Karkkipäivä
Karkkipäivä

Paras Kauneusblogi ja nihkeä Nidri

Sain eilen illlalla kuulla, että Karkkipäivä on palkittu A-Lehtien The Blog Awards Finland -gaalassa tuomariston valintana Suomen Parhaana Kauneusblogina.

TheBlogAwards_kauneus

Olen luonnollisestikin uutisesta erittäin iloinen ja otettu. :)

idParas_Kauneusblogi_Karkkipaiva

Tunnustus Parhaana Kauneusblogina on Karkkipäivälle ensimmäinen laatuaan.

Kun Saara Sarvas lopetti, muillekin jäi mahdollisuus ;D

TheBlogAwards_Finland_voittajat

Ja olipa muuten hauska yllätys saada kuulla voitosta ”ihan puskista” tänne Kreikkaan.

Suunnilleen samaan aikaan tuli kännykkään tekstari Indiedaysin henkilökunnalta jossa onniteltiin, ja Naamakirjaan lyhyt ja ytimekäs viesti:

BlogAwards_Finland

Näin siis jatketaan Kreikassa Parhaan Kauneusbloggaajan tittelillä ;)

Eilen tuli päätettyä vihdoin paluupäiväkin – kauneuslukijoille siis tiedoksi, että matkapostauksia jatkuu vielä kolmisen viikkoa. Voitte halutessanne merkata kalenteriin 22.10., siitä eteenpäin Karkkipäivä palaa taas normaaliin kosmetiikkapainotteiseen päiväjärjestykseensä. :)

.

Mutta nyt viihdytään vielä Kreikassa.

Olen siirtynyt Joonian saaristossa jälleen pykälän pohjoisemmaksi, Lefkadalle.

Yleensä tykkään majoittua kaikkialla aina suurimmassa kylässä tai kaupungissa, mutta Lefkadalla halusin tutustua myös saaren turistikohde numero ykköseen – Nidriin. Tämäkään ei ole mikään ihan pienin kylä, mutta ei kaupunkikaan, asukkaita noin 2000.

Nidri_IMG_3176_2

Minulla on ollut Nidriin saapumisesta saakka outo olo. Täällä on hyvin kummallinen tunnelma. Jo eilisen perusteella oli selvää, että minun ja Nidrin kemiat eivät kohdanneet. Ei tämä vastenmielinenkään paikka ole missään nimessä, mutta… outo. Hyvin oudot energiat.

Juttelin asiasta aamulla FB-chatissa kreikkalaistäväni Mariannan kanssa, joka suoraan tyyliinsä ruttasi Lefkada-raukan toteamalla, ”Aside from beaches, Lefkada is a very ugly island”.

No ei nyt sentään ruma. Ei ainakaan suomalaisen silmään! (Mutta Mariannalla on tosiaan hyvin vahvoja mielipiteitä kotimaansa saarista… olemme mm. aivan eri mieltä Karpathoksesta :D)

Lefkada tunnetaan ennen kaikkea länsirannikkonsa upeista rannoista, jotka ovat tyylillisesti samaa perhettä Zakynthoksen ja Kefalonian maailmankuulujen valkohiekkaisten postikorttibiitsien kanssa. Kenties kylät eivät ole saaren vahvuus, vähän samaan tyyliin kuin Zakynthoksella..? Ei, ei ole reilua tehdä mitään tämän tyylisiä olettamuksia tässä vaiheessa kun on vasta nähnyt yhden kylän ja kuullut yhden ystävänsä mielipiteen. ;)

Nidri_paakatu_

Nidrin rakenne on simppeli: täällä on kaksi katua, satama ja uimaranta.

Kuvassa pääkatu eli ”ostoskatu”. Asun sen toisessa päässä.

Nidri_rantakatu_

Samansuuntainen, rantaa myötäilevä ”tavernakatu” näyttää tältä.

Siinä vaihtoehdot jos kaupungissa haluaa käveleskellä :) Näiden katujen tuolla puolen on vain asutusaluetta.

Nidri on todella, todella suosittu turistikohde. Makuja on totta kai monia, mutta kyllä nämä jutut välillä laittavat ihmisen mietteliääksi. Kun tietää, että Kreikka on täynnään myös niitä picture-perfect-kyliä.

Olen ollut Nidrissä kaksi päivää ja kävellyt sen kaksi katua päästä päähän niin monta kertaa että osaan kohta tavernojen nimet ja kauppojen sijainnit ulkoa.

Jooei, ei ole minun juttuni. Huomenna eteenpäin Lefkadan pääkaupunkiin. On muuten taas luvattu ukkossadetta.

Nidri_uimaranta

Ranta on mielestäni Nidrin viehättävintä aluetta, etenkin uloin kärki on todella soma. Horisontissa kohoava vuoristo kruunaa rannan kuvauksellisuuden.

Hiekkarantana biitsi on kuitenkin keskiverto; hyvin kapea ja pikkukivinen. Epäilemättä saarelle saapuvat biitsihirmut suuntaavat sinne länsipuolen kuuluisille rannoille kuten Porto Katsikiin, Egremniin ja Kathismaan.

Jäljelle jääkin kysymys – mitä lomailijat lopulta tekevät Nidrissä…?

Nidri_IMG_3292_2

Olisin voinut kysyä sitä Aurinkomatkalaisilta :)

Tänään oli kauden viimeinen lomalento takaisin Suomeen päin Joonialta (eipäs muuten ollutkaan, tänään tuli vielä yksi porukka ja ensi lauantaina viimeinen paluu), ja törmäsin sattumalta kadulla Aurinkomatkojen bussiin joka oli poimimassa kyytiin sesongin viimeisiä Lefkadan lomalaisia matkalla kentälle.

He palaavat sitten taas toukokuussa kun kesäsesonki 2016 starttaa :)

.

”This weekend is the end of season,” tarjoilija kertoi minulle eilen ravintolassa. ”Next week, everyone will be gone. Nidri will be dead”.

Katselin ympärilleni illallispöydässä. Vielä eilen ravintolat olivat aivan täynnä, hyvä jos sekaan mahtui. Silti tunnelma oli jotenkin kolkko. Jos täällä nyt tuntuu tältä ja ensi viikolla on sitten oikeasti kuollutta, niin taitaa todella olla parasta vaihtaa maisemaa.

Nidri_IMG_3164_2

Maisema vuokrahuoneeni parvekkeelta.

Kommentit (34)

 1. Karoliina

  Olipa hauska nähdä kuvia Nidristä, olen itse siellä ollut aikana, jolloin pääkadun varrelta löytyi vain muutama taverna ja kauppa – olikohan siinä 90-luvun alussa. On mennyt hieman enemmän turistikohteeksi paikka näköjään ;)

  1. Iris

   Lefkadalla pitää ehdottomasti vuokrata mopo ja ajella pitkin saarta. Länsipuoli on upea, varsinkin rannat!! Itse tykkäsin myös Nidristä, ei kauneuden takia vaan koska se on niin hiljainen paikka, ei paljoa turisteja.

   1. Sanni

    Itse tykkäsin myös Nidristä, ei kauneuden takia vaan koska se on niin hiljainen paikka, ei paljoa turisteja.

    Jännä :) Ei paljon turisteja saaren suurimmassa turistikohteessa? :) Mihin aikaan olit täällä..? Toisaalta, päiväsaikaan täällä kyllä on hiljaista. (Vasta illalla näkee ihmisiä, lounasaikaan ravintolat ovat hyvin tyhjiä.)

    Luulen, että useimmat turistit lähtevätkin kylästä päivisin risteilyille, biitseille tai vaikka Meganissin saarelle tuohon vastapäätä, koska mitäpä tekemistä itse Nidrissä on…

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *