Peppu ei valehtele

”Hips don’t lie”, sanoo Shakira. Minä voisin laulaa samaa takamuksestani.

(Ja kerron nyt heti alkuun että tämä postaus ei käsittele mitään jumppaliikkeitä vaan ihonhoitoa. ;))

Minulla ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen kuiva iho vartalossa, mutta sääret ja reidet ovat kaivanneet säännöllistä rasvausta. Lisäksi takamuksen iho on ollut kuin eriparia muun ihon kanssa – karhea ja epätasainen. Käsite ”pehmeä kuin vauvan peppu” ei koskaan pitänyt paikkaansa ainakaan minun kohdallani.

Olen käyttänyt ennen luonnonkosmetiikkaan vaihtamista mitä voiteita milloinkin – The Body Shopia, Dermosilia, Yves Rocheria, paljon perus-Niveaakin. Rutiiniin kuului voidella iho aina suihkun jälkeen ja iltaisin. Voiteiden kosteusteho ei kuitenkaan koskaan tuntunut riittävän vuorokauttakaan – seuraavaan iltaan mennessä säärten iho oli taas vaaleiden ”kalansuomujen” peitossa.

Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni iho kuitenkin muuttui. Tiedän, että tämä kuulostaa nyt ihan joltain luonnonkosmetiikka”propagandalta”, mutta hyöty on ollut niin huomattava että jaksan aina siitä intoilla..! :) Kasvojen ihossa en ole havainnut mitään eroa (suurin vaikutus on epäilemättä ollut mineraalimeikeillä), mutta vartalossa todellakin.

Vartalovoidejemmani. Poistuvia Anne Lindejä tuli hamstrattua muutama kappale vuodenvaihteessa….

Säärten ja reisien kuivuus on ollut muisto vain. Iho pysyy siloisena ja pehmeänä pesujen välisen ajan, eikä kalansuomuista ole tietoakaan. Ja entäs peppu! Se on nyt sileä ja tasainen, ihan eri nahka kuin kolme vuotta sitten. ”Ass don’t lie…!” Oikeasti, mikään aiempi voide ei ole vaikuttanut tuohon ongelmaihoalueeseen.

Mikä luonnonkosmetiikan voiteissa sitten oikein tehoaa? En keksi muuta selitystä kuin sen, että korkeat pitoisuudet aitoja kasviöljyjä pystyvät pureutumaan pehvan paksuun ihoon ja pehmentämään sen. Tavallisen kosteusvoiteen ja luonnonkosmetiikan tuotteen eronahan on se, että tavallisessa kosteusvoiteessa on useimmiten mineraaliöljyjä ja silikoniyhdisteitä, kun taas luonnon tuotteissa on pelkkiä aitoja kasviöljyjä.

Estelle & Thildin vartalovoide tekee ihon kaikkein pehmeimmäksi <3

Mineraaliöljy ja silikonit muodostavat ihon pinnalle silottavan ja pehmeän tuntuisen kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta ihosta. Kasviöljyt taas imeytyvät ihoon, ja ravitsevat ihoa syvemmältä. Kummatkin siis kosteuttavat, mutta eri tavoilla. Minun ihooni kasviöljyihin pohjautuvat emulsiot näkyvät tehoavan huomattavasti tavallisia voiteita paremmin. Yleisestikin kuivalle iholle suositellaan aina kasviöljyjä mineraaliöljyjen sijaan.

Lisäksi luonnonkosmetiikan vartalovoiteissa minuun vetoavat aidot, herkulliset tuoksut.

Joskus muinoin ihmettelin Virven vartalovoideobsessiota, mutta nykyään ymmärrän häntä vähän paremmin…! ^_^ Ihan yhtä paljon en kropparasvoja lotraa kuin Virve, mutta nyt voiteilla on merkitystä. Peppu sen varmisti.

Kommentit (41)
  1. Mulla on kuiviin jalkoihin ja karheaan peppuun auttanut ihan Garnierin markettirasva. Garnierin Intensive 7 days persikkageelivoide on tehnyt mun ihosta sen ns pehmeän kuin vauvan peppu. Noh jokaisella iho omanlainen mutta löysin itselleni parhaimman ihan markettirasvasta, vaikka kyllä nuo luonnonkosmetiikkarasvatkin houkuttelis jos olis massia sen verran että niihin viitsis törsää.. :)

    1. On kyllä totta että luonnonkosmetiikan kropparasvat on aikamoisen hinnakkaita markettien perusrasvoihin verrattuna… :/ Siksi olin itse niin ihastunut noihin Anne Lindeihin, maksoivat vain 7,90 (verrokkina vaikka Hauschka; 140 ml maksaa järkyttävät kolmekymppiä!!!). Tosi harmi että Annet jäi pois Suomesta.

  2. Osaisitko suositella jonkun tietyn, edullisen ’peppurasvan’? Osaisi sitten kaupasta kysellä :) Mulla on nimittäin aivan sama ongelma,tuntuu ettei mikään auta :/

    1. Nyt kun Anne Lindejä ei enää myydä Suomessa niin edullisimpia luonnonkosmetiikan vartalovoiteita taitaa olla Urtekramit (myydään ihan Prismassakin) ja sitten Laveran Basis Sensitiv -linjan voiteet. Laveran voiteissa on mun mielestä miellyttävämpi koostumus kuin Urtekramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *