Päivä KORRESilla

Kuten tuossa aiemmin tuli mainittua, kävin viime viikon maanantaina tutustumassa Ateenassa KORRESin tuotantotiloihin ja pääkonttoriin. Vierailuideasta saan itse asiassa kiittää entistä pomoani, terveisiä vain sinne töihin…! :) Meillä oli töissä juuri ennen reissuun lähtöäni Korresin koulutus, ja yhtäkkiä esimieheni totesi, ”Sanni, sinähän olet ensi viikolla Ateenassa – miksi et menisi käymään Korresilla?” No mutta niinpä, miksipä en!

Korresin vanha myymäläkonsepti vs. uusi konsepti.       

Tuumasta toimeen ja otin yhteyttä Korresiin, ja vierailu järjestyi nou problemos.

Taustatietona minusta ja Korresista kerrottakoon, että olen tuntenut merkin ns. ”iät ja ajat” ja ollut kiinnostunut siitä jo pitkään, mutta tuotekokeilut ovat rajoittuneet muutamiin työn kautta suoritettuihin testailuihin. Elämä lyhyt – kosmetiikkatuotteita paljon….

Ja niille lukijoille jotka eivät tunne Korresia lainkaan; Korres on kreikkalainen, paikallisiin yrtteihin ja homeopatiaan pohjautuva luonnonmukainen sarja (ei kuitenkaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa). Ymmärtääkseni maailmalla tunnetuimpia kreikkalaisia brändejä.

Tislaustiloissa

Sain Korresilla aivan tähtikohtelun, olin ihan häkeltynyt. Minut noudettiin autolla kotiovelta ja kuljetettiin ensimmäiseksi Ateenan ulkopuolelle yrityksen tehtaalle. Perillä minua odotti Director Of Communications and PR George Anthoulakis ja runsaat aamiaistarjoilut. Voitte uskoa että ei todellakaan ollut pokkaa jättää vastaleivottuja pinaattipiirakoita tarjottimelle ruokavalioni vuoksi…! ^_^

.

George Anthoulakis

 .

Aamiaisjutustelun jälkeen George lähti kierrättämään minua tuotantotiloihin. Vielä muutama vuosi sitten myös Korresin pääkonttori sijaitsi samoissa tiloissa, mutta on sittemmin muuttanut kaupunkiin.

.

Ennen kuin lähden viemään teitä mukanani kierrokselle, kerron muutaman sanan Korresin historiasta.

Yrityksen tarina alkaa Kreikan ensimmäisestä, 60-luvulla perustetusta homeopaattisesta apteekista Ateenassa. Nuori farmakologian opiskelija George Korres aloitti työt apteekissa 1989, ja oli aluksi hyvinkin skeptinen homeopatiaa kohtaan.

Pian George kuitenkin vakuuttui luonnon raaka-aineiden tehosta, ja alkoi mielessään suunnitella yrtteihin pohjautuvaa ihonhoitosarjaa. Siirryttyään 1992 apteekin johtoon, George perusti oman homeopaattisen testilaboratorion ja aloitti ihonhoitolinjansa reseptikehittelyn. Tuotteet testattiin hänen ystävillään.

Kuka tunnistaa tämän esineen?

PR-George oli todella vaikuttunut, kun minä tunnistin! Sehän on Korresin omalaatuinen logo joka löytyy joka pakkauksesta. Mutta tietääkseen, mikä tämä härveli todella on, täytyykin olla jo paremmin perehtynyt Korresiin. Vempelettä käytetään rakomelo-juoman tislaukseen ja se on peräisin George Korresin isoiso-isoisältä. Korresin kaikkein ensimmäinen tuote, aromaattinen hunaja-anis-yskänlääke sai inspiraationsa rakomelosta, ja tästä syystä rakomelo-keitin toimii Korresin logona.

Tuotekehittelyosasto

KORRES brändinä syntyi vuonna 1996. Yrityksen filosofia perustuu korkealaatuisten luonnon raaka-aineiden käyttöön, kliinisesti testattuun tehokkuuteen, jokaisen kukkarolle sopivaan hintatasoon sekä inspiroivaan esteettisyyteen. Tehokkuus ja esteettisyys ovat George Korresille hyvin tärkeitä asioita. Hän ei halua valmistaa tuotteita, jotka pelkästään ”tuoksuvat ja tuntuvat hyvältä”, vaan niiden on todella toimittava.

Meikkituotteiden koulutustila

PR-George kertoi minulle niin seikkaperäisesti ja inspiroivasti erilaisten yrttien vaikutuksista ihonhoitoon, että voisin kirjoittaa pelkästään siitä oman jutun. Korresin homeopaattiseen tietotaitoon pohjautuva tuotekehittely vaikuttaa kerta kaikkiaan, no, vaikuttavalta..! Esittelyä ei voinut kuunnella innostumatta! :) Koen melkeinpä vaikeaksi tiivistää kaikkea mielenkiintoista informaatiota helposti luettavaksi ja ”sulatettavaksi” paketiksi.

Raaka-ainevarasto

Vielä sananen KORRESista maailmalla. Korresia ei suinkaan alettu heti kotimaan menestyksen myötä kauppaamaan ulkomaille, vaan ensimmäinen vientidiili oli käytännössä ihan sattuman tulos. Muuan amerikkalainen sisäänostaja näki Korresin tuotteita kreetalaisessa apteekissa vuonna 1999, ihastui ja soitti saman tien George Korresille ja ilmoitti haluavansa alkaa viedä tuotteita USAan. Vuotta myöhemmin seurasi Englanti, kun Harvey Nicholsin ostaja bongasi tuotteita Jenkeissä. Tämän jälkeen Korres alkoikin levitä muihin suurkaupunkeihin, ja tänä päivänä merkin tuotteita löytää melkein kaikkialta. Myös Helsingissä on oma Korres-store, muualla Suomessa jälleenmyyjinä toimivat valikoidut tavaratalot kuten Sokos ja Stockmann ja liikkeet kuten Kicks.

Kreikassa Korresia myydään yksinomaan apteekeissa.

Laborantti työssään

Kuten olen aiemminkin tuonut blogissa esiin, kosmetiikan estetiikka on minulle tärkeä kriteeri. Kiinnitän pakkausten ulkonäköön jopa pedanttista huomiota. ”Miksi nuo on valinneet näin ruman fontin, onko tämä muka myyvää…?” ”Apua miten karmean värinen etiketti, onko nää tosissaan” jne. :) Tätä taustaa vasten voi ymmärtää, miksi Korres on vetänyt minua puoleensa. Pakkausdesign on todella tyylikäs, ja se on palkittu maailmalla moneen otteeseen.

PR-George kertoi, että esteettinen kokonaisuus on Korresilla niin tärkeä elementti, että jopa tehdastilojen graafinen ilme seinäprintteineen seuraa samaa linjaa kuin tuotesarjat. Mahtavaa…!

Pullotus- & pakkaustilat

Korresin ensimmäinen kosmetiikkatuote oli Villiruusuvoide, joka on edelleen myynnissä. Villiruusulinja on kautta aikain ollut Korresin suosituin sarja, mutta vuonna 2009 lanseerattu anti-age-linja Quercetin & Oak on kasvanut monilla markkinoilla suuremmaksi.

.

Korresin tuotteet eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta yritys välttää mm. mineraaliöljyä, silikoneja, parabeeneja, propyleeniglykolia, etanolamiineja ja PEG-yhdisteitä. Pesevät ainesosat tulevat luonnosta, ei synteettisiä sulfaatteja. Tuotteiden luonnonraaka-ainepitoisuus on 80-99,8%.

.

Korresilla ei ole omia viljelyksiä, vaan luonnon raaka-aineet tulevat kreikkalaisilta viljelijöiltä. Korres tekee yhteistyötä yliopistojen kanssa löytääkseen parhaat alueet eri kasveille, esim. salvia otetaan sieltä osasta maata missä juuri salvialle on tutkitusti parhaat kasvuolosuhteet.

Luonnon raaka-aineet (esim. kuvan teesäkki) tulevat käsittelemättöminä viljelijöiltä, ja Korres suorittaa niiden uuttamisprosessin alusta loppuun omalla tehtaallaan. Muut ainesosat tulevat valmiina raaka-ainetuottajilta.

Tislaamo

.

Tehdaskierroksen jälkeen minut vietiin takaisin kaupunkiin, jossa pääsin vierailemaan yrityksen pääkonttorilla. Täällä työskentee PR-osasto, graafisia suunnittelijoita, johto jne. Korresilla on Ateenassa 260 työntekijää.

PR-tiimi Georgen ja Pinelopen työpisteet ovat hauskan persoonallisia..! Ja kyllä, minulla oli lupa kuvata täälläkin. Korresilaiset vaikuttivat kaiken kaikkiaan todella välittömiltä ja mukavilta ihmisiltä. En tiedä miksi sitä odottaisi näin suurelta firmalta jotenkin ”virallisempaa” lähestymistä kaikenmaailman kuvausrajoituksin ja ”tuonne tai tänne ei sitten saa mennä tai koskea” -varoituksin. Mutta tässä paikassa sai liikkua ja taltioida vapaasti. Todella positiivinen kokemus!

Loppuun sopii tämä sympaattinen piirros Korresin logosta eli rakomelo-masiinasta. Sen on piirtänyt George Korresin tyttärentytär.

Kiva kun kävitte kanssani Korresilla! :)

Kommentit (39)
  1. Todella mielenkiintoinen postaus :) Onko mahdollista saada jotain postausta tuotteista, jotenkin yhteenvetoa, mitä tarjolla. Mielellä niistä kuulisi, kun merkki ei tuttu ole.

    1. Ehkäpä joskus… :) Sitten kun olen kotiutunut matkalta.

  2. Tosi kiinnostava postaus! Ja aivan ihana toi headeri :)
    xx Min Boudoir

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *