Päivän ilostus: Joutomaa

Törmäsin Helsingin Ideaforumissa aivan ihastuttaviin postikortteihin, jotka saivat hymyn huulilleni.

Rakastan kuvia (tai laajemmin ilmaistuna taidetta, mutta nimenomaan kuvataide on todella lähellä sydäntäni), ja olen aina ostanut paljon postikortteja. Minulle on hyvin tärkeää, että ympärilläni on kuvia. Olen jo lapsesta saakka tehnyt pienistä kuvista kollaaseja huoneeni seinille, en voisi kuvitellakaan eläväni valkoseinäisessä ympäristössä.

Toiset ostavat valmiita maalauksia ja kehystävät ne seinilleen, minä ostan postikortteja ja taidejulisteita. Varmaan se on paremmin sopinut budjetilleni. ;)

Nämä löytämäni kortit ovat kuvataiteilija Reetta Isotupa-Siltasen käsialaa, ja minulle tuli niistä välittömästi aivan selkeä Karkkipäivä-fiilis. Olen lapsenmielinen ”karkkimaaihminen”, ja minuun vetoavat täysillä tällaiset hieman lapsekkaat, värikkäät ja kollaasimaiset työt. Voisin katsella näitä kuvia vaikka kuinka pitkään, tulen niistä hyvälle mielelle. Vähän niinkuin Sika-sarjakuvista ja Tiheikön Väestä.

Ihme etten ole jo aiemmin löytänyt Isotupa-Siltasen töitä, sillä hänen postikortteja ja printtejä myyvä yrityksensä Joutomaa on ollut olemassa jo vuodesta 2006. Googlen kautta löysin myös Joutomaassa-blogin, jossa Isotupa-Siltanen esittelee töitään ja Joutomaa-lahjatavarakauppansa taivalta. Tuo kauppakin kuulostaa ihan Karkkipäivä-henkiseltä, kun taiteilija kutsuu sitä sanoilla ”pieni hassu kauppa, joka on pullollaan ihania käsintehtyjä aarteita.” :) Täytyykin käydä siellä seuraavan kerran kun vierailen Turussa.

Ja arvatkaas mitä, löytyyhän Isotupa-Siltaselta myös nimikkotyöni – Karkkipäivä. Se on tämän näköinen:

 

Tänään minua on ilahduttanut myös chihuahuojen pikkujoulut. Kuvakollaasi jouluista ilahdutti myös teitä vuosi sitten. Tällä kertaa laitan vain kolme kuvaa.

Tottia pelotti taas niin paljon että se ei voinut tulla ulos kopastaan. Se kuitenkin rohkaistui lopulta osallistumaan Mr. Karkkipäivän kanssa temppukilpailuun, ja vaikka tanssitemppu oli liikuttavan yksinkertainen, se sai paikallaolijoilta 9 ääntä silkasta reippaudesta. <3

Viivillä ei muuten oikeasti ollut tonttulakkia… ;)


”Kauhean pelottavia nuo muut pikkukoirat….”

 

Pyydän anteeksi että en ole vielä valinnut Acorelle-testipaneelin jäseniä. Lupaan tehdä sen huomenna.

Yritän puristaa suunnitellut tuotearvostelut kasaan vielä ennen itsenäisyyspäivää, ja sitten pidän blogilomaa. Kiitos tsempeistänne lukijat! Onneksi en kuitenkaan ole missään nimessä menettänyt intoani pitää blogia, olen vain ajanut itseni ylikuormituksen tilaan joka täytyy purkaa. Ensi vuonna sitten uusilla voimilla.

Kommentit (12)
  1. Eikä, just postasit mun suosikista Tiheikön väestä ja nyt näistä Joutomaa-jutuista! Mulla on Joutomaata pieni taulu ja postikortteja ympäri asuntoa, aivan ihastuttavia :)

  2. Noi kortit on liikuttavan suloisia :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *