Päivä saari-idyllissä

Käyttövarani keskiviikolle 18. syyskuuta oli 4,80€. No, se mitä päivän budjetoidusta summasta oli jäljellä, olen nimittäin ollut käytännössä matkan alusta saakka jäljessä budjetistani.

Mitä tällaisella rahalla voi sitten tehdä? Ei sitä välttämättä tarvitse käyttää mihinkään. Kävely ja katselu on ilmaista. Ja sitä minä täällä Karpathoksella teen päivittäin. Kävelen ja tutustun. Joka päivä Pigadian kadunkulmat, tavernat ja rakennukset käyvät tutummiksi. Se on mukavaa, ja juuri sitä minä täältä haen.

Vien teidät mukanani eiliselle kävelylle postikorttimaisemiin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Satama –  jokaisen kreikkalaisen merenrantakylän tai -kaupungin sydän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pigadia yläkaupungista. Etualalla ”kantakaupunki”, taaempana rannalla hotellialue jonne kävelyni suuntautui. En viime syksyn reissulla käynyt siellä saakka, en ollut jotenkin tullut edes ajatelleeksi että valtaosa turisteista asuu itse asiassa tuolla uimarannan hotellialueella eikä kaupungissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pysähdyin kaupassa. Silmiini pomppasi kosmetiikkahyllystä tuo ihanan virkistävä poikkeus hiustuotenimimaailmassa – ei mitään ”silkkitippaa” ja ”anti-frizz-seerumia” tai ”suojaavaa eliksiiriä” – tuote on mutkattomasti nimetty Silikonitipoiksi. Sitähän nuo kaikki houkuttavasti nimetyt hiustensilottajaihmeet ovat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rannalla. Täällähän ne kaikki turistit tietysti lymyävät päivisin kun Pigadian kadut ovat aivan tyhjillään… ^_^ Ei sen puoleen, on kyllä oikein mukava, hienohiekkainen ja myös hienohiekkapohjainen ranta. Jotkut upeatkin rannat menettävät vähän pisteitään siinä, kun pohja onkin sitten kivikkoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toiseen suuntaan ranta alkaa kaventua ja hotellialue päättyy. Nuo pilvet…. minä niin rakastan noita vuorten yllä roikkuvia pilviä jotka tekevät ympäröivästä maisemasta vielä niin jotenkin dramaattisemman.

Sain kuulla eilen, että ”vuoripilvet” eivät olekaan saarella ympärivuotinen ilmiö.  (Ihailin niitä aamuin illoin jo viime syksynä ja oletin että ne ovat ”aina” vuorten yllä päivän sarastaessa ja auringon laskiessa). Ne ilmaantuvat vasta elo-syyskuussa, kesällä taivas on aamuisinkin ihan kirkas. Tulen siis jatkossakin mieluummin tänne syksyllä. ;) Ja lämpötilat ovat parhaimmillaan syys-lokakuussa. Nuorempana rakastin tiristä Kreikan 40 asteen porotuksessa heinäkuussa, nyt en käsitä mikä siinä non-stop-hikitilassa niin viehätti… :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palasin kaupunkiin lounasajan korvilla. Nämä portaat vievät yläkaupungissa sijaitsevaan majapaikkaani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokkasin tutun kasvispöperön mustekalalla. Huomioin, että minulla on vielä ihan hirveästi ruokatarvikkeita ja lähden jo perjantaina. Minulla on mennyt viikon ruokaostoksiin 58,57€ eli enemmän kuin yleensä Suomessa, aijjai… Mopo taisi taas vähän lähteä käsistä vihanneskaupassa… No, laivamatka Kassokselle on vain runsaan tunnin, kai ne vihannekset selviää jos otan ne mukaan. Ja otanhan minä. :)

18092013withRoseandDimitris

Ruoan jälkeen istuin toviksi isäntäni Dimitriksen ja hänen vaimonsa Rosen seuraan. Seurueessa myös talon ruotsalaisasukas ja hänen miehensä (kameran takana).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dimitris ja Rose ovat niin sympaattisia ihmisiä..!

Minusta näyttäisi olevan tulossa heille yksi uusi vakioasiakas. :) Ainakin suunnittelen jo nyt paluuta Karpathokselle ensi syksynä. ”Mekin ollaan täällä jo seitsemättä kertaa”, kertoi ruotsalaisrouva. He haluavat asua aina nimenomaan Dimitriksen ja Rosen luona.

Roses Studios on ns. ”domatia”, eli ei hotelli vaan yksityinen talo, josta vuokrataan huoneita. Talo on nelikerroksinen ja sijaitsee Pigadian rinteellä yläkaupungissa, toisiksi ylimmässä ”rivissä”. Näin korkealla ei sijaitse muita majoituspaikkoja, eikä varmasti mikään kilpailija pysty tarjoamaan yhtä hulppeita maisemia kuin Rose ja Dimitris. Paikka on aivan ihana ”kätketty helmi”, mutta sitä ei voi sijaintinsa puolesta suositella liikuntarajoitteisille.

RosesStudios

Lähdin rupattelutuokion jälkeen takaisin alas kaupunkiin. Nyt ohjelmassa postikorttien kirjoitusta! Olin kuin olinkin siis käyttänyt päivän budjettia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heittäydyin ihan höveliksi ja tarjosin itselleni postikorttien kirjoitusseuraksi viinilasin. 2 euroa. Kyllä, miinukselle mentiin taas. Mutta tämä oli ensimmäinen ravintolalasillinen koko matkalla. *puolustelee :) *

Pian aurinko laski ja sain nauttia  jälleen upeasta pilvishow’sta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja arvatkaas mitä ostin sieltä kaupasta… En minä ihan sattumalta siihen hiustuotehyllylle vaeltanut… Kyllä, etsin matkakokoista shampoota. Ja sellainen löytyi; Doven Intense Repair Shampoo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten sanottua, en aio vielä luovuttaa palashampookokeilua. Mutta kyllä minulla on pahat aavistukset siitä, etten saippualla hiuksiani täysin puhtaiksi saa, ainakaan niin kauan kuin olen täällä Kreikassa jossa vedenlaatu ilmiselvästi vaikuttaa asiaan. Jos ja kun tilanne käy aivan sietämättömäksi, haluan että minulla on käden ulottuvilla jotain muutakin kuin tiskiainetta. Siksi tämä ostos.

Varalle.

Kommentit (16)
  1. Tää on ihan hullua lueskella näitä sun juttuja, kun ite otetaan sunnuntaina suunta kohti Rodosta ja sieltä sitten viikon päästä vielä Tilokselle…! Aivan tolkuttomasti nostatat matkakuumetta!! :D

    1. Oi, ihanaa matkaa sinulle! Itsekin menen Rhodokselle lokakuussa, lennän sieltä kotiin (tai Ruotsin kautta mutta anyway :)).

  2. Aivan ihania kuvia! Älytön matkakuume iski, eikä oo viel varaa lähteä Etelä-Eurooppaan :( Miten uskallat matkustaa yksin?

    1. Miten uskallat matkustaa yksin?

      En osaa nähdä siinä mitään ”uskaltamista”, olen matkustanut yksin 16-17-vuotiaasta saakka. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *