Parhaat kosmetiikkasarjat: vahvuudet ja puutteet

Olen pitkään pyöritellyt luonnoksissa tällaista aihetta, josta kirjoittaminen tuntuu vähän kuin kosmetiikkafriikki jakaisi ajatusvirtaa toiselle kosmetiikkaintoilijalle.

Koska te lukijat olette mun ”kosmetiikkaystävä”, niin miksipä en jakaisi myös tällaisia juttuja :) 💕

Joten tänään kirjoitan minulle merkityksellisimmistä ja mun mielestä parhaista kosmetiikkasarjoista. :)

Työni ja omien mieltymysteni puolesta suosikeissani korostuvat luonnonkosmetiikkasarjat, mutta mukaan mahtuu myös muutama ”normi”kosmetiikan sarja.

YVES ROCHER

Mun ensimmäinen ihonhoitosarja. Tästä brändistä on mun kosmetiikkaelämä alkanut 13-vuotiaana, kun 7-luokalla tilasin Yves Rocherilta ensimmäiset ihonhoitotuotteeni. Äitini oli uskollinen Yves Rocher -asiakas, joten rocherius siirtyi minulle ns. verenperintönä. :)

En enää tänä päivänä juurikaan tunne Yves Rocher -tuotteiden koostumuksia muutamaa lempparituotetta lukuunottamatta, enkä sen puolesta voi nimetä Rocheria tämän hetken ”parhaisiin” sarjoihin, mutta kokonaiskuvassa Yves Rocher on minulle ilman muuta jopa kaikkein merkityksellisin kosmetiikkabrändi. En liioittele kun sanon, että en ole käyttänyt minkään muun sarjan tuotteita yhtä paljon. Olin todella uskollinen Rocherille yli 10 vuoden ajan ja olen aina ollut sitä mieltä, että tuotteiden laatu on paljon mainettaan  (”ikuinen aletuotesarja”) parempi.

Vierailu Yves Rocherin tuotantotiloissa ja elämyskeskuksessa Ranskan La Gacillyssa kesällä 2013 on kirkkaasti hienoin kokemukseni minkään kosmetiikan valmistajan luona, siellä todella kiteytyi Rocherin Bretagnen luonnosta ja maaseudusta ammentava henki, joka ei koskaan kunnolla saavuttanut Suomea sarjan brändäydyttyä täällä ”leikkaa-ja-liimaa-askartelukuponki”-sarjaksi.

Vahvuudet: laaja valikoima, edullinen hintataso, tuotteissa ihania tuoksuja, alkujaan postimyyntiin liittyvä kuvastoelämyksellisyys. Mun vanhat Yves Rocher -kuvastot 90-luvulta muuten ovat mukana Postimuseon Paketoidut Unelmat -näyttelyssä, joka avautuu lokakuussa Tampereen Vapriikissa! :)

Puutteet: kivijalkamyymälä. On todella suuri harmi, että Yves Rocherin myymälät lakkautettiin Suomessa. Toinen puute on sertifioitu luonnonkosmetiikkalinja, jollainen YR:llä oli hetken aikaa. Tuotteet olivat todella hyviä ja mieluusti näkisin sertifioidun linjan uudelleen brändin valikoimassa.

Yksi lempituotteeni: Low Poo Shampoo.

DERMOSIL

Dermosil on Yves Rocherin jälkeen pitkäaikaisin kosmetiikkasarja elämässäni. Lumene on kieltämättä vaikuttanut elämässäni vielä pidempään, mutta jostain syystä Lumenesta ei lukuisista hyvistä tuotteistaan huolimatta ole tullut minulle erityisen läheistä sarjaa. En koskaan ole kokenut Lumenea ”mun sarjaksi”. Dermosil, johon tutustuin vanhassa työpaikassani puoli elämää sitten, taas tuntuu hyvin mun sarjalta.

Dermosil on aina tuntunut kiinnostavalta, sympaattiselta ja helposti lähestyttävältä. Ehkä asiaan vaikutti myös kuvastotilaus-aspekti, kuten Rocherin kohdalla.  Alkujaan Dermosilia sai ainoastaan tilaamalla kuvastojen kautta ja isompina ryhmätilauksina, tyypillisesti työpaikan tilausporukalla. Oli ihana selailla Dermosilin (silloin Dermoshop) kuvastoa töissä kahvitauolla. ☺️

Dermosilissa vetivät puoleensa kivat ja käytännölliset tuotteet, edulliset hinnat ja erittäin mukava asiakaskohtaaminen. Jokin Dermosilin tavassa viestiä asiakkaidensa kanssa on alusta saakka kolahtanut, kuulun selvästi firman kohderyhmään. Nykyisellään Dermosilin asiakaslehdet ovat puhdasta esteettistä iloa ja niissä on jotain ihanan nostalgista; nyt kun Yves Rocherin katalogeja ei enää ole, on Dermosilin lehti. ❤️

Vahvuudet: mahtava hinta-laatusuhde, hintaansa nähden todella hyviä tuotteita. Olen vuosien varrella löytänyt Dermosililta monia huippuluokan suosikkeja joille ei löydy vastinetta kilpailijoilta. Vahvuutena myös aikansa seuraaminen; Dermosil on aina kiinni ajassa ja lanseeraa tuotteita, jotka heijastavat viimeisiä trendejä.

Puutteet: no, eipä haittaisi jos jossain olisi Dermosilin kivijalkamyymäläkin! Tuotteiden livenä hipelöimisessä on aina oma taikansa..! :) Dermosililta puuttuu myös silmämeikinpoistoaine. Kuulun niihin herkkäsilmäisiin, jotka eivät missään tapauksessa voi laittaa silmiin kasvojenpuhdistusainetta.

Yksi lempituotteeni: Ideal BB-voide.

LAVERA

Tutustuin Laveraan vuonna 2010 etsiessäni netistä tietoa luonnonkosmetiikan meikkisarjoista. Olin aloittanut samana vuonna luonnonkosmetiikkaprojektini ja halusin kirjoittaa artikkelisarjan luonnollisista meikeistä. Otin yhteyttä Laveran maahantuojaan ja pyysin meikkinäytteitä testiin.

Siitä alkoi yhteistyö, joka on jatkunut tähän päivään saakka, tai oikeastaan enää ei voi puhua yhteistyöstä, sillä menin vuonna 2019 Laveran maahantuojalle myös palkkatöihin ja Laverasta tuli virallisesti ammattisarjani. Tunnen Laveran todennäköisesti paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Toimin nykyään mm. Laveran kouluttajana. Tykkään todella paljon Laveran luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille -filosofiasta ja siitä, että sarja oli ihka ensimmäinen, joka suuntautui tavoittelemaan massayleisöä ”vihreiden niche-hipstereiden” ja ekoilijoiden sijaan, jos ymmärrätte mitä tällä tarkoitan. Laveralla haluttiin lähteä kuromaan umpeen rakoa normikosmetiikan ja ’yrttikosmetiikan’ välillä, jotta ekologinen valinta olisi helppo ja miellyttävä myös normikosmetiikkaan tottuneille. Ja koska suuren yleisön valinnoilla on todellinen vaikutus ympäristöön.

Vahvuudet: todella laaja valikoima jossa yhtä lailla hyviä ihon- ja hiustenhoitotuotteita kuin värikosmetiikkaa. Värikosmetiikasta löytää ihan huikeita helmiä, ja mielestäni Lavera erottuu edukseen monien kalliimpien meikkisarjojen rinnalla. Edulliset hinnat, tuotteissa tasainen laatu ja miellyttävät ja hyvän tuoksuiset koostumukset. Helppo sarja jonka tuotteista on helppo tykätä.

Puutteet: täyteläinen jalkavoide, vaahtoputsari (tosin jälkimmäinen palaa valikoimaan nyt syksyllä! 😍).

Yksi lempituotteeni: Charming Rose -poskipuna.

MÁDARA

Mádara on vaikuttanut elämässäni yhtä pitkään kuin Lavera, mutta Mádaraan tutustuin ensin myyjänä, en blogin kautta. Mádara kuului vuonna 2010 silloisen työpaikkani valikoimaan, ja yhdessä Estelle & Thildin kanssa se oli ensimmäinen moderni luonnonkosmetiikkasarja johon tutustuin. Koostumukset todella saivat aikaan wow-elämyksen, kun olin sitä ennen tottunut Dr. Hauschkan ja Weledan edustamaan hyvin erilaiseen tyylilajiin.

Mádara on tänä päivänä se sarja, jonka valitsisin, jos pitäisi käyttää vain yhtä ainutta ihonhoitosarjaa. Mádaralla on ihan kaikki tuotteet mitä tykkään (ja haluan) käyttää, ja todella hyvillä koostumuksilla. Sarjasta löytyy monta huipputuotetta, ja koostumukset sen kuin hienostuvat vuosi vuodelta tuotekehityksen mennessä eteenpäin. Oikeastaan ainoa asia mikä mun lempparituotteista Mádaralta puuttuu, on öljyputsari. Mádaralla on balmiputsari joka on hyvä sekin, mutta mä tykkään nestemäisistä öljyputsareista.

Mádara on tehnyt valtavasti modernin luonnonkosmetiikan eteen ja on muuttanut monella tapaa kosmetiikan kuluttajien suhtautumista luonnonkosmetiikkaan. Mádara on myös alusta saakka yhdistänyt tuotebrändiinsä vahvasti henkilöbrändin karismaattisen perustajansa Lotte Tisenkopfa-Iltneren myötä, mikä oli ihan uutta luonnonkosmetiikkakentällä Mádaran tullessa markkinoille. Eikä kentällä edelleenkään ole toista näin vahvasti perustajaansa henkilöityvää kosmetiikkasarjaa, jos ei puhuta julkkisten omista sarjoista, jotka ovat asia erikseen. Lotte oli tavallinen yrittäjä luodessaan Mádaran.

Vahvuudet: upeat koostumukset ja raaka-aineet, huikea tuotekehitys (yhteistyössä latvialaisten yliopistojen kanssa) ja laaja valikoima joka huomioi kaikki ihotyypit ja koostumusmieltymykset.

Puutteet: öljyputsari ja jalkavoide. Tietynlaisena miinuksena olen myös kokenut valikoiman vähän turhan nopean kasvun viime vuosina, mielestäni uusia tuotteita on tuotu valikoimaan liiankin runsaasti ja anti-age-tuotevalikoimassa on päällekkäisyyksiä. Minulla ei ole mitään suurta tuotevalikoimaa vastaan, mutta olen selkeyden ystävä ja tykkään siitä, että kaikille tuotteille on perusteltu paikkansa.

Yksi lempituotteeni: Purifying Foam -puhdistusvaahto, jota olen käyttänyt 12 vuotta.

WHAMISA

Jos katsotaan pelkästään ainesosalistoja, Whamisa on minusta kaikkein parhain ja laadukkain ihonhoitosarja. Incit ovat yksinkertaisesti huikeat, ja kun vesi on kaikissa (perus-Whamisan) tuotteissa korvattu aloe veralla, voi ymmärtää, miksi Whamisan tuotteet ovat niin mielettömän kosteuttavia. Fermentointi puolestaan tekee tuotteista jo lähtökohtaisesti tehokkaampia kuin fermentoimattomista ”kilpailijoista”.  Teknisiä ainesosia käytetään hyvin vähän verrattuna lähes mihin tahansa muuhun moderniin luonnonkosmetiikkasarjaan, kun taas hoitavat uutteet, öljyt ja rasvat juhlivat korkeina pitoisuuksina. (Esimerkkejä eri sarjojen tekniset vs. hoitavat ainesosat -suhteesta voi lukea tästä postauksestani.)

Lisäksi minua viehättää Whamisan tietynlainen eksoottisuus verrattuna länsimaisiin sarjoihin, tuotteiden reseptiikassa näkyy aasialaisuus ja tuotteissa käytetään paljon kiinalaisia, japanilaisia ja korealaisia lääkekasveja. Arvostan myös Whamisan tapaa kirjoittaa inciin näkyviin tärkeimpien aktiiviaineiden prosentit. 👏

Ainoa syy, mikä estää Whamisaa nousemasta Mádaran ohi mun ”jos pitäis käyttää vain yhtä” -sarjaksi, ovat puutteet muutamissa mulle tärkeissä tuoteryhmissä kuten silmämeikinpoistoaine, pH-ystävällinen vaahtoputsari sekä geelimäinen seerumi (koska haluan yhdistää kasvoöljyn nimenomaan geelimäiseen seerumiin).

