Parhaat kattoterassibaarit – budjetti vs. luksus

Tein eilen vahingossa uuden budjettilöydön Ateenassa. Mahtavaa.

Olin iltakävelyllä Psirrin kaupunginosassa keskustassa, ja kulkiessani muuan sivukatua kohti Monastiraki-aukiota, silmäni osuivat ”rooftop terrace” -tekstiin erään rakennuksen seinässä. Tarkastellessani rakennusta lähemmin, ilmeni, että kyseessä oli hostelli.

AthenStyle_IMG_8742_2

Jossa on kattobaari Akropolis-maisemalla. Wow.

Drinkit ja cocktailit hostellin terassibaarissa; 5-6 euroa. Viini ja olut 3-4 euroa.

Vaihtoehtoisesti saman maiseman voi nauttia huomattavasti kallimmalla vajaan korttelin päässä sijaitsevan A For Athens -hotellin kattoterassilla:

AForAthens_IMG_8782_2

Joo. Onhan tämä toki luksuksempi. Etenkin kun kalliimpien juomien hinnalla saa myös tämän, lyömättömän maiseman Monastiraki-aukiolle:

AForAthens_IMG_8775_2

Lempinäkymiäni Ateenassa.

Tähän saakka olen aina käynyt A For Athensissa.

AthenStyle_terassi

…mutta AthenStyle-hostellin terassissa rosoisen rähjäisine maisemineen on enemmän asennetta. ;)

Toisella puolella Psirri, toisella puolella Monastiraki ja Plaka.

Athenstyle_IMG_8740_2

Lykavittos-kukkula AthenStylen terassilta.

AForAthens_IMG_8788_2

Ja A For Athensin terassilta.

Athenstyle_IMG_8748_2

AthenStyle_IMG_8754_2

vai…:

   AForAthens_IMG_8799

Puolensa kummallakin terassilla.

Mutta ilahduin budjettilöydöstä! :) Kattoterassit Akropolis-maisemilla ovat Ateenan keskustassa ymmärrettävästi erittäin kaupallistettuja ja hyvin hinnoiteltuja, enkä tiennyt, että kaupungista löytyy backpacker-versiokin.

Kiva. :)

Budjetista puheen ollen, olen jo nyt jäljessä matkabudjetista ja pysytellyt tänään sisätiloissa ettei tule houkutusta käydä ulkona syömässä. Säästin päivän käyttörahan 11 euroa iltaan – olen menossa illalla Mariannan kanssa lasilliselle ja myöhemmin Tiinan kanssa viiden euron konserttiin.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa tänään kunnon juttu kreikkalaisesta ruoasta, mutta se jää huomiseen. Olen vähän laiskotellut… :) Googlaillut bussiyhteyksiä ja majoitusta Zakynthokselle ja syönyt paljon jogurttia.

Ateenassa on niin kotoisaa olla. Olen vieraillut kaupungissa niin monta kertaa ettei enää ole ”paineita” lähteä joka päivä tutkimusretkille. Voi vain olla öllöttää kotona jos siltä tuntuu. Tuttujahan me jo ollaan. :)

Kommentit (17)
 1. Matkajuttujasi on todella mukava lukea!

 2. Olen käynyt 2001 Zakynthoksella. Se oli ihana. Rauhallinen ja sopivan kokoinen. Toivottavasti on edelleen sellainen :).
  Ps. Tuo aloituskuva tai mikä tuo kuva sivun yläosassa onkaan, oli minusta vaihtoehdoista paras. Kaunis tunnelma ja näytät niin onnelliselta.

  1. Odotan tosi uteliaana millaiset fiilikset itse saan ”Zantesta”. :) Zakynthos on opaskirjani mukaan kaksijakoinen paikka; toisaalta suuri osa saaresta on rauhallista vihreyttä, toisaalta Laganasin alue on tuhansien brittien kansoittama ”24-hoo-party-alue pääsiäisestä lokakuun loppuun”. Eihän mun tietenkään tarvitse tuonne Laganasiin mennä :D

   Zakynthoksella on niin monta vaihtoehtoa minne majoittua (toisilla, pienemmillä saarilla voi olla vain 1-3 ”selvää” kohdetta) että on tosiaan vaikea valita mihin asettua. Samoin taitaa olla melkein kaikilla muillakin Joonian saarilla, Kefalonia ja Lefkada ovat myös isoja. Eniten odotan kenties Ithakaan tutustumista, se kun on vähiten turistillinen. Paxikin kiinnostaisi, mutta Mariannan mukaan se on tosi kallis saari, rikkaiden suosiossa.

   1. Ithaka ja Kefalonia ovat ihan mielettömän kauniita saaria. Kävin itse niillä 2011 ja suosittelen lämpimästi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *