Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ou nou!

Dial 911…

Blistex_lopussa

Ainoa kysymys kuuluu: miten mä saatoin lähteä reissuun vain yhdellä Blistexillä..??

.

Olen ollut Blistex-riippuvainen vuodesta 1993. Jo pelkkä ajatus blistexittömyydestä saa huulet rohtumaan…! Huulirasvariippuvuus ei ole kiva juttu, mutta yhteen (tai kahteen, Carmexin purkki on myös hyvä) ainoaan huulirasvalaatuun addiktoituminen on vielä huonompi juttu. Se tietää ongelmia.

Täällä ei tietenkään myydä Blistexiä eikä edes Carmexia.

A-p-u-a-!

Kommentit (48)

 1. sara

  Entä jos kokeilet olla ilman, kun tulet kai jo kohta takaisin Suomeen?! ;) Minusta tuntuu, että liiallinen rasvaus aiheuttaa sen, että ilman rasvoja huulet tai iho tuntuu kuivalta. Talvella tietenkin tilanne toinen. Itse en käytä huulirasvaa kuin talvella.

  Ja tietenkin tiedän, että tilanne voi olla jollakin toinen ja oikeasti tarvitsee rasvaa; tämä oli vain yksi näkökulma ”huulirasvariippuvuuteen”. :)

 2. Raisa

  Kokeilepa elizabeth ardenin 8 hour creamia! Sitä luulisi olevan testattavana joka paikassa :)
  Kokeile nimenomaan sitä tuubissa olevaa, varsinainen huulirasvapuikko on vähän huonompi.

  Tykkään muuten valtavasti tästä matkailumoodista – joka päivä täytyy tulla katsomaan mitä sulle kuuluu! Hauskaa lomailua!

 3. Schmoo

  Tämä nyt ei tietenkään päällä olevassa tilanteessa mitään auta, mutta oletko koskaan kokeillut iHerbistä tosi halvalla (joskus jopa ilmaiseksi näytteenä) saatavia Sierra Bees -huulirasvoja? Merkki taisi ennen olla Madre Bees, mutta samaa tavaraa ovat edelleen. Niistä Organic Mint Burst on ihanan raikkaan tuoksuinen ja kihelmöi huulilla ihan Blistexin malliin :) Mulla on kulunut jo muutama näitä, vaikkei tätä huulirasvaa tarvitsekaan koko ajan lisäillä.

  Jos muuten Kreikkalaisissa kaupoissa on tullut vastaan Ecotoolsin tavaraa, kannattaa katsoa, löytyisikö valikoimasta huulirasvaa myös. Ecotoolsin Plant a kiss -huulirasva meinaan on toinen piparminttuinen ja kihelmöivä tehokosteuttaja luonnollisemman kosmetiikan puolelta ;)

 4. anonymous

  Jostain syystä noihin voi jäädä oikeasti koukkuun, tai siis ainakin itselläni juuri blistex ja carmex ovat aiheuttaneet samanlaisen pirullisen kierteen. Tilanne vain pahenee ja pahenee, ja lopulta on pakko saada se kihelmöivyyskin. Jossain vaiheessa kyllästyin tuohon kierteeseen totaalisesti. Eihän se kihelmöintikään ole mitään oikeaa hoitavuutta tai kosteutusta vaan käsittääkseni vain ärsytysreaktio. Niinpä jossain vaiheessa vieroittauduin ja siirryin pelkkiin lk-huulirasvoihin. Hirveää tuskaahan se alku oli, mutta kas kummaa, rasvailun tarve väheni ja huuleni ovat nyt aivan älyttömän paljon paremmassa kunnossa. Tietysti lk-rasvat eivät anna yhtä hyvää suojaa sääoloja vastaan kuin ainakin carmex, joten kaikkein hasardeimmissa oloissa on pakko turvautua siihen. Ehkä vieroittautuminen ei ole vaihtoehto, mutta itselleni se on ainakin ollut oikeasti suuri helpotus, vaikka saattaakin kuulostaa hullulta että tuollainen juttu voisi vaikuttaa elämään niin paljon :D kannattaa harkita, huulet kyllä alkavat lopulta kosteutua – ainakin mulla siis – pelkillä laadukkailla luonnonrasvoilla ja kihelmöintiäkään ei enää kaipaa. on oikeasti mahtavaa ettei huulet huuda rasvaa tunnin välein, vaan pysyvät kosteina parhaimmillaan koko päivän!

 5. lallaa

  huulirasvariippuvuus on vähän ku tupakka, ei sitä tarvi todellakaan, mut mikäs siinä jos siitä jotain kiksejä saa. mut jos rahat on tiukilla tai ympäristön tila kiinnostaa, ni turhaa kuluttamista vois kyl vähentää. just se rasvalla läträäminen aiheuttaa sen kuivumisen – tiedän kokemuksesta. oikeesti riittää ku muistaa kosteuttaa sisäisesti itseään, ellei sit oo jotain ihosairautta. joskus talvella voi laittaa harvakseltaan bebanthenia. mä rasvaan sillä ehkä kerran vuodessa, eipä ne muuten kuivu mitenkään.

 6. Soleil

  Ou nou! :D Totta, hyvää huulirasvaa on hankala löytää. Tiedän tunteen ja tiedän, että tuohon Blistexiin koukuttuu. Olen myös samaa mieltä vaseliinista.

  Eivätkös ne ole juuri nuo kihelmöintiä aiheuttavat ainesosat, jotka sen ”addiktion” aiheuttavat? Ne on yleensä mentholia tai kamforia (joskus eukalyptus) tms, jotka viilentää ensin ihoa aiheuttaen näin näennäisen ”kosteutuksen” ja ”imeytymisen” tunteen. Samoja ainesosia käytetään kylmägeeleissä (ja Vicksissä): ensin iho viilenee, sitten verenkierron lisääntyessä kuumenee. Ne siis todellisuudessa ärsyttävät kudoksia parantaen verenkiertoa. Huulirasvassa tästä voi aiheutua kierre: vain Blistex / Carmex auttaa. Eipä tuo Blistex-riippuvuus onneksi nyt kuitenkaan niitä pahimpia addiktioita taida olla. :D

  Kannattaa kokeilla huulille esim. oikeasti kosteuttavia voiteita, kuten ohutta perusvoidetta tai tosi kosteuttavaa kasvovoidetta tai vaikka hoitavaa silmänympärysvoidetta. Kosteuden voi sitten ”lukita” paikalleen sopivalla huulirasvalla.

  Nivean ”sininen” rasva käy myös huulille, vaikkei huulirasvaa olekaan. Tai kokeile oliiviöljyä kostutetuille huulille.

  Ehkä sieltä apteekista löytyy joku yllättäjä… Avenen huulirasva on hyvä ja oikeasti korjaa huulia sukralfaatin avulla. Keramidit auttavat sitomaan kosteutta, jossain apteekkirasvoissa on niitäkin.

  Ehkä siinä Baby Lips mintussa olisi mentolia, jos et löydä muuta kihelmöivää rasvaa. Se ainakin viilentää.

  Sun matkapostauksia on aina kiva lukea. Mukavaa viikonloppua! :)

 7. Pau

  Ou nou, I so feel you! Blistex on mulle se ainoa oikea huulirasva. Ja nimenomaan se vaalea purkki. Addiktiksi olen tunnustautunut jo monta vuotta sitten ja vannoutunut käyttäjäkin olen ollut varmaan yhtä kauan kuin sinä. Ei ole Blistexin voittanutta. Joku muukin kirjoitti siitä, että monet kaupat ovat Suomessa luopuneet just sen vaalean purkin myynnistä. Meitä ajetaan ahtaalle!
  Tilanne on vähän sama kuin Tampaxien kanssa. Jos unohtaa ottaa paketin mukaan reissuun, niin saa todella kierrellä kaupasta toiseen etsimässä – usein turhaan. Mutta se Ob ei vaan ole sama… :)

 8. Reetta

  Hahah on niin hauskaa löytää toinen blistexin orja. Itse olen sitä käyttänyt ”vasta” noin 7 vuotta ja mikään muu kuin tuo valkea purkki ei kelpaa, carmex hätätapauksissa. Mulla menee yksi purkki noin 3 viikossa ja kun pohja alkaa näkyä iskee jo paniikki. Huvittavasti kuulostan ihan joltain narkkarilta, mutta niin se vaan on :D

  • Sanni

   :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.