Kiinnitetty postaus

Anti-age-ajatuksia ja lempeitä tapoja jarruttaa juonteita

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Niin minusta vain tuli kollageenijauheen säännöllinen käyttäjä.

Kuten jo muinoin blogia perustaessani ounastelin, anti-age-hoito on noussut kiinnostavimmaksi ihonhoidon osa-alueeksi nyt kun saavutin keski-iän maagisen rajan.

Rakastan testailla aktiiviaineiden vaikutuksia iholla, mutta aina niiden vaikutusten havainnointi ei ole niin yksiselitteistä. Minulla on perimän ja kenties hyvien ihonhoitotapojenkin suoma onni saada nauttia vielä 4-kymppisenäkin hyvästä ihosta, joka on aika lailla ongelmaton, tasapainoinen, kirkas ja helppohoitoinen.

Ainoa selkeä ’ongelma’ ovat juonteet, jos niitä nyt tällä sanalla haluaa kutsua, sillä eiväthän ne itse asiassa ole ongelma vaan luonnollinen seuraus iän karttumisesta.

Ihon ikääntymistä on kuitenkin kahdenlaista; luonnollista ja biologian sanelemaa, ns. sisäistä vanhenemista, ja sitten ulkoista, elintapojen sanelemaa vanhenemista.

Vaikka muuten olen säilynyt mielestäni nuorekkaana niin mieleltäni kuin keholtani, sain ihoanalyysissa kuulla, että silmänympärysihoni on kunnoltaan ikäistäni vanhempi. Se ei yllättänyt.

Elintapani ovat suorastaan kerjänneet ihon haurastumista ja solujen ennenaikaista vanhenemista; olen maannut auringossa varmasti yhteensä monta vuotta (!), jos kaikki tunnit elämäni ajalta laskettaisiin yhteen.

Suojasinko herkkää ja ohutta silmänympärysihoa? En. Ei tullut mieleenkään levittää silmien ympärille jotain vahvempaa aurinkosuojaa, ja aurinkolaseja aloin käyttää vasta päälle 3-kymppisenä.

Silmänympärykset 2014 – ikääntymisen merkit alkoivat näkyä

Räätälöin silmienympäryksilleni siis oikein kunnon ”ulkoisen vanhenemisen kuurin” silkkaa naiiviuttani ja nuoren ihmisen huolettomuutta. ”Kun mitään ei vielä näy, ei tarvitse välittää.”

Tulokset alkoivat näkyä, kun lähestyin neljää kymmentä ikävuotta. Nyt aikaa ei tietenkään enää voi kääntää takaisin, eikä ihovaurioita maagisesti poistaa. Enkä haluakaan, otan vastuun elämäntyylistäni ja tiedän kuitenkin nauttineeni kaikista hetkistä lämpimän auringon alla. :) <3

Mutta, en kiellä, ettenkö kauneudenhoidosta kiinnostuneena alan ihmisenä ole utelias keinojen suhteen, joilla ulkoisen ikääntymisen merkkejä voi hidastaa nyt, kun olen vanhempi ja elämäntavoiltani vähän viisaampi.

Minulle on ehdotettu pistoshoitojakin ikääntymisen merkkien ”piilottamiseen”, mutta tällaiset invasiiviset toimenpiteet eivät ole minun juttuni. Olen enemmän kiinnostunut lempeistä keinoista ravinnon, kosmetiikan ja elämäntyylin keinoin.

Siinä missä iho-ongelmien kuten näppyjen, kuivuuden ja punoituksen hoitotulokset näkyvät hyvinkin lyhyen ajan sisällä, ei juonteiden hoito ole yhtä nopeaa. Juuri siksi anti-age-tuotteiden vaikutusten arviointi on niin haastavaa. Anti-age-tuotetta tulee käyttää yleensä vähintään neljä viikkoa ennen kuin mitään muutoksia voi odottaa, ja selkeitä tuloksia voi odottaa vasta usean kuukauden säännöllisen käytön jälkeen.

Ja muistaako kukaan, miltä rypyt naamassa todella näyttivät 6 kuukautta sitten? Koska muutokset ovat hyvin hitaita, silmä tottuu siihen miltä iho päivittäin peilissä näyttää. Oliko ryppy viime joulukuussa syvempi? Tjaa-a…

Kotikonstein ei myöskään ole mahdollista mitata juonteiden todellista syvyyttä tai muita ikääntymisen merkkien mittareita. Niinpä anti-age-tuotteiden tulosten arviointi on lopulta yhtä kuin asianomaisen oma fiilis, miten hän itse kokee.

Minä olen kokenut, että anti-age-hoito on vaikuttanut ihooni. Olen ihonhoitotieteen pesunkestävä nörtti, ja käytän ihoni anti-age-hoitoon vain aineita, joilla on tieteellisen tutkimuksen tukema vaikutusmekanismi ja todetut hyödyt.

Tiedostan, että parhaat tutkitutkaan tähtiainesosat eivät vaikuta samalla tavoin kaikkien ihoon, mutta ainakin tiedän, että näiden aineiden potentiaali on paras mahdollinen. Hoidan ihoani vain parhaalla potentiaalilla.

Kollageeniravintolisä kuuluu näihin.

Oslo Skin Lab The Solution: Anti-Wrinkle Collagen on puhdasta hydrolysoitua kollageenijauhetta sisältäen tyypin