Karkkipäivä
Karkkipäivä

Parhaat silmämeikinpohjustajat

* Sis. mainoslinkkejä

Minulla oli blogissa viime viikolla arvottavana maailman paras silmämeikinpohjustaja.

silmämeikinpohjustajat

(Sen muuten voitti nimimerkki Kukka, en ole saanut sinulta vastausta sähköpostiin, tarkistathan sähköpostisi ja myös roskapostin…)

Hämmästyin vastauksia lukiessani, kun edelleen niin moni ei käytä tai ole edes tutustunut silmämeikinpohjustajaan, ja tunnustaa kärsivänsä ilmiöstä jossa silmämeikki on iltapäivään mennessä kasautunut luomivakoon rasvaiseksi viiruksi. Ystävät, sen estämiseen oikeasti ON keino ja tehokkaita tuotteita :) Kun on kerran tutustunut pohjustajaan, jonka avulla liejuuntuneet luomiväriviirut ovat historiaa, ei enää tajua miten on niin pitkään viitsinytkään olla ilman.

UDPP_Efekti
Kuva: Urban Decay

Koska nämä taikatuotteet vaikuttavat edelleen olevan monelle vähemmän tuttuja ja koska luin niin monesta kommentista tuskailua, joka kuulosti erittäin tutulta omilta ajoiltani ennen loistopohjustajien löytämistä, haluan nyt tuoda kootun listauksen kaikista parhaiksi kokemistani silmämeikinpohjustajista saatavuustietoineen.

Silmäluomi on jatkuvassa liikkessä valveillaoloaikana ja lisäksi silmäluomi rasvoittuu useimmilla ihmisillä luonnostaan päivän aikana, nämä olosuhteet tekevät silmämeikin paikallaanpysymisen todella haastavaksi.

Jotkut onnekkaat syntyvät silmäluomilla joilla meikki pysyy ilman pohjustustakin, toisilla toimii klassinen meikkivoide + puuteripohjustus, mutta monilla tämäkin apu on yhtä tyhjän kanssa (itse mm. kuulun heihin). Meikkivoiteen koostumus on ihan erilainen kuin pohjustajan, eikä sen voi odottaa toimivan pohjustajan tavoin etenkään jatkuvasti räpsyvällä ihoalueella. Siksi ei kannata masentua jos tämä monen mielestä edelleen hyvin perinteinen silmäluomien pohjustustapa ei toimi, sillä kunnollinen silmämeikinpohjustaja kyllä toimii. (Tai sanotaanko näin, että he, joilla mikään varsinainen silmämeikinpohjustajakaan ei toimi, ovat aika harvassa.)

Parhaat kolme pohjustajaa ovat nämä:

UDPP_orignal

1. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • kulttimaineen saavuttanut klassikko, meikkareiden lemppareita jo yli vuosikymmenen
 • hinta-laadultaan paras
 • useita eri koostumuksia ohuemmasta (Original) peittävämpiin (sävytetyt) ja hoitavaan (anti-age)
 • minun suosikkini on Original

Urban Decayn pohjustajaa myyvät Suomessa Sokos ja Stockmann (valikoidut myymälät).

Jos kaupungissasi ei ole ”valikoitua myymälää”, Urban Decayta voi tilata näiden tavaratalojen verkkokaupasta. Sokoksen verkkokauppa ei jostain syystä toimita kaikkia sävyjä (kuten Originalia) vaan ne ovat ainoastaan saatavilla myymälässä.

Stockmann.com* puolestaan toimittaa kaikkia sävyjä JA Stockan hinta on Sokosta halvempi: kaikki sävyt (Anti-Age mukaan luettuna) maksavat 21,90€. Sokoksella hinta on 22,90€ ja Anti-Age-versio maksaa 26,90€…!

ElizabethArdenEyeFixPrimer

2. Elizabeth Arden Eye-Fix Primer

 • vähintään yhtä hyvä ellei muutamilta ominaisuuksiltaan jopa parempi kuin Urban Decayn Primer Potion
 • mutta kalliimpi: UD:n pakkauksessa on tavaraa 10 ml, Ardenin pakkauksessa 7,5 ml ja hinta on 27,70€.
 • hakkaa UDPP:n peittävyydellään ja paremmalla säilyvyydellään

silmämeikinpohjustajat

Ardenin Eye-Fix Primer vertautuu UDPP:n Originaliin, kummankin ollessa nudeja ihonsävyisiä voiteita. Se millä Arden hakkaa UDPP:n on parempi peittävyys ja säilyvyys.

Kaikki eivät  tähän jaksa ryhtyä, mutta tuubin saavuttaessa loppuaan säästäväinen meikkifriikki leikkaa primer-tuubin halki ja kaapii arvokkaat voiteen jämät talteen pieneen purkkiin josta tuotetta voi vielä käyttää. UDPP kuivahtaa uuteen purkkiinsa valitettavan nopeasti, Arden ei, vaan säilyy notkeana ja käyttökelpoisena kuukausitolkulla. Kyseessä on siis todellakin aivan hemmetin hyvä primer, ja tällä hetkellä se voittaa UDPP:n hienoisesti myös nokallisella tuubipakkauksellaan, kun Urban Decay vaihtoi oman Primer Potioninsa takaisin applikaattorilliseen tuubiin. Tämä on tietysti makuseikka mutta toiset (kuten minä) tykkäävät nokkatuubista enemmän, ja se tuntuu myös hygienisemmältä.

Mutta, Eye-Fix on tosiaan paljon UDPP:ta kalliimpi. Ardenin saatavuus on myös hitusen heikompi kuin Urban Decayn, eikä kaikilla Ardenin jälleenmyyjillä ole Eye-Fix Primeria valikoimassaan. Ardenia myyvät Suomessa ainakin Kicksit ja Stockmann (Stockan valikoimasta en Eye-Fixiä löytänyt).

Verkosta Ardenin Eye-Fixin voi tilata eleven.fi-kaupasta*.

(elevenillä on muuten näköjään nyt meneillään kamppis, jossa saa 20% alennusta normaalihintaisia tuotteita sisältävän tilauksen loppusummasta kun tilaus on minimissään 60 euroa. Eli jos sattuisi olemaan jotain muutakin tilattavaa niin 60 euron tilaus muuttuu 48 euron hintaiseksi..! Ihan kiva tarjous.)

silmämeikinpohjustajat

3. Indelible Creme Eye Shadow Bare Necessity / MAC Paint Pot

 • peittävämpiä kuin ylempänä esitellyt
 • yhtä kestäviä
 • useita sävyvaihtoehtoja

Niputan nämä kaksi tuotetta samaksi koska Indelible on ikäänkuin halpisversio MACistä. Heidän suosituin pohjustussävynsä, Bare Necessity, jopa nimetään myyjän sivulla samankaltaiseksi kuin MACin Painterly (”similar to MAC painterly”). Indeliblen sävy Nude Frost taas on MACin Bare Studyn ”kopio”.

Kyseessä on voidemainen luomiväri jota on saatavilla useissa ihanissa sävyissä, mutta nämä ihonsävyiset nudesävyt toimivat parhaiten universaaleina pohjustajina kaikensävyisille meikeille. Mattainen Bare Necessity ja Painterly ovat suosikkejani, Indeliblen halpisversiota olen käyttänyt monta purkkia (se kuluu paljon nopeammin kuin varsinaiset pohjustajat koska koostumus on paksumpi). Nude Frost ja Bare Study ovat hohtavia.

silmämeikinpohjustajat

Bare Necessity tekee todella peittävää jälkeä ja kätkee kaikki kuultava verisuonet ja sinertävyydet luomella. Se tekee meikistä yhtä kestävän kuin Urban Decayn ja Elizabeth Ardenin pohjustajat. Hintakin on vain 12 dollaria (purkki 3 g). Tuotteen miinus on se, ettei sitä saa Suomesta. Se on tilattava amerikkalaisesta verkkokaupasta, jonka postikulut (tällä hetkellä 9 dollaria) nostavat hinnan lähes samaan luokkaan kuin UDPP:n. Itse tilailin tätä vielä aikoina jolloin postikulut olivat 4-6 dollaria.

Bare Necessity, samoin kuin muut voidemaiset kestoluomivärit, voivat primeria paksumman koostumuksensa vuoksi tuntua vähemmän miellyttävämmiltä kuivaihoisella etenkin pitkäaikaisessa käytössä.

Indeliblejä voi tilata Madminerals.biz-sivulta.

silmämeikinpohjustajat
Kuva: Stockmann.com

MACin Paint Potit maksavat 23 euroa (5 g purkki). MACiä myydään Suomessa Helsingin, Tampereen ja Turun Stockmannilla sekä Stockmann.com-verkkokaupassa.*

*

LUONNONKOSMETIIKAN PARHAAT

silmämeikinpohjustajat

Luonnonkosmetiikan puolella ei ymmärrettävistä syistä  ole yhtä tehokkaita pohjustajia ja meikin kiinnittäjiä kuin normikosmetiikassa, mutta olen löytänyt kaksi ihan hyvää: Benecos Natural Eyeshadow Base ja Lily Lolo Prime Focus.

Kovin paljon ei markkinoilla kilpailevia tuotteita olekaan, koska niiden valmistus luonnonkosmetiikan keinoin on niin haasteellista.

Lily Lolo Prime Focus

Nämä eivät pysyvyydessään tule lähellekään synteettisiä, eivätkä kestä hikisimpiä ja kuumimpia olosuhteita, mutta ovat parhaiten toimivat pohjustajat jotka luonnonkosmetiimetiikkamerkeiltä tunnen.

Benecosin alkuperäinen arvostelu demokuvineen löytyy täältä. Lily Lolon täältä.

silmämeikinpohjustajat
Benecos-primer on sävyltään persikankultainen

Benecosin pohjustaja ei kirpaise 7,70€ hinnallaan ja sitä myyvät Suomessa ainakin Ruohonjuuret.

Verkkokaupoista Benecosin pohjustajaa myy Biodelly.*

Lily Lolon pohjustaja/peiteaine-duo on vähän arvokkaampi 15,70€ hinnallaan ja sitäkin myy Suomessa Biodelly* ja Biodellyn kivijalkamyymälä Turussa.

*

Toivottavasti listauksesta oli apua ja joku arvontapostauksen tuskailijoista innostuu vihdoin kokeilemaan kunnon pohjustajaa ja kokee vihdoin mitä suurimman ahaa-elämyksen… ^_^

.

P.S. Tuli vielä lopuksi mieleen lisätä: mikä erottaa tosihyvän pohjustajan, kuten tässä jutussa mainitut Top 3 -tuotteet, ”ok”-pohjustajasta? Vastaus:

Loistavat pohjustajat levittyvät sileästi ja notkeasti ja jättävät tasaisen pinnan eivätkä tunnu liian kuivilta eivätkä myöskään liian rasvaisilta. Ne luovat pohjan johon luomiväri tarttuu ihanteellisesti sekä saavat luomivärin sävyn erottumaan intensiivisempänä. Tietysti myös kestävyys on omaa luokkaansa eivätkä nämä hievahda hikisimmässäkään menossa.

”OK”-pohjustajat saavat kyllä meikin kestämään ihan hyvin, jopa koko päivän, mutta niiden koostumuksessa on parantamisen varaa. ”Ihan ok”/keskivertopohjustajan koostumus saattaa levittyä muruisesti ja epätasaisesti ja jättää kuivakan epämiellyttävän tai vaihtoehtoisesti vähän rasvaisen pinnan. Tai pohjustaja on niin läpikuultava, ettei se tasoita luomen sävyä tarpeeksi, eikä päälle levitetty luomiväri erotu sen voimakkaammin.

Minun kirjoissani tällaisia ”ihan ok” -pohjustajia ovat mm. Kicksin, H&M:n ja Lumenen pohjustajat. Ne hoitavat sinänsä hommansa sillä silmämeikki ei liejuunnu luomivakoon päivän aikana (ainakaan yhtä pahasti tai nopeasti kuin ilman pohjustajaa), mutta meikki saattaa vähän haalistua ja tuotteiden koostumus voisi olla parempi.

Kommentit (47)

 1. Hooded eyes

  Ilman toimivaa silmämeikipohjustajaa olisi itsellä aivan turhaa edes laittaa luomivärejä. Raskaiden luomien vuoksi jo alta tunnissa silmämeikki olisi pilalla. Onneksi on ratkaisu tähänkin pulmaan.
  NARS Smudge Proof Eyeshadow Base on oma suosikkini ja ihan ässä. Kokemusta löytyy myös too facedistä ja urban decaystä, jotka on hyviä, mutta Nars on mielestäni näistä paras.
  Oletko päässyt testaamaan Narsia?

  • Sanni

   Nars on vielä testaamatta, täytyykin muuten ostaa se seuraavalla Sephora-visiitillä :) Onko se sellainen ihonsävyinen?

   • Hooded eyes

    Se on valkoista, mutta ei tee kuitenkaan luomea valkoiseksi.

    • Sanni

     Ok.

  • Roosa

   Myös täältä ääni NARSille, todella toimiva tuote! Seuraavaksi ostan tuon UD:n primer potionin kun narsia ei Suomesta saa…

 2. Nexus

  Macin tuotteita saa kohta sokkarilta! Työkkärin sivuilla oli haussa counter manager Jyväskylään, Tampereelle, Helsinkiin ja Espooseen! Täälllä yksi ilosta kiljuva jyväskyläläinen! :D Haussa myös myyjiä ja meikkaajia. Ihanaa vihdoinkin pääsee oikein ajan kanssa tutkimaan Macin valikoimaa!

  • Sanni

   ?? Mahtavaa!

  • Milja / Get the toolbox

   UDPP on myös oma lempparini, tosin Macin primeriakin tekisi mieli testata. Minäkin huomasin tuon työpaikkailmoituksen Jyväskylän Sokokselle! En malta odottaa :) Yleensä kun Macin valikoimaa on päässyt hypistelemään vain lomareissuilla :D

   • Sanni

    Olen suoraan sanottuna ihmetellytkin miten Stocka on saanut pitää MACin yksinoikeuden Suomessa niin pitkään. On hassua, että MACin kaltaisella supersuositulla merkillä on Suomessa niin vähän myyntipisteitä. Ehkäpä asia korjaantuu nyt Sokoksen myötä? (En tiedä onko MAC tai omistaja Estee Lauder itse vaikuttanut Suomen jälleenmyyjätilanteeseen, ehkä he ovat halunneet pitää merkin täällä jotenkin, eh, tosi eksklusiivisena..?)

    • Milja / Get the toolbox

     Niinpä, samaa olen pohtinut itsekin! Ehkä tosiaan MAC on haluttu pitää Suomessa eksklusiivisena?

     Toisaalta on myös hauska seurata, muuttuuko oma suhtautumiseni MACiin helpomman saatavuuden myötä. Ainakin NYX ja UD ovat alkaneet tuntua huomattavasti tavallisemmilta merkeiltä nyt kun niitä saa Sokokselta. :)

 3. Nainen Hämeestä

  Juurikin odottelen postin tuovan mulle tämän UD:n primerin, ja Anti-Age version. Tähän mennessä olen uskollisesti käyttänyt Lumenen primeria, ihan vaan hinnan takia. Mutta nyt päätin panostaa ja kokeilla jotain muuta.
  Mulla pysyy meikki paikoillaan ihan hyvin (n.8 h) kun levitän primerin meikkivoiteen ja puuterin jälkeen. Sitten primeri ja luomiväri. Tämän konstin on neuvonut mulle meikkitaiteilia. :)

  • Sanni

   Mulla pysyy meikki paikoillaan ihan hyvin (n.8 h) kun levitän primerin meikkivoiteen ja puuterin jälkeen. Sitten primeri ja luomiväri.

   Siis ensin meikkivoide, sitten puuteri, ja siihen päälle primer…? Ymmärsinkö oikein? Eli pohjustus kolmella tuotteella, joista primer päällimmäisin..? Käytätkö tarkoitukseen kasvoprimeria vai silmämeikkiprimeria? Onpa mielenkiintoinen järjestys..! Mutta jos toimii niin sehän on pääasia ^_^

   • Nainen Hämeestä

    Kyllä, ensin meikkivoide luomille, sitten puuteri ja siihen päälle silmämeikkiprimer. Ihan oikein ymmärsit. :D Ja tosiaan käytän aina silmämeikkiprimeria. Kyllä minäkin sitä äimistelin alkuun, kun ammattilainen laittoi tökötit luomilleni tässä järjestyksessä. Mutta kyllä myös pysyy. Mulla on aika rasvaiset luomet luonnostaan.

    • Sanni

     Kaikenlaista jännää sitä kuuleekin ^_^ Mutta tosiaan, kun toimii niin toimii :D

 4. Marjo

  Pitää muistaa että riippuu tosi paljon luomien vaativuudesta. Itselläni ei udpp toimi jos on rajauksia.Tsfi sen sijaan on loistava.
  Etkö sinä tykkää TSFI.stä?

  • Sanni

   Tarkoitatko TFSI:iä? Too Faced Shadow Insurancea? Sen on vielä näistä suosituista primereista kokeilematta.

   • Marjo

    Hups meni kirjaimet sekaisin. Too facedia tarkoitin ?
    Minusta se on huomattavasti parempi kuin Udpp.

    • Marjo

     Olisin muuten voinut vannoa että tuo luomivärikuva on sinun silmistäsi.
     Violetti ?

     • Sanni

      Niinpä ^_^ :D No, Urban Decayllakin tykätään violetista, onhan se heidän ilmeensä pääväri <3 :)

    • Sanni

     Täytyy sekin ehdottomasti jonain päivänä kokeilla pois ^_^

 5. JonnaH.

  Mun omat suosikit on NARS, Too Faced ja juuri tässäkin jutussa ollut Arden, se on huippu. Selektiivisistä, jos sellaista haluaa niin YSL:ltä löytyy myös yksi ihan kelpo versio, mutta ei Ardenin veroinen ainakaan omilla ”märillä” luomilla.

 6. Muruska

  Mie oon käyttänyt UDPP:tä jo vuosia, monesti laitan sitä luomille vaikka en laittaisi luomivärejä ollenkaan ihan vain kiiltoa vähentämään (taisi olla sinulta tämäkin vinkki aikanaan :D). Tykkään tuotteesta todella paljon, mutta vihaan tuota applikaattoria aivan älyttömästi! Tuotetta menee todella paljon hukkaan kun sitä jää tuubin kierteisiin ja sitten korkkiin, ja sotkukin on ärsyttävä… Pitää varmaan ihan vaan tästä syystä ensi kerralla kokeilla tuota Ardenia!

  • Sanni

   Mie oon käyttänyt UDPP:tä jo vuosia, monesti laitan sitä luomille vaikka en laittaisi luomivärejä ollenkaan ihan vain kiiltoa vähentämään (taisi olla sinulta tämäkin vinkki aikanaan :D).

   Jep, se on tosi hyvä myös siinä käytössä :) Olen joskus miettinyt miten onkaan mahdollista, että joku kosmeettinen voide voi noin tehokkaasti pitää ihon mattaisena koko päivän… mikä on sen salaisuus..? Imeekö se itseensä kaiken hien ja rasvan vai minne ihon kiilto katoaa…? Mitenkähän UDPP toimisi jos sitä levittäisi koko kasvoille…? ^_^ Olisi todennäköisesti kasvoilla liian tymäkkää, luulen.

 7. Sini

  Voiei :D mulla ei pidä UDPP:kään silmämeikkejä kauaa paikoillaan. Tunnin-pari, jos hyvä tuuri niin muutamia tunteja… en tykkää :(

  • Sanni

   Sitten kannattaa kokeilla vaikka Ardenia tai MACin Paint Pottia :) Paint Poteissa on ihan erilainen koostumus kuin UDPP:ssä niin ehkä ne toimisivat..?

   • Eija

    Paint Potit on aikas vahamaisia ja aluksi sulautuvat tosi kauniisti. Oma suosikkini on juurikin Painterly. Mutta; ikääntyvällä iholla se alkaa mennä juonteisiin, ja näyttää kauhealta. UD kestää hieman paremmin. Tosin teen hyvin fyysistä duunia. Täytyy kyllä testata tuo Arden!

    • Sanni

     Totta, ikääntyvällä iholla ohuemmat pohjustajat toimivat paremmin – kuten myös ohuempi meikkipohja yleisestikin :)

 8. VerdeL

  Pitääkö pohjustajan antaa kuivua tai imeytyä ennen silmämeikin laittoa?

  • Sanni

   Useimmat pohjustajat (ainakin tässä esitellyt Top 3) kuivuvat hyvin nopeasti, eli luomivärin voi levittää päälle saman tien. Jos taas omistaa pohjustajan joka ei ihan heti kuivu, voi päättää, levittääkö luomivärin kostealle vai jo kuivuneelle primer-pinnalle, kummassakin tavassa on etunsa. Hieman ”kostealle” primer-pinnalle luomiväri tarttuu aivan erityisen hanakasti ja kostea primer-pinta on erityisen hyvä etenkin (helposti pöllyävän) jauhemaisen luomivärin kanssa = hippuset tarttuvat parhaiten hieman tahmealle pinnalle. Toisaalta tahmea pohja ei ole ihanteellisin häivytystä ajatellen, joten jos silmämeikkiin kuuluu paljon häivytystä (esim. parin-kolmen sävyn smokey-meikki), on ehkä mielekkäämpää levittää sävyt mahdollisimman kuivalle pinnalle.

   Itse saatan joskus kikkailla siten, että jätän luomen keskiosan ”tahmeaksi” (käytän esim. jotain sellaista voidemaista luomiväriä primerina joka ei kuivu ihan sekunneissa) ja puuteroin liikkuvaa luomea ympäröivän alueen, jotta saan luomen keskelle voimakkaan sävyn samalla kun saan häivytettyä sävyn reunat liukuvasti. :) Ilman puuterointia etenkin tummat, mattaiset sävyt voivat ”jumittua” kostealle pohjalle niin hanakasti että niitä ei saa kunnolla häivytettyä.

 9. Veera

  Wet’n’Wildilla on tosi hyvä pohjustaja, hintaa noin kympin muistaakseni (!). Toimii mulla UD:ta paremmin. Sävyttää kevyesti, levittyy tasaisesti ja värit pysyy kirkkaina koko päivän! Aivan huippu! Edellinen tuubi pysyi hyvänä pari vuotta (kyllä, käytän tuotetta jos se ei ole pilaantunut). Pohjustajat, nuo meikin pelastajat <3

  • Sanni

   Saakos Wettistä muuten vielä Suomesta..? Yhteen aikaanhan sitä myytiin muistaakseni Seppälässä, mutta nyt en ole törmännyt tuotteisiin missään todella pitkään aikaan.

   • Veera

    Oon tilannut pretty.fi:stä, mutta aika harmillisen pieni valikoima löytyy heiltä. En ole Seppälän jälkeen nähnyt wettistä missään kivijalkaliikkeessä.

    • iina

     Tuurin kyläkaupasta ainakin löytyy jos joskus sinne suuntaan eksyy. Ainakin nyt viimeksi bongasin sieltä eli n. 2 viikkoa sitten ja siellä oli juuri tuota primeriakin. :)

     Onneksi sentään pretty.fistä saa jos kauempana asuu. :D

 10. Tiutiu

  Hei Sanni!

  Minulla ei oli luomivärin kanssa ongelmia, mutta nenänpielet ovat kesto-ongelma. Minulla on katkenneita pintaverisuonia ja peitän niitä laittamalla kolme kerrosta lumenen cc-meikkivoidetta. Toimii, mutta samalla tukkii huokosia. Voisikohan tällaista luomien pohjustajaa käyttää muualla? Nenänpielet rasvoittuu ja hikoilee eikä tavallinen pohjustaja pysy niissä paikoillaan. Ehkä tämä on tavalllista pohjustajaa tujumpaa ainetta :)

  • Sanni

   Hei Tiutiu! Tarkoitatko, että käyttäisit silmämeikinpohjustajaa nenänpielissä peiteaineen (tai CC-meikkivoiteen) alla vai yksinään? (Tuo huokosten tukkeutumis -maininta vähän hämää minua kun siitä sain kuvan että haluaisit käyttää nenänpielissä jotain vähemmän tukkivaa, mutta pohjustaja ei kuitenkaan peitä yhtä hyvin kuin meikkivoide, poislukien voidemaiset luomivärit mutta niitä en ehkä laittaisi nenänpieleen.)

   Jos kuitenkin tarkoitit voiko silmämeikinpohjustajaa käyttää pohjustajana nenänpielissäkin, niin sanoisin että miksipä ei. Todella vahvan kiiltoa ja rasvaa imevän ominaisuutensa vuoksi silmämeikinpohjustaja on liian kuivattavaa koko kasvoilla käytettävänä (näin ainakin kuvittelisin, en ole koskaan kokeillut ^_^), mutta nenänpielet ovat niin pieni alue että en keksi ”vasta-argumentteja” miksi silmämeikkiprimeria ei voisi kokeilla siihen kohtaan :) Go for it ^_^

   • Tiutiu

    Kiitos vastauksesta. Juuri niin, että käyttäisin meikkivoiteen alla. Ehkä olisi iholle parempi kuin kolme kerrosta meikkivoidetta pidemmän päälle. Olettaisin, että pohjustajan avulla meikkivoidetta tarvitsisi vähemmän. Jostain kumman syystä nenänpielet rasvoittuvat aika reilusti ja pohjustaja voisi hillitä tätä ongelmaa. No ei auta kun kokeilla :)

    • Sanni

     Toivottavasti löydät tästä uuden, toimivamman ratkaisun nenänpieliin :) Totta muuten, että nenänpielet rasvoittuvat voimakkaasti, ehkä siinä kohtaa on jostain syystä paljon talitiehyitä..?

 11. Miia

  Kandee kokeilla myös tuplapohjustusta jos tuntuu että mikään ei toimi. Itellä toimii UDPP ja sen kaverina ihan halpis essence. Laitan luomille pelkät primerit päällekkäin, puuterin siihen päälle ja sit luomivärin eikä kasaannu luomivärit lämpimälläkään kelillä.

 12. NG

  Mulla on vielä jemmassa tuota aikanaan blogistasi bongattu Indelible. Hyvin toimii, vaikka onkin kuivahtanut viidessä vuodessa (!)… Olen kosmishamsteri, en raaski jotain hankittuani poiskaan heittää..

 13. S

  Olisi mielenkiintoista kuulla Sannin arvio Essencen I love stage -primerista! Vakituotteeni on ollut monta vuotta Guerlainin pohjustaja mutta tuo Essence oli positiivinen yllätys. UDPP ei toimi mulla ollenkaan, odotukset oli korkealla, mutta mulla se saa luomet näyttämään jotenkin todellista ryppyisemmiltä, en tiedä miksi. Macin paint potit on olleet toimivia, mutta aiheuttavat jatkuvassa käytössä mulle ihottumaa. :/

  • Sanni

   Essencen primerin voisi kyllä kokeilla uteliaisuuttaan, ei ainakaan hinnasta kiinni ^_^

   • milipili

    Äidillä toimii Essence mainiosti ja samankaltainen Makeup revolution, mulla ei mitään jakoja, meikki kestää ehkä minuutin.

 14. NooraF

  Hei,
  Kysymys hieman myöhässä postaukseen nähden, mutta oletko testannut Bare Mineralsin primeria? Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa ja minulla on tuo. Mielestäni ihan ok, mutta hinta on aika kova, muistaakseni yli 30€. On kyllä omassa käytössäni kestänyt jo ikuisuuden, mutta mietin, että testaanko seuraavaksi jotain edullisempaa luonnonkosmetiikan merkkiä esim. Benecosia vai panostaisinko jälleen siihen..

  • Sanni

   oletko testannut Bare Mineralsin primeria?

   Olen testannut ja tykkäsin kovasti, sitä tuli käytettyä (ja myytyä) ahkerasti kun olin vielä liikkeessä töissä, se oli siihen aikaan Ardenin ohella paras Suomessa myytävä silmämeikinpohjustaja. Mutta kallis tosiaan. Urban Decayta ei tuolloin vielä saanut Suomesta.

 15. Maija

  Siis ostin tuon UD potionin juuri kun oltiin Helsingissä, ja en olis kyllä uskonut että kyseessä on ihan noin pitävä tuote. Mulla on hyvin rasvoittuvat luomet ja yleensä jo ainakin viiden tunnin päästä on luomivärit ihan päin honkia. Mutta…Tätä kun laitoin yhteen illanviettoon niin vielä aamullakin oli täydelliset silmämeikit!! :D :D

  • Sanni

   Jeeee!! :)

 16. Ninni

  Itse olen käyttänyt urban decayn ja myös lumenen primeria ja molemmat toimii. Ilman pohjustusta luomivärini haalistuu ja katoaa luomivakoon,ei kaunista ?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.