Vahvuudet: erittäin korkea hoitavuus sekä miellyttävät ja hienostuneet koostumukset. Markkinoiden kosteuttavimmat hoitonesteet. Erityismaininta siitä, että yleensä tämän kaltainen kosmeettinen miellyttävyys saavutetaan teknisillä skin feel -ainesosilla, mutta Whamisan tuotteissa ei käytetä niitä. Mieletöntä tuotekehityksen taidokkuutta, joka kertoo Etelä-Korean ihan omasta tasostaan tällä saralla.

Puutteet: erityisesti pH-ystävällinen vaahtoputsari sekä silmämeikinpoistoaine.

Yksi lempituotteeni: Deep Rich Mist.

EVOLVE

Tyylikäs ja huikean kehityskaaren läpikäynyt brittisarja vakuuttaa vuosi vuodelta enemmän. Kuinka moni muistaa Evolven tämän näköisenä alkutaipaleellaan..? Vaaleanpunaisia halvan näköisiä muovipurkkeja ei tunnistaisi samaksi sarjaksi kuin tämän päivän Evolve.

Tykkään Evolvessa oikeastaan ihan kaikesta: elegantti ulkonäkö, harkittu ja hitaasti kasvava tuotevalikoima, hienostuneet koostumukset ja persoonallinen tuoksumaailma. Ihan oma lukunsa ovat sarjan hemmottelutuotteet, jonka veroisia ei löydy miltään kilpailijalta. Etenkin kulta- ja suklaanaamio ovat ihan mielettömät! Myös vartalomarmeladi ja African Orange -vartalotuotteet tuoksuineen saavat allekirjoittaneen huokailemaan ihastuksesta.

Sarjan Bio-Retinol + C-Booster on myös esimerkki hervottoman hienosti formuloidusta luonnonkosmetiikan anti-age-ihonhoitotuotteesta: samassa pullossa yhdistyvät ruusunmarjaöljy, todella tehokas C-vitamiinijohdannainen, bakuchiol ja tyrniöljy..! 🤩

Vahvuudet: kilpailijoista erottuva elegantti ja pelkistetty ulkonäkö, kosmeettisesti erittäin miellyttävät koostumukset, muutamia ainutlaatuisia tähtituotteita joita ei muilla sarjoilla. Harkittu valikoima, joka ei ole lähtenyt rönsyilemään.

Puutteet: silmämeikinpoistoaine, hoitoneste (kasvovedestä saisi olla kosteuttavampikin versio). Yleisesti miinuksena purkki-pakkausten runsas käyttö, minkä samalla kuitenkin ymmärrän, koska se on esteettinen valinta ja sopii Evolven nostalgiseen vanha apteekki -designiin. Ehkä brändillä jonain päivänä keksitään yhtä nostalginen pakkaustekniikka ilman avattavia kansia.

Yksi lempituotteeni: Daily Detox -kasvoputsari.

FLOW COSMETICS

Ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikkasarja johon olen tutustunut. Myös ensimmäinen kosmetiikan valmistaja, jonka tehtaalla olen vieraillut. 😍 Evolven tapaan Flow on kulkenut mielettömimmän kehityskaaren muuttuen alkuaikojen arkisesta lookistaan aivan uudeksi ja supertyylikkääksi sarjaksi. Feeniks-linnun tavoin nämä kaksi sarjaa ovat käytännössä luoneet itsensä kokonaan uudestaan.

Olen aivan erityisen innoissani Flow’n aromaterapia-tuotelinjasta, jossa herkulliset värit ja terapeuttiset, toinen toistaan ihanammat tuoksut ja hemmottelevat vartalotuotteet minglaavat upeassa ja laadukkaassa kokoelmassa. Ne vartalokuorinnat..! 🙏🏻

Myös sarjan kasvoöljyt ovat huikeita, eikä Flow’sta voi puhua mainitsematta sen sisarsarjaa Korentoa, jonka täytyy olla Suomen ihastuttavin luonnollinen värikosmetiikkasarja.

Flow’ssa viehättää myös yrityksen perhetausta sekä pienuus: vaikka sarja on kasvanut kohisten viime vuosina, brändiä luotsaa yhä äiti-tytär-duo Riitta ja Suvi. Ympärillään heillä on noin 10 hengen tuotantotiimi. Olen kenties puolueellinen koska olen tavannut nämä hienot naiset useasti, mutta sanon silti, että tässä on mielettömän sympaattinen, kunnianhimoinen sekä ammattitaitoinen kaksikko joka on kaiken menestyksensä ansainnut. Kuten koko Flow’n tuotannon porukka.

Vahvuudet: kotimaisuus, korkealaatuiset tuotekoostumukset, helpostilähestyttävä lämminhenkinen brändi-imago, design joka on samalla söpöä ja tyylikästä.

Puutteet: Flow’n valikoima on tarkoituksella harkittu ja rajallinen, eikä sarja (kenties?) koskaan pyrikään tarjoamaan jokaista ihonhoidon perustuotetta. Flow’n valikoimasta et löydä vaahtoavaa putsaria (ellet käytä saippuaa), puhdistusmaitoa, silmämeikinpoistoainetta, silmänympärysvoidetta tai monia eri kasvovoiteita. Vaikea tavallaan kutsua näitä puutteiksi, kun sarjan ei ole tarkoituskaan olla kaiken kattava, mutta jos jonkin tuotteen itse mieluusti sarjassa vielä näkisin, se olisi varmaan silmänymärysvoide. Turhake monen mielestä, mutta mulle tärkeä tuote! ☺️

Yksi lempituotteeni: Vanillaberry Body Polish.

KORRES

Korres on minulle normikosmetiikan parhautta ns. ylellisessä kategoriassa. Vaikka sarja ei ole millään tapaa brändätty luksukseksi, tuotteiden koostumukset tuntuvat iholla hyvin ylellisiltä ja tuovat mieleen selektiivisen kosmetiikan. Myös tarkkaan harkittu ja ihana tuoksumaailma tukee tätä kokemusta.

Korres tuli minulle alkujaan tutuksi himoituista vartalotuotteistaan, joita kosmetiikkahullut raahasivat Kreikan matkoilta tai tilasivat nettikaupoista. Tämä oli aikaa, ennenkuin Korresia sai Suomesta. Minulle tulee aina olemaan hieman mysteeri, miksi Korres on monelle tuttu nimenomaan suihkugeelien ja vartalovoiteiden kautta, sillä brändin todellinen sydän on kasvotuotteissa. Jokin Korresin kroppatuotteissa edusti poikkeuksellista hemmottelevuutta ja kiinnostavuutta yhdistelmällään herkullisia tuoksuja, ihania koostumuksia ja persoonallisen kauniita pakkauksia. Vasta työssäni kosmetiikkamyyjänä perehdyin myös Korresin kasvotuotteisiin ja totesin, että sarjahan on kaiken kaikkiaan fantastinen.

Luonnonkosmetiikkaa Korres ei ole, mutta tuotteissa käytetään paljon kreikkalaisia kasveja ja koostumuksista on jätetty pois mm. silikonit.

Vahvuudet: ylelliset ja hemmottelevat koostumukset yhdistettynä kohtuulliseen hintatasoon, esteettisyys sekä tuoksumaailma, joka minusta on parasta mitä kosmetiikkamarkkinoilla on tarjota. Korresilla on todella tajuttu, mitä on ihonhoidon sensorisuus. Sarja hemmottelee kaikkia aisteja.

Puutteet: kosteuttava kasvosuihke, öljyputsari, silmämeikinpoistoaine (miksei kaikilla sarjoilla ole silmämeikinpoistoainetta… Korresillakin oli ennen ja tosi hyvä olikin, ja lopettivat sen…).

Yksi lempituotteeni: Wild Rose Spotless Serum (C-vitamiiniseerumi).

NOVEXPERT

Viimeisenä minulle merkityksellisenä sarjana nostan Novexpertin. Tässä on brändi, jonka imago ei suinkaan hurmannut minua ”jaloiltani” kun sarja saapui Suomeen. Minusta sarja näytti supertylsältä ja purkkien totaalinen epäluonnonkosmetiikkamaisuus hämäsi. Ostin Novexpertin tuotteita testiin kesällä 2017 kysyttyäni lukijoilta, mistä tuotteista he haluaisivat mun kirjoittavan blogiin. Tuotteiden vetovoima oli lopulta sitä luokkaa, että ostamani tuubit jäivät lojumaan varastoihini vuodeksi ja muistin ne seuraavana kesänä..! :D

Kun lopulta jaksoin perehtyä Novexpertiin olin suunnilleen ihan, ”holy shit!”, koska sarja osoittautui poikkeuksellisen vakuuttavaksi monella tapaa. Taustalla on nimekäs, myös normikosmetiikan puolella vaikuttanut tutkijajoukko, joka halusi luoda luonnollisen mutta yhtä tehokkaan vastineen synteettiselle anti-age-ihonhoidolle. Name-drop: yksi Novexpertin tuotekehityksen ansioituneimpia nimiä on Matrixyl-peptidikompleksin isänä tunnettu Karl Lintner. Tämä maineikas tutkija on kehittänyt Novexpertin Magnesium-tuotelinjan.

Novexpertista tuli myöhemmin Laveran tapaan ammattisarjani, ja voisin sanoa tuntevani Novexpertin nykyään yhtä hyvin kuin Laveran. Olen todella vaikuttunut sarjan tieteellisestä lähestymistavasta ja kompromissittomuudesta: tuotekehitys menee kaiken edelle kaupallisuudenkin kustannuksella. Siinä mm. syy sille, miksi tuotteet rehellisyyden nimissä näyttävät vähän tylsiltä.

Tykkään Novexpertin valikoiman loogisesta rakenteesta ja helppoudesta, täällä ei ole mitään ylimääräistä eikä tuotepäällekkäisyyksiä. Sarjasta löytyy tehokas ratkaisu kaikkiin ihohuoliin. Ehkä jotain Novexpertista kertoo, ettei sarjaan kuulu lainkaan normaalin ihon tai ”koko perheen” tuotteita – spesifien ihohuolenaiheiden ratkaisu on tämän firman ydin. Toki sarjan tuotteita voi myös käyttää normaalilla iholla. ☺️

Vahvuudet: jäätävän vakuuttava tuotekehitys ja tieteelliset perusteet kaikkeen, looginen ja fiksu tuotevalikoima, miellyttävät koostumukset, kohtuullinen hintataso – voisi laatuun nähden olla kalliimpikin sarja. Sopivuus herkälle iholle: sarja on kauttaaltaan formuloitu ilman hormonin häiritsijöitä, tunnettuja allergeeneja sekä eteerisiä öljyjä. Tuotteet sopivat myös raskaana oleville

Puutteet: no täälläkin: silmämeikinpoistoaine. En voi käyttää mitään Novexpertin putsareista silmämeikin puhdistukseen. Novexpertilta puuttuu myös täyteläinen silmänympärysvoide. Odottelen kovasti, että sellainen liittyisi jonain päivänä Omega-sarjaan :)

Yksi lempituotteeni: C-vitamiiniseerumi.

*

Mitkä ovat teille merkityksellisimpiä sarjoja? Mitä tuotteita teidän lempparisarjoilta puuttuu?

P.S. Kun puhutaan parhaista kosmetiikkasarjoista, niin tällä perusteella postaukseen olisi voinut nostaa vielä useita muitakin sarjoja, kuten kotimaiset Taiga Cosmetics ja Ekopharma jotka ovat ihan älyttömän hyviä ja laadukkaita, sekä korealainen Urang ja ranskalainen Patyka. Ja edullisista markettibrändeistä ilman muuta L300. Nämä eivät kuitenkaan isossa kuvassa ole vaikuttaneet elämässäni yhtä voimakkaasti kuin postauksessa esiin nostamani sarjat. Siksi ne eivät ole mukana postauksessa, vaikka hyviä ja omalla tavallaan parhaita ovatkin. :)

kauneus ihonhoito
Kommentit (49)
 1. Sarjoista puheen ollen, voisitko tehdä esittelyn Coleur Caramelin uudistuneista tuotteista? Olen bongannut näitä nyt pariin otteeseen, ja vaikuttavat todella kiinnostavilta (+ ihana design).

  1. Couleur Caramel -esittely on tulossa ihan lähiaikoina! ☺️

   1. Jee. :)

    1. Ostin muuten testiin Und Gretel -sarjan nestemäisen peitevoiteen. Iso pettymys: peittokyky hyvin kevyt ja tuote lähtee iholta jo pelkästään siitä, jos kasvoille suihkuttaa meikkaamisen jälkeen kasvovettä hyvin ohuelti; tämä myös valoi yläluomilta silmiin päivän aikana ja kirveli silmissä. Uskomattoman huono ostos… Seuraava kokeilu onkin sitten Absolutionin peitevoide. Hintaluokka noilla lienee sama, toivon Absolutionin yltävän parempaan lopputulokseen (eikä siihen vaadita edes paljoa). Peitevoide on meikkirutiinini viimeinen tuote, joka minulle ei siis vielä ole luonnonkosmetiikkaa.Haluaisin kovasti siirtyä myös peitevoiteen osalta luonnonkosmetiikkaan, sillä en haluaisi käyttää silmien herkällä iholla silikoneja ja muita pahiksia sisältäviä tuotteita päivittäin (silmienympärysten peitto on muutoinkin tärkein meikkikohteeni).

     Mikähän Absolutionin sävyistä sopisi vaalealle iholle, jolla violettiin taittavaa syvää tummuutta?

     1. Mikähän Absolutionin sävyistä sopisi vaalealle iholle, jolla violettiin taittavaa syvää tummuutta?

      Absolla on vain yksi ”kunnolla” vaalea sävy peiteaineissaan (01), loput ovat medium-sävyiselle tai sitä tummemmalle iholle. Itselläni esim. on käytössä sävy 02, ja sekin saattaa talvella olla hitusen liian tumma silloin kun ihoni on kalpeimmillaan.

      Ainoa vaihtoehto joka sinulle voisi sopia on siis 01.

      Hyvä muistaa Abson peiteaineen kanssa: se tulee ihanteellisesti kiinnittää iholle ohuella kerroksella irtopuuteria. Ainakin, jos silmänalusiholla on juonteita, Abson peiteaine viiruuntuu niihin herkästi ilman kiinnitystä.

      1. O-ou: minulla on tällä hetkellä vain kivipuuteri käytössä!

       1. Otat kivipuuterista (pullealla luomivärinhäivytys)siveltimellä kevyesti puuteria ja kiinnität sillä peiteaineen :)

      2. Kiinnostaisi muuten tietää tuosta Couleur Caramelin uudesta nestemäisestä peitevoiteesta.

       1. En ole sitä vielä päässyt testaamaan, toivottavasti pääsen ennen seuraavaa CC-postausta :)

  2. Novexpert ja Mossa, ehdottomasti. Novexperin öljyseerumi on ollut viimeisen vuoden käytössä miltei päivittäin, enkä (tod.näk.) sen ansiosta kärsinyt viime talvena lainkaan jäätävästä atopiasta, joka yleensä saa silmänympärykseni vaikuttamaan jäkälästä tehdyiltä heti kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. Propanediolallergisena joudun pomppimaan sarjojen välillä, sillä en ole vielä löytänyt sarjaa, joka ei sitä käyttäisi mutta joka samalla sopisi sekä iholleni, että budjettiin, mutta sanoisin, että 80% peilikaapin sisällöstä on näiltä kahdelta sarjalta.

   1. Novexperin öljyseerumi on ollut viimeisen vuoden käytössä miltei päivittäin, enkä (tod.näk.) sen ansiosta kärsinyt viime talvena lainkaan jäätävästä atopiasta

    Mahtava kuulla..! 🙏🏻

 2. Tämä onkin mielenkiintoinen postaus. Nimittäin siinä mielessä, että ryhdyin miettimään, minkä sarjan valitsisin, jos pitäisi käyttää vain yhtä sarjaa ilman poikkeamista.. Se olikin tosi vaikeaa. On monta sarjaa, joista löytyy melkein kaikki, mutta ei yhtään, josta löytyisi kaikki. Ongelmana on kahtiajako. Lähes aina yhden sarjan puhdistustuotteet toimivat, mutta kosteutustuotteet eivät. Ja toisinpäin.

  Kun mietin tarpeeksi kauan, niin tajusin, että vaikka tästä sarjasta ei nouse yksikään yksittäinen tuote ylitse muiden, niin Patyka on ainoa, josta sekä puhdistus, kasvovesi, että voiteet ovat hyviä. Vaikka, kuten mainitsin, niin tällä hetkellä erillisten tuotteiden top 5 listalla ei oikeastaan ole yhtäkään Patykan tuotetta.

  Madara olisi varmaan kakkosena, mutta heiltä puuttuu hyvä kasvovesi ja puhdistusvaahto on hieman kuivattava. Niin ja puhdistusöljy puuttuu.

  Loppuun pieni hehkutus: sain yllättäen lahjaksi, tai oikeastaan tuomiseksi, Medik8-sarjan vaahtoputsarin. Se oli kauan paketissaan, sillä en ole vuosiin käyttänyt synteettistä puhdistusvaahtoa. Jännitin sen mahdollista tuoksua ja kuivattavuutta. Sitten päätin kuitenkin kokeilla ja se olikin paras ikinä. Siis ikinä. Oikeasti.

  Todella ylellinen ja kermainen koostumus. Tästä riittää jopa yksi painallus, kun esimerkiksi Patykan tai Cattierin vaihdosta otan aina 3-4 painallusta. Tuoksu on hyvin mieto ja vaahto ei kuivata yhtään, päinvastoin jopa. Aivan ihana. Medik8 on ollut mulle sarjana tuntematon. Käytän siitä vain yhtä tuotetta (Bakuchiol-seerumia). Tai no nykyään kahta :)

  Onko sulla mitään mielikuvia tästä sarjasta?

  1. Madara olisi varmaan kakkosena, mutta heiltä puuttuu hyvä kasvovesi

   Mullekin kieltämättä kelpaisi vielä sellainen oikein kosteuttava Mádara-kasvovesi suihkemuodossa. Comforting Toner on minusta oikein hyvä mutta se ei ole suihkutettava, ja Infinity-suihke taas on ihan kosteuttava mutta siitä puuttuu se liukkaus, josta itse tykkään kosteuttavassa kasvovedessä.

   sain yllättäen lahjaksi, tai oikeastaan tuomiseksi, Medik8-sarjan vaahtoputsarin. Se oli kauan paketissaan, sillä en ole vuosiin käyttänyt synteettistä puhdistusvaahtoa. Jännitin sen mahdollista tuoksua ja kuivattavuutta. Sitten päätin kuitenkin kokeilla ja se olikin paras ikinä. Siis ikinä. Oikeasti.

   Oo, kuulostaa kyllä todella houkuttavalta kuvauksen perusteella..! Mulla on Medik8’sta aika vaikuttunut kuva, etenkin anti-age-tuotteiden ja heidän retinoidi-portfolionsa puolesta. Olen testannut sarjaa vain yhden kokeilusetin:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/medik8/

   mutta olen perehtynyt heidän retinoideihin netissä ja paperilla ja mun on jo pitkään pitänyt ostaa jokin sarjan A-vitamiinituote. Medik8’n nettisivu on myös erittäin hyvä ja informatiivinen, tarkastelen aina ammattisilmällä brändien nettisivuja ja heidän tapaansa viestiä ja Medik8’n sivut ovat minusta poikkeuksellisen hyvät. Selvästi suunnattu ihonhoidosta syvällisesti kiinnostuneille.

   1. Jos vain saat jossain mahdollisuuden testata Medik8 puhdistusvaahtoa, niin suosittelen. Olisi jännä kuulla sun mielipide. :)

    Olen nyt hieman katsonut netistä Medik8 Retinal-sarjaa. Tuo A-vitamiinin muoto on sellainen, josta en ollut aikaisemmin kuullut. Mietityttää vain aina tuo ohje, että seuraavana päivänä iho pitää suojata auringolta vuoden ympäri. Onkohan tuo ohje edes tehty suomea varten? Jos on, niin se jo olisi este Retinalin kokeiluun. En haluaisi käyttää aurinkosuojavoidetta joka päivä.

    1. Mietityttää vain aina tuo ohje, että seuraavana päivänä iho pitää suojata auringolta vuoden ympäri.

     Missä tällainen ohje lukee..? En löydä sellaista ainakaan Medik8’n omilta sivuilta.

     Mutta toki vahvan retinoidi-tuotteen käytön yhteydessä on aina hyvä käyttää aurinkosuojaa. Ja jos retinaldehydiä käyttää vuoden ympäri, silloin aurinkosuojakin on suositeltava vuoden ympäri. Käyttäisin kuitenkin maalaisjärkeä ja erittäin matalan UV-indeksin aikaan, kuten Suomessa talvella, en varmaankaan laittaisi aurinkovoidetta. Ohjeet on tehty universaaleiksi ja on maita, joissa UV-indeksi on korkea vuoden ympäri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *