Patykan uutuus yhdistää SPF30-aurinkosuojan ja anti-pigmentti-teknologian

Patyka teki sen taas: lanseerasi jo toisen markkinoiden kevyimmän ja kosteuttavimman kasvoaurinkovoiteen. Tällä voiteella on lisäksi ihon pigmenttimuutoksia hidastava ja häivyttävä vaikutus.

Uutuus on nimeltään Dark Spot Correcting Fluid SPF 30. Olen saanut tuotteen töistä.

Tuote kuuluu Patykan Anti-Taches eli Anti-Dark Spot -sarjaan, jossa on entuudestaan pigmenttiläiskiä häivyttävä ja ehkäisevä seerumi sekä kuoriva hoitoneste. SPF 30 -voiteen rinnalla sarjaan liittyi myös kuoriva yönaamio.

Yhteistä koko linjalle on aktiiviaine ruskoleväuute: Dictyopteris polypodioides. Olen intoillut leväuutteista jo pitkään, ja aikeissa on lähiaikoina omistaa niille kokonainen postaus. Levät ovat ihan mieletön kosmetiikan ainesosa, eivätkä vähiten aurinkosuojatuotteissa, sillä tietyissä levälajeissa on UV-säteilyä absorboivia molekyylejä. (Siis ihan aikuisten oikeasti, ei ole markkinointistoori!) Levissä on myös paljon tyrosinaasin estäjiä, ja ruskolevä sisältää niitä aivan erityisen paljon.

Tyrosinaasin estäjistä oli juuri puhetta Nivean Luminous -seerumin yhteydessä. Tyrosinaasi on entsyymi, jonka vaikutuksesta ihosoluissa muodostuu tummaa pigmenttiä. Kun entsyymin toimintaa häiritään tai estetään, vähenee myös liikapigmentin tuotanto. Tulos: vähemmän läiskiä iholla.

Uusi Dark Spot Correcting Fluid yhdistää Patykan jo olemassaolevan pigmentoitumista vähentävän ruskolevä-teknologian fysikaaliseen aurinkosuojaan. Siis: vieläkin tehokkaampi tapa ehkäistä ihon pigmenttimuutoksia. Tyrosinaasin estäjät ja UV-suoja ovat kosmetiikan parhaat ja tehokkaimmat keinot pigmenttiläiskien ehkäisyyn.

Kaikkein parhaan tuloksen saa tietysti käyttämällä myös muita tyrosinaasin estäjiä sisältäviä hoitotuotteita, erityisesti seerumia, jossa pigmenttiä hillitseviä aktiiviaineita on korkeimmalla pitoisuudella.

Miltä Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 tuntuu iholla?

Se tuntuu yhtä ohuelta, raikkaalta ja vesimäisen kosteuttavalta kuin Patykan viime vuonna lanseerattu hittituote aurinkovoide. Patykan aurinkovoiteet eroavat täysin markkinoiden muista luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteista vesivoittoisella, hyvin ohuella emulsiokoostumuksellaan. Lähes kaikissa muissa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa on öljyvoittoinen koostumus, ja ne tuntuvat iholla poikkeuksetta rasvaisemmilta.

En tiedä mitä Patykan tutkijat ovat keksineet kun onnistuivat luomaan vesivoittoisen mineraaliaurinkovoide-emulsion, mutta jotain hyvin merkittävää he ovat kehittäneet. Syy siihen, miksi lähes kaikki mineraaliaurinkovoiteet ovat öljyisiä, liittyy siihen, että mineraalipartikkelit asettuvat öljypohjaan tasaisemmin kuin vesivoittoiseen pohjaan, ja öljyt myös vähentävät mineraalipartikkelien tuomaa kuivakkaa tunnetta voidekoostumuksessa. Mineraalithan ovat jauhetta, ja jollain niiden jauhoisuus olisi kätkettävä tai ainakin lievitettävä, jotta mineraaliaurinkotuotteet olisivat kuluttajalle miellyttäviä käyttää.

Patyka on kuitenkin onnistunut löytämään tavan, jolla mineraalipartikkelien jauhoisuus katoaa taianomaisesti ilman öljyjen kompensaatiota. Kokeilkaa ja ihailkaa – ellette jo tehneet sitä viime kesänä..!

Voiteessa on Patykalle tyypillinen hienostunut kukkaistuoksu.

Miten uusi Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 ja Sun Face Cream SPF 30 eroavat toisistaan?

Kummatkin tuntuvat iholla yhtä miellyttäviltä ja ohuilta ja kumpikin tarjoaa suojan sekä UVA- että UVB -säteitä vastaan. Kumpikin myös sisältää levää aktiiviaineena.

Erot kiteytyvät näihin:

🌞 Vedenkestävyys: Sun Face Cream on vettä hylkivä (water-resistant), Dark Spot Correcting Fluid ei. Dark Spot Correcting Fluid luokitellaan suojakertoimelliseksi päivävoiteeksi, aurinkovoide-nimellä myytävät tuotteet formuloidaan aina vettä-hylkiviksi.

🌞 Melaniinin tuotannon hillitseminen: Dark Spot Correcting Fluid sisältää ruskoleväuutetta joka ehkäisee liikapigmentin syntymistä ihosoluissa.

🌞 Antioksidanttisuus: Sun Face Cream sisältää astaksantiini-rikasta viherleväuutetta, ja astaksantiini puolestaan on luonnon tehokkaimpia antioksidantteja: kymmenkertaisesti tehokkaampaa kuin C- ja E-vitamiini. Astaksantiini kuuluu parhaisiin ikääntymisen merkkejä ehkäiseviin antioksidantteihin.

Toisaalta myös astaksantiinilla on jonkin verran melaniin tuotantoa hillitsevää vaikutusta. Kuitenkin ruskolevän sisältämät florotanniinit ja fukoksantiini ovat vielä voimakkaampia tyrosinaasin estäjiä, siksi Dark Spot -sarjaan on valittu nimenomaan ruskoleväuute. 💪

Miksi valitsisin Dark Spot Fluidin?

Dark Spot Correcting Fluid sopii silloin, kun iho on hyvin herkkä hyperpigmentaatiolle ja haluat käyttää kaikki keinot liikapigmentin hillitsemiseksi. Se sopii myös vuoden ympäri käytettäväksi päivävoiteeksi.

Uutuus on nyt kaupoissa ja hintaa sillä on 62,90€ / 50 ml.

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (25)
  1. Tämä on ilouutinen myös rasvoittuvalle iholle! Vedenkestävät tuotteet tukkivat mun ihoa ja niiden poistaminen on työläämpää. Täytyy pitää mielessä! 👍🏻

  2. Mielenkiintoinen juttu! Lähteekö tämä Dark Spot Correcting Fluid puhdistusmaidolla vai vaatiiko öljyputsarin? Ja kauankohan tuote säilyy avaamisen jälkeen?

    1. Mineraali-UV-suoja olisi aina hyvä poistaa öljypohjaisella putsarilla, oli se vedenkestävä tai ei, mutta kyllä käytäntö on (ainakin minulle) osoittanut, että luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet lähtevät myös vaahtoputsarilla. Riippuen tietysti siitä, miten paljon voidetta on laittanut; olenko lisännyt sitä päivän aikana vai laittanut vain ohuemman päivävoidemaisen kerroksen aamulla. Ja puhun nyt siis kasvoaurinkovoiteesta.

      Olen havainnoinut, että kasvo- ja vartalomineraaliaurinkovoiteiden välillä on suuri ero poiston suhteen. Oletettavasti vartalolle kehitetyt aurinkovoiteet ovat vielä kasvoaurinkovoiteitakin vedenkestävämpiä, tai ainakin niiden poisto vaatii paljon enemmän työtä kuin kasvoaurinkovoiteen. Tai sitten poiston työläyteen vaikuttaa se, että vartaloaurinkovoidetta levitetään niin suurelle alueelle. Vartalolla öljypohjainen suihkugeeli on _ihan_ must että saan aurinkovoiteen liukenemaan.

      (Tämän on muuten aihe, josta kuulisin mielelläni ihmisten kokemuksia laajemminkin… millä ihmiset poistavat aurinkovoiteensa..?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *