Karkkipäivä
Karkkipäivä

Paluu ala-asteelle

Kuopio-teemaviikolla vieraillaan tänään koululla, jossa kävin ala-asteen.

Asemakoulu.

idAsemakoulu_luokkakuva

Viidennen luokan luokkakuvani.

Asemakoulu lakkautettiin joskus 2000-luvulla (tietääkö joku tarkan vuosiluvun?), ja nykyään siellä toimii Kuopion steinerkoulu sekä steinerpäiväkoti.

Asemakoulu_IMG_5316

Asemakoulun puinen päärakennus on rakennettu 1862. Alunperin Rautatiekoulu-nimellä aloittaneesta koulusta tuli Asemakoulu vuonna 1926. Nimensä mukaisesti koulu sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. Minun taipaleeni siellä alkoi syksyllä 1986. Asemakoulu oli ihana, pieni koulu jossa kutakin luokkaa (1-6) oli vain yksi.

Asemakoulu on minulle paljon rakkaampi kuin mikään muu käymäni koulu. Se ei toisaalta liene ihmekään; useimmat viettävät juuri ala-asteen koulussaan pisimmän yhtäjaksoisen ajan, ja näihin vuosiin mahtuu valtava määrä asioita kun lapsi kasvaa teini-ikäiseksi.

Aina Kuopiossa käydessäni ajattelen lämmöllä Asemakoulua kulkiessani steinerkoulun ohi. Katselen sen ikkunoita ja mietin, miltä koulussa tänä päivänä näyttää.

Asemakoulu_Steinerkoulu

Iloni olikin suuri, kun viime viikolla junalta tullessani huomasin koulun edessä kyltin; ”Lounas vain 5,60€”. Koulun ruokala on alkanut tarjota yleistä lounasta.

Minua ei hymyilyttänyt niinkään edullinen ruokailumahdollisuus, vaan lounaan tarjoama tilaisuus päästä kurkkaamaan kouluun sisälle. Tartuin tilaisuuteen saman tien. :)

Asemakoulu_IMG_5705

Jotkut asiat eivät koskaan muutu… hiuksia en ole näköjään jaksanut harjata lapsenakaan... :D Edes koulukuvaan ^_^

Asemakoulu_ennen

Asemakoulu joskus kauan sitten. Kuvanottovuosi ei ole tiedossa. Kuva E. Seies / Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

Asemakoulu_IMG_5264

Asemakoulu (ehm, siis steinerkoulu) nyt.

Koulurakennus on remontoitu ja peruskorjattu vuosina 2011-2013. Ulkoa se on edelleen aivan samannäköinen kuin minun aikoinani, maali kenties vähän freesimpi. :)

Kuvassa näkyvässä ylärakennuksessa oli Asemakoulu-aikoina opettajainhuone, liikuntasali ja koti- sekä aineluokkahuoneita. Alarakennuksessa oli keittiö ja muutama kotiluokkahuone. En tiedä millainen luokkahuonesysteemi alakouluissa nykyään on, mutta tuolloin jokaisella luokalla oli oma kotiluokkahuone jossa pidettiin suurin osa oppitunneista, ja sitten oli omat luokkatilansa tietyille aineille kuten kielet, käsityö ja musiikki.

Asemakoulu_IMG_5268

Steinerkoulun ruokala sijaitsee alarakennuksessa, mutta otin vapauden kurkistaa myös ylärakennukseen. Opettajainhuone oli kadonnut, tai ainakin siirtynyt jonnekin muualle, ja käytävät olivat saaneet vaalean värin. Vanhat kakluunit sentään ovat täällä vielä..!

Asemakoulu_1luokka

Minulla on joskus ollut luonnostaan punaiset huulet…. Mutta kulmakarvat – aina yhtä värittömät.

Asemakoulu_ylarakennuksesta

Oikeanpuoleisen oven takana on liikuntasali. Ovi oli lukossa. Minua harmitti.

Jostain syystä Asemakoulun liikuntasalilla on alitajunnassani aivan erityinen paikka. Se esiintyy säännöllisen epäsäännöllisesti unissani tapahtumapaikkana, ja tilaan liittyy unissa hyvin voimakkaita tunnelatauksia. Siellä on milloin ollut Faith No Moren konserttia, treffejä jonkun ihastuksen kanssa, juhlia, festivaaleja… Julkkiksista FNM:n lisäksi ainakin Robbie Williams ja Chris Cornell ovat kunnioittaneet Asemakoulun uni-jumppasalia läsnäolollaan.

Haluaisin aivan mielettömästi vielä päästä käymään tuossa salissa. Siellä on näytelty kevätjuhlissa, otettu vastaan mitalia urheilusuorituksista (olen ollut hyvä pituushypyssä…! Kuka uskoisi :D), harjoiteltu voimistelun kilpailusarjoja, laulettu – jopa kirjoitettu englannin ylioppilaskoe..!! Kyllä. Lukioni ollessa remontissa abi-vuotenani oli osa ylioppilaskirjoituksista sijoitettu Asemakouluun. :)

Asemakoulu_IMG_5707

Asemakoulu_IMG_5261

Alarakennus. Noiden portaiden alla pidettiin aina sadetta.

Kivijalassa sijaitsivat puukäsityön opetustilat. Mitähän siellä lienee nykyisin… Ja hei, puukäsityö ylipäänsä…! Kuuluuko se enää ala-asteen (tai alakoulun, minun on vaikea oppia käyttämään tuota uutta nimitystä) oppiaineisiin? Hassu ajatus että (kaupunkilais)lapset opettelevat sahaamaan ja hakkaamaan nauloja :D Vaikka ovathan ne toki tarpeellisia taitoja…. kai? ^_^

Asemakoulu_IMG_5303

Asemakoulu_IMG_5295_2

Alarakennuksessa, juuri tässä luokassa, olen aloittanut koulunkäyntini. Tämä oli minun vuosinani opettaja Ulla Eskelisen kotiluokka, ja Ulla opetti 1- ja 2-luokkia. Kolmannella siirryttiin toiselle opettajalle. Nyt luokka toimii steinerkoulun ruokalana.

Kyllä tuli liikuttunut olo. Täällä sitä on jännittyneenä asetuttu pulpettiin elokuisena aamuna 29 vuotta sitten. Niin kauan sitten… Reppu asetettiin koukkuun pulpetin reunaan. Kynät ja pyyhekumi laitettiin niille tarkoitettuun lokeroon pulpetin etureunassa. Jokainen toi mukanaan ruokailualustan joka jätettiin sekin asumaan pulpettiin. Ruokailu tapahtui tuolloin omissa kotiluokissa, lounas tuotiin kärryillä erikseen jokaiseen luokkaan.

Asemakoulu_IMG_5285

Hyvältä näytti tämän päivän kouluruoka. :) Otin silakkapihvejä, punajuurta ja salaattia.

Paljon on muuttunut siitä kun viimeksi söin samassa paikassa. Nykyään ruoka tarjoillaan buffetista ja lapsille on tarjolla jopa oliiviöljyt ja balsamicotkin. Whoa! Minä en olisi ala-asteikäisenä edes tiennyt mikä on balsamico :D Pehmeää leipää ei näkynyt edelleenkään, esillä oli ainoastaan näkkäriä. Minun aikoinani pehmeä leipä oli vain harvojen päivien erikoisherkku, ja sitä sai ottaa vain yhden palan. Muistan, kun kerran otin kaksi viipaletta ruislimppua ja puraisin nopeasti palan kummastakin ennenkuin opettaja ehtisi ottaa minulta toisen pois…! Leipä-rebel! Opettaja tietysti suuttui ja varmaankin reissuvihkooni kirjoitettiin nuhtelevat terveiset kotiin. (Tuohon aikaan opettajien ja vanhempien välinen viestintä hoitui reissuvihkoilla.)

Asemakoulu_IMG_5289

Asemakoulu_IMG_5299

Alarakennuksen ennen niin kolkko käytävä on kokenut totaalisen muodonmuutoksen.  Ikkunaseinustan naulakot on poistettu ja valoisalla käytävällä toimii nykyään ruokalan pitämä kahvila. Vain kakluunit muistuttavat vanhoista ajoista…

Tämän päivän alarakennuksessa toimii ruokalan lisäksi iltapäiväkerho Sirkkula. Lisäksi siellä on muutamia steinerkoulun aineluokkia.

Asemakoulu_luokkahuone_alarakennus

Tämä luokka oli kotiluokkani 3:lla ja 4:llä luokalla. Nyt siellä opetetaan fysiikkaa ja kemiaa. Wow, käytössä on edelleen myös liitutaulu…! :)

Asemakoulu_IMG_5714

Mili…! ;)

Ja mulla on kuvassa My Little Pony -paita <3

Asemakoulu_IMG_5313

Kuopio-visiittini ei olisi juuri mukavammin voinut alkaa kuin vierailulla vanhassa rakkaassa koulussani. Olin niin iloinen silakkapihvieni äärellä että näytin varmaan ihan toopelta :)

Minulle olisi aivan unelmajuttu päästä jonain päivänä vaikka järjestämään luokkatapaaminen steinerkoulun tiloissa. <3

Hymyntäyteistä tiistaita harmaasta, ihanasta Kuopiosta!

Kommentit (36)

 1. tassu

  Hei! Blogisi on mukavan piristävä ja monipuolinen! Kiitos siitä :) varsinainen asiani ei liity tähän postaukseen vaan ripsiväreihin. Onku sulla suositella jotain hyvää luonnonkosmetiikka ripsiväriä? Ja mikä hintaluokka noissa tuotteissa on?

 2. Ansku

  Mitä outoa on liitutauluissa?

  • Sanni

   Ei meillä ollut enää lukiossa, eikä varmaan yläasteellakaan, liitutauluja vaan tussitaulut. Olen kuvitellut, ettei nykykouluissa enää kirjoiteta mitään millekään tauluille vaan infot heijastetaan seinälle tietokoneelta. :)

   • Tiia

    Lukioissa on liitutaulut käytössä Kuopiossa ainakin, tussitaulut roikkkuu seinillä tyhjinä. Myös näitä heittimiä käytetään.

    • Elli A

     Liitutaulut ovat elossa ja voivat hyvin. Niitä on ihan uusimmissakin koululuokissa ala-asteella:)

     PS. Ihan mainio tämä Kuopio-sarja. Mulle lähes tuntematon kaupunki.

 3. Nimetön

  Mitenkä opettajat? Löytyykö henkilökunnasta enää ketään tuttua opettajaa? Voi olla, että muutosten myötä myös opettajat ovat siirtyneet muualle. Itse kävin ala-asteen 80-90-luvun taiteessa ja opettajalistalta löytyy vielä pari sen aikaista. He tuntuivat jo silloin niin vanhoilta, että varmasti eläkeikä kolkuttelee jo nurkan takana. :)

  Sympaattinen postaus. Löytyy nykyluokista näköjään vielä liitutaulu… Eikä sen puhdistus ole näköjään muuttunut sen helpommaksi. :D

  • Sanni

   Mitenkä opettajat? Löytyykö henkilökunnasta enää ketään tuttua opettajaa?

   Steinerpedagogiikka on ihan oma juttunsa, joten joukossa ei ole samoja opettajia kuin Asemakoulussa joka oli ”tavanomainen” koulu. Mutta olisi ollut kyllä kieltämättä hauskaa jos olisi ollut mahdollista törmätä vielä vanhoihin opettajiinsakin… :)

 4. M

  Haha ei se teknologia oo vielä niin paljon kehittynyt että reissuvihoista tai liitutauluista oltais luovuttu kokonaan – ainakaan kaikissa kouluissa:)

  • Sanni

   :) *peukku!*

 5. Sannak

  Siinäpä olisi ideaa muillekin kouluille myydä ruokaa edulliseen hintaan. Ja vieläpä pitävät kahvilaa. Mahtavaa! Voisin ihan hyvin piipahtaa koulu(i)lla syömässä lounaan itsekin :)

 6. Luomi

  Tämän Kuopio-teemaviikon postaukset ovat niin hauskaa luettavaa! Olen itse muuttanut opiskelujen perässä Tampereelta Kuopioon muutama vuosi sitten, ja itse asiassa asunkin aivan esittelemääsi Asemakoulua vastapäätä. Uskoisin, että fiiliksesi Kuopiosta ovat aika samankaltaiset, mitä minulla on Tampereesta. :)

  Kaupunkina Kuopio ei ollut aivan vieras muuttaessani tänne, sillä lapsuudessa on tullut vietettyä kesiä serkkujen luona Jännevirralla, ja sieltä aina tehtiin reissuja keskustaan. On kuitenkin mukavaa lukea jonkun aidon kuopiolaisen muistoja kaupungista – sillä tavalla kadut ja talot saavat ikään kuin sielun, eivätkä ne ole enää pelkkiä rakennuksia tai kulkureittejä. Ja vielä sinun ihanan sympaattisella tyylilläsi kirjoitettuna, ei voi muuta kuin hymyillä! Jään innolla odottamaan tulevia Kuopio-postauksia. :)

  • Sanni

   Kiva kuulla Luomi :) Onpas hauskaa että satut vielä asumaan Asemakoulua vastapäätä :) Minusta koulurakennus on esteettisestikin kaunis katsella, vanhat puutalot ovat niin ihania.

 7. Lotta N.

  Oi, kyllä kuuluu puukässä (ja ”rätti”kässä) edelleen opetussuunnitelmaan! Ja reissuvihoilla eli reissareilla jotkut opettajat edelleen viestittelevät kodin kanssa. :)

  • Sanni

   Mieletöntä että reissuvihkoja on edelleen :) Kuvittelin että kaikki yhteydenpito hoituu nykyään sähköisesti. Kommenteista päätellen ajat eivät olekaan vielä niin korkeateknologiset kuin olen luullut, mikä on pelkästään sympaattista :) Reissarit ja liitutaulut kunniaan ^_^

 8. Elanor

  Oliiviöljyä ja balsamicokastiketta?! Ei meillä vaan mitään tuommoista :D (Oon siis nyt lukiossa ja samasssa ruokalassa syö myös ylä-aste – en osaa minäkään noita ala- ja yläkouluja käyttää :)) Musta tuntuu että se on vähän enemmän ton steinerkoulun juttu, ja jos ne vielä myykin sitä lounasta. Ja siellähän taitaa olla jotkut vapaaehtoiset koulumaksutkin. Olin itse steinerkoulussa pari ekaa luokka-astetta ja siellä oli kyllä sen mukaan mitä muistan niin paljon paremmat ruuat, ainakin mitä nyt ylä-asteen ja lukion suurkeittiöstä tulee.. :P

  Ja tosi kiva lukea näitä Kuopio -aiheisia juttuja, pääsee harrastamaan vähän kotimaanmatkailua näin kotisohvalta. :D Ja on muutenkin mukavaa lukea kun kirjoitat nykyään niin monipuolisesti ja erilaisista asioista! :)

  • Sanni

   Kiitos Elanor :)

   Sitä minäkin vähän mietin että onkohan nää salaatinkastikesysteemit ihan yleisiä vai vain steiner-juttu…

 9. milipili

  Oliko mun kolmannen luokan tukka too much? =D

  • Sanni

   Mä vähän niinkuin unohdin ”kumittaa” sun kasvot esiin sieltä :D Oli kyllä tarkoitus ^_^

   • milipili

    Parempi niin, tais olla krepattu !1!!!!1!1!1!!!

 10. Elina

  Moikka, tulipa haikea olo tätä lukiessa. Steinerkoulu Virkkulassa oli myös vuosi sitten lukio ja kyllä kolme vuotta sitä käyneenä, olen itsekkin siellä kirjoittanut kaksi YO-ainetta. Valitettavasti lukio lakkautettiin ja Steinerlukion opiskelijat siirrettiin muualle.
  Tunnelma koulussa on aivan omaa luokkaansa, lämmin tunnelma huokuu myös kuvistakin. Asemakadun Steinerkoulu pysyy kyllä aina muistoissa ja sydämessä. Sieltä sai huikean startin lukion jälkeiseen elämään.

 11. Anna K.

  Odotin kiivaasti jotain kommenttia luokanvalvojasedästänne 3.lk. -> mut ei… :D

  • Sanni

   Annetaan edesmenneiden levätä…. ;)

 12. tulip

  Itse aloitin alakoulun 2000, ja koko ajan oli käytössä liitutaulut. Ja reissuvihot oli myös ensimmäisinä vuosina. Yläkoulussakin suurin osa tunneista liitutaulun voimin, vain jotkut opettajat käyttivät valkokangasta dokumenttikameran tai tietokoneen kanssa. Lukiossa sama homma, liitutaulut käytössä. =D ja siitä on vasta jokunen vuosi kun kirjoitin. Eli eipä se tosiaan kovin teknistynyttä ole. Tekniseen ja tekstiilityöhön; on kai ihan hyödyllistä, että osaa itse hoitaa pienet remonttihommat/muut nikkaroinnit eikä tarvitse turvautua aina apuun. Vaikka olisikin kaupunkilainen. =D samoin mielestäni tekstiilityö on arvokasta perinteisten taitojen välittämistä, jonka parista moni voi löytää vaikka itselleen harrastuksen (tai vähintään oppii ompelemaan napin..). Itse ainakin tykkäsin noista aineista ja arvostan itse tekemisen taitoa. =)

 13. mara

  voi steiner! ite kävin tuota koulua koko perusasteen ja niihin 9 vuoteen mahtuu niin hyvää kuin huonoakin. ysiluokan jälkeen oli maailman parasta kun sain vaihtaa koulua, mutta koko ajan muistuu mieleen enemmän positiivisia muistoja niiden negatiivisten yli. keväällä 2013 päätin opinnot steinerissa ja tässä jo parissa vuodessa on näköjään muuttunut paljon! koko mun ajan oli iltsikka ylärakennuksessa ja lukio alarakennuksessa, mutta lukion lopettamisen jälkeen on tilat vissiin jaettu uudelleen. mun aikana kans kaikki kotitalous- ja puukäsityötunnit ja iso osa tekstiilikässästäkin pidettiin hatsalassa ja talouskoululla. tuon remontin aikaan oltiin väistökoululla linnanpellolla ja siellä oli atk-tilat ja muut hienoudet ja kaikki oli niistä aika innoissaan. steinerpedagogiikassa on paljon hyvää, mutta ainakin meiltä jäi aika monet tärkeät opetussuunnitelmaan kuuluvat asiat kokonaan oppimatta. liitutaulukuvasta hyvin tunnistaa fysiikanopettajan käsialan :D nostalgiamäärän perusteella tuntuu kyllä että ois kauemmin kuin kaks vuotta mun steinerajasta… salille ei tosiaan remontissa taidettu paljoa tehdä, samat epämääräiset sivuhuoneet lavan seinustoilla ja se kapea tunneli lavan takaa, joka oli yleensä aina täytetty rojulla. balsamicoakaan ei saanut vielä pari vuotta sitten! eniten steinerista kyllä ikävöin ihan ylivertaista ruokaa. ei vaan ’normikoululla’ tarjota espanjalaista kikhernevuokaa tai muita huippuja aterioita. ja iso osa ruoasta oli vielä luomuakin! yks asia mikä tuli mieleen on että ootko koskaan tullut käyneeksi yläkoulun vintillä?? suoraan kuin jostain kauhuleffasta välkkyvine valoineen ja vanhoine puupintoineen.

  • Sanni

   Olipa kivaa lukea Steiner-muistoja ja kokemuksia :) Heräsi heti kiinnostus moneenkin asiaan, esim. että mitä tärkeitä opetussuunnitelmaan kuuluvia juttuja jäi oppimatta..? Eikö niitä siis lainkaan opetettu vai oliko opetus niiden tiimoilta sen laatuista että opit jäivät vajavaisiksi vai mitä tarkoitit..?

   Noista kotitalous- ja puukäsityötunneista – tekö kävelitte Hatsalaan saakka niille tunneille? Vai oliko teillä koulun kyyti sinne? Tuosta matkastahan on muuten tullut ainakin 45 minuuttia lisää koulupäivää. No, hyötyliikuntaa… :) Mutta silti tuntuu oudolta jos oppilaat laitetaan kävelemään tuollainen matka edes takaisin joidenkin oppituntien vuoksi.

   Liikuntasalista – ainiin joo, se kapea käytävä/tunneli/mikä lie lavan takana..! :) Olin ihan unohtanut.

   Koulun vintille en ole koskaan päässyt. Siitä puhuttiin juttuja mutta kukaan mun luokkalaisista ei ikinä nähnyt paikkaa, me ei edes taidettu tietää mistä sinne pääsee… Ainakin ovi oli lukossa, jos joku joskus yrittikin. Hataria muistoja asiasta, mutta se on jäänyt mieleen että joku (eri luokkalainen kuin mun) oli vintillä joskus päässyt käymään ja kertoi suunnilleen jotain kummitusjuttuja visiitiltä…. :D Me uskottiin muuten yhteen aikaan että jumppasalissakin kummittelee, ja oltiin muistaakseni joinain iltoina koulun pihapuskissa kytiksellä odottamassa jos aave näyttäytyisi ikkunassa… ^_^

   • mara

    no esimerkiksi kemiassa meillä oli oikea opettaja sairaslomalla koko yläasteen läpi ja sijaisina joko sivareita tai matikanopettajaopiskelijoita ja opittiin hyvin rajallinen määrä asiaa :I yläasteen bilsassa muovailtiin savesta selkänikamia ja opeteltiin miten jonkun steinerpedagogisen jutun mukaan yksi solu on kuin koko keho ja mitä elimiä solun osat vastaa ja esim. muistan miten närkästynyt olin kun tätä kysyttiin kokeessa faktana enkä ollut opetellut kun henkilökohtaisesti ajattelen tollasten kuuluvan hömppäkategoriaan :D ja kans fysiikassa laskettiin lipputangon varjon pituutta monen monta tuntia ja piirreltiin sateenkaaria, mutta ei muuten laskettu yhtään mitään koko aikana. mantsassa ei missään vaiheessa opeteltu sateen syntyä jne. osa opettajista oli hyvin hyvin ’steinereita’ ja vähän halveksivat peruskouluja ja se sitten opetukseenkin heijastui :/ mulle tää oli sinänsä ihan jees koska en ole kiinnostunut fysiikasta, bilsasta enkä kemiasta, mutta jos haaveena olisi vaikka lääkis niin onhan tuo vähän huono pohja. sitten kyllä taas opiskeltiin paljon kaikkea tosi mielenkiintoistakin asiaa, mitä ei taas peruskoulussa ehkä olisi opetettu, esim. tähtioppia ja taidehistoriaa ja pajupujontaa. mulle myös oikeestaan kaikissa aineissa oleva kuvispainotus kävi hyvin koska tykkään piirtää ja maalata ja ylipäänsä koen olevani suht luova ihminen, mutta en sitten taas tiiä että oliko reilua niille, jotka eivät olleet taiteellisesti niin lahjakkaita/kiinnostuneita että esim. kemiasta sai kympin sillä että teki tosi hienon vihkon, vaikka kokeista saikin kaseja/seiskapuolia.

    hatsalaan juu käveltiin! pahin tuo oli silloin kun oltiin tosiaan vuoden ajan linnanpellolla vanhalla sokeainkoululla, sieltä kävellen hatsalaan marraskuun loskaräntäsäässä ei kuulu parhaiden koulumuistojen pariin. toivottavasti tosiaan lukion poistumisen jäljiltä saisivat steineriin vaikka käsityöluokan :)

    vintillä säilytettiin näytelmäpukuja ja sinne vietiin jotain käsityön töitä kuivumaan ja se oli kyllä ihan karmiva paikka. me kun oltiin ekaluokalla niin huhu oli se, että siellä asuu vihreä, limainen aave ja jokuhan oli sitten nähnyt aaveen käden tulevan oven takaa… salin kummituksesta ei meillä enää muuten ollut huhuja, mutta meitä muutaman vuoden vanhemmat pojat perustivat raskaan musiikin bändin kasiluokan lopputöikseen ja sitten pitivät salissa konsertin ja pimemsivät kaikki ikkunat, josta sitten eurytmian opettaja oli ollut aivan kauhuissaan ja närkästyksissään ja oli pitänyt pitkän puhuttelun siitä kuinka koulun henget häiriintyvät :D vain steinerissa

    • Sanni

     Kiiiitos kun jaksoit vastata näin pitkään ja seikkaperäisesti :) Tosi, tosi kiinnostavaa. Minunkin äiti olisi aikoinaan halunnut mut steinerkouluun mutta en saanut paikkaa.

     Todellakin – päätyykähän monikin steinerkoulun kasvatti vaikka lääkikseen..? Olisi kiinnostavaa kuulla miten pääsykokeet sujuu steiner-pohjalla.

     Aika karmean kuuloista tuo Linnanpelto-Hatsala-patikointi… Ei sillä että mulla on mitään kävelemistä vastaan, mutta onhan tuo nyt vähän väsyttävää varmasti ollut viikosta toiseen – ja venyttänyt koulupäivää ylimääräisellä tunnilla.

     oli pitänyt pitkän puhuttelun siitä kuinka koulun henget häiriintyvät :D vain steinerissa

     Mahtavaa :)

 14. Juulia

  Voi eiii, nyt harmittaa kun en ollut koulussa :D Käyn nimittäin tuota koulua ja yhdessä kuvassa näkyy meidän luokan tekemiä maalauksia ja ruokalassa olevat planeettaesitelmätkin olivat meidän luokan tekemiä :) Melkein itken täällä kun oisin voinu tavata sinut, mutta olin kipeä :/

  • Sanni

   No voihan että..! Höh. Varmasti tulen kouluun kyllä lounaalle toistekin, mutta tällä reissulla en enää ehdi.

 15. K

  Hämmentävää, mäkin näen unia alakouluni liikuntasalista! Yeensä siellä on juurikin konsertti tms.

 16. Olivia

  Olipa ihana ja piristävä postaus! Kävin ala-asteen vuosina 2001-2007 että olen sua aika paljon nuorempi. :) meilläkin oli kyllä reissuvihkoa ja piirtoheitintä ja aineina oli puutyötä ja käsityötä. Nykyäänkin on kyllä vielä noita aineita. :) reissuvihkot on vaihtuneet wilmaan ja piirtoheittimet niihin uusiin tykkeihin jotka heijastaa tietokoneen ruudun ja diat seinään. Nykyään on kuulemma oikeen älytauluja, sellaisia tosi isoja tabletteja joita käytetään opetuksessa. Paljon on munkin ala-aste ajoista homma muuttunut! On nuo alakoulu ja yläkoulu mullekin hankalia… Ala-aste suusta aina tulee. :) mutta mulla on tuo buffettiruokailu aina ollut koulussa! :D

  • Sanni

   Jotenkin superhellyttävää kuulla kommenteista että reissuvihko on edelleen voimissaan! :) Sitä olisin ehkä viimeiseksi arvannut.

 17. Johanna

  Moi Sanni :)
  Löysin sun blogin ja luin ja luin, kunnes tuli tänä postaus asemakoulusta ❤️ Ja sit mä tajusin… Sä olit mun kaveri, mummi asui teidän vastapäätä, Minna asui siinä mummin talossa ja monesti olin teillä leikkimässä

  • Sanni

   Toki muistan sinut :) Mitä sinulle kuuluu nykyään? Vieläkö asut Kuopiossa?

   • Johanna

    Hyvää kuuluu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.