Karkkipäivä
Karkkipäivä

Pee-äs

Eiliseen postaukseen liittyen….

Tämä on nyt ehkä ihan hulluimpia päähänpistoja mutta kun se tuli mieleeni, niin jaan sen. Kun olen sellainen :)

lefteris_img_7289

Kun lähdin tänään aamuyöllä kello 05.15 Astypalealta, kohtasin satamassa yllättäen pappaystäväni Lefteriksen.

Vanhus tuli luokseni uurteiset kasvot hymyssä, rutisti minua ja sanoi että oli kovasti odottanut että olisin illalla tullut vielä tervehtimään häntä ylä-Choran viralliseen kohtauspaikkaan, ”pappakuppilaan”. Pahoittelin ja sanoin että olin kirjoittanut koko illan blogiini juttua Astypaleasta. Kerroin, että Lefteriskin oli päätynyt juttuun ja että olin kirjoittanut kafeneionista ja seinällä olevista vanhoista valokuvista.

Vanhus vaikutti ilahtuvan ja olevan ehkä vähän tohkeissaan. Kun laivan portit avattiin ja olin lähdössä, vaari tarttui minua kädestä ja sanoi, ”Lähettäisitkö minulle yhden kuvan jonka otit, niin voin laittaa sen kuppilan seinälle?”

Koukeroisin kirjaimin hän kirjoitti lapulle Poste Restante -osoitteen. Monissa Kreikan pikkukylissä ei ole omia postilaatikoita vaan posti haetaan postitoimistosta. (…kuka posteljooni jaksaisi niitä labyrinttikujia edes kulkea säkkeineen… ^_^)

Ja tähän liittyy ideani. Minulle tuli mieleen, että entäpä jos ilahdutettaisiin Lefteristä ja astypalealaisia postikorteilla Suomesta?

Saari, jonka asukkaat vaikuttavat vilpittömästi surevan sitä, että ovat jääneet turismi-Kreikan takapajulaan. Saari jolle hallitus (joka vastaa julkisten laivareittien suunnittelusta) ei suo kunnollisia laivayhteyksiä että useampi jaksaisi löytää tiensä Astypalealle saakka.

Minulle tuli haikea olo lähteä Astypalealta. Domatiani isäntäkin katsoi minua vähän pettyneen näköisenä kun ilmoitin lähdöstäni, ”Why you stay so short time? So soon you leave?”

Niin minulle tuli mieleen, että jos ilahdutettaisiin saarelaisia terveisillä Suomesta :) Välitettäisiin heille tunne, että jossain Pohjolan perukoilla yhdessä maassa jokunen ihminen kuuli nyt Astypaleasta :) Choran kafeneionin kuvaseinä saisi täydennystä pohjoisen eksoottisilta kulmilta ^_^ Ehkä tämä on ihan höpsö idea mutta jos joku haluaa lähteä mukaan, niin se olisi mukavaa :) Koska ilahduttaminen on mukavaa <3

Postikortin voi laittaa osoitteeseen:

LEFTERIS AGGELIS

POST OFFICE

CHORA

85900 ASTYPALEA, DODEKANISOS

GREECE

.

P.S. 2 Ootte niin parhaita kun innostuitte tästä ^_^ <3 <3

Kommentit (92)

 1. Kukka

  Sain aikaiseksi eli kortti postitettu :) Mahtaa olla ihmeissään, kun alkaa kortteja sadella! Olis kyllä huippua, jos joskus vois jotenkin saada tietää, miten hän kortteihin suhtautui. Ellei vallan päädy kefeneioninsa suureksi legendaksi kortteineen ;)

  • Sanni

   Ellei vallan päädy kefeneioninsa suureksi legendaksi kortteineen ;)

   Hihi ^_^ Ei vitsi mä olen niin innoissani tästä :) Kuten tuossa just ylempänä kirjoitin, ajattelin laittaa myöhemmin syksyllä sähköpostia domatiani omistajille ja kysyä korteista. He varmasti tietävät kaikesta mitä saarella tapahtuu :)

   • Kukka

    Loistavaa, kerro sitten meillekin :)

    • Sanni

     Ehdottomasti :)

 2. Mari T.

  Revontulikortti Rovaniemeltä lähti kohti Kreikan saaristoa. Turistiklisee ei tuntunut yhtään kliseeltä, kun ajatteli ettei kortin vastaanottaja ole ehkä koskaan revontulia nähnyt. Meillähän nuo loimottavat parhaimmillaan harva se ilta, kun vain menee riittävän syvälle metsään, kauas valosaasteesta.

  • Sanni

   Revontulikortti Rovaniemeltä lähti kohti Kreikan saaristoa.

   Mahtavaa <3

 3. Heli S.

  Ihana ajatus! Kiitos muutenkin ihanasta blogistasi, muistin tämän jostain menneisyydestä kun kaipasin meikkausohjeita, kiitos siis myös meikkauksen perusohjeista! Luin aluksi vain kosmetiikkajuttuja, mutta facebookin kautta olen nyt sitten lukenut näitä uusimpia matkapostauksia ja suoravärijuttuja :)

  Harrastan postcrossingia ja siinäkin hauskinta on nykyisin ilahduttaa saajaa sopivalla kortilla, vaikka tietysti on myös kiva saada kortteja ympäri maailmaa. (www.postcrossing.com)

  Kotimaan 1.lk:n postimerkki riittää ulkomaille 2-luokkana, eli Economy-merkintä korttiin ja laatikkoon! ja postcrossing harrastajien kokemusten mukaan ei 2.lk ole juurikaan hitaampi kuin 1.lk ja Astypalealle varmaan vielä vähemmän merkitystä :) jos siis tuntuu hankalalta lähteä ostamaan erikseen lisämerkkejä.

  • Sanni

   Kiitos tuosta Economy-luokka-vinkistä :) Niin ei tarvitse lisäillä postimerkkiä ykkösluokan merkin lisäksi. :)

   Ja kiitokset vielä myös blogipalautteesta <3

 4. Merja R.

  Kyllä vaan vanhalle tutulle, Lefterikselle laitan postikortin huomenna Turusta.

  • Sanni

   Vanhalle tutulle? :) Tiedän että sinäkin olet Kreikan kävjä, oletko sinäkin siis kohdannut Lefteriksen Astypalealla? :)

   • Merja R.

    Reissukaverini tutustui Astypalealla häneen aikoinaan ja ovat pitäneet puhelinyhteyttä. Vappuna 2015 hän tuli Naxokselle meitä tapaamaan. Ihanan avulias ja hyvä kreikan opettaja hän on joten englantia käytimme hänen kanssaan vain vähän. Tiesitkö, että hän on postissa työssä ja ilmeisesti itse noutaa säkillisen postikortteja laivalta? Skootterillaan hän huristelee pitkin saarta ja käyttää mitä kummallisempia löytämiään ”aarteita” eli oksia, köysiä ja laupankappaleita yms. hyödykseen viljelyksillään. Hienoa kierrätystä!

    • Sanni

     Siis ei hyvänen aika… :D :D Maailman pienuus jaksaa hämmästyttää joka päivä ^_^ Ihan uskomatonta – tapaan syrjäisellä Kreikan saarella papparaisen ja hetkeä myöhemmin käy ilmi että blogini lukijan kaveri tuntee hänet…! Mieletöntä :)

     Minulle Lefteris kertoi olevansa eläkkeellä, ja sen ikäiseltäkin hän kyllä näyttää, reilusti päälle 70-vuotias. Mutta tuo, että hän noutaisi postia laivalta selittäisi sen, miksi hän oli aamuyöllä kello 5 satamassa, vaikka ei ollut itse lähdössä mihinkään :) Kysyin, että mitä ihmettä teet täällä tähän aikaan, niin hän vain vastasi arvoituksellisesti että ”I have some work to do”. Ajattelin, että saarelaisilla ehkä on juttuja joissa he auttelevat toisiaan, eläkeläisetkin :) Ja se varmaan pitää paikkansa :)

     • Merja R.

      Lefteriksen ikää on vaikeaa arvata, en usko olevan ”reilusti” yli 70.Todellakin, saarelaiset auttavat varmasti tuolla(kin) toisiaan. Huomasitko muuten Amorgoksella, miten iäkkäitä olivat bussikuskit? Kreikan papat ovat energisiä…

      • Sanni

       Lefteriksen ikää on vaikeaa arvata, en usko olevan ”reilusti” yli 70.

       Ai :D No, kai nämä ovat yksilöllisiä juttuja mutta oma äitini on yli 70 ja Lefteris näyttää häntä paljon vanhemmalta ;)

       Ne bussikuskit joiden kyydissä istuin Amorgoksella olivat max. 3-kymppisiä :)

    • Merja R.

     Lensin 2.6.2012 Ateenasta Astypalealle ja viivyin 6.6. asti. Suomalaiselle lentojen hinta ei ollut kallis.
     Choran tuulimyllyn turisti-infon tyttö kertoi, että parhaiten saarelle pääsee Kalymnokselta.
     Kirjoittelin reissustani silloin kreikkanettiin kohtaan ”muut saaret”.

     • Sanni

      Yritinkin eilen käydä katsomassa blogistasi Astypalea-juttua mutta sivuilla lukee ”Muutostyö käynnissä” eikä näy artikkeleita.

      Ja kyllä, Astypalealle on paremmat yhteydet Rhodokselta ja Kalymnokselta päin (tosin ei sieltäkään kovin tiheästi, mutta sentään järkevämpiin kellonaikoihin). Mutta valtaosa turisteista saapuu kuitenkin Ateenan suunnasta, joten Dodekanesian yhteydet eivät auta kuin marginaalisesti.

      • Merja R.

       Kreikkanetin se teksti(”Muutostyö…) ei tarkoita mitään. Sivut ovat kyllä käytössä ja juttuja siellä on todella paljon.

       • Sanni

        Jaa, muistelin käyneeni aikaisemmin sivullasi joka oli blogin muotoon rakennettu. Tuo Kreikka.net’hän on keskustelufoorumi?

        Sekoitankohan minä nyt sinut toiseen lukijaan, tai sitten sinulla on myös blogi? :) Etkös sinä ole se henkilö joka kommentoi ”Paluu Joonialle” -postaukseeni? Ainakin nimi on sama :)

        *hetkinen, käy tarkistamassa*

        Noniin, selvisi, sulla on blogi erikseen, ja Kreikka.net on erikseen :)

        • Merja R.

         Kyllä, juuri niin. http://www.kreikka.net on kyllä toiminnassa vaikka etusivu väittää muuta. Sieltä kohdassa ”muut saaret” on minunkin tekstejäni Astypaleasta.
         Vuosi sitten opettelin tekemään blogia ja se oli mukavaa, kun reissasin yksin eikä ollut juttukaveria.(odysseus3.blogspot.fi) Tänä vuonna on kirjoittaminen blogiin vähentynyt koska on ollut reissukaveri mukana, mutta valokuvia sentään olen laittanut sekä blogiin että facebookin ryhmän ( Kreikka – pienet ja erikoiset kohteet) albumiin.

 5. Jusu

  Laitan ehdottomasti postikortin. Tämä oli pakko jakaa facessakin :)

  • Sanni

   Kiitos Jusu :) Ja hei vihdoin sain jätettyä kommentinkin sun ihanaan Lefkada-postaukseen :) Unohdin muuten kirjoittaa siihen että Nikiana näytti sun kuvissa tosi isolta paikalta, melkein kaupungilta, ja se yllätti. Itse en ehtinyt käydä siellä (tai ajoin vain bussilla ohi) mutta luulin sitä paljon ihan pieneksi kyläksi.

 6. Henna

  Aivan huippua!
  Pappa saa kortin Pohjanmaan lakeuksilta!

 7. Nimetön

  Korsnäsistakin lähtee kortti joku päivä,aivan mahtava idea❤️ Tykkään niin kovasti lukea näitä sinun matkajuttuja ja kaikkea muutakin.

  • Sanni

   :) Kiitos :)

 8. Peppi

  Loistava idea! Ehdottomasti mukana, tänään pitää suunnata korttiostoksille :D

 9. Esssim

  Siis ihan mahtava idea, pakko osallistua ja lähettää kortti!

 10. Laura2

  Ihana idea! Löytyi sopivasti yksi Helsinki-korttikin jemmasta :D Toivottavasti Lefteris saa läjäpäin kortteja :)

 11. Mirva

  Jaa, kyllä kait se on täältä kauniin syksyisestä Kuopiostakin kortti lähetettävä. Lähettelen muutenkin kymmeniä kortteja viikossa postcrossingin kautta, joten miksipä en lähettäisi tuonnekin. :) Nyt vaan ootellaan kun joku lööppisanoma hehkuttaa: ”Suosikkiblogaaja keksi mullistavan idean ja some sekosi!” x)

  • Sanni

   Hihi ^_^

 12. Heidi

  Kyllä se kortti lähtee täältäkin :)
  Toivottavasti pappa ei pökrää, pyytää yhtä valokuvaa ja saa ilmeisesti ’muutamia’ kortteja :D
  Typerä tuo postimaksujuttu, oon ihan pihalla nykyisin postimaksuista :D Ei ollut edes saatavilla 1,30€ merkkejä eräässä postimerkkejä myyvässä paikassa, 0,10€ merkkejä heillä sentään jokunen oli :D
  Aiemmin kun koko ajan postittelin ympäri maailman, mulla oli erilaisia / eri arvoisia postimerkkejä niin paljon, että pienemmät postitoimistot ois varmaan ollut kateellisia :D :D Mutta nykyisin kun postittelen niin vähän, niin en suunnilleen tiedä edes ykkösmerkin arvoa ilman tarkistusta!
  Ihanaa reissun jatkoa sulle, kiitos ihanista kuvista <3

  • Sanni

   Kiitos itsellesi osallistumisesta korttiprojektiin :) <3

 13. Selja

  Asun kyllä Kanarian saarella mutta kai täältäkin saa lähettää ilahduttavan kortin? ;)

  • Sanni

   Ehdottomasti <3 :)

 14. Didgeridoo

  Hei! Niin sydämellinen idea, että pakkohan sitä itsekin oli osallistua. Eilen lähti kortti matkaan Jyväskylästä:)

  • Sanni

   :)

 15. dea

  Aawww mikä idea. Osallistun ehdottomasti, mutta ehkä vähän myöhemmin niin ei kaikki tule samassa läjässä. Täällä kun näitä valokuvia väännän päivittäin niin ehkäpä pari kuvaakin mukaan, kunhan keksin mistä. Ihan mahtavaa! Joutuukohan siellä yksi extra postimies töihin, kun yksi kaksi alkaa korttia tulla :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.