Karkkipäivä
Karkkipäivä

Partabalsami meikinpohjustusvoiteena

Vihdoin testattu, parin vuoden viiveellä suurimmasta hypestä (in true Karkkipäivä-style ^_^):

Nivea After Shave Balm primerina

NikkiTutorials_NiveaAfterShave
Kuva: NikkieTutorials You Tube -kanava

Nivea After Shaven uusi elämä meikinpohjustusvoiteena lähti elämään YouTubessa kauneusguru NikkieTutorialsin keksittyä vahingossa, että partabalsami teki meikkipohjasta erittäin kestävän ja kauniin.

Nikkie keksi after shaven salatut ominaisuudet kokeillessaan poikaystävänsä toilettipussukasta löytämäänsä after shavea kasvoilleen hätäapuna kosteusvoiteensa loputtua. Ja loppu on YouTube-historiaa lukemattomien muiden kauneustuubaajien innostuessa ideasta ja levittäessä Nivea After Shaven ilosanomaa.

Nivea After Shave Balm

Säpinä ”keksinnön” ympärillä oli kuumimmillaan vuonna 2015 ja tuolloin joku lukija kysyi minunkin mielipidettäni.

Uteliaisuus tietenkin heräsi mutta en lopulta napannut ideasta koska en muutenkaan kuulu primereiden käyttäjiin. Mutta nyt, kun Nivea After Shave -toive pulpahti uudelleen esiin toukokuussa, päätin vihdoin kokeilla mokomaa hassutusta. Totta, en varmaankaan pysty tällä iholla toteamaan aineen vaikutusta meikin kestävyyteen, sillä meikki pysyy minulla muutenkin hyvin, mutta ainakin voin testata miten tuote ylipäänsä toimii ihoni kanssa ja meikin alla – ja tyydyttää samalla oman ja lukijan uteliaisuuden.

Katsotaanpa after shaven ainesosia:

Nivea After Shave Balm inci

Kosteutta sitovaa glyserolia sekä ihoa rauhoittavia, kalvoa muodostavia ja iholta rasvoja imeviä ainesosia.

Kuulostaa siis ihan toimivalta ”alustalta” meikille vähintään noiden kalvonmuodostajien ja rasvaisuutta poistavien ainesosien perusteella. Nikkie perusteli After shaven primer-toimivuutta glyserolilla, joka hänen mukaansa saisi meikin tarttumaan ihoon paremmin. Glyseroli itsessään on tahmeaa ainetta, ilmeisesti Nikkien ajatus pohjautui tähän (”it is sticky so makes other things stick to it”), mutta en ole muissa yhteyksissä aiemmin kuullut että tuo tahmeus jotenkin auttaisi meikkivoidetta kiinnittymään..? After shavessa glyserolia on joka tapauksessa niin vähän ettei aine jätä ihoa millään lailla tahmeaksi.

Nivea After Shave Balm

.

Oma kokemukseni?

Nivea After Shave Balm tuntuu iholla oikein miellyttävältä, lähinnä tunne muistuttaa kosteuttavaa seerumia.

Ja kyllä, tuote jättää iholle sileän pinnan joka todellakin toimii pohjustuksena. Vaikka meikin kestoa en pystykään kommentoimaan, väittäisin, että meikkipohjatuotteet niin mineraalipuuterista nestemäiseen meikkivoiteeseen todellakin levittyvät After Shaven muodostamalle siloitetulle pinnalle jotenkin tasaisemmin ja nätimmin.

Erityisen miellyttävä tässä After shave primerissa on silikonittomuus. After shaven aikaansaama kalvo on ohuempi kuin silikoniin pohjautuvissa primereissa ja sanalla sanoen vähemmän tukkivan tuntuinen. Nivea after shaven kalvonmuodostajat ovat maltodekstriini (jep, sama aine jota löydät hiilarina esim. palautusjuomista ^_^) ja sodium carbomer. Maltodekstriini toimii lisäksi absorbenttina eli imee iholta rasvaa, samaa tekee after shavessa myös tapioka-tärkkelys. Nämä rasvaa imevät ainesosat auttavat osaltaan meikkiä kiinnittymään ja pysymään paremmin, sillä ihon omat rasvat ovat yksi eniten meikin kestoon vaikuttava juttu –> liuottavat meikkiä iholta.

Nivea After Shave Balm

Ei kai tässä muuta voi todeta kuin antaa Nivea After Shavelle iso peukku primerina! :)

Ainoa miinus tulee voimakkaasta tuoksusta, hajustetta (ja tietenkin miesmäistä sellaista) on tässä aika isolla kauhalla. Onneksi tuoksu kuitenkin haihtuu nopeasti.

After Shave maksaa 7,75€ (ainakin sen verran se maksoi Sokoksella).

Kommentit (10)

 1. Jasmin

  Tuskin olen ensimmäinen joka tämän tuo ilmi, mutta tuo primer on todellakin tahmainen oikealla levitystekniikalla: ensin hierominen, sitten taputtelu. Ilman taputtelua tahmeus jää puuttumaan, eikä meikki oman kokemuksen mukaan pysy niin hyvin. :)

  • Sanni

   Okei ^_^ Täytyypä kokeilla taputella – vaikka toisaalta en kyllä itse kaipaa tahmaisuutta yhtään :D Minusta tuon jättämä sileys tekee siitä juuri niin miellyttävän.

 2. Paltsu

  Mä oon tykännyt tosta Niveasta primerina :) silikoniset primerit ei tunnu eikä näytä mulla iholla meikin kanssa hyvältä (johtunee ihon pintakuivuudesta), mutta ton Nivean päälle levittyy niin nestemäinen meikkivoide kuin mineraalimeikkikin nätisti. Meikin kestävyydestä en osaa sanoa, onko tuolla siihen vaikutusta.. Mutta iso peukku tälle, on edullistakin! :) Tuoksu tosiaan voimakas mutta haihtuu onneksi nopsaan.

 3. Jusu

  Mua on aina kiinnostanut kokeilla tätä, mutta balmin sisältämä isopropyylipalmitaatti ei sovi yhtään mun iholle = ihonalaisia paukamia :/

 4. Siiri / Pilkettä

  Ohhoh! Itse olen tähän asti vedellyt ilman mitään primereitä, mutta tämä kuulostaa niin mielenkiintoiselta että pitääpä varmaan oikeasti kokeilla – tuputtaa sitten poikaystävälle loput jos ei itse tule käytettyä. Tuosta hajusta olisin kysynytkin, mutta hyvä jos haihtuu nopeasti. Joku päivä lainasin miehenltä hiustenmuotoilusuihketta ja sen maskuliininen tuoksu tökkikin sitten nenään koko loppupäivn. :D

 5. Anna

  Tuoksu on mun nenään kyllä niin voimakas ja epämiellyttävä, että tämä jää kyllä multa kokeilematta.

 6. HanSu

  Mulla tukkii ihoa, en edes ehtinyt kunnolla sinuiksi tän kanssa kun oli luovutettava näppyjen takia. Ei siis mitään pieniä mustapäitä, vaan selvästi kohollaan olevia patteja. Mutta niille kenelle sopii voisi kuvitella olevan varsinkin talven pintakuivalle iholle kiva efekti.

 7. Leila

  Mahtaako tämä rullautua niin kuin moni muu pohjuste? Olen saanut jopa Lumenen tehotipat rullautumaan meikkivoiteen alla vaikka olen yrittänyt eri tekniikoita ja varmistellut että tuote on tuore.

  • Sanni

   Eri ihmisten iho + eri aineet toimivat tietysti yhteen eri tavoilla, mutta minulla tämä ei rullaudu.

 8. PauliinaN

  Olen kuullut tästä jo silloin kun juttu oli pinnalla ja unohtanut homman (kiinnostuin alunperin ja ajattelin kokeilla). Nyt kun muistutit, huomasinkin sopivasti että miehellä on tätä kylppärissä ja testiin lähti! Ja tykästyin tosi paljon, tästä tuli nätti ja kestävä pohja meikkivoiteelle <3 Meikkivoidetta tarttui jotenkin vähän enemmän kun oikein silikonisella pohjustuksella tehdessä ja tykkäsin siitä tosi paljon. Meikki oli myös juuri sellainen kuulas ja ei-mattainen josta tykkään. Lisäksi pidän vielä miestenkosmetiikan maskuliinisista tuoksuista eli hajukaan ei haittaa yhtään, päinvastoin. Kiitos kun otit esille tämän! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.