Parhaat vartalovoiteet

Minkä sarjan vartalovoide on mun mielestä ihan paras ja miksi?

Se selviää tänään. Varsin epädramaattisessa postauksessa, kun kyse on niinkin arkisesta perusihonhoitotuotteesta kuin vartalovoide ^_^ Mutta tämä tuotekategoria on sellainen, jossa minulle on muodostunut todella vankat ja vuosia samoina pysyneet suosikit.

Ihan parhaat vartalovoiteet ovat tässä: Urtekram, Estelle & Thild, Lavera ja Korres.

Näistä aika ylivoimaisesti paras ja eniten käyttämäni on Urtekram.

Urtekramin vartalovoiteissa toteutuvat ihan kaikki loistavalle, hyvin toimivalle vartalovoiteelle asettamani odotukset. Ainoa elämystä verottava seikka on tuoksu, joka Urtekramin tuotteissa on erittäin arkinen. Jos sekin vielä hemmottelisi aisteja, kruunaisin voiteen Täydelliseksi.

Minulle tärkeitä asioita vartalovoiteessa ovat tarpeeksi kosteuttava ja sopivan ravitseva koostumus, helposti ja nopeasti levittyvä koostumus sekä helppokäyttöinen pullo. Arjessa tämä tarkoittaa yleisesti aika ohutta, maitomaista koostumusta sillä täyteläisempiä koostumuksia saa aina työstää ihoon hitusen pidemmän ajan, vaikka ne lopulta imeytyisivätkin hyvin. ”Tavallisena maanantaina” haluan suorittaa rasvaushomman mahdollisimman nopeasti suihkun jälkeen ja vetää vaatteet päälle, hemmotteluhetket ja koti-spa-illat ovat asia erikseen :)

Siksi paras vartalovoide on Urtekramin.

Sen pumppupullo mahdollistaa tuotteen nopean käytön (ei korkin availuja ja pullon puristeluja) ja koostumus on ohuudessaan, nopeassa levittyvyydessään ja erinomaisessa kosteus/ravitsevuussuhteessaan ihan loistava. Hintakin on luonnonkosmetiikan kropparasvojen maailmassa edullisimmasta päästä; 7,90€ / 245 ml.

Olen käyttänyt ihan kaikkia Urtekramin valikoiman vartalovoiteita uusinta Green Matchaa lukuunottamatta. Kookos on suosikkini ja siinä on mukavin tuoksukin. Tällä hetkellä käytössä on Nordic Berries. Näitä ostan aina uudelleen kun edellinen loppuu, vaikka kaapit ovat täynnä muitakin vartalovoiteita. Mikään muu voide ei vain toimi mun arkirasvailussa yhtä priimasti kuin nämä simppelit pullot. Kunpa useampi valmistaja pakkaisi vartalovoiteensa pumppupulloon…

Kakkossijan jakavat Estelle & Thild ja Lavera.

Estelle päihittää Laveran pumppupullollaan ja arkirasvailussa toimivammalla ohuella, todella nopeasti levityvällä koostumuksellaan, mutta Lavera taas on kosteuttavampi.

Estelle & Thildillä on myös purkkiin pakattuja täyteläisiä vartalovoiteita, mutta suosikkini on nimenomaan tämä ohut, pumppupulloon pakattu Body Lotion. Estelle & Thild on elegantissa tyylissään ihan eri kaliiberia kuin ”ruokamarketin Urtekram”, ja tuoksut ovat hienostuneet ja harkitut. Hintakin on sen mukainen, ja E&T maksaa yli tuplasti enemmän, 19,50€ / 200 ml.

Laveran samettisissa vartalovoiteissa on todella onnistunut, keskitäyteläinen koostumus ihanilla tuoksuilla. Voide levittyy hyvin mutta vaatii pidempää työstöä kuin yllä esitellyt, enemmän maitomaiset body lotionit. Jopa ”Milk”-nimellä kulkevat Laveran vartalovoiteet ovat keskitäyteläisiä.

Iho jää Laveran jäljeltä pehmeämmäksi ja hoidetumman tuntuiseksi kuin Urtekramin ja Estellen. Nämä voiteet ovat keskihintaluokkaa, noin 13,95€ / 200 ml (hinnat tuntuvat vaihtelevan jopa euroilla jälleenmyyjästä riippuen, olen pannut merkille).

Olen kehittynyt mielettömän pedanttiseksi vartalovoiteen koostumuskriitikoksi ja ärsyynnyn heti jos voide ei käyttäydy ”hyvin”. Tämän kriitikon silmissä ei-toivottua käytöstä on esimerkiksi se, jos voide jää pyörimään pitkään iholla valkoisena kerroksena ennen imeytymistä, tai muuttuu imeytyessään nihkeäksi tai jättää kiiltävän rasvaisen pinnan. Näitä on vaikka kuinka. Esimerkiksi Mádaran muuten niin ihana Supreme Hydration Body Lotion muuttuu ihollani levittäessä nihkeäksi. Näin käyttäytyivät myös Urtekramin vanhat vartalovoiteet kun 10 vuotta sitten aloitin luonnonkosmetiikan käytön. Sittemmin Urtekram uudisti voidekoostumuksensa täysin, ja seurauksena mm. tämä uskollinen asiakas <3

Korresin vartalovoiteet ovat suosikeissani ainoat ei-luonnonkosmetiikan edustajat – ja nekin ovat hyvin luonnollisvoittoisia ja vailla silikoneja. (En voi sietää silikonipitoisia vartalovoiteita.)

Korresin vartalovoiteissa on itse asiassa aika samanlainen tuntuma kuin Laveran vartalovoiteissa, sillä erolla että Korresit ovat ehkä hitusen ”tiiviimpiä”. Ne ovat keskitäyteläisiä ja käytän näitä lähes yksinomaan kesällä hoivaamaan auringossa kuivunutta ihoani. Tuoksut ovat kosmetiikkamaailman parhautta, olen aina ollut ihan heikkona Korresin vartalonhoitotuotteiden tuoksuihin. Korresin vartalovoiteet maksavat Suomessa noin 16€ / 200 ml.

Tässä vielä joukko muita hyviä vartalovoiteita. Näistä tykkään kaikista, ja ne täyttävät hyvän levittyvyyden, imeytyvyyden ja kosteus/ravitsevuussuhteen kriteerit, mutta yllä esitelty Top 4 on vakiinnuttanut paikkansa Parhaina. Ne ovat tuotteita, joita ostan uudestaan ja uudestaan.

Onko teillä luottotuotteita vartalonhoidossa?

Tunnustautuuko joku muu minun tavoin pumppupullojen suosijaksi tai pikkutarkaksi ja vaativaksi koostumusfiilistelijäksi?

Aina kun otan uuden vartalovoiteen testiin, ihan jännittää, että onko tämä nyt nihkeä, vesimäinen, överirasvainen, iholla pyörivä, liian paksu, liian silikoninen, liian-sitä-tai-tätä…. vai tosi hyvä! ^_^

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (37)
 1. Pumppupullot ovat parhaita, mutta yleensä purkeissa on parempia koostumuksia , kuten Elizabeth Ardenin honey drops tai TBS n yogurt voiteet.

 2. Korres-fani täällä, hei. Kirsikka-manteli on aivan ihana. Okei, myönnetään että se tuoksu voi olla joidenkin mielestä tosi voimakas, mutta minä kyllä tykkään. Käytän aika harvakseltaan vartalovoiteita, aiemmin ei ole ollut oikein tarvetta paitsi satunnaisesti, mutta nykyään tuntuu että sitäkin lajia tarvitaan aina vain useammin. Ikä ei näemmä tule yksin… Kiitos kuitenkin noista muistakin vinkeistä, pitää panna muistiin Urtekram ja Estelle&Thild, molemmat kyllä tuttuja merkkejä mutta vartalovoiteita ei liene ollut käytössä. Minulle se juttu noissa vartalovoiteissa on hyvä levittyvyys, nopea imeytyminen ja hyvä tuoksu pitää olla myös, muuten se jää purkkiin (kokeiltu käsivoiteiden kanssa).

  1. ”Korres-fani täällä, hei. Kirsikka-manteli on aivan ihana. ”

   Niin minustakin, ja kyllä, se saisi olla vähän miedompi mutta on joka tapauksessa tosi herkullinen :-*

   ”Kiitos kuitenkin noista muistakin vinkeistä, pitää panna muistiin Urtekram ja Estelle&Thild (..) ja hyvä tuoksu pitää olla myös, muuten se jää purkkiin (kokeiltu käsivoiteiden kanssa).”

   Urtekramin tuotteissa ei tosiaan ole kovin hemmotteleva tuoksumaailma ainakaan jos on tottunut Korresin ja Estellen tuoksuihin, joten kannattaa testata Urtekramin tuoksut ennen hankintaa ettei tule hutihankintaa joka jää käyttämättä :) Urtekramin tuoksut ovat hyvin tyypillisiä luonnonkosmetiikan maanläheisiä, kasvimaisen yrttisiä tuoksuja vailla hiottua ”parfymoitua” makeutta.

   1. Hyvä huomio tuo Urtekram ja sen tuoksumaailma. Olen kyllä joskus käynyt nuuskimassa Urtekramin voiteita ja todennut etteivät ne ole pahoja, jos nyt eivät ihan tuolle manteli-kirsikka-Korresille pärjääkään. Harva kyllä pärjää, sen takia se Korres tarttuu kerta toisensa jälkeen matkaan… Pumppupullo olisi parannus kyllä vielä siihen, siksi olen katsellut (ja nuuskinut) noita Estelle&Thildin vartalovoiteita. Ehkä pitää niillekin antaa mahdollisuus!

    1. ”Olen kyllä joskus käynyt nuuskimassa Urtekramin voiteita ja todennut etteivät ne ole pahoja”

     Juu, ei ne pahoja ole mutta ei mun makuun mitenkään erityisen hyviäkään, sellaisia jotka menee ihan kivasti ja ”huomaamattomasti” arkirasvailussa. Oikeastaan tykkään tuollaisista simppeleistä kasvimaisista tuoksuista kuitenkin enemmän kuin normikosmetiikan markettibrändien halvoista (synteettisistä) tuoksuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *