Päivittäinen ihonhoitorutiinini: aikamoista purkkisirkusta

Syksyllä 2010 tein postauksen siitä, kuinka montaa eri kosmetiikkatuotetta tulee käytettyä yhden päivän aikana. Saldoksi tuli 38 tuotetta. Juttu löytyy täältä. Tuona päivänä satuin pesemään hiukset ja vaihtamaan kynsilakat mikä tietysti kasvatti tuotteiden määrää. Ihan päivittäin ei sentään tule 38:aa tuotetta käytettyä. :D

Nyt tein uuden katsauksen aiheeseen mutta hieman suodatettuna; tässä ovat kaikki tuotteet joita käytän joka päivä. Eli tämänhetkinen perusihonhoitorutiinini.

Ja kyllä näistäkin kertyi kokonaista 17 eri tuotetta….

PaivantuotteetIMG_0897

Nämä kaikki imeytyvät ihooni päivittäin. Miettikää… Ei ole todellakaan turhaa suoda välillä ajatus käyttämänsä kosmetiikan kemikaalimäärään, niin paljon olemme kosketuksissa eri kosmetiikkatuotteiden kanssa joka päivä.

(Ja tätä kirjoittaessani muistan heti kaksi tuotetta jotka jäivät laskuista – huulirasva ja hammastahna, mikä kasvattaa saldon 19:ään…)

PaivantuotteetIMG_0906

AAMU. (Nivea-purkki joutui tähän kuvaan vahingossa, se kuuluu nyt Suomeen palattuani iltarutiiniin.)

1. Puhdistan iholta yön aikana kertyneen hien, talin ja yövoiteen jämät kasvovedellä (tällä hetkellä käytössä Vivisanté).

2. Levitän kulmakarvoille testissä olevaa Swiss Clinicin kulmakarvaseerumia ja ripsirajaan Swiss Clinicin ripsiseerumia. Näiden tuloksista raportoin sitten joskus kuukauden-parin päästä kun mahdollisten tulosten pitäisi olla näkyvissä.

3. Levitän huultenympärysiholle testissä olevaa Louis Widmerin Pigmacare-seerumia. Tämänkin vaikutuksista raporttia joulukuussa.

4. Levitän silmänympärysvoiteen (käytössä Patykan Biokaliftin-sy-voide).

5. Levitän päivävoiteen (yritän saada loppuun jo kolme vuotta käytössä olleen Laveran porkkanavoiteen jonka koostumuksesta tykkään hirveästi. Kun jonossa on jatkuvasti uutta testattavaa, ei suosikeiksi muodostuvia ja omaan käyttöön jääviä meinaa saada koskaan loppuun….)

6. Laitan dödöä :D (käytössä Born To Bion Sensation Zen)

7. Laitan hajuvettä (syksyyn sopii Kiehl’sin Vanilja-Seetri johon huomaan tarttuvani melkein joka aamu)

PaivantuotteetIMG_0915

ILTA / kasvot.

1. Puhdistan meikit. (Käytössä ikivanha Oliv’ by La Clareen puhdistusemulsio jonka yritän saada vihdoin viimein loppuun…) Silmämeikki lähtee tietysti Natural Coden geelillä. Niitä on vielä jemmassa kokonaista seitsemän..! Eli vielä riittää ainakin vuodeksi :)). Puhdistus viimeistellään kasvovedellä.

2. Levitän taas Swiss Clinicin kulmakarvaseerumin ja ripsiseerumin.

3. Levitän kasvoille seerumin (käytössä Estee Lauderin Advanced Night Repair jota vuorottelen muiden seerumien kanssa tarpeen mukaan. Nyt haluan antaa iholle tehohoitoa). Huultenympärykset käsittelen jälleen Louis Widmerin pigmenttiläiskäseerumilla.

4. Levitän silmänympärysvoiteen ja sen päälle ohuenohuen kerroksen Nivea Cremea.

5. Tällä välin kasvoseerumi on ehtinyt imeytyä ja levitän päälle yövoiteen (nyt käytössä Yves Rocherin ekosertifioidun linjan täyteläinen Aloe Vera -voide).

PaivantuotteetIMG_0918

ILTA / kroppa

1. Hieron reisiin selluliittiseerumia (käytössä Yves Rocherin Minceur Intensive, en käytännössä enää näe tuloksia sillä sain reidet ja pahimman selluliitin jo hoidettua kuntoon kevään ja kesän aikana, mutta käyttelen pois näitä varastoon kertyneitä). Ja tykkään tämän metsäisestä tuoksusta niin sitä on kiva laittaa pelkästään senkin takia – ja voin ehkä elää uskossa että sellugeelin säännöllinen käyttö on myös ennaltaehkäisevää. ;) :p

2. Hieron kynsiin hoitoöljyn (nyt käytössä testiin saatu Trindin keratiinibalsami, joka siis on öljytön mutta korvaa tällä hetkellä perusrituaalini kynsiöljyn).

3. Rasvaan jalat (monia voiteita samanaikaisesti käytössä, nyt yritän saada loppuun Yves Rocherin karitevoin)

4. Rasvaan kädet (nyt käytössä siskon Thaimaasta tuoma hyvin kevyt käsivoide joka on minulle liian kevyttä, mutta kun se emulgoituu jalkojen rasvauksesta sormiin jääneen karitevoin kanssa, on tuloksena itse asiassa erinomainen käsivoide! :))

* * *

Illalla sängyn reunalla istuessani ja jalka/käsirasvausta suorittaessa naureskelen usein miehelle, että on tämä kyllä yhtä hullua purkkisirkusta. Houkuttaisi ajatella, että eri vartalon osien rasvailu on totaalinen overkill ja ihan hyvin selviäisi yhdellä-kahdella perustuotteella.

Mutta kun ei selviäkään. Ulkomaanreissut karsitulla kosmetiikka-arsenaalilla sen todistavat. Ei kunnollista vartalovoidetta? Saat kohta raaputella sääristä kalansuomuja. Ei rasvaista jalkavoidetta? Say hello to cracked heels. Ei kynsinauhavoidetta? Kynsinauhat repeilevät jo parissa viikossa. Ei silmänympärysvoiteita eri koostumuksilla? Yhtenä aamuna heräät aurinkorypyt silmänympäryksille juurtuneena.

Huokaus. Kyllä näillä kaikilla purkeilla on funktionsa. Ainakin minun kohdallani. Minusta ei ikinä tule ”Nivea Soft” -naista joka hoitaa kroppansa päästä varpaisiin yhdellä universaalirasvalla. ( – Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se jonkun toisen kohdalla voisi olla mitä toimivin ratkaisu ;))

Millainen on teidän päivittäinen ihonhoitorutiininne?

Kommentit (87)
 1. Täällä Nivea Soft-nainen ;) Ei voi mitään, siihen vaan aina palaan kokeiltuani vaikka mitä. Mutta uusin juttu minun purkkiarsenaalissa on dödön unohtaminen! Tajusin että olen käyttänyt dödöä vain siksi, että sitä nyt vaan kuuluu käyttää. Nyt olen ollut kolme viikkoa ilman, enkä ole haissut, ulkopuolistenkaan mielestä. Mahtavaa! Tietysti se on niin yksilöllistä, mutta minä en juurikaan hikoile normaalisti. Jollain toisella voi olla aivan toisin. Samalla heräsi miettimään, mitä muuta sitä käyttää sen takia, että se on ”normi”?

 2. onetoysoldier
  21.10.2013, 13:24

  Harmikseni täältä tervehtivät halkeilevat kantapäät. En tiedä onko noin suuri purkkiarmeija itselleni tarpeen, mutta ehkä jotain voisi lisätä kaappiin, ettei sitä vanhempana ihan rupsahda.

  Miten tärkeää muuten tuo aamuinen ihonpuhdistus on? Itse yleensä aamuisin nousen sängystä, rasvaan ihon ja lättään meikit päälle…

  1. Miten tärkeää muuten tuo aamuinen ihonpuhdistus on?

   Mun iho on usein aamuisin niin hikinen että haluan jo sen vuoksi raikastaa sen :D Olisi ällöä levittää siihen päälle suoraan päivävoide. Yön aikana ihohuokoset myös ”oksentavat” ulos päivän aikana kertynyttä likaa (sen vuoksihan esim. Dr Hauschkan ihonhoitofilosofiassa ei iholle haluta yöllä levittää mitään että huokoset saa rauhassa puskea ulos likaa ja ihotalia), ja mielellään sen lian pyyhkäisen pois ennen päivän hoitotuotteiden ja meikin laittamista. Tuon ihohuokosten yöllä tapahtuvan puhdistumisen huomaa konkreettisesti sitä kautta, ettei vanulappuihin illalla puhdistusta viimeistellessä jää enää likaa, mutta aamulla pyyhkäistessä vanulappu onkin taas likainen. Se on sitä ”moskaa” mikä on puskenut yön aikana pintaan.

   1. Tämäpä oli aivan uutta. Eikö ne ihohuokoset sitten puhdistu päivisin? Vai perustuuko tämä siis siihen olettamukseen, että päivisin kasvoilla on meikkipohja, joka jotenkin estää ko. puhdistautumista? Vai onko tällä ajatuksella jokin yhteys kehon lepoon? Mä olen aina luullut, että aamulla pumpuliin jäävä on lähinnä vuodevaatteista ja sisäilmastakin tulevaa pölyä ja nukkaa yms, jota harvemmin paljaalla silmällä näkee. Toki myös ihon omaa matskua, ainakin itselläni rasvoittuva iho kyllä touhuaa öisinkin. Onpas mielenkiintoista, pitänee etsiä lisää infoa asiasta :D

    Kommentoin varsin harvoin, vaikka olen vuosia roikkunut matkassa, joten pitää käyttää nyt samalla tilaisuutta hyväkseen ja sanoa, että jeeee, kiva blogi ja kiva kun jaksat julkaista usein :)

    1. Mä luulen, että ihohuokoset touhuaa ihan yhtä lailla päivisinkin. :) Ammattilaisilta kuulee eri yhteyksissä kuitenkin hyvin eri tyyppisiä ”totuuksia”, ja jää sitten itse kunkin harkittavaksi mihin versioon haluaa uskoa. :)

     Monien kosmetiikkamerkkien kouluttajat tykkäävät painottaa, että iho toimii eri lailla öisin (–> ”uusiutuu yöaikaan”) ja pystyy öisin jotenkin hyödyntämään vaikuttavia aineita tehokkaammin kuin päivällä. Sitten taas toiset tahot, esimerkiksi kosmetiikan kemian openi, sanoi, että iho ei tiedä mikä aika vuorokaudesta on meneillään ja että se toimii ihan samalla lailla oli kello sitten 02.00 tai 14.00. :)

     No, itse kun en ole biologiaa tai kemiaa syvällisemmin opiskellut niin olen asiassa vain maalaisjärjen varassa. Uskon, että ihohuokosten aineenvaihdunta toimii yhtä lailla vuorokauden ympäri. Kuitenkin olen siinä käsityksessä, että ihmisen nukkuessa hormonitoiminta on jotenkin erilaista, ja sehän saattaa vaikuttaa myös ihoon. Tietenkään vuorokauden ajalla ei ole mitään väliä tässä tapauksessa – toisethan ovat töissä yöllä ja nukkuvat päivällä. Eli avainsanoja eivät ole yö/päivä vaan uni/valve. Maalaisjärkeni saattaisi olla taipuvainen uskomaan, että unen aikana ihonkin toiminnot ovat jossain määrin erilaisia kuin valveaikaan. Kun kroppakin palautuu ja latautuu unen aikana, niin miksei ihossakin voisi tapahtua jotain ”palauttavia” (korjaavia) toimenpiteitä. En tiedä, mutta tämä kuulostaa järkeenkäyvältä minun päässäni. :)

     Ihohuokoset siis kuitenkin mun mielestä puskee talia ja likaa ulos samaan tahtiin olit sitten unessa tai valveilla. Päivisin meikkikerros luonnollisestikin jonkun verran estää tätä toimintaa, riippuen meikin paksuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *