Parhaat jouluelokuvat

Jouluna on mukava käpertyä viltteihin kuuman glögilasillisen kera ja katsoa elokuvia. Listasin omat Top 5 joulusuosikkini (eivät ole missään järjestyksessä).

Bad Santa (2003)
pääosassa Billy Bob Thornton

Alkoholiin menevä renttu tienaa jouluisin esittämällä kauppakeskuksissa joulupukkia. Elokuvan idea kuulostaa ainakin minun makuuni typerälle ja halvalle viihteelle, mutta Billy Bob Thorntonin karismalla etenevä raina onkin loppujen lopuksi yllättävän hyvä, ja sopii meille hieman kierosta huumorista tykkääville.

Scrooged (1988) (suomeksi Haamujen Kosto – järjettömän huono käännös taas vaihteeksi…)
pääosassa Bill Murray

Minulle henkilökohtainen jouluelokuvien klassikko. Olen rakastanut Bill Murrayta jo penskasta lähtien ja tämä perinteinen Murray-komedia kuuluu Ghostbustersin ohella ikisuosikkeihini. (Kolmas on muuten Päiväni Murmelina.) Elokuva pohjautuu löyhästi Charles Dickensin A Christmas Carol -novelliin, jossa pahasydäminen ja saita Ebenezeer Scrooge saa opetuksen neljältä haamulta.

It’s A Wonderful Life (1946) (suomeksi Ihmeellinen on elämä)
pääosassa James Stewart

Klassikoiden klassikko. YLE näyttää tämän elokuvan joka joulu, ja jos et ole sitä vielä nähnyt niin katso se tänä jouluna. 130 minuutin pituus vaatii kyllä hieman kärsivällisyyttäkin. Jimmy Stewart on niiii-in ihana tässä hyvän mielen elokuvassa jossa enkeli näyttää epätoivoon ajautuneelle bisnesmiehelle mitä elämä olisi ilman häntä.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Tim Burtonin iki-ihana animaatio, meille aikuisillekin. Halloweenin kurpitsakuningas Jack Skellington löytää vahingossa Joulukaupungin, kidnappaa joulupukin ja haluaa tehdä joulusta oman, vinoutuneen versionsa.

The Snowman (1982)

Joulupiirrettyjen klassikko jo kohta kolmen vuosikymmenen takaa. Kuuluu ehdottomana osana jokaiseen jouluun ja saa aina kyyneleet silmiin. Kaikkien täytyy olla nähnyt tämä.

Karkkipäivä-blogi pitää joulun ajan lomaa ja palaa taas kuvioihin kun siltä tuntuu. :)

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Kommentit (15)
  1. Rauhallista ja mukavaa joulua
    :)

  2. Charming Nails:
    24.12.2009, 12:23

    Tunnustan olevani niin moukka että vain Paha pukki on minulle tuttu elokuva :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *