Luonnonkosmetiikan ensimmäinen kunnon ”ryppy-filleri”

Pitkästä aikaa Patyka-uutta..! Ja nyt onkin luvassa jotain todella uutta luonnonkosmetiikkakentällä: ehta wrinkle-filleri eli juonteita välittömästi täyttävä ja silottava täsmätuote.

Tällaista ei ole aikaisemmin ollut saatavilla luonnonkosmetiikassa – tai ainakaan millään brändillä jonka minä tunnen, sillä ryppy-fillereiden vaikutusmekanismi pohjautuu silikoneihin, ja nehän taas ovat luonnonkosmetiikassa kiellettyjä ainesosia.

Patyka on kuitenkin kehittänyt täysin luonnollisen vastineen silikoni-fillerille, ja tässä on koostumus, jollaiseen en ole vielä aiemmin törmännyt! Ahh, kiinnostavaa!

Olen saanut Patyka-tuotteet esiteltäväksi töistä.

Patyka Wrinkle Filler

INSTANT WRINKLE FILLER 42,90€ / 15 ml

Uutuustuote kantaa nimeä Instant Wrinkle Filler, ja sitä se todella on. Hämmentävän paljon täyteläistä silikonia muistuttava koostumus tasoittaa ja häivyttää juonteita välittömästi tehokkaalla soft fokus – ja blur-efektillään.

Patyka Instant Wrinkle Filler

Tuotteen teho pohjautuu kahteen teknologiaan:

1) Luonnollinen silicaan, öljyihin ja mehiläisvahaan pohjautuva ”silikonikoostumus” täyttää juonteita ja syviä ryppyjä volyymillaan.

2 Parakrassiuute sekä hyaluronihappo tasoittavat ihoa ja tekevät pinnasta sileämmän. Luontaisena botoxina pidetyn parakrassi-kasvin sisältämä spilanthol rentouttaa lihaksia, seurauksena sileämpi iho. Vanha tuttu hyaluronihappo taas silottaa ihoa sitomalla ihon pintaan kosteutta, jolloin kosteudesta täyttyvä ihon pinta ”pullistuu” –> juonteet siliävät.

Kolmas juonteisiin vaikuttava teknologia tai ainesosa on vigna aconitifolia – eli kastepapu-uute. Sen anti-age-vaikutus tulee esiin vasta pidemmällä käytöllä eikä liity yllä mainittujen aineiden välittömään efektiin. Sanokaa minun sanoneen, tähän ”bio-retinoleiden” ryhmään kuuluvaan ainesosaan tulette törmäämään yhä vain useammin. (Viimeksi se vilahti Purodoré-tuotteissa.) Kastepapu-uutteella on bakuchiolin ja bidens pilosan tavoin iholla retinolin kaltaisia uudistavia ja kollageenisynteesiä stimuloivia vaikutuksia.

Patyka Instant Wrinkle Filler

Koostumus on niin lähellä silikonia kuin olla voi – olematta sitä kuitenkaan. Tuotteen koostumus on 100% luonnollinen.

Instant Wrinkle Filler silottaa kaikenlaisia juonteita:

 • Hienoisia pintakuivuuden aiheuttamia juonteita
 • Syvempiä ikääntymisen aikaansaamia ryppyjä
 • Syviä ilmeryppyjä kuten otsan sibelius- ja vaakaryppyjä sekä suupielten marionetti-ryppyjä
 • Ihon ohuudesta sekä ikääntymisestä johtuvia huulten ympärysten ryppyjä

Ja, se toimii myös erinomaisena huokosia blurraavana meikinpohjustajana! Koostumus tosin on sen verran ”tymäkkää” (kuten myös arvokasta..!) että käyttäisin tätä pohjustajana vain paikallisesti pienillä alueilla, kuten poskipäillä häivyttämässä laajentuneita ihohuokosia. Toimii myös loistavasti silmämeikinpohjustajana!

En oikein saanut otettua hyviä kuvia demonstroimaan tuotteen vaikutusta juonteisiin, sillä tokihan iho näyttää kuvissa aina sileämmältä kasvojen ollessa rennot, ja ryppyisemmältä kun ilmehtii – eikä kumpikaan tilanne ihanteellisesti kerro kosmeettisen fillerin vaikutuksesta. (Eikä mikään filleri kyllä taio naururyppyjä pois! :D) Mutta tässä kuvassa näkyy jonkin verran Patyka-fillerin vaikutus silmänympärysteni hienoisiin verkkomaisiin juonteisiin, jotka ovat pysyvät aina näkyvissä, myös ihon ollessa rento. Filler on luonut niiden päälle blurraavan kalvon, joka selvästi vähentää niiden erottuvuutta.

Väittäisin myös huomaavani selvästi miedontavan efektin otsan sibelius-rypyissä. Ne ovat kasvojeni syvimmät rypyt, ja Patykan tuote kyllä pehmentää ja häivyttää niitä – ikäänkuin ryppyjen päälle olisi asetettu soft fokus -filtteri.

Patyka Instant Wrinkle Filler

Mikä tuotteessa on myös vaikuttanut on sen kestävyys…!

Jestas, en meinannut uskoa todeksi, kun ensimmäisenä testipäivänä kokeilin illalla silmänympärysihoa – ja iholla yhä tuntui silkinsileä, tasainen pinta, kuin olisin äsken levittänyt fillerin. Tuote siis todella vastustaa sekä kosteutta että ihon omia öljyjä ja pysyy paikoillaan. No – kuten erinomainen meikinpohjustaja..! 👌

Mitäpä tässä voi muuta sanoa yhteenvetona, kuin onnitella Patykaa jälleen uudesta luonnonkosmetiikan innovaatiosta. Tämä firma todella keskittää osaamisensa maagisten koostumusten luomiseen, jotka ovat sensorisilta ominaisuuksiltaan niin lähellä normikosmetiikkaa kuin olla voi – ja siltikin luomulaatuisina..! Patykan tuotteilla ei ole pelkästään luonnon- vaan luomukosmetiikan sertifikaatti (Cosmos Organic).

.

Esittelen tässä samalla kaksi muuta Patykan kohdennettuun anti-age-hoitoon keskittyvän Age Specific Intensif -linjan tuotetta, sillä ne edustavat Wrinkle Fillerin rinnalla Patykan viimeisintä anti-age-osaamista. Kaikki nää ryppytuotteet on nyt näitä mun tuotteita... 😄😙

ADVANCED PLUMPING SERUM 84,90€ / 30 ml

Advanced Plumping -hyaluronihapposeerumi on ollut Patykan valikoimassa jo pidempään, mutta sen koostumus on päivitetty: hyaluronihapon pitoisuus on nyt nostettu kahteen prosenttiin. Tiesittekö, että nyt näkyvä hyaluronihappotuotteiden upgreidaus-trendi pohjaa EU:n muuttuneeseen säädökseen koskien hyaluronihapon määrää kosmetiikassa? EU:ssa sallitaan nyt korkeampi pitoisuus hyaluronihappoa, ja tämä näkyy valmistajien innossa päivittää vanhoja suosikkituotteita entistä tehokkaammiksi :)

Patykan seerumi on koostumukseltaan hyaluronihapposeerumeille tyypillisesti läpinäkyvää, ohutta geeliä. Vesipohjan seerumissa korvaavat luomuruusu- ja luomuappelsiininkukkavesi, tehden seerumista heti tuplasti hoitavamman kuin vesipohjaan tehdystä seerumista.

Hyaluronihappoa on tuotteessa neljässä eri molekyylikoossa, taaten vaikutukset kaikissa ihon pinnan kerroksissa; sekä välittömästi täyteläistävän että pitkällä aikavälillä kollageenisynteesiin kohdistuvan vaikutuksen. Hyaluronihappoa komppaa hexapeptide-11:n sekä ruskean levän ja plankton-uutteen muodostama anti-age-tiimi.

Erittäin miellyttävän seerumin luonnollisuusprosentti on peräti 99,7% ja luomua pullon sisällöstä on 62,3%.

PRO-COLLAGEN LIFT MASK 72,90€ / 50 ml

Tämän tuotteen nimi on harhaanjohtava, sillä kyseessä on yövoide, eikä sitä edes saa levittää iholle paksua kerrosta naamion tavoin. Ohje sanoo: apply a thin layer. Ranskaan siis terveisiä, että me täällä Suomessa emme ymmärrä tuotteen nimivalintaa..! ;)

Ei nimi kuitenkaan tuotetta pahenna, ja kyseessä on oikein miellyttävä ja patykamaisen ylellisen tuntuinen yötehovoide. Tavallisesta yövoiteesta Pro-Collagen Lift Mask eroaa sillä, että sitä suositellaan käytettävän vain 1-2 kertaa viikossa, tai viikon kuurina kun iho kaipaa erittäin intensiivistä anti-age-buustausta.

Tuote on suhteellisen uusi lisäys Patykan valikoimaan; se lanseerattiin viime vuonna.

Kermainen voidepohja sisältää ohravettä, sheavoita, glyserolia ja auringonkukkaöljyä.

Ikääntymisen merkkeihin pureutuva tähtiainesosa on ylempänä mainittu vigna aconitifolia -uute (”bio-retinoli”), joka uudistaa ihoa tehokkaasti. Muita anti-age-ainesosia ovat matalamolekyylinen hyaluronihappo, lipoaminohapot sekä C-vitamiini.

Mitä tämä voide siis tekee? Se kiinteyttää, kirkastaa, kosteuttaa ja silottaa ihoa, eli tarjoaa kokonaisvaltaisen anti-age-hoitopaketin yhdessä, hemmottelevassa voidekoostumuksessa. Luksusluonnonkosmetiikan nautiskelijalle..!

Patyka-tuotteita myyvät mm. Sokos, Stockmann ja Ruohonjuuri sekä verkossa Jolie.

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (12)
 1. Tästä sarjasta kuulen mielelläni lisää..! Onko antioksidanttipitoisuus mielestäsi riittävä saamaan aikaan näkyviä tuloksia (ja oikeuttamaan hintalapun?)..?
  Olisin kiinnostunut kokeilemaan tuota blurraajaa ja seerumia, lasipurkkiin pakatut tuotteet taas aiheuttavat aina ’mjeh’ reaktion..

  1. Antioksidanttisuus ei ole tämän Patyka-sarjan juttu, jos antioksidanttista hoivaa hakee, kannattaa suunnata katse Patykan Defense Active -sarjaan: https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/patyka-defense-active/

   Näiden tässä esiteltyjen Age Specific Intensif -tuotteiden pääpointti kahdella sanalla on juonteiden silotus. Ja jos vielä yhden sanan saa lisätä, niin ’välitön’ – sarjan tuotteista kaksi tuo välittömästi silottavan vaikutuksen: Wrinkle Filler ja hyaluronihapposeerumi. Hyaluronihapposeerumi on samalla tietysti myös intensiivisesti kosteuttava, mutta kyllä näillä tuotteilla ensisijaisesti haetaan ihon nopeaa silottumista ja kaunistumista.

   Antioksidantit vaikuttavat myös juonteisiin, mutta pitkällä aikavälillä, ei välittömästi. :)

   1. Niin, tarkoitin totta kai nimenomaan pitkällä /pitemmällä aikavälillä..

    1. Jes – mutta nämä tuotteet vaikuttavat ensisijaisesti lyhyellä aikavälillä :) Siksi niihin ei ole juurikaan lisätty antioksidanttista hoito-ominaisuutta, eikä hintalappua voi arvioida antioksidanttisten vaikutusten perusteella. (Toki kosmetiikkatuotteet sisältävät aina jonkin verran antioksidantteja ehkäisemään/hidastamaan tuotteen härskiintymistä).

     1. Ymmärsin senkin :D
      Ajattelin lähinnä tuota ’tähtiainesosaa’ eli Vigna aconitofolia-uutetta, jota vertasit retinoliin…

 2. Minähän kävin tilaamassa tämän heti kun tuote saapui Suomeen. Kuulosti niin hyvältä. :) Pakkauksen pienuus yllätti, mutta tuote on kieltämättä riittoisa. Ainoa miinus on jähmeä koostumus. Se oli kuin lanoliinivoidetta, mutta pehmeni hieman kun sitä lämmitti käsissä. Iholla se on aivan ihana, mutta suhteellisenä jähmeä koostumus hankaloitaa levittämistä esimerkiksi juuri silmien alle. Olen käyttänyt nenänpielissä ja otsassa.

  Onko sinunkin testaamasi tuote noin kiinteä vai onko tässäkin jokin koostumusoutous?

  1. Kyllä, tuote on tosiaan aika jäykkää. Ihmettelin samaa ja kysyin asiasta Patykan brand managerilta, joka vahvisti että näin kuuluukin olla. Minusta jähmeys ei tunnu eikä haittaa enää levittäessä, koska tuote pehmenee heti kun sitä alkaa levittää, mutta tuubista tuotetta on välillä hankala saada ulos.

   Pähkäilin tätä juttua ja tulin siihen tulokseen, että tuotteen on pakko olla näin ”jäykkää”, jotta se todella voi tehokkaasti täyttää ihon uurteita. Veikkaan, että jähmeyden aikaansaa korkea silica- ja mehiläisvahapitoisuus. Yleisesti näin jähmeät tuotteet pakataan purkki-pakkaukseen, mutta tämän tyyppisen pieniä määriä kerralla käytettävän tuotteen kohdalla annostelu purkista ei toimi lainkaan niin hyvin kuin pienen nokareen ulospuristaminen tuubista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *