Karkkipäivä
Karkkipäivä

Passikuvassa

Kävin tänään passikuvassa.

Kyllä vain linssin polttoväli vaikuttaa ihan mielettömästi kuvaan ja siihen, miltä naama näyttää.

Passikuva

Vasemmanpuoleisessa kuvassa olen juuri tehnyt passikuvameikin. 30 minuuttia myöhemmin ikuistuin ihan eri näköisenä. :D Mun mielestä mulla on melkein sukupuolikin vaihtunut tuossa passikuvassa. :p

Itse olen tottunut näkemään itseni vasemmanpuoleisena Sannina, mutta ilmeisesti näytän oikeasti enemmänkin passikuva-Sannilta. Itse ottamissani kuvissa kun on aina väkisin kasvojen mittasuhteiden vääristymä, joka tulee siitä kun kuvaa liian lyhyellä polttovälillä liian läheltä. Polttovälin on tietysti pakko olla lyhyt että pälli mahtuu kuvaan käsivarsien etäisyydeltä. :) Studiokuvissa kuvat otetaan useimmiten pidemmällä polttovälillä, yleensä noin 85-100 mm pidetään ihanteellisena. Tällöin kasvojen mittasuhteet tulevat kuvaan luonnollisina.

Jos siis joskus olette käsivara-selfien jälkeen ihmetelleet, miksi nenä tai leuka näyttää valtavalta tai naama muuten vain ”hevoselta”, se johtuu juurikin liian laajasta kulmasta eli lyhyestä polttovälistä. Toisilla meistä on tietysti muutenkin suuri nenä. :)

Passikuvameikki

.

Passikuvameikki2Passikuvameikissä käytin matkaostosmeikkejä. Silmämeikki tehty Bourjoisin luomivärillä ja Sephoran It Nude -paletilla, poskilla Bourjoisin Love-Struck Rose -poskipuna (huhhuh miten pigmenttinen ! Piti laittaa tosi varovasti) ja huulilla Bourjoisin Peach On The Beach -huulikynä.

(Kiva oli tehdä meikkiä kun naama pukkasi koko ajan hikeä…. Ennen kuvan ottoa sain taputella naaman vielä puuteripaperilla.)

Passikuvat

Näköjään sitä vain muuttuu vanhemmiten kulmikkaammaksi….

Passikuva_vanha

Kymmenen vuoden takaisessa kuvassa olen paljon pehmeämmän näköinen. :)

Oletteko te tyytyväisiä teidän passikuvaan? Nykyään kyllä tuntuu ettei passia tarvitse missään enää näyttääkään kun check-initkin tehdään itse automaatilla….

Kommentit (44)

 1. Copper

  Hassua, nimittäin mä kuulun vähemmistöön ja näytän omasta mielestäni passikuvassa paljon paremmalta kun mitä itseottamissa kuvissa.

  Ja tota oon ihmetelly ja tehnyt ilmeisesti oikeita johtopäätöksiä: käsivaralta itseottamissa kuvissa näytän frankensteinin morsiamelta! Otankin kuvat mieluiten aina peilin kautta tai itselaukaisimella kauempaa, ja rajaan valmiista kuvasta kaiken taustan pois. Laatuhan siinä putoaa, mutta ainakin naama näyttää omalta :)

 2. Ansukuli

  Omat passikuvani ovat hyvin onnistuneita, mutta itselleni tosiaan on sanottu, että ei saa hymyillä. :D Ilme on tosin kauhean epäaito, sellainen ”:|”, joka saa minut näyttämään joltain vankikarkurilta..!

 3. Tiia

  Mun kaveri on alkoholistikatkolla töissä. Kuulemani mukaan nämä heidän vakirumppimussukkansa, oikein siis ammattipultsarit sanovat, että sitten täytyy alkaa olla huolissaan, kun alkaa näyttää passikuvaltansa:D

  Mun kohdallani tää pitää kyllä paikkansa. Näytän passikuvassa ihan 20 vuotta ryypänneeltä ja joitain vuosia sillan alla asuneelta. Ja niiden lisäksi vielä jokseenkin murhanhimoiselta. Taitaa onneksi mennä tänä vuonna vanhaksi…

  • Sanni

   Kuulemani mukaan nämä heidän vakirumppimussukkansa, oikein siis ammattipultsarit sanovat, että sitten täytyy alkaa olla huolissaan, kun alkaa näyttää passikuvaltansa:D

   :D ^_^

   Mun passikuva meni muuten iloisesti läpi tänään poliisilla, tiedoksi niille jotka epäilivät pääni olevan liian vinossa. :)

  • Sanni

   Vastasin muuten vasta nyt sun kommentteihin siellä ”Kahden eri mielen” postauksessa. :) Montakohan kertaa olen viime viikon aikana avannut ne kommentit aikeena vastata ja sitten on tullut jotain muuta. Bad Sanni.

   • Tiia

    Bad Sanni:D Viimeksi kun tarkistin, niin tämä on kaiketi sinun blogisi, johon kirjoitat mitä lystäät ja silloin kun itse haluat. Ei kai mikään mahti maailmassa pakota bloggaajaa vastailemaan kaikkiin kommentteihin…

    • Sanni

     :D Ei tokikaan, eikä sellaiseen aikaa olisikaan (ellen sitten alkaisi postata vain joka toinen tai kolmas päivä), mutta noihin sun kommentteihin mulla tuli heti vastausolo, tiedätkö, että tähän mulla on heti vastasanottavaa! :) Mutta sitten sitä vastasanottavaa ei ole aina heti mahdollista kirjoittaa, vaikka se päässä onkin, ja sitten kun sitä ei heti tee niin se jää ja jää ja jää… Siksi olenkin välillä miettinyt, että jättäisin julkaisematta kaikki sellaiset kommentit joihin tiedän että tähän mulla on vastattavaa mutta en juuri nyt ehdi sitä tehdä, mutta sitten olen arvellut että tämä käytäntö todennäköisesti johtaisi siihen, että julkaisemattomien viestien jättäjät alkaisivat ihmetellä oliko heidän kommentissaan jotain kyseenalaista tai loukkaavaa kun sitä ei julkaistu, vai minne se jäi….

 4. pussukka

  ”kulmikkuus” johtuu särmästä kampauksesta

  • Sanni

   Tosi särmä ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.