Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ötököistä, Napapiiristä ja tunturin taiasta

Kuuluvuusalueella jälleen! :) Terveiset Rovaniemeltä. Saavuttiin myöhään eilen illalla, onnellisina vaikkakin sadoilla paukamilla! :D Utsjokelainen lukija tuossa viikko sitten varoitteli ”räkästä”. Minun piti tuolloin ihan googlata sana. ”Keskikesään ajoittuva ihmisiä ja eläimiä pistävien ja purevien, sekä verta imevien hyönteisten joukkoesiintymä.” Joo, nyt se on koettu.

 Kevo1vaellus

Meidän piti olla reitillä vielä yksi yö, mutta jopa Mr. Karkkipäivän kaltainen karulla luonteella pinnoitettu, suhteellisen vaativissa eräoloissa keitelty mies oli menettää järkensä ötököiden jatkuvan pommituksen keskellä. Torstaiyönä kello 3, Njavgoaivin autiotuvan hikisessä kuumuudessa ja mäkäräisten pistojen sekoittamana hän julisti, että tänne ei jäädä enää yhdeksikään yöksi. :)

Paikallisten mukaan etenkin mäkäräisiä on tänä kesänä poikkeuksellisen paljon. Kuulimme, että yksi pariskunta oli jouduttu viikolla hakemaan Kevolta helikopterilla kun naisen naama oli turvonnut kauttaaltaan hyönteisten puremista. Vastaan tuli välillä niin pahasti syödyn näköistä porukkaa että sitä vain mietti miten voimakas ”Lapin taian” on oltava, kun se vetää ihmisiä tunturiin kesä toisensa jälkeen vaikka kaupan päällisenä saa olla ihmisneulatyynynä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silti reissu oli aivan mahtava! :) Kyllä tällaiselle kerrostaluasunnossaan päivät kököttävälle kaupunkilaisihmiselle vain tekee hyvää käydä välillä vähän haastamassa itseään ötököiden keskellä, kaukana suihkusta ja puhtaista vaihtovaatteista. Kävellä niin pitkään että jalat tärisee. Voi sitä tunnetta kun saa kellahtaa illansuussa telttaan ja retkikeitin lähtee kohisemaan… Kun kroppa kertoo, että nyt on tehty jotain muutakin kuin istuttu persiillään ja keitelty soijalattea. Se on hyvä tunne, erinomaisen hyvä tunne.

Ehkäpä kevät ja syksy ovat kuitenkin minulle mieluisampaa vaellusaikaa, näin niinkuin öttiäisten kannalta ;)

Kevo1Putous

Minulle tuli mieleen tällainen (ihan vain kiitos kahden aiemmin kommentoineen Lapin lukijan):

Napapiirin lukijani, missä kaikkialla teitä on? :)

Jos ette ole koskaan kommentoineet, niin ei se mitään, saa lukea äänetikin, mutta nyt olisi kiva jos jättäisitte yhden ainoan kommentin: mistä päin te olette? :) Onko teitä Sodankylässä? Enontekiöllä? Karigasniemellä?

Oli jotenkin niin sympaattista kuulla, että minulla on lukija Utsjoella ja lukija Ivalossa! :) Suomessa valtaosa blogien lukijoista on tietenkin Etelä-Suomesta, tottakai kun siellä asuu suurin osa väestöstä. Usein blogeissa näkökulmakin on hyvin ”pääkaupunkiseutulainen” tai vähintään eteläsuomalainen. On rientoja Helsingissä ja kekkereitä Tampereella ja ehkäpä joskus festivaalia Joensuussa. Mutta harvemmin kuulee pohjoisemman Suomen ääntä.

Jättääkseen kommentin ei tarvitse nimimerkkiä eikä sähköpostiosoitetta, vaikka niille omat rivit tuossa kommenttiboksin yläpuolella onkin. Kommentin jättäminen ei myöskään vaadi mitään kirjautumista.

Päästäkää äänenne kuuluville, napapiiriläiset, jos teitä lukijoiden joukossa on! :) Olisi tosi kiva kuulla missä päin teitä on!

Saa muuten moikata jos minuun törmää tänään Rovaniemellä! ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja vielä yksi kysymys:

Mikä on markkinoiden paras hyttysmyrkky? Millä te pohjoisessa asuvat selviätte kesän läpi? Jos haluaa vaikka mennä pihalle ottamaan aurinkoa – miten varustaudutte? Kestätte vain ötökät vai onko joku keino millä ulkoilmasta voi nauttia ilman loputonta taistelua itikka-armeijaa vastaan?

Mies oli aiemmin lukenut joltain eräilypalstalta että Autan-merkkinen stick olisi erityisen hyvä. No ei ole. :P Mäkäräiset vain nauroi sille. ^_^

P.S. Alan tässä pikkuhiljaa julkaista viikon aikana tulleita kommentteja. Jos siis olitte kysyneet viikolla jotain, niin päivän aikana ilmestyy vastauksia. :)

Kommentit (76)

 1. minde

  Täällä myös lukija Rovaniemeltä!

 2. Ituo

  Täällä yksi Kemijärveltä, Napapiirin pohjoispuolelta :) Itse en käytä sääskimyrkkyjä, olen pärjännyt tähän asti ilman, mutta töissä asiakkaat kehuu eniten Etonon Mygg-spraytä. Ääni sille siis!
  ://www.aconordic.fi/products/5495/20590/20075/19230/etono-hyttysspray.asp

 3. isla

  Nuorgamista Utsjoelta terveiset! Täällä Suomen pohjoisimmassa kylässä löytyy myös ainaki yksi lukija :) Aurinkoa on tosiaan ollut tänä kesänä vaikea ottaa, mutta onneksi välillä tuuli pitää sääsket ja mäkäräiset loitolla ja jos ei pidä niin turvaudutaan Offin Aloe Vera voidemaiseen myrkkyyn… se on ainoa mikä auttaa ja ei haisekaan perinteisen hirveälle hyttysmyrkylle.

 4. pauliina

  Hei! Sodankyläläinen lukija ilmoittautuu. Karkkipäivää on tullut luettua jo useita vuosia täälläkin päin. Mäkäräisiin ei oikein mikään tahdo tepsiä muutakuin oikea vaatetus. Itse käytän ”kaupunki”olosuhteissa apteekin hajutonta karkoitetta, aurinkoa ottaessa lasten offia (ei sisällä käsittääkseni alkoholia, ei huolta pigmenttiläiskistä) ja eräilyhommissa vihreä off ja punainen off (punkki/mäkärä suoja)

 5. Minä vain

  Kankaanpää, Satakunta :)

 6. Nimetön

  Vaikka pyydettiinkin Napapiirin lukijoita ilmoittautumaan niin laitan minäkin korteni kekoon. Eli siis ainakin yksi lukija löytyy Kuhmosta,(Kainuu) Lukijana olen ollut jo pari vuotta. Jatka samaan malliin!

 7. Nimetön

  Keski-Suomen sydämmessä, Jyväskylässä:)

 8. Nimetön

  Tampereen Turtolasta. Meinaan lähteä Kevoole kokeilemaan mäkäriä huomenna.

  • Sanni

   Ei muuta kuin hyvää reissua :)

 9. Jokityttö

  Pellosta olen myös… Aina palaan blogiisi uudestaan ja uudestaan! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.