Karkkipäivä
Karkkipäivä

Paras kulmakarvageeli

Olen jo pitkään halunnut tehdä highlight-postauksen yhdestä tavallaan tylsästä ja kirjaimellisesti näkymättömästä, mutta itselle huipputärkeästä meikkituotteesta.

Kulmakarvageeli.

Kulmakarvat_aamulla_IMG_1540

Tältä näyttävät kulmakarvani aamulla herätessä.

Minulla on hyvin hentoinen ”baby”kulmakarvalaatu, ja karvat sojottavat minne sattuu. Niissä ei ole ryhdikästä jäykkyyttä tai luonnollista kulmaa vaan ne ovat tuollaiset hieman pyöreäkaariset pötköt. Näytän vihaiselta kun pidän kulmakarvojani rentona, koska ne eivät käytännössä nouse ollenkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta kulmat pääsevät tähän muotoon ja kuosiin, pitää laittaa muutakin kuin kulmaväriä.

Ardell_BrowSculptingGel_IMG_1575

Läpinäkyvä kulmageeli. Yksi meikkirutiinini, heh, kulmakiviä.

Ja kaikkein paras on Ardell Brow Sculpting Gel. Jälleen yksi loppuunkäytetty putkilo. Ardellia myydään Kickseissä, hinta muistaakseni 11 – 12 euron kieppeillä. Ensi viikolla pitää taas käydä ostamassa uusi, vaikka kotona on muitakin kulmakarvageelejä. Ne eivät vain pärjää Ardellille.

Kulmakarva_geelattuna_IMG_1547

Monet laittavat kulmakarvageelin vasta kulmavärin jälkeen, mutta minä tykkään laittaa sekä ennen että jälkeen. Koska kulmani ovat niin hennot, karvat eivät ”pysy aloillaan” kun levitän niihin kulmaväriä. Kun geelaan ne ensin muotoon, ne on helpompi meikata.

Kulmakarvageelit

Geeleissä on eroja. Kokemukseni mukaan monet markkinoiden kulmakarvageeleistä ovat pidoltaan heikompia kuin Ardell, ja juuri siksi Ardellista on muodostunut suosikkini. Se pitää kulmakarvat asennossa koko päivän.

Lumenen geeli on heikkopitoinen. Se ei pidä kulmia yhtä hyvin muodossa johon ne harjaan, ja loppupäivästä kulmat sojottavat sinne tänne.

Etsin jatkuvasti edullisia tärppituotteita, ja H&M:n kulmageeli vaikutti ensin lupaavalta. Sen pito on Lumenea vahvempi, mutta koostumus märkä ja hitaasti kuivuva. Tuubin leveä suuaukko vs. harjan ohuus saavat aikaan sen, että harjan mukana tulee kerralla liikaa geeliä. Pidoltaan H&M on kuitenkin esim. Lumenea parempi.

Kulmakarvageelit_IMG_1570

Ardellin harja (keskellä) on H&M:ää ja Lumenea paksumpi. Joskus geeliä levittyy vähän yli koska harja on leveämpi kuin kulmakarvani, ja koollisesti Lumene (oikeanpuoleisin) on näistä eniten mieleeni. Mutta se pito… Lumene, jos luette tätä niin terkkuja kehityspuolelle: saisiko geeliin vähän enemmän ytyä? :)

Kulmakarvat_oikea

The gel effect. Meikkasin itse asiassa monta vuotta ilman kulmageeliä, koska en ollut älynnyt miten suuri merkitys sillä on kulman muodolle etenkin tällaisissa lötköpötkökulmakarvoissa. Kun oivalsin minkä eron geeli tekee, en ole enää osannut olla ilman.

Oikea kulmakarvani (kuvassa) on vielä vasenta harvempi. Etenkin alkupää on niin harva että karvat voisi helposti laskea yksitellen. :)

Kulmakarvat_vasen

Vasen kulmakarva on hieman tuuheampi ja alkupää paksumpi kuin oikeassa.

Kulmakarvat_IMG_1558

Meikattuina eron näkee parhaiten. En ole koskaan mainostanut olevani taitava kulmakarvojen meikkaaja ja tällainen hento, harva kulmakarvan laatu on mielestäni tosi vaikea saada meikattua nätisti ja luonnollisesti. Vaikka kuinka yritän värittää oikean yhtä paksuksi kuin vasen on, niin aina se jää jotenkin vajaaksi.

BlogAwards_look_IMG_6172

…eikä asiassa mielestäni aina onnistu ammattilainenkaan. Nämä Stage-11:n meikkiartistin minulle meikkaamat kulmakarvat viime kevään Blog Awardseista olivat monen teidän mielestä todella onnistuneet, mutta itse näen niissä samat ongelmat kuin itse meikatessa: harvaa ja hentoista kulmakarvaa on vaikea saada siistin ja ei-väritetyn näköiseksi.

Mutta nyt lähdettiin taas jo rönsyämään aiheesta. :) Kulmakarvageeli oli päivän sana.

Kuinka monelle muulle se on jokapäiväinen sana? Ehdoton osa meikkiä vai ”häh, tarvitseeko tuollaisenkin?

.

P.S. Mami Go Go -blogin Minttu on yksi mun kulmakarvaidoleita:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Just tällaiset kulmakarvat on mun mielestä tosi kauniit. Ryhdikkäät ja selkeä muoto sopivalla siipikulmalla. Kuva tästä Mintun postauksesta jossa lisää kauniita kulmakarvakuvia :) (Kuva julkaistu Mintun luvalla.)

Kommentit (66)

 1. Nimetön

  Eroavatko noi koostumukseltaan paljonkin hiustenmuotoilutuotteista? Joskus luin, että hätävarana voi kulmat laittaa ojennukseen esim. hiuslakalla. Miten sitten esim. hiusgeeli tai -vaha jos ei ihan lakan pitoa kaipaa?

  • Sanni

   Kulmageelit on ainakin ohuempia koostumukseltaan kuin hiusgeelit, tai no, toisaalta, en ole koskaan pitänyt kädessä isoa palluraa kulmageeliä, voihan se vaikka loppupeleissä ollakin yhtä paksua :D Mutta tuntuu ja näyttää nestemäisemmältä kuin hiusgeeli kun katsoo ainetta siinä harjassa.

   Mä en näe syytä miksei hiusgeeliäkin (tai hiuslakkaa) voisi käyttää kulmakarvoihin – ellei geelissä olisi jotain ainesosia joita ei olisi hyvä olla lähellä silmiä. Noh, voihan otsiskin toisaalta olla lähellä silmiä ;) Eli I say go for it. Tuossa ylempänä Kaitlin kertoikin käyttäneensä hiusgeeliä kulmissa 15 vuotta.

 2. milipili

  Mulla on Lorkun ja Maybellinen värillinen geeli joista Lorkussa on parempi, lyhyt harja. Samanlainen myös värittömässä, jota laitan joskus kulmakynän kanssa. Pitäis käydä nypityttämässä jollain ammattilaisella niin saisin paremman muodon esiin, itse ei osaa….

 3. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Lumenen kulmageelit ovat mun suosikkeja, käytän niin väritöntä kuin värillisiä versioita ja kulmat pysyy paikallaan :)

 4. Elli A

  Arkisin en käytä kulmakarvageeliä vaan pelkkää sävyä, mutta juhliin käytän ihan tavallista hiusgeeliä myös kulmiin. Onkohan siitä jotain vaaraa? :-) Ei ole ainakaan minulla aiheuttanut ärsytystä. Käytän niin harvoin, että on tuntunut turhalta ostaa erillistä kulmageeliä.

  • Sanni

   Onkohan siitä jotain vaaraa?

   En usko, ja iho varmasti kertoo jos on toista mieltä ;D Ylempänä Kaitlin kertoo käyttäneensä hiusgeeliä kulmiin 15 vuotta eli toimii näemmä :)

   • Elli A

    Kas, niinpä kertoikin. Olisi kannattanut lukea muut kommentit ensin :-) Ilmeisesti toimii muillakin hyvin tuo hiusgeeli.

 5. Maijju

  Ohhoh! Tulipa älyttömän suuri tarve hankkia kulmakarvageeli ASAP! :D

 6. Riikka

  Itselläni oli myös ennen käytössä tuo Lumene, ja huomasin myös että sen pito oli aika hentoinen. Pari viikkoa sitten ostin Isadoran geelin joka on omaan makuuni juuri sopiva! Sen harjakin on noin puolet Lumenen harjan koosta eli sopivan pieni kulmille. :) Suosittelen!

 7. Ruska

  Mä oon ihan kamalan pikkutarkka mitä tulee kulmien meikkaamiseen. Saatan käyttää samalla kertaa kynää, nestemäistä ja puuterimaista väriä, vahaa ja geeliä. Ihan vaan koska siipi on muuhun karvaan verrattuna olematon. En tiedä miten sekin on mahdollista :D

  Nyt tosin tajusin, että niin tarkka kun oon omista kulmista niin en kuitenkaan kiinnitä juurikaan huomiota muiden kulmiin.

 8. Minna

  Oletko kokeillut Talikan kulmakarvoja vahvistavaa geelihoitoa? Mä juuri ostin sen, mutta sitä pitää käyttää useampi viikko, joten tuloksista en osaa sanoa. Mullakin on toinen kulma harvempi ja molemmat on kyllä harventunut iän myötä. Talikan ripsiseerumia ainakin on kehuttu paljon.

  • Sanni

   Oletko kokeillut Talikan kulmakarvoja vahvistavaa geelihoitoa?

   En ole. Käy ihmeessä kertomassa kokemuksia jos sillä on jotain tuuhentavaa vaikutusta :) Olen kokeillut Swiss Clinicin kulmakarvaseerumia ja sillä ei ainakaan ollut mitään vaikutusta.

 9. Elli A

  Yksi asia tuli mieleen vielä kulmakarvoista. Kun silloin 90-luvun alussa (muistaakseni) oli muodikasta olla ohuet kulmakarvat, niin kaikki nyppivät niitä ahkerasti. Kukaan ei kylläkään kertonut, että jos nyppii parikin vuotta, saatikka kauemmin, niin kulmakarvat eivät enää kasva nypittyyn kohtaan.. Eli kun muoti muuttuu, kuten nyt, niin että on trendikästä olla paksut ja luonnolliset kulmat, niin ne joutuu piirtämään keinotekoisesti.

  Aion antaa tytölleni yhden neuvon, kun hän aikanaan tulee teini-ikään: Älä nypi kulmia liikaa :-)

  • Sanni

   Kukaan ei kylläkään kertonut, että jos nyppii parikin vuotta, saatikka kauemmin, niin kulmakarvat eivät enää kasva nypittyyn kohtaan..

   Olen itsekin kuullut tuon monta kertaa, mutta siitäkin tuntuisi olevan erilasta dataa: ainakaan mulla koko aikuisikäni nyppimät hajakarvat eivät ole lakanneet kasvamasta kulmaluun alueella ;)

   • Elli A

    Hyvä sulle. Tosin en tiedä onko se kovin suuri onni, jos kyse on hajakarvoista? ;-) Itselläni on kulmien siipiosa (se kapea ulko-osuus) kaventunut huomattavasti ja siihen alle kasvaa enää ihan pari kolme haituvaa. Teininä kulmat olivat tyyliä Brooke Shields :-)

 10. Pipsnam

  Mulla sama juttu kuin jollain aiemmalla kommentoijalla, eli käytössä hiusgeeli kulmissa ja hyvin toimii! Oon pieneen purkkiin turauttanut hiusgeeliä ja jollain vanhalla (pestyllä) ripsiväriharjalla sitä lisäilen. Jostain syystä en tajunnut säästää ja pestä sitä ripsariputkiloa tohon tarkotukseen, pelkän harjan vaan.

  Tuli mieleen, että ootko koklannut jos tuo Lumenen harja natsaisi tohon Ardellin purkkiin?
  Mä käytän usein ripsareita ”ristiin”, joissain on hyvä harja ja joissain on hyvä koostumus, mutta keskenään alkuperänen aine ja harja ei aina toimi omaan makuun yhdessä. Usein noi ripsiharjat sopii kierteiltään eri merkkisiinkin putkiloihin ainakin jos on suurinpiirtein samaa kokoa (mutta jos kovin kapea harja on kyseessä, ei välttämättä uuden purkin liian leveä suuaukko ”niistä” harjaa tarpeeksi). Oon säästänyt hyvän ripsiharjan ja vaihdan sen vaan uuteen eri merkin purnukkaan, tietty välillä kannattaa pestä ennen uuteen ripsariin siirtämistä!

  • Sanni

   Tuli mieleen, että ootko koklannut jos tuo Lumenen harja natsaisi tohon Ardellin purkkiin?

   En ole koklannut, hyvä vinkki :) Ripsarien kohdalla olen tuota joskus tehnyt mutta en tullut ajatelleeksi kulmageelin kanssa :)

 11. Ella/Edgy Beauty

  Kuuluu joka päivään, ennen ja jälkeen kulmien meikkaamisen! Itse oon ollut tuohon Lumeneen tyytyväinen, mutta nyt uudistuneen harjan myötä en kyllä taida siihen päätyä. Harjaan suihkutettu hiuslakka on ollut mun baari-iltojen vakkari vaikka kuinka kauan, kyllä muuten pitää :D

  • Sanni

   Näinköhän Lumene muuttaa tuon harjan pian takaisin entisenlaiseksi kun jo tällaiseenkin yhteen pikkupostaukseen tulee näin paljon negatiivista palautetta…

 12. candycane

  En lukenut muita kommentteja, niin en tieda, onko joku jo maininnut E.L.F.:in kulmakarvageelin. Joka tapauksessa, ihan paras! Ja edullinen, ennen 1,5 puntaa putkilo, mutta nykyisin kolme… :/ Ei kuitenkaan hinalla pilattu edelleenkaan. Siina on hyva pito, olen hatatapauksessa joutunut ostamaan tuota Lumenen geelia ja sita taytyy kylla lisata kulmien ”varityksen” jalkeen. Mulla on siis aika tuuheat ja sinne tanne sojottavat kulmat, eli geeli on jokapaivaisessa kaytossa. :)

 13. Sonja

  Joo, Lumenen värillinen kulmakarvageeli käytössä. Sopii mun käyttöön kun karvat ei ole kovin harvassa. Tulee just sopiva sävy arkeen. Jos teen tummemman meikin laitan myös vähän tummanruskeaa mattaluomiväriä tasoittamaan väriä vielä enemmän :)

 14. VMV

  LessIsMoren piivaha käy omiini, ja sehän pysyy! Joskus kiireessä oon myös levittäny geelimäistä huulikiiltoa, toimii. Molemmat pohjusteeksi (ja ”liukasteeksi”) Zuiin Sappihre-luomivärille, jonka sävy on täydellinen omiin kulmiini.
  Noista muista hiusgeeli-vinkeistä inspiroituneena saatan kohta olla mascadavogeeli-purkilla :D

 15. Heimo

  Haa! Nyt koin valaistumisen!

  Pitääköhän käydä hamstraamassa itselle jokin kulmakarvageeli! Tuskailen aina kun sojottavat miten sattuu ja meikkaaminen on aina yhtä hankalaa..

 16. Etsivä

  Eipä taida muuten saada väritöntä Ardellia enää Kickseistä, ei ainakaan Hgin keskustasta. :( Sanoivat, että sitä on ollut kaaaauan aikaa sitten, mutta ei ole kyllä enää hetkeen tullut, olisivat kaupanneet muita merkkejä. Kävin kahdessa ja kummassakin eioota (ja toisessa sanoivat, että muutkin ovat käyneet kysymässä ja oletan, että tämän postauksen perusteella… :D ).

  • Sanni

   Joo, toinen lukija jo aiemmin kommentoi (johonkin toiseen postaukseen) että Ardell on jäänyt pois Kicksien valikoimasta viime vuoden aikana :( Eli näköjään juuri sen jälkeen kun olen itse edellisen kappaleen ostanut. *huokaus* Niin tyypillistä että lempituotteille käy näin… Päivitänkin tän Kicks-tiedon tekstiin.

 17. Etsivä

  Siellä oli kyllä muita Ardellin tuotteita, ainakin niissä liikkeissä, missä itse kävin, mutta ilmeisesti just tää kirkas geeli ei enää kuulu valikoimiin. Esim. UK-Amazonista näytti saavan suht halvalla, jos tilaa netistä, ei ollut montaa puntaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.