Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ostoksilla

Minun piti tänään pitää välipäivä bloggaamisesta mutta en näköjään malta olla laittamatta kuvia ostoksistani – sillä tämä on jopa oikeasti ostanut Tallinnasta kosmetiikkaa :)

(Toisin kuin blogissa esiintyvän kosmetiikkarunsauden perusteella saattaisi olettaa, en itse asiassa osta kosmetiikkaa kovinkaan usein. Missä välissä niitä itse ostamiaan ehtisi käyttää…. Olen tosin alkanut suhtautua kosmetiikkaan myös työvälineenä, ja saatan ostaa joitain tuotteita vain, koska haluan kirjoittaa niistä :) Varsinaisen tuotepulan takia ei oikeastaan enää koskaan tarvitse ostaa kuin deodoranttia ja Blistexiä :D)

   OstoksetTallinna_IMG_6003

Korvat ovat olleet höröllä, sillä Kaubamajasta lähti mukaan kahta teidän lukijoiden mulle vinkkaamaa merkkiä! :)

idOstoksetTallinna_IMG_6014

1: Natura Siberica. Ensimmäinen kosketukseni venäläiseen kosmetiikkaan.

Mr. Karkkipäivä: ”Sä tuet Putinia.” Ja perään murahdus.

Tuotanoin. En nyt ihan ajatellut asiaa tuolta kannalta….

Ostokset_Tallinna_IMG_6022

Silmämeikinpuhdistuspumppuvaahto (!!!!).

Saatan kenties vihdoin alkaa kiltisti noudattaa Paula-tädin ohjetta siitä, että säännöllisen AHA-happotuotteiden käytön yhteydessä olisi hyvä käyttää myös suojakertoimellista päivävoidetta. Ostin elämäni ensimmäisen SPF-päivävoiteen.

Ostokset_Tallinna_IMG_6024

2: Puhas Loodus. Viron ”kosmetiikka-Pirkka” :)

Hykerrellen noukin tänään Lushista uuden pullon Fairly Traded Honey -shampoota. Onkin tässä jo alkanut tulla vieroitusoireita. Ei ole mikään muu shampoo pärjännyt FTH:lle sen jälkeen kun tuon shampoorakkauden kohtasin, eivät edes muut Lush-tarjokkaat. 300 g FTH:ta maksaa täällä yli kympin vähemmän kuin Suomessa.

Lush_Tallinna

Oh, tuo äitienpäivän Limited Edition Yummy Mummy… Ihan vain liilan värin takia teki mieli ostaa! ^_^ Tuoksu oli kuitenkin taas lush’maisesti päänsärkyosastoa, joten jamimamit jäivät liikkeeseen.

Joik jäi vähän kaivelemaan, mutta jätetään seuraavaan kertaan. Ihanan näköisiä ja tuoksuisia tuotteita kyllä!

Nyt mä kiidän viimeiselle Tallinna-illalliselle, arvon tässä juuri mihin ravintolaan tällä kertaa…. :) Osa on kyllä ollut niin kivoja paikkoja että on täytynyt käydä kahdesti, kuten F-Hoone ja Rataskaevu 16. En malta odottaa että pääsen läväyttämään teille kaikki Tallinna-intoiluni…! ^_^

Kommentit (52)

 1. Jonttu

  Tuli mieleeni sellainen pöhkö kysymys, että onkohan luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteissa mahdollista olla sellaista tehdastyyppistä, Erikeepermäistä tuoksua (kuten esim. Erisanin tuotteissa on, kun raaka-aineiden antamaa tuoksua ei ole peitetty lisätyillä hajuaineilla)?

  Sitten toinen, vähän järkevämpi kysymys. Eli löysin Blogisi kautta Kiehl’sin Creamy Eye Treatmentin ja olen nyt käyttänyt sitä jonkin aikaa. Tuntuu olevan hyvä tuote ja koen, että tällä voin saada ongelmaani hieman korjattua tuolta silmänympärysiholta (sellaisia pieniä ryppyjen esiasteita). Käytän voidetta vain öisin. Mutta varsinainen mieltä askarruttava seikka on siis se, että kun tuo tuote on minusta jotenkin jotakin muuta kuin tavallista silmänympärysvoidetta, niin onko sitä tarkoitus laittaa minkä verran (juurikin suhteessa tavalliseen silmänympärysvoiteeseen)? Tuo on kyllä aika tuhtia tavaraa, mutta ei ole tuntunut turvottavan silmänympärysihoa hieman reilummallakaan käyttömäärällä, niin olen laittanut illalla enemmän ja aika laajallekin alueelle silmänympäryksille. (Epäloogisesti olen laittanut tätä tuhtia tuotetta enemmän parempia tuloksia toivoessani.:))

  Miten siis itse tätä käyttäisit? Vastaavan määrän kuin normaalia silmänympärysvoidettako?

  • Sanni

   onkohan luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteissa mahdollista olla sellaista tehdastyyppistä, Erikeepermäistä tuoksua (kuten esim. Erisanin tuotteissa on, kun raaka-aineiden antamaa tuoksua ei ole peitetty lisätyillä hajuaineilla)?

   En osaa valitettavasti sanoa.

   varsinainen mieltä askarruttava seikka on siis se, että kun tuo tuote on minusta jotenkin jotakin muuta kuin tavallista silmänympärysvoidetta, niin onko sitä tarkoitus laittaa minkä verran (juurikin suhteessa tavalliseen silmänympärysvoiteeseen)?

   Yleinen suositus silmänympärysvoiteiden annostelulle on noin nuppineulan pallopään kokoinen nokare per silmänympärys. Tietenkin ihon oma kunto vaikuttaa ratkaisevasti, ja esimerkiksi rutikuivalle iholle on varmasti tarpeen laittaa enemmän voidetta. Eli voide itsessään ei määrittele annostelua, vaan ihon tarve. Miltä iho tuntuu kun olet laittanut sy-voidetta? Kiristääkö sitä edelleen? Katoaako kaikki voide samantien ihoon? Jos kyllä, silloin kannattaa annostella lisää. :)

   Miten siis itse tätä käyttäisit? Vastaavan määrän kuin normaalia silmänympärysvoidettako?

   Kyllä.

 2. Saffi

  Hei Sanni, bongasin pari viikkoa sitten uuden(?) kohtuuhintaisen latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkin Kivvin. Suloisia pakkauksia ja ihania tuoksuja, mutta toistaiseksi kokeilematta. Tunnetko merkin?

  (Jos liittämäni linkki ei toimi, myy sarjaa ainakin lappeenrantalainen Ecobella.)

  http://www.ecobella.fi/epages/ecobella.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014111205/Categories/TUOTEMERKIT/Kivvi

 3. NG

  Puhas Loodus & Natura Siberica kiinnostavat minuakin.
  Tiesitkö, että NS on jo maailmanlaajuisesti tunnettu merkki – joku australialaisbloggaaja oli tilannut niitä eurooppalaisesta nettikaupasta ja esitteli niitä videollaan?
  Venäläiset osaavat markkinoida tuotteitaan ..

  • Sanni

   Tiesitkö, että NS on jo maailmanlaajuisesti tunnettu merkki

   Saatoin arvata heidän nettisivujensa perusteella :) Kun joskus viime vuoden puolella tutustuin lukijan vinkkaamana merkkiin, tuli heti sellainen ”Wow, slurps!” -olo. Todellakin houkuttavaa markkinointia :) Mutta sekava on-luomua-ja-ei-luomua-ja-jotain-siltä-väliltä-kaikkea-kaikille -konsepti vähän hämmentää.

 4. Tiltu

  Mulle kiinnostavin tuotesarja Eestinmaalta on ehdottomasti JOIK. Seuraavaksi aion hankkia bloggareiden kehuman mango-silmänympärysvoiteen.
  Kaubamajan kosmetiikkaosasto on ihana <3. En ole vieläkään saanut aikaiseksi mennä sinne isoon kauppakeskukseen (enmuistanytnimeä), jossa on kuulemma oma kerros kosmetiikkaliikkeille.
  Myös ihan Rimin ruokaosasto pitää käydä aina tutkimassa, yleensäkin eri maiden supermarkettivalikoimat ovat minusta hurjan mielenkiintoisia!
  Ai vitsit, oletan Tallinnakuumeen taas nousevan kun julkaiset Tallinna-postauksesi.

  • Sanni

   Myös ihan Rimin ruokaosasto pitää käydä aina tutkimassa, yleensäkin eri maiden supermarkettivalikoimat ovat minusta hurjan mielenkiintoisia!

   *allekirjoittaa totaalisesti :)*

 5. Kikkis

  Jaaha, turhamaisuus näköjään nostaa päätään.. Voisin ostaa nuo Natura Siberican shampoon ja hoitoaineen vain noiden pakkausten perusteella. Todella ihastuttava turkoosi/oranssicombo! Nettisivuilla näyttäisi muitakin kivasti pakattuja hiustuotteita olevan. Yritin jo maanitella Venäjällä reissaavaa miestä etsimään näitä ”Putinin puteleita” mulle. :D ”Muttaku en minä tiedä mistä sellaisia voi löytää” – oli nöyrä ja kauhistunut vastaus. :/

  • Sanni

   NS:n pakkaukset ovat kyllä tosiaan kauniita, ja myönnänpä minäkin ihastuneeni nimenomaan tuohon turkoosi/oranssikomboon niin että oli lisättävä ostoskoriin vielä sen sarjan shampoo ja hoitis vaikka olin jo valkannut hiustuotteet NS:n ”tavallisesta” sarjasta :)

 6. Sari

  Heh Mr. Karkkipäivä, mutta hän on kyllä ihan oikeassa :P Hyvä tietää että tuo firma on venäläinen, koska mä en todellakaan halua tukea mitään venäläistä näissä oloissa. Pakkausdesign on kyllä todella kaunista mielestäni, joten olisin tuohon saattanut haksahtaa tietämättä firman taustoista. Tietysti sarjan nimestä voisi jotain päätelläkin, mutta arvelin että Siperia olisi otettu siihen vain mielikuvasyistä…

 7. NG

  Ihmettelen vielä sitä, miten Virossa on varaa myydä luonnonkosmetiikkaa (ja semi-sellaista) niin edullisesti. Onhan sielläkin euroalueen myötä kaikki kallistunut…

  Täällä Suomessa avataan säännöllisesti uusia, pieniä ja suuria nettikauppoja kosmetiikalla, mutta hinnat ovat ikävä kyllä sitä luokkaa, että ei mahdu budjettiini. Päädyn siksi mieluummin iherbin kohtuuhintaiseen valikoimaan, vaikka olenkin joittenkin mielestä isänmaan talouden raunioittaja – ei vain ole varaa investoida rajattomasti ylihintaisiin tuotteisiin.
  Juu, tiedän, että elinkustannukset ovat kalliita ja niin myös kauppojen ylläpitäminen..
  Mutta luonnonkosmetiikan ystävälle on Suomessa liian vähän kohtuuhintaisia vaihtoehtoja.
  Ihastuin suuresti Andalou Naturals-sarjaan: ihanan tuoksuinen käsivoide, laadukkaita seerumeja, vegaaninen sarja Leaping Bunny-logolla. Jokin serifikaattikin heillä on…
  Suosittelen lämpimästi muillekin luonnonystäville, jos Suomen hintataso hirvittää:
  http://www.iherb.com/Andalou-Naturals

 8. Julia

  I love that company Natura Siberica, they have pretty good shampoos and body moisturisers! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.