Paras halpis-sinihomejuusto

Nyt on ollut muutama niin pitkä ja ”raskas” kosmetiikkapostaus takana, että laitetaan tähän väliin kevyt juustosuositus :) Vain neljä kuvaa ja vähän juusto-fiilistelyä, ja sanoma on siinä 👍

(No, kevyt on tulkinnanvaraista… rasvaprosentti 29% ;))

Rakastan juustoa. Suurimpiin herkkuihin kuuluu sinihomejuusto, mutta parhaat laadut, mun makuun ranskalaiset, ovat kalliita.

Olen myös tarkka sinihomejuuston koostumuksesta. Mun makuun paras sinihomejuusto ei saa olla liian pehmeää ja kermaista, eikä liioin liian kiinteää ja napakkaa.

Esimerkki liian kermaisesta sinihomejuustosta on gorgonzola, liian kiinteästä taas Pirkan perus-sinihomejuusto ja Valion Aura. Perus-Aura menettelee, mutta on parempi salaateissa ja lämpimissä ruoissa kuin juustolautasella. Sama juttu Pirkan kanssa. Aura Gold maistui minulle yhteen aikaan, mutta nykyään sekin on vähän liian pliisu, ja vähän liian kermainen.

Roquefort ja Saint Agur kuuluvat mun lemppari-sinihomeisiin, mutta ne ovat tosiaan aika kalliita. Eikä niitä aina saa kaikista pikku-marketeista.

Olen testaillut paljon erilaisia halpis-sinihomejuustoja, ja useimmat niistä ovat aivan karmeita, kuten Castellot.

Pirkan perus-sinihome on ollut eniten käytössä halpiksista, koska se on helposti saatavilla ja ihan siedettävä moniin muihin halpoihin verrattuna, mutta kyllä Pirkkakin jättää joka kerta vajaan kokemuksen. Eniten tympii sen liian kova koostumus.

Sitten löysin Rainbow’n sinihomeen..! Tämä on vielä Pirkkaakin halvempi, ja paljon voimakkaamman ja kiinnostavamman makuinen. Hintaa Rainbow’n juustolla on 1,59€ / 125 g.

Rainbow’n sinihomejuusto tulee Tanskasta. Siinä on yllättävän voimakas ja runsas maku ollakseen halpis-sinihomejuusto, ja mureneva koostumus on mieltymyksiini lähes täydellinen..!

Myös homeen määrä on oikein sopiva. Joissain sinihomejuustoissa hometta on lähes turhauttavan pieninä laikkuina tai viiruina, joissain taas oikein runsaina sattumina. Rainbow’n sinihomeessa hometta on tasaisesti koko juustossa, tarjoten tasalaatuisen makuelämyksen palasta riippumatta. 👌

Rainbow’n sinihomejuuston maku on ensimaistamalta vähän kitkerä, mutta kun juuston antaa tovin lämmetä – niin kuin asiaan kuuluu – , pistävyys pehmenee, ja voimakkaassa maussa on aistittavissa jopa runsasta hedelmäisyyttä ja etten sanoisi toffeisuutta.

Maku on vahva ja moninyanssinen. Sopivasti pehmeä ja mureneva, muttei liian rasvainen koostumus, tukee herkullista makua. Koostumus on täydellinen herkutteluun; ei sulatejuustomaisen pehmeä, joka tekee juuston syönnistä hankalaa, eikä kumimaisen kovaa, joka ”tappaa” maut ja on muutenkin kaukana sinihomejuuston arvolle sopivasta hienostuneisuudesta.

Minun suussani Rainbow’n sinihomejuusto on lähes makea elämys, ihana suolaisenmakea herkku..! Ei tokikaan vedä vertoja ranskalaisille juustoaatelisille, mutta ollakseen tämän hintaluokan juusto, 1,59€ (!!), Rainbow’n juusto on superlöytö juustoherkuttelijalle 👌

treeni-ja-ravinto ruokavaliot
Kommentit (23)
 1. Oho, hyvä vinkki, kiitos! :) (Sanon minä sinihomejuustoa – Auraa – parhaillaan suupielessäni… :D )

  1. 😄😋

 2. Oletko testannut Lidlin sinihomejuustoa? Se on hyvää! En muista hintaa, mutta Lidl-tasoa kuitenkin.

  1. En ole tainnut testata. Onko se sellaista kovin kermaista..? Jos sinihomejuusto näyttää jo ulkoa päin tosi rasvaiselta ja pehmeältä, en edes testaa sitä, koska tiedän, etten pidä siitä laadusta. (Olen syönyt melkein kaikkia Lidlin juustoja ja yritän tässä juuri muistella, miksihän en olisi ostanut heidän sinihomejuustoaan… koostumus voisi olla yksi syy. Mutta en yhtään muista :))

   1. On se ehkä hiukan pehmeää, tai kermaista. Mielestäni sopii erityisesti ruokaan, mutta toimii kyllä esim. pipareiden kanssa pelkiltään :)

    1. Piparit onkin ehkä ainoa ”ruoka”, jonka kanssa voisin kuvitella pehmeämmänkin sinihomeen maistuvan (siis mullekin :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *