Paras aurinkovoide tällä hetkellä ja Mádaran uutuudet

Tänään vinkki mielettömän hyvästä aurinkovoiteesta sekä esittelyssä Mádaran aurinkouutuuksia.

Postauksen tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

V10 PLUS DAY MILK GEL SPF 23

45€ / 50 ml

Esittelin voiteen helmikuussa osana V10 Plus -juttuani, ja olin jo tuolloin todennut voiteen tuntuvan erittäin miellyttävältä. Nyt kesän tullen voide on päässyt aktiivikäyttöön ja se on kiilannut kaikkien muiden ohi go-to-kasvoaurinkovoiteenani. Hinta voisi mielellään tietysti olla edullisempi, mutta toisaalta olen ”edellisessä elämässäni” käyttänyt Clarinsin aurinkovoiteita eivätkä nekään ole halpoja.

Tiedossa on, että aasialaiset aurinkovoiteet ovat koostumukseltaan huimasti parempia kuin länsimaiset, ja japanilaisen V10-plussan SK 23 -päivävoide liittyy rennosti joukon jatkoksi.

Day Milk Gel on niin kosteuttavan tuntuinen, etten sokkotestissä ikinä arvaisi että siinä mitään aurinkosuojafilttereitä onkaan. Jos katsoo ainesosaluetteloa, ei sekään suoranaisesti avaa voiteen kosteuttavaa tuntumaa, sillä kärjessä on UV-filtterin, liuottimen ja koostumusta muokkaavien ainesosien lisäksi vain oliiviöljyä. Ensimmäinen humektantti, betaiini, on seitsemäntenä.

Turhapa tätä on kutenkaan jäädä ihmettelemään vaan iloita voiteen supermukavasta ja raikkaasta koostumuksesta. :) Nimi ”maitogeeli” kuvaa koostumusta hyvin, voide on hieman geelimäistä, ohutta ja vesimäisen raikkaan tuntuista emulsiota. Iho ei jää yhtään tahmeaksi vaikka voidetta levittäisi kuinka monta kerrosta (itse laitan 2-3 kerrosta, ja lisään välillä päivän mittaan).

UVA-suoja (PA-merkintä) on kaksi plussaa kolmesta eli oikein hyvä.

Suojakerroin 23 ei nykypäivänä enää ole huippukorkea, mutta Suomen olosuhteissa oikein riittävä ainakin omalla ihotyypilläni. (Muistan kun nuoruudessani SK20 oli ”todella korkea suoja” – muistoissani levitän Antalyan rannalla 14-vuotiaana erittäin jäykkää ja tahmeaa Garnierin SK20-voidetta inhoten, mutta Turkin porotukselta suojautumisen tärkeyden ymmärtäen… :P Onneksi länkkäriaurinkovoiteetkin ovat tuosta jo vähän parantaneet koostumuksiaan..!)

V10 Plus Day Milk -geelin pakkaus on näköjään muuttunut talven jälkeen, ja näyttää nyt tältä. Voiteen UV-suoja on sekä kemiallinen että fysikaalinen, mikä takaa laajimman mahdollisen suojan.

Tämä juttu oli muuten vaikea otsikoida koska tunnen lukijakuntani ja tiedän, että Mádara kiinnostaa heitä enemmän kuin V10 Plus mutta V10 oli tämän jutun tähti :D

Sitten MÁDARA.

BEACH BB SHIMMERING SUNSCREEN SPF 15

24,90€ / 100 ml

Beach BB -voide on kuin vartalolle kehitetty versio Mádaran suositusta City CC-voiteesta. Ainakin tämä tuntuu minusta hyvin samanlaiselle, koostumus on ehkä hieman täyteläisempi kuin kasvoille tarkoitettu mutta tämäkin levittyy oikein notkeasti ja miellyttävästi.

Sävytetyn koostumuksen etu on se, että sävy peittää mineraalifiltterin tuomaa valkoista kajoa iholla. BB-aurinkovoide tuokin iholle oikein nätin, kuultavan sävyn ja imartelee kalpeita sääriä. Kuitenkin, voide sotkee käytössä vaatteita. Shortseissani on ollut BB Sunscreenin käytön jälkeen joka puolella kimaltavia aurinkovoidetahroja. Ei siis ainakaan kannata ehkä laittaa niitä valkoisimpia shortseja, hametta tai mekkoa tämän aurinkovoiteen kanssa.

Muuten ihan mukava tuote!

WEIGHTLESS SUN MILK SPF 20

25,90€ / 150 ml

En postauksen kuvia ottaessani onnistunut paikantamaan tätä pulloa, joten jouduin käyttämään valmista tuotekuvaa maahantuojalta.

Mádaran aurinkovoideuutuuden pakkauksesta bongaamme lupaavan kuuloisia ilmaisuja kuten ”weightless” ja ”invisible finish”. Tässäkö olisi nyt vihdoin oikein kunnolla ohut ja ihoon katoava luonnonkosmetiikan aurinkovoide? Uteliaana avasin pullon ja pumppasin voidetta kämmenelle.

Voiteen hieronta ihoon paljasti kuitenkin tutun tuntuisen, hieman ”kinnaavan” mineraalifiltterikoostumuksen, joskaan ei missään nimessä huonoimmasta päästä. Ihooni jäi myös tuttu aavistus vaaleaa kajoa. Mádaran voide on kyllä selvästi miellyttävämpi kuin monet muut testaamani luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet, mutta ”weightless” tämä ei mielestäni ole. Eikä finish ole näkymätön.

(Hiljattain esittelemäni Mossan SPF 20 oli hieman mukavamman tuntuinen omalla ihollani :))

FAKE IT NATURAL LOOK SELF TAN MILK

29,90€ / 150 ml

Lopuksi vielä itseruskettava. Ilolla huomasin, että Mádaran itseruskettavassa on Laveran uusien itseruskettavien tavoin DHA:n ohella myös erytruloosia, mikä tekee päivetyksestä usein luonnollisemman näköisen kuin pelkkää DHA:ta käyttäessä.

(Jos ihmettelette tuota Tester-tarraa, niin Mádaran maahantuojalla vieraillessa sain heiltä tällaisen kappaleen kun juuri silloin ei ollut muuta saatavilla. Tuote oli kuitenkin käyttämätön ja avaamaton.)

Fake It -voiteella saa jo yhdellä käyttökerralla selkeän värin, eli tämä ei ole ns. asteittain ruskettava voide.

Olen vertaillut Laveran ja Mádaran itseruskettavia, ja kumpikin tekee ihollani yhtä kaunista jälkeä. Kumpikin myös levittyy yhtä hyvin, Lavera on kenties vähän täyteläisempi. Erona käytännön tasolla lähinnä tuoksu ja hinta – Lavera on edullisempi.

Hei muuten, kysymys: paljonko teillä kuluu kesän aikana aurinkovoidetta? Tuleeko kesän alussa ostettua yksi tuote joka riittää koko kesän ja vielä seuraavaankin, vaan meneekö monta pulloa?

…riippuu varmasti paljon säistäkin :)

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (27)
  1. Voi kun voisikin tuollaisia suojakertoimia käyttää! Meikäläinen palaa pitkin kesää, vaikka olisi sk50. Argh. :)

    1. Höh, se on kyllä kurjaa. Oletko kokeillut aurinkovitamiinikapseleita? Ne oikeasti toimivat ja vähentävät ihon palamisherkkyyttä. Ne eivät korvaa aurinkovoidetta mutta tehostavat ihon omaa kykyä vastustaa UV-säteilyä. Olen kuullut tosi hyviä tuloksia myös oikein herkkäihoisilta jotka eivät rusketu vaan palavat aina, onpahan joku jopa onnistunut saamaan ennen-vain-punoittavalle iholleen pienen päivetyksenkin aurinkokapseleiden myötä.

  2. Mä en ole edelleenkään löytänyt luonnonkosmetiikasta itseäni tyydyttävää aurinkovoidetta (en koskaan käytä alle SPF30 suojakertoimia). Ainoastaan Algamariksen sävytetty voide kasvoille on mulla vakkarikäytössä niin ulkomailla kuin Suomessakin. Todellakin haluaisin käyttää fysikaalista aurinkorasvaa kropallakin, mut en vaan kertakaikkiaan kestä niitä koostumuksia! Useita merkkejä testanneena alan tulla siihen tulokseen että jatkan elimistöni ja ympäristöni myrkyttämistä normirasvoilla. :(
    Nyt viimeisimpänä ostin Madaran SPF 30 jota olin käynyt moneen otteeseen testaamassa kaupassa, ja jonka kuvittelin hyväksi. Kuitenkin lopulta koko kropalle levitettäessä saa hieromalla hieroa että iho ei jää kalvakaksi (ja jää silti) ja samoin saa tosissaan pestä että lähtee iholta pois. Tämän kesän aikana varmaan tulee silti käytettyä Madaran tuubi loppuun, mutta uutta fysikaalista en enää osta ilman että olen saanut testattua kunnolla kropalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *