Karkkipäivä
Karkkipäivä

Otanko turkoosin vai sittenkin pinkin?

Mitä kuvassa tapahtuu?

Matkakosmetiikka15_IMG_8417

No, täällähän valitaan ja pakataan antaumuksella seuraavan kuukauden tai puolentoista matkakosmetiikkaa. :)

Käytän siihen apuna blogini matkatavarapostauksia. Vieressä on tabletti ja selaan sieltä systemaattisesti kaikki tuotteet (ja muut matkatavarat) jotka minulla oli mukana viime vuonna.

Matkakosmetiikka15_IMG_8432

Inhoan pakkaamista, eikä minulle ole kaikkien näiden vuosien aikana syntynyt siihen vieläkään sujuvaa rutiinia. Stressaan ja ahdistun mielettömästi pakkaamisesta. Syy? Koska se sisältää valitsemista. Valintatilanteet, jopa niinkin yksinkertaiset kuin ”kumman värisen kynsilakan otan mukaan?”, aiheuttavat minulle stressiä.

Matkakosmetiikka25_IMG_8427

Mielenkiintoista; matkailun, ja nimenomaan yksin matkustamisen kautta olen oppinut paljon itsestäni ja siitä, mitkä asiat minua tavallisessa arjessa ahdistavat. Viime syksynä oivalsin, että minua eniten arjessa stressaava asia on odotukset. Se oli tärkeä havainto.

Ajatuksia yksin matkustamisesta ja odotusten kotiin jättämisestä kirjoittelin muuan lokakuisena aamuna täällä.

Toinen arjen stressitekijä on yllä mainitut valinnat ja, kummallisinta kyllä, omaan kotiin liittyvä ”suorituskenttä”.  Ehkä joku muistaa parin vuoden takaisen Kotistressaaja-juttuni.

No mutta, ei ollut tarkoitus heittäytyä filosofiseksi tässä jutussa.

idMatkakosmetiikka15_IMG_8421

Nyt olisi selvittävä näistä, heh, suuren luokan valinnoista, joita käsimatkatavaralla matkustaminen merkitsee. Onneksi  omat postaukset ovat apuna. :)

Seuraavana ohjelmassa: minkä väriset rajauskynät otan mukaan? Entä montako kynsilakkaa mahtuu vielä litran vetoiseen pussiin kun se on täytetty muulla, tarpeellisemmalla kosmetiikalla?

(Tiedän. Kun ”ongelmat” ovat tätä luokkaa, saa olla erittäin onnellinen. Näitä saa myös ottaa huumorilla. ;))

Kuvissa muuten näkyy tällä viikolla saamani ripsiväri, jota olen testannut vasta kerran mutta se aiheutti välittömästi niin suuren ”jiii-haa!!” -reaktion, että kaveri valikoitui matkakumppaniksi saman tien ja tulen siitä varmasti pian kirjoittamaan tarkemman esittelyn. Vaikuttaa siltä, että suursuosikkini IsaDoran Precision sai haastajan!

Matkakosmetiikka15_IMG_8423

Apuna pakkauksessa käytän näitä postauksia:

(olen niin visuaalisesti orientoitunut ihminen, että konkreettiset kuvat matkatavaroista tekevät hommasta paljon helpompaa kuin pelkkä kirjallinen listaus ^_^)

Käsimatkatavaralla matkustaminen

Matkakosmetiikka – osa 1

Matkakosmetiikka – osa 2

*

Ja hei – ajattelinpas vaihtaa matkan ajaksi Kreikka-bannerin. :) Mitäs tykkäätte? Joku näistä vaihtuu tikkaribannerin tilalle lauantaina :)

(…on muuten myönnettävä, että bannerin lopullinen vaihto on ollut viime aikoina yhä enemmän ja enemmän mielessä…. Jauhan siitä aina aika ajoin, mutta en koskaan tee asialle mitään. Pitää ehkä syksyllä järjestää bannerikilpailu tai marssia jonkun graafikon luokse pyytämään apua…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Illalla olisi tarkoitus vielä puskea ulos kesän muotoilutuotehaasteen tulokset.

Mutta ensin: pakkaus loppuun. :) Mitä aiemmin saa pakattua, sitä vähemmän stressiä loppuviikosta.

Kommentit (47)

 1. Nimetön

  Ethän vaihda lopullisesti nykyistä banneria pois. Se on niin ihanan värinen ja hyvä kuva. Kun kuva pysyy samana tulee ”kotoisa” tunne. Aina kun tulee sivuillesi.

  Sen sijaan on hyvä idea pidemmän lomareissun ajaksi vaihtaa lomabanneri. Ensimmäinen kuva on hyvä,rennolla ”olen lomalla” tyylillään.

  • Sanni

   Olen kyllä itsekin tosi kiintynyt tuohon tikkaribanneriin, ja onhan se tavallaan jo vahva osa Karkkipäivä”bräbdiä” kun se on ollut mulla niin kauan (5 vuotta Karkkipäivän kuudesta vuodesta…!). Mutta aika aikaansa kutakin… Se ei ole enää pitkään viestinyt mielestäni tämän päivän Karkkipäivää.

   Tulee olemaan kyllä tosi vaikeaa keksiä banneri, joka tiivistäisi kaiken Karkkipäivän nykysisällön… Varmaankin mahdotonta. Pitäisi siis keksiä vain joku universaali hyvän mielen fiiliskuva. :)

 2. Tiltu

  Kivaa saada pian aurinkoista fiilistä tänne synkkään ja syksyiseen Suomeen.
  Itse palasin sunnuntaina Menorcalta, joka oli vähän ”lohdutuspalkinto” oman Kreikanmatkani peruuntumisesta. Aivan ihana luonnonkaunis saari <3

  Otettiin miehen kanssa molemmat isot laukut, kuten totuttua, sekä käsimatkatavarat mukaan. Siinähän kävi sitten niin, että molempien laukut jäivät niin vajaiksi, että kaikki kamat oli yhtenä myttynä laukkua avatessa sikin sokin :D Silti osa vaatteista jäi käyttämättä.
  Kosmetiikastakin olisin voinut jättää puolet kotiin. En jaksanut meikata siellä juuri ollenkaan, vähän mineraalipohjaa ja kulmat laitoin illalla syömään lähtiessä – se se olikin vapauttavaa!

  Sain maistaa myös ns normaalin ihmisen elämää viikon, ihon osalta siis. Kyllä se merivesi ja aurinko vain tekee nannaa atooppiselle iholle. Kaiholla muistelen lähes ihottumatonta ja hilseilemätöntä ihoa. Suomeen palatessani koitti paluu karuun ja kutisevaan arkeen :(

  Ihanaa matkaa!

  • Sanni

   Siinähän kävi sitten niin, että molempien laukut jäivät niin vajaiksi, että kaikki kamat oli yhtenä myttynä laukkua avatessa sikin sokin :D Silti osa vaatteista jäi käyttämättä.

   :D :D

   Tuo kosmetiikka on tosiaan sellainen homma, että sitä tulee niiiin helposti liikaa. Lomaolosuhteissa ei meikkaus kuitenkaan lopulta jaksa kiinnostaa samalla tavalla kuin kotona.

   Sain maistaa myös ns normaalin ihmisen elämää viikon, ihon osalta siis. Kyllä se merivesi ja aurinko vain tekee nannaa atooppiselle iholle.

   Voi että, ihanaa :)

   Onkohan muuten niin, ettei Välimeren asukeilla juuri edes ole atopiaa..? Onko se yleisesti meidän kylmemmillä ja kuivemmilla seuduilla asuvien vaiva…?

   • Tiltu

    Nii-i…enpäs tiedä. Ei varmaan ainakaan oireile Välimerenmaalaisilla ;)

 3. Riikka

  Bannereista viimeinen on ihana! Siinä pääsee sun mukaan fiilistelemään sellaista ihanan rauhaisaa kiireetöntä aamua. Minäkin haluan kreikkaan…

 4. emmulii

  Minä vihaan myös pakkaamista. Kun mainitsit tuon että itse siksi että inhoat tehdä valintoja niin tajusin että senhän takia minäkin sitä pakkaamista inhoan! Niinhän sitä sanotaan että vaa’at ovat luonteeltaan vähän venkslaajia mitä tulee päättämiseen ja minä ainakin olen. Siinä pakatessa muuten huomaa mitkä vaatteet ovat oikeasti ”hyviä” koska ei matkalla (minä ainakaan) viitsi ottaa mitään epäkäytännöllisiä vaatteita vaikka olisi kuinka kauniita. Sillon yleensä ottaa sellasia monikäyttöisiä ja laadukkaita mihin voi luottaa.

 5. Loora

  Mitä mitä?? Saako kynsilakkoja ottaa käsimatkatavaroihin? Olin siinä luulossa, että ei saa.

  • Sanni

   Saa ottaa. Ainakin mulla on ollut joka kerta.

 6. milipili

  Tuo meri ja biksut panneri on tos upee!

 7. minää

  KAKKONEN!

 8. Eevi

  Kakkosbanneri <3

  Oon koittanu käyttää värirajauksia nyt muutamaan otteeseen. Ne näyttää mulla ihan jonkun pubi-Irman meikeiltä! Takasin siis tuttuihin tummiin rajauksiin… :(

  • Sanni

   Ne näyttää mulla ihan jonkun pubi-Irman meikeiltä!

   :D :D

   Omasta sävytyksestä riippuen värirajaukset eivät ns. ”kaunista” kaikkia vaan saattavat näyttää hyvinkin oudoilta ja epäimartelevilta. Saattaa tietysti olla, että et vain ole vielä löytänyt sitä oikeaa väriä ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.