Karkkipäivä
Karkkipäivä

Pakettien purkua osa 3 – putsareitaaaaah!

Syksyn pakettilähetyksistä paljastui peräti kolme erilaista kasvojenpuhdistusainetta, ja neljäs pätkähti haltuuni tammikuun aikana. Huomioin, että ensimmäistä kertaa blogini historiassa firmojen edustajat ovat näköjään lukeneet juttujani erityisen tarkalla silmällä, sillä olen viimeisen vuoden aikana ilmaissut blogissani kiinnostukseni niin Burt’s Beesin putsareita kuin Decubalin kuivan ihon puhdistusvaahtoa kohtaan.

Uudet_putsarit

Yves Rocher Nutritive Vegetal, Burt’s Bees Radiance Cleanser, Burt’s Bees Orange Essence Cleanser ja Decubal Face Wash.

Putsarit ovat yksi suosikkikosmetiikkatuoteryhmistäni, ja niitä on aina kiva ruotia. Näissä yksilöissä erityisen mukavaa on se, että kaikkien koostumus on aivan erilainen, mutta yksikään ei ole emulsiomainen. Emulsiot ovat minua vähiten miellyttävä putsarikoostumus. Kolme tuotteista soveltuu myös kuivalle iholle.

Putsarit_koostumukset

Yves Rocherin Nutritive Vegetal on paksun geelimäistä, eikä juurikaan vaahtoa. Burt’s Beesin Orange Essence on rasvamaista ”tahnaa”, ja appelsiininen tuoksu on aivan vastustamaton. Kuuluu sarjassamme niihin kosmetiikkatuotteisiin, joita tekisi mieli maistaa… Decubalin vaahto on pumppuvaahdoille tyypilliseen tyyliin ilmavaa vaahtoa, ja Burt’sin Radiance Cleanser taas ohutta, vähäviskoosista ”litkua”.

Putsarit_Nutritive

YVES ROCHER Nutritive Vegetal

Kuivan ihon geelimäisiä, vedellä huuhdottavia putsareita on markkinoilla vähänlaisesti. Syykin on toki selvä – vedellä valelu vie iholta aina lisäkosteutta, ja kuivaihoisen iholle suositellaan meikin poistoon useimmiten pelkkää emulsiota tai perusvoidetta. Moni kuivaihoinen tykkää kuitenkin vesipesusta (etenkin kun veden koetaan psykologisesti vievän lian mennessään tehokkaammin kuin voiteen), ja tähän tarpeeseen on Yves Rocher lanseerannut Nutritive Vegetal-putsarin.

Incissä on myös SLS:ää joka vaahtoaa, mutta pienehkö pitoisuus. Se on incissä vasta kuudentena. Geeli tuntuu todella paksulta ja täyteläiseltä, eikä normaalia ihoani tosiaankaan kiristä tämän jäljiltä. Iho ei myöskään jää nahkeaksi. Mieto, kevyen kukkaishunajainen tuoksu on miellyttävä.

Putsarit_OrangeEssence

BURT’S BEES Orange Essence Facial Cleanser

Burt’s Beesin herkullinen Appelsiiniöljyputsari on testikappaleiden joukossa omaa luokkaansa kokoonpanonsa puolesta. Tuotteen puhdistava vaikutus tulee pinta-aktiivisten aineiden eli tensidien sijaan rasvoista. Periaatteella öljy liuottaa öljyä, voidaankin todeta että tällä pitäisi lähteä vahva vahamainen meikkikin. Incin kärjestä löytyy oliiviöljyä, lanoliinia ja appelsiininkuoriöljyä. Raaka-aineista 100% on luonnollisia.

Tahna jättää iholle selvästi rasvamaisen tunteen huuhtelun jälkeen, mikä voi joistain ihmisistä tuntua epämiellyttävältä. Kun ihon kuivaa pyyhkeellä, pinnalle jäänyt öljy imeytyy kuitenkin pian ihoon ja iho tuntuu ihanan pehmeältä. Itse en saanut putsarista mitään näppyoireita, mutta en ehkä ensimmäisenä suosittelisi tätä epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Muistelen lukeneeni, ettei lanoliini ole hyväksi epäpuhtaalle iholle. Sen sijaan kuivalle iholle Orange Essence on erinomainen valinta. Öljyputsarit ovat siitä mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen ryhmä, että ne ovat samaan aikaan todella hellävaraisia ja hoitavia iholle, mutta myös mielettömän tehokkaita lian ja meikin irrottajia.

Putsarit_Decubal

DECUBAL Face Wash

Decubalin kuivan ihon puhdistusvaahdosta minulle vinkkasi joku lukija aikoinaan, kun kirjoitin Olivin lopetetusta, öljypitoisesta mousseputsarista josta pidin kovasti. Tätä tuotetta olisin siis varmaankin jossain vaiheessa ostanut itse, mutta nyt sain pienen (kiitos, pidän pienestä testikoosta!) pullon heidän PR:ltään.

Vaikka seuraava huomio on itse pesutuloksen suhteen merkityksetön, haluan sen silti tehdä; Decubalin putsari tuoksuu aika pahalle. Liekö tässä sitten raaka-aineiden luontaista tuoksua peittävä kemikaali joka tekee hajun, mutta miellyttävä se ei ole. Tämä on silloin tällöin ongelmana hajusteettomissa tuotteissa.

Mutta – vaahto itsessään on oikein kelpo kamaa. Sen inci on lyhyt mikä on aina plussaa allergisen tai herkän ihon tuotteissa (mitä vähemmän raaka-aineita, sitä pienempi riski että joukosta löytyy ärsyttävä ainesosa). Ykkösenä jopa ennen vettä on kosteuttava glyseroli. Puhdistavana ainesosana on käytetty sodium cocoamphoacetatea (suonette anteeksi etten osaa suomeksi näitä kemiallisia nimiä) joka on mieto, kookospohjainen amfoteerinen tensidi. Vaahdossa on mukava liukuva tuntu. Kuitenkin, koin että ihoni oli Decubal-puhdistuksen jälkeen kuivemman tuntuinen kuin Yvesin ja Burt’s Beesin Orange Essencen.

Putsarit_RadianceCleanser

BURT’S BEES Radiance Facial Cleanser

”Pertin” Radiance Cleanser kuuluu merkin Radiance-linjaan, jossa vaikuttavana aineena on royal jelly eli mehiläishyytelö (hih, en vain pääse mielikuvasta jossa mehiläisistä on tehty hyytelöä….). Burt’s Bees sanoo ainesosan kirkastavan ihoa, mutta monet tahot (esimerkiksi Paula Begoun) ovat sitä mieltä, ettei aineen hyödyistä ihonhoidossa ole olemassa päteviä tutkimustuloksia.

Radiance-putsarissa on raikas, hedelmäinen tuoksu ja se vaahtoaa mukavasti. Pesevänä ainesosana on decyl glucoside, joka on kasvipohjainen, mieto tensidi. Raaka-aineista 99,2% on luonnollisia. En tiedä kuvittelenko, mutta vaahdon seassa tuntuu ikään kuin pieniä, harvassa olevia rakeita. Kuorivasta ominaisuudesta ei kuitenkaan mainita pullon kyljessä mitään. Iholle jää pesun jäljiltä miellyttävä tunne (näiden jälkituntemustenkin nyansseja voisin analysoida loputtomiin, mutta sellainen venyttäisi arvosteluita turhan raskaslukuisiksi…^_^).

Putsarit_koostumukset2

Sanoisin, että Radiance oli näistä testikappaleista suosikkini, vaikka tykkään kyllä jokaisesta ja kaikki tulee varmasti käytettyä. Radiance kokonaisuutena (tuoksu, vaahdon koostumus, huuhtoutuvuus ja jälkifiilis iholla) miellytti eniten.

Kommentit (39)

 1. Tipitii

  Lähtipä tilaus Yves Rocherille, viimeksi kai 10 vuotta sitten olen sieltä tilannut. Tuo esittelemäsi putsari, ja siihen kasvovesi. Miten sitä on unohtanut, että YR on melko edullinen paikka tilata kosmetiikkaa, eikä nytkään tullut toimituskuluja… :)

 2. Heidi

  Naamaputsarit, niistä riittää aina huolta ja murhetta – ainakin silloin kun sopivaa ei löydy millään! Ehdin jo innostua tuosta appelsiiniputsarista, mutta koska iho on epäpuhdas, en taida uskaltaa kokeilla… :S Osaisitko suositella jotain ”vastaavaa”, eli meikkiäkin tehokkaasti poistavaa putsaria, joka soveltuu rasvoittuvalla ja epäpuhtaalle iholle, joka kuitenkin on suht pintakuiva?

  Putsareiden kanssa yleinen ongelma on se, että jos se on yhtään tippaa liian tehokas, iho kuivuu ihan hilseileväksi, ja hetken päästä se on entistä rasvaisempi, jos ei välittömästi ole lykkäämässä rasvaa. Nyt käytössä iltaisin joku Garnierin meikkiäkin poistava putsari + Cliniquen kasvovesi, aamuisin Cliniquen putsari+kasvovesi. Ja voin kertoa että tää kombo on ihan dynamiittia, sekä hyvässä että pahassa! Valitettavasti ainoa, millä olen saanut kasvot inhimilliseen kuntoon…

 3. NooraH

  Moikka!
  Kommenttini ei liity tähän postaukseen mitenkään. Mutta ajattelin kysyä noista ruokaasioista. :) Voiko ketoosin saavuttaa jos syö pelkästään marjoja, kasviksia, hedelmiä, soijamaitotuotteita,tofua ja maapähkinöitä?

  Kiitos jo etukäteen! :)

  • Sanni

   En osaa sanoa. :) Todennäköisesti vastaus on kuitenkin ”kyllä”, mikäli nauttimiesi ruoka-aineiden päivittäinen hiilihydraattipitoisuus jää alle 20 gramman. Marjoissa, maapähkinöissä ja etenkin hedelmissä on kuitenkin sen verran hiilareita, että en usko että tuollainen ketoosiruokavalio käytännössä onnistuu. Esimerkiksi yhdessä omenassa on jo 10-16 grammaa hiilaria, ja banaanissa 22 grammaa. Eli ketoosivaiheessa et voi syödä edes yhtä banaania päivässä, tai jos syöt, niin muuta et voikaan syödä.

 4. Maiju

  Kiitos tästä vertailusta. Burts beesin tuotteet kiinnostaa kovin.

 5. Katrine

  Tämä kysymykseni ei liity postaukseesi, mutta muistan sinun tykänneen Lily Lolon Ooh La La -poskipunasta, ja ajattelin siksi kysyä, jos osaisit suositella jotain siihen hyvin sopivaa, samansävyistä huulikiiltoa? Taidan olla vähän liian tarkka niiden yhteensopivuudesta, enkä ole tähän mennessä vielä sopivaa löytänyt :)

  • Sanni

   Oivoi, nyt joudun toteamaan että taidan olla vinkitön tämän kysymyksen suhteen… En itse omista yhtäkään Ooh La La’n sävyistä huulikiiltoa.

 6. gata

  Mulla oli tota Decubalia hetki sitten ja se kyllä auttoi erittäin pintakuivan ihoni kanssa siten, ettei se enää rasvoittunut päivän mittaan niin kovin. Kun rasvaa tulee riittävästi, pysyy meikki siistimpänä, eikä kiilloitu kamalaksi. Decubalissa kuvittelin jotenkin, että se ei putsannut yhtä tehokkaasti. Ainakin kasvovedellä pyyhkiessä pumpulissa oli aina meikkiä.

  Miten tuon Burtsin Orange Essencen kanssa on tuo kasvoveden käyttö? Ja jäikö meikkiä pyyhkeeseen? Joskus kun olen putsannut öljyisemmällä putsarilla, jää meikki ikään kuin öljyn sekään ihon pinnalle ja jää sitten pyyhkeeseen kasvot kuivatessa. Käykö tuossa niin? Vai onko kenties mun pesutavassa jotain pulmia…?

  • Sanni

   Olen kyllä käyttänyt Orange Essencen kanssa kasvovettä, eikä vanulappuun tai pyyhkeeseen ole jäänyt meikkiä.

   Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat tuolla tuntemuksella että lika ei huuhtoudukaan iholta, öljyhän ei emulgoidu veden kanssa jos ainesosissa ei ole myös emulgaattoreita. Orange Essencen kanssa en kuitenkaan ainakaan minä kokenut tuollaista. Olettaisin siis, että koostumus emulgoituu huuhteluveden kanssa ainakin osittain.

 7. Nimetön

  Kommenttina kuivaihoisen ihon pesuun. Mikäli iho on punoittava ja tulehtunut kannattaa pestä peseviä aineosia sisältävillä tuotteilla. Punoittavilla alueilla on ylikasvu stafylococcus aureus ihon bakteeria, jota saippuapesulla vähennetään. Tämä bakteeri on monilla antigeeninä allergiselle tulehdukselle. Aikaisempi saippuapesukielto on väistynyt. Eli punoittava kohta pestään peseviä aineosia sisältävällä tuotteella, jossa pH on matala.

  Yves Rocherin Hydra Vegetal geelipesu oli syksyllä käytössä. Oli kosmeettisesti miellyttävä, mutta ei poistanut silmämeikkiä. Minun iholle tuote sopi hyvin. Tämä taitaa olla sisartuote kuivaihoiselle.

 8. pualu

  Kappas, kappalejakoprobleema näköjään poistui.

  Mikä on tällä hetkellä lempiputsarisi? Olin tulkitsevinani, että vaikka Radiance oli näistä mieleisin, se ei kuitenkaan ollut paras mitä tiedät. :)

  • Sanni

   Kappas, kappalejakoprobleema näköjään poistui.

   Jeps, ID-Hannu on nopea! ^_^

   Mikä on tällä hetkellä lempiputsarisi?

   Tuo on vaikea kysymys siinä mielessä, että siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan ja täten lopetettuani entisen The Suosikkini eli Sebamedin pesunesteen käytön, olen aina ottanut uuden testiputelin käyttöön edellisen loputtua. Eli vaikka jostain pääsisi syntymään sellainen lemppari, että sitä tekisi mieli ostaa lisää, niin siinä ei käytännössä ole (toistaiseksi ollut) järkeä, kun jonossa odottaa monta uutta pulloa.

   Kaikista testaamistani ovat suurimmat lempparit olleet Madaran ja Sanctumin puhdistusvaahdot, ja nyt voisin melkeinpä liittää reissussa käyttämäni Laveran Neutral-vaahdon myös tuohon porukkaan. Tästä voidaan päätellä, että pumppuvaahdoista on tullut uusi suosikkiputsarityyppini. :) JA, mielenkiinnolla havainnoin, kun reissuni viimeisen kuukauden taas käyttelin Sebamedia, että sepä ei enää tuntunutkaan yhtä ylivoimaisen parhaalta kuin ennen… Kyllä, pesufiilis on edelleen erittäin paljon mieleeni, mutta jouduin toteamaan että kyllähän se iho vain huomattavasti kuivemman tuntuiseksi jää Seban jälkeen verrattuna luonnonkosmetiikan putsareihin.

   • pualu

    Mä oon jo ties kuinka pitkään suunnitellut tuon Madaran putsarin ostamista, mutta aina kun olisi ”tilaisuus” ja rahaa, on se loppu kaupoista, tai mistä ikinä olenkaan sen halunnut ostaa. :D Päätin, että haluan tukea yhtä paikallista luomu(yms)kauppaa, joten odotan, että sitä tulee taas sinne.

    Hei nää värit menee jotenkin hassusti taas täällä kommenttiosiossa. Huomasin aiemmin jotain vanohja kommentteja selatessa, että sun kommenteissa laittamat linkit ei näy, kun ne on samaa väriä kuin toi tausta. Nyt ei myöskään näy ”nimi”, ”sähköposti” ja muut näiden laatikoiden yläpuolella, kun ovat valkoisella kirjoitettu, kuten niiden tausta. En tiennyt kenelle palautetta pitäisi antaa, joten sanon sen siis tässä. :)

    • Sanni

     Hei nää värit menee jotenkin hassusti taas täällä kommenttiosiossa. Huomasin aiemmin jotain vanohja kommentteja selatessa, että sun kommenteissa laittamat linkit ei näy, kun ne on samaa väriä kuin toi tausta. Nyt ei myöskään näy “nimi”, “sähköposti” ja muut näiden laatikoiden yläpuolella, kun ovat valkoisella kirjoitettu, kuten niiden tausta.

     Hmm, mä en havaitse mitään tällaista..? Mulle näkyy kaikki ihan normaalisti.

 9. Heta

  Kiitos perusteellisista arvioinneista ja vertailuista. Uutta putsaria olen juuri vailla, nimenomaan kohtuuhintaista sellaista ja nyt kyllä ostan tuon Burtin appelsiinin ;)

 10. Marja

  Itse en käytä luonnonkosmetiikkaa, mutta näistä ”tavallisista” omalle normaalille ihotyypilleni parhaaksi puhdistusvaahdoksi olen havainnut ylöjärveläisen Lifehairin BIORICH-meikinpoistovaahdon. Tämä on ihan älyttömän riittoisaa ja pesee sekä kasvo- ja silmämeikin hyvin. Eikä ole testattu eläinkokeilla. :)

 11. NG

  Pidän kovasti tuosta YR:n uudesta putsarista – tosin en uskaltaisi luottaa siihen meikkivoiteen poistossa, pitäydyn emulsiossa. Mutta aamupesuun paikallaan…

  Burt’s Been putsareita en ikinä harkinnut, kun Paula ne lyttäsi arvioissaan :) .. mutta joskus voisi kokeilla, FeelUnique niitäkin myy.

 12. NG

  Radiance Facial Cleanser itse asiassa sai Paulalta kehuja – sillä varauksella, ettei sovi epäpuhtaalle iholle…

 13. eev_a

  Heips Sanni! Tuli tuosta Paulan sivusta mieleen, että mistä muualta ainesosia voi yrittää selvittää? Ostin jenkeissä käydessäni aivan ääri-mystistä kasvokuorintaa. Se on ensin sellaista hyytelöä, mutta iholle pyöritellessä muuttuu sellaisiksi jänniksi klimpeiksi ja papanoiksi. Esittelijä-ukkeli väitti, että se on kuollutta ihosolukkoa, jonka kuorinta nappaa mukaansa. Minun on aika vaikea uskoa väitettä, koska tuskin mikään kuorinta saa niin huikeita määriä ihoa irtoamaan! Joka tapauksessa olen kuorinnasta kyllä tykännyt. Normihinnallaan se olisi ollut aivan naurettavan hintainen, mutta vioittuneen pakkauksen parilla kympillä (tosin luulen että hintaan on laitettu todella paljon ilmaa että saataisiin asiakkaita ostamaan kun ”juuri vain sinulle tämä upea tarjous, älä kerro tästä kenellekään!!!” niin vissiin.. :D). Joka tapauksessa kiinnostaisi selvittää miten tuo mysteerikuorinta toimii, ja onko tykkäämisenikin oikeasti psykologista, eli toimisiko joku muutaman euron normikuorinta samalla tavalla. Inci-lista on suht lyhyt, mutta osa ainesosista taitaa olla jotain ihmeen sekoituksia (outo merkintätapa, EU:ssa ei moista varmaan edes hyväksytä? :o) Tuolta Paulan sivuilta en löytänyt incin kärjessä olevia juttuja, jotka ovat carbopol ja cetrimonium chloride sekä 2-phenoxyethanol. Loput ovat aivan normisäilöntäaineita ja aprikoosin kivijauhetta.. :D mitenkähän tämän mysteerin ratkaisisi, ärsyttää kamalasti kun en tiedä miten toi toimii! :D ja mietin sitäkin, että oliko sekin muutama kymppi ylihintaa mokomasta. Noo, myyjäsetä oli suht aggressiivinen, ehkäpä hän toimi provikalla.. no, toimii kuitenkin paremmin kuin yksikään kokeilemani, joten kai se oli sen arvoista :)

  • Sanni

   mistä muualta ainesosia voi yrittää selvittää?

   Eur-Lex
   CosIng
   tai suomeksi eri lähteitä yhdistävä, näppärä Incihaku

   Joka tapauksessa kiinnostaisi selvittää miten tuo mysteerikuorinta toimii

   Pelkäänpä, ettei noilta sivuilta kuitenkaan löydy vastausta tähän… :/ Vain kosmetiikan kemisti osaisi kertoa miten eri ainesosat reagoivat keskenään, incisivustot kertovat vain yksittäisen aineen funktion.

   Cetrimonium chloride ja 2-phenoxyethanol ovat säilöntäaineita. Onkohan tuossa carbopol-sanassa mahdollisesti sattunut lyöntivirhe..?

   • pualu

    Hei tässä vastauksessasi esim. noi linkit ei näy! (viitaten edelliseen kommenttiini.)

    Tässä kuva sun kommentista:

    https://www.dropbox.com/s/03npsexq1ia63wq/Kuva%204.png

    Tässä myös kommentinkirjoituslootasta kuva:

    https://www.dropbox.com/s/tsygg2ldkf5kug8/Kuva%203.png

    Maalasin osan noista ”piilossa” olevista teksteistä, niin huomaat. Toivottavasti saat kuvat auki.. :)

    Sama juttu IE:llä Firefoxilla, Operalla ja Safarilla.

    • Sanni

     Hmm, onpa erikoista, minun koneellani tuo samainen kommenttilaatikko näkyy näin:

     http://i74.photobucket.com/albums/i249/Supervixen79/Kommenttikaappaus_zpse82613e4.jpg

     Eli linkit näkyvät valkoisella pinkkiä taustaa vasten.

     Johtuukohan nuo erot selaimesta..? Mä käytän Firefoxia.

     • pualu

      Hei nyt kun klikkasin linkkejä, ne näkyy! Oisko sulla määritelty siis klikatun linkin väriksi valkoinen, mutta klikkaamattomat onkin saman värisiä kuin pohja. Et ehkä ite huomaa tota ongelmaa, koska vain sun omat linkit on tummalla pohjalla ja sä olet tietenkin itse käynyt niissä!

      Mites sulla näkyy kommentinkirjoituslaatikko, jos avaat sen kirjautumattomana?

     • Nimetön

      Ei nuo linkit näy jostain syystä minullakaan. Selaimena Safari.

      Tuossa edellisessä kommentissasi (11:45) tulee linkki kommenttilaatikkosi yli, jolloin se näkyy valkoista taustaa vasten saman värisenä pinkkinä kuin kommenttilaatikkosi.

      -N

   • eev_a

    Hmm, eli mulle myytiin käytännössä aprikoosinkivimössöä kivalla koostumuksella ja kivassa purkissa, jes :D googlailin tuota carbopolia ja se on kai jonkinlainen koostumuksen parantaja. aika törkeää, varsinkin kun tuotteen alkuperäinen hinta on aivan naurettava! (tällaisesta tuotteesta siis kyse: http://www.foreverflawless.com/Diamond-Infused-Facial-Peel-p/ff12.htm) kyllä ihmisiä osataan huijata sitten monella tapaa..! Noh, tärkeintä on että toimii :)

 14. Saara

  Olen löytänyt blogisi vastikään ja oppinut sen avulla mm. käyttämään mineraalimeikkejä. Nyt etsiskelen tietoa mm. hiusten hoitoon ja mietin onko blogissasi listausta , jossa olisi kaikki ”Löytö”-tuotteet? Se olisi mielestäni hyödyllinen, ainakin mulle. :)

  • Sanni

   Mun on pitänyt tehdä noista ”Löytö”-jutuista oma tagi, mutta se on edelleen tekemättä…. :/ Nyt en varmaan edes muista mitkä kaikki tuotteet olen blogin historiassa nimennyt ”Löydöiksi”…. Tylsä minä.

   Hiustenhoidosta ei blogissani ole loppujen lopuksi niin hurjasti tietoa, enemmänkin sitten hiustuotearvosteluja. Silikonista ja öljyistä hiustenhoidossa olen kirjoittanut jonkun verran.

   • Saara

    Ok, jään odottamaan tagia, mutta no panic! Mielelläni pläräilen blogia edestakaisin, aina tulee löydettyä jotain uutta ja hyödyllistä luettavaa! Kiitos hirmuisesti blogista ja varsinkin mineraalimeikkipohja-videosta, se sai minut loppujen lopuksi kokeilemaan niitä ja nyt oon ihan fiiliksissä niistä! :)

 15. LilyCee

  Minäkin testailin Burt`s Bees- sarjan tuotteita. Tuoksut miellytti. Ja positiivista, että tuotteista lähes 100% on luonnosta.

 16. Päivi

  Tuo Burtin appelsiiniöljypesuaine kuulostaa herkullisen kiinnostavalta :p Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Ihana kun ihmiset jaksavat kertoa tarkasti miten kokivat jonkin tuotteen itsellä toimivan.

  Mulla on jo monta vuotta ollut käytössä Lushin coalface kasvosaippua, joka on ehottomasti ollut paras kaikista kasvojenpuhdistusaineista. Nyt on viime aikoina tullut vain innostus kokeilla välillä jotain uutta. Burtin appelsiini vois hyvinkin olla yksi mahdollinen ehdokas seuraavaan kokeiluun :)

 17. Coconut

  Itsellänikin tuo Madaran vaahto on noussut suosikiksi. Minulla on kohtalaisen rasvoittuva, entinen akneiho, mutta tuntuu, että kombolla Madaran putsari – Be Save kasvovesi -Laveran Young Faces minttuvoide iho on päässyt tasapainoon, eikä enää ole juurikaan ongelmia kiillon tai rasvoittumisen kanssa. Siksipä olikin masentavaa huomata, että sekä Be Saven että tuo Laveran voiteen valmistus on ilmeisesti lopetettu… Kohta siis ollaan taas alkupisteessä. Laveralla tosin on jokin samankaltainen minttuvoide (Pore Refining Fluid) tullut valikoimaan, mutta inci näyttää olevan vähän eri. Onko kenelläkään siitä kokemuksia?

  Minullakin muuten oli sama ongelma, kun lueskelin vanhempia postauksia, että linkit eivät näkyneet pinkissä taustassa. Ja Firefoxia käytän.

  • Sanni

   Jeps, Laveran Faces -sarja koki viime vuonna uudistuksen, ja tämänhetkinen minttuvoide (mainitsemasi Pore Refining Fluid) vastaa vanhan Young Faces -linjan minttuvoidetta. Koostumus on päivitetty, mutta se on siis tarkoitettu samalle ihotyypille. Mä tykkään sen koostumuksesta kovasti, sopii myös pintakuivalle iholle (useinhan rasvoittuva iho voi olla myös pintakuiva).

   Laitan ID-Hannulle palautteen tuosta linkkien näkyvyysongelmasta…

 18. lumihiutale

  Tuosta Decubalin putsarista pakko kommentoida. Minä olen etsinyt sopivaa putsaria taas kuukausitolkulla (iho muuttu vuodenaikojen mukaan ja muutenki, ääh!). Minulla on hankala iho, taipuvainen finneihin ja tukkaumiin, mutta pintakuivuva ja herkkä. Rasvoittuu kuitenkin päivän mittaa. Ostin apteekista muutamia laadukkaita putsareita, vuorostaan liian kuivattavaa mutta meikki lähti hyvin ja näpyt kuivas. Toinen taas säästi ihoa ja ihon arkuus ja kuivuus väheni, mutta näppyä tuntu puskevan enemmän ja meikki jäi naamaan. Aina jompikumpi, liian tuhti tai liian rasvanen. Ostin taas Decubalin vaahtoa (vuosia sitten kokeillu), ja se on nyt täydellinen! Lähtee kaikki meikki hankaamatta (ei rakeita tms, jopa lumenen triple stay lähtee), tulee puhdas olo, ja silti mielestäni iho ei kuivu liikaa tai ärsyynny. Iho tuntuu rauhoittuneen näppyjen ja ärtyvyyden osalta. Suosittelen!

 19. Jaana

  Käyttäjäkokemus: BURT’S BEES Orange Essence Facial Cleanser

  Löysin tähän artikkeliin tutkiessani kyseisen tuotteen käyttäjäkokemuksia. Kävin kokeeksi hankkimassa Stockan Hulluilta päiviltä lahjapakkauksen, jossa oli Burt´s Beesin näytekokoisia tuotteita. Mukaan lukien tuo Orange Essence Facial Cleanser.
  Kirjoitit, ettei lanoliini kävisi epäpuhtaalle iholle.
  Olen sekaihoinen, jolla talvisin paljonkin pintakuivuutta ja kesäisin perinteinen t-alueen kiiltely/epäpuhtaisuus. Hyvin perinteinen suomalaisen kasvojen iho..
  Testasin tuotetta sunnuntaina ja olin tosi ilahtunut tuotteet tuomasta raikkaudesta kasvoilla. Loman aloittajainen viikonlopun menoineen tuntui menevän viemäristä alas.
  Mutta kas! Pitkien yöunien jälkeen aamusta kurkisti normaalin peikkomaisen olemuksen lisäksi kasvot, joissa oli kipeitä ja tulehtuneita finnejä valkopäineen. AUTZ!
  Palasin eilen normaalin puhdistukseeni ja lomalla ollessani meikit jäi pois. Illalla kuorin ihoni Erisanin kuorinnalla ja päälle Erisanin yövoidetta, joka kirveli hieman iholla.
  Tänään aamulla peilistä pilkisti (muutamia epätasaisuuksia lukuunottatta) se sama peikkotyttö, kun mihin olen tottunutkin :)

  • Jaana

   Lisäyksenä vielä, että ihoni ehti siis eilisen aikana meikittömyydestä johtuen palautua hieman, joten uskalsin kuoria ihonia noita punaisia finnikohtia lukuunottamatta. Uskon ihoni kokemuksen kautta, että kuorinta levittää pöpöä, jos ihon näpyn päältä.

  • Sanni

   Kiitos kun kävit jättämässä kokemuksen, ne ovat aina arvokasta informaatiota muille :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.