Parhaat luonnonkosmetiikan anti-age-aineet Top 3 + haluatko testaajaksi?

Spotlight tämän hetken parhaisiin ja trendaaviimpiin luonnon anti-age-aineisiin.

Haen myös kolmea testihenkilöä testaamaan näihin ainesosiin perustuvia anti-age-tuotteita. :)

Top 3 tämän hetken trendaavinta ja tehokkainta luonnonkosmetiikan anti-age-ainetta ovat:

1. BAKUCHIOL (inci: bakuchiol)

2. SPILANTHOL (inci: Acmella Oleracea extract)

3. KASTEPAPU-UUTE (inci: Vigna Aconitifolia extract)

.

Jos kuulutte Karkkipäivän säännöllisiin lukijoihin, olette todennäköisesti kuulleetkin näistä, ja bakuchiolin alkavat tässä vaiheessa varmaan tuntea melkein kaikki ihonhoidosta kiinnostuneet.

Bakuchiol ja kastepapu-uute kuuluvat ns. bio-retinoleihin, eli niillä on ihossa A-vitamiinin kaltaisia uudistavia vaikutuksia. Parakrassiuutteen sisältämä spilanthol puolestaan on saanut lempinimen ”bio-botox”: sillä on Botoxin kaltainen ihon mikrolihaksia rentouttava ja tätä kautta ihoa silottava vaikutus – tietysti moninkertaisesti miedompana, kuin Botoxilla.

Bakuchiolin ja kastepavun vaikutukset näkyvät noin kuukauden kuluttua säännöllisessä käytössä, Spilantholin vaikutus on välitön ja lyhytkestoinen, noin 24 tuntia. Tulokset luonnollisestikin vaihtelevat yksilöittäin.

BAKUCHIOL

Bakuchiol on Psoralea Corylifolia -kasvin siemenistä eristetty bioaktiivinen aine. Se sopii herkällekin iholle ja omaa retinolin kaltaisia vaikutuksia, vailla retinolin ärsyttävyyttä. Bakuchiol sopii yhtä lailla ikääntyneen kuin akneihon hoitoon, kuten A-vitamiini.

Bakuchiolin tärkeimmät hyödyt iholla:

 • Vähentää juonteita
 • Kiinteyttää
 • Kirkastaa ihoa ja lievittää hyperpigmentaatiota
 • Antioksidanttinen ja antimikrobinen

Bakuchiol-tuotteita Suomen markkinoilla: Bybi Bakuchiol -sarja, Tash Sisterhood Bakuchiol Retinoil -öljy, Laponie Renewing Serum, Lavera Firming-sarja.

KASTEPAPU

Kastepapu-uutteella on samankaltaiset vaikutukset kuin bakuchiolilla, joidenkin asiantuntijalähteiden mukaan vielä tehokkaammat. Kastepapu-uute stimuloi kollageenin tuotantoa, vähentä hyperpigmentaatiota ja parantaa ihon elastisuutta.

Kastepapu on bakuchiolia kalliimpi raaka-aine, minkä vuoksi sitä ei ainakaan toistaiseksi näe markkinoilla yhtä laajasti kuin bakuchiolia. Kastepapua kohtaa lähinnä arvokkaampien ja selektiivisten sarjojen tuotteissa. Poikkeuksiakin on, kuten kuvassa näkyvä Santen tuote, mutta Suomesta tätä ei saa. (Huom: Sante on tätä nykyä L’Orealin omistuksessa ja kiitos volyymien, se voi hyödyntää kalliimpia raaka-aineita, jotka pienemmille yrityksille eivät olisi mahdollisia samalla hintapisteellä.)

Kastepapu sopii myös akneiholle, mutta sitä markkinoidaan selvästi enemmän anti-age-tuotteissa. Luulen tämän johtuvan siitä, että anti-age-tuotteista ollaan valmiita maksamaan enemmän kuin akneihon tuotteista; anti-age mielletään luksukseksi, ja kastepapu on ainesosana enemmän luksus kuin bakuchiol.

Kastepavun tärkeimmät hyödyt iholla:

 • Kiinteyttää ja silottaa ihoa
 • Vähentää niin pieniä kuin syvempiä ryppyjä
 • Kirkastaa ihoa ja lievittää hyperpigmentaatiota

Kastepaputuotteita Suomen markkinoilla: Patyka Lift-Essentiel-sarja, Purodoré Revitalising Day & Night Gold Cream, Supermood Radiance Serum ja piakkoin Tash Sisterhood Retinalt-sarja

PARAKRASSI / SPILANTHOL

Spilanthol on bioaktiivinen aine, jota eristetään kosmetiikan käyttöön parakrassi-kukasta. Spilantholilla on puuduttava ja kipua lievittävä vaikutus, ja parakrassia onkin käytetty luonnonlääkinnässä kivunlievitykseen. Kosmeettisessa käytössä hyödynnetään spilantholin kykyä rentouttaa mikrolihaksia botuliinin tapaan: spilanthol vähentää ihonalaislihasten jännitystä, millä on erityisesti ilmejuonteita tasoittava vaikutus.

Spilantholia käytetään kosmetiikassa parakrassiuutteen muodossa tai puhtaana ja eristettynä molekyylinä, tosin jälkimmäistä näkee harvoin.

Spilantholin tärkeimmät hyödyt iholla:

 • Silottaa ihon pintaa välittömästi, erityisesti ilmejuonteita

Spilantholin vaikutus on lyhytkestoinen, mutta joidenkin lähteiden mukaan spilantholilla olisi myös pitkäkestoisempia, kollageenia stimuloivia vaikutuksia, ja sen sanotaan tehostavan muiden aktiiviaineiden vaikutusta.

Spilanthol-tuotteita Suomen markkinoilla: Patyka Instant Wrinkle Filler, Sapienic Prime Serum, Esse Intensity Serum.

Vietin alkuvuodesta aikaa Saksan ja Hollannin rajalla ja tuli pyörittyä paljon Saksan puolen kosmetiikkaliikkeissä, jotka ovat erityisesti luonnonkosmetiikan taivas. Saksalaiset ovat erittäin valveutuneita kosmetiikka-asiakkaita, ja laajan valikoiman ohella myös ajankohtaiset raaka-ainetrendit näkyvät vahvasti valikoimassa. Siinä missä kastepapua ja parakrassia ei vielä juurikaan tunneta suomalaisten kuluttajien keskuudessa, Saksassa näitä kahta bongaa tuotteiden markkinoinnissa lähes yhtä tiheästi kuin bakuchiolia. Erityisesti spilanthol on kova juttu.

Ennustan, ettei mene kovin pitkään, kun nämä alkavat olla tunnetumpia meilläkin päin. :)

HALUAISITKO TESTATA LUONNONKOSMETIIKAN TRENDAAVAA ANTI-AGE-TUOTETTA?

Järjestän leikkimielisen testin, jossa kolme henkilöä pääsee testaamaan yhden tehotuotteen. :) ’Leikkimielisellä’ tarkoitan, ettei testissä haeta mikroskoopin tarkkoja tuloksia ja syväanalyyseja, vaan tarkoituksena on vain kuulla random-koehenkilöiden kokemus tuotteista ja niiden lupauksista. Tulokseksi riittää oma kokemus ja silmämääräinen havainto. :)

TESTITUOTE 1, BAKUCHIOL: Alterra Bakuchiol Serum 30 ml

Inci: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Polyglyceryl-6 Stearate, Pentylene Glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Bakuchiol, Behenyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Cetyl Phosphate, Polyglyceryl-6 Behenate, Xanthan Gum, Parfum, Potassium Sorbate, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Salicylate, Geraniol, Cetyl Alcohol, Alcohol, Dipotassium Phosphate, Citric Acid.

TESTITUOTE 2, KASTEPAPU & PARAKRASSI: Sante Smooth Operator Serum 30 ml

Inci: Aqua, Alcohol, Glycerin, Xanthan Gum, Acmella Oleracea Extract, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Vigna Aconitifolia Seed Extract, Arginine, Sodium Lactate, Maltodextrin, Sodium Hydroxide, Parfum (Fragrance), Linalool, Limonene

TESTITUOTE KOLME, SPILANTHOL: Spilanthox Therapy Ultra-Rich Eye Lifting Fluid 15 ml

Inci: ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, AQUA (WATER), GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE, ISOAMYL LAURATE, PROPANEDIOL, CETYL RICINOLEATE, SORBITAN SESQUIOLEATE, CELLULOSE, UNDECANE, TRIDECANE, ZINC SULFATE, CERA ALBA, MAGNESIUM STEARATE, GLUCOSE, GLYCERYL CAPRATE, PARFUM (FRAGRANCE), TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYALURONATE, ACMELLA OLERACEA EXTRACT, TOCOPHEROL, LACTIC ACID, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE, SPILANTHES OLERACEA

Haluaisitko osallistua? Toiveena on sitoutuminen testituotteen päivittäiseen käyttöön vähintään kuukaudeksi, ja sen jälkeen käyttökokemuksesta raportointi. Julkaisen raportit Karkkipäivässä. Voit osallistua anonyymina, kuvia ei tarvitse lähettää, ellet niin halua. 

Käytettyäsi tuotetta vähintään 30 päivää, lähetä minulle sähköpostitse kokemuksesi tuotteesta sekä kerro, oletko havainnut luvattuja vaikutuksia. Briifaan koehenkilön tuotteen käyttötavasta ja luvatuista vaikutuksista ennen tuotteen lähetystä.

Kiinnostuitko? Laita minulle sähköpostia osoitteeseen karkkipaiva (at) hotmail.com ja kerro, mitä tuotetta haluaisit testata. Valitsen testihenkilöt huhtikuun aikana.

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito
Kommentit (9)
 1. Moikka. Jolien sivuston mukaan Tash Sisterhood Retinalt -tuotteet sisältävät koipapu-uutetta. Onko se siis sama kuin kastepapu-uute?

  1. Tai ainakin siis se essence ja eye serum sisältävät koipapu-uutetta.

  2. On sama kuin kastepapu :)

   Tälle kasville ei ole vakiintunutta yhtä suomenkielistä nimeä vaan käytössä on useampia, kuten matki- ja kastepapu. ’Koipapu’ taitaa olla käännös englannista, sillä englanniksi kasvin nimi on ’moth bean’.

   Laitoin Tashin tuotepäällikön kautta viestiä Jolielle, että korjaavat nimen :) Tietyt kasviraaka-aineet on hankalia kääntää suomeksi, kun ko. kasveja ei tunneta Suomessa. Sama bakuchiolin kanssa. Kasville, josta bakuchiolia eristetään, ei ole suomenkielistä nimeä.

 2. Voisin kokeilla. Näin aurinkokaudella (en halua vaihtaa luottoaurinkotuotteita tai riskeerata niiden pitävyyden kanssa) yöksi laitettavaa ”jankkiöljyä” tai jotain ohutta jota voi laittaa silmäniholle (joka kuivuu vaikka laittaisin mitä…).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *