoksunuotti, johon olen aivan heikkona.

Kiehl’sin (nyt jo edesmennyt) Vanilla & Cedarwood Aromatic Mist on pehmein ja lempein seetri-tuoksu, jonka tunnen. Se on edullinen tuoksu ja maksoi ilmestyessään vain 29€. Edullisuudestaan ja suhteellisen yksinkertaisesta kompositiostaan huolimatta tuoksu on yllättävän hienostunut ja kestää aikaa. Se tuoksuu yhä upealta. Käytän tätä talvisin, ja pienen kokonsa vuoksi se sujahtaa usein mukaan matkoille.

Vanilla & Cedarwood kuului Kiehl’sin ihastuttavaan Aromatic Blends -tuoksujen sarjaan, josta minulla on myös vihreän raikas Fig Leaf & Sage -tuoksu.

Venetsia, marraskuu 2012.

Vanilla & Cedarwood vie minut aina Venetsiaan. Oli kylmä ja kanaalit tulvivat. Ensimmäisenä päivänä kahlasimme Pyhän Markuksen aukiolla. (Mikä nykyään on ihan standardi-tilanne Venetsiassa…)

Venetsia oli vielä kauniimpi kuin osasin kuvitella. Se oli niin kaunis, että minuun melkein sattui. Kävely Venetsiassa oli kuin kävely valtavassa ulkoilmataidegalleriassa. Arkkitehtuuri ja kaupungin tunnelma kanaaleineen on jotain niin upeaa, että mikään turismin lieveilmiö ei himmentänyt sen vaikutusta minuun. Venetsia on Santorinin ohella paikkoja, jossa sydän melkein pysähtyi silkasta kauneuden kokemuksesta.

Vierailin Venetsiassa osana syksyn 2012 pitkää reppureissuani, jonka aikana matkustin kolmen kuukauden ajan Kreikasta Albanian, Italian, Espanjan ja Portugalin kautta Yhdysvaltoihin. Se on hienoin matka jonka olen koskaan tehnyt, ja irtisanouduin työstäni päästäkseni toteuttamaan sen. Se oli parhaita päätöksiä elämässäni.

Venetsia oli erityinen paikka matkalla. Silloinen mieheni lensi sinne Suomesta tapaamaan minua, ja koin Venetsian yhdessä hänen kanssaan.

Mieheni osti Vanilla & Cedarwood -tuoksun minulle Venetsiasta. Mikään omaehtoinen lahja se ei varsinaisesti ollut, sillä varsin epäromanttisesti pyysin (okei, kinusin) häntä ostamaan tuoksun minulle, koska oma kengännauhabudjettini ei sallinut 29€:n kosmetiikkahankintaa. Tämä oli yksi niitä matkoja, jotka toteutin äärimmäisen tarkalla päiväbudjetilla.

Alkuperäisen tarinan tuoksun hankinnasta voi lukea täältä. Se on ihan hauska! ☺️

Juuri siksikin tämä tuoksu on aivan erityinen. Siihen liittyy tarina. Vanilja & Seetri vie minut aina syksyyn 2012, ei pelkästään Venetsiaan, vaan koko elämäni hienoimmalle matkalle.

kauneus onnellisuus
Kommentit (4)
  1. Tuoksumuisti on kyllä aivan uskomattoman tarkka ja pitkä! Uskon, että voimakkaaseen tunteeseen, ihanaan matkaan jne. yhdistyvä tuoksu tuo sen saman tunteen ja muiston elävästi mieleen vielä vuosien ja vuosikymmentenkin jälkeen! Joskus muiston elävyys ja voimakkuus on yllätys itsellekin. <3

    1. Näin on..! :) Jännää on myös se, että vaikka jotain tuoksua olisi käyttänyt vuosikaudet, sen tuomat muistot ja tunteet liittyvät aina (tai ainakin useimmiten) niihin ihan ensimmäisiin kertoihin, kun tuoksua on käyttänyt. Se on jotenkin aivan ihanan erikoinen ilmiö..!

  2. Tämän vuoden joulukalenteri on ollut huippu. Se on koskettanut henkilökohtaisella tasolla, koska osaat pukea sanoiksi sellaisia asioita, joihin pystyn samaistumaan vahvasti. Yksityiskohtaisia kokemuksia/tunnetiloja henkilökohtaisesta elämästä. Tuntuu kotoisalta että jossain on ihminen, joka näkee maailmaa osittain samojen linssien läpi ja osaa pukea sen sanoiksi. Se on ehkäpä juurisyy siihen miksi seuraan Karkkipäivää. Täällä näkyy myös nostalgia, joka on toinen nimeni. Enempää mä en osaa pukea sanoiksi. Kiitos että kirjoitat :) Hyvää joulun odostusta ja alkavaa vuotta!

    1. Kiitos, Kronos. ❤️ Kiitos! 😙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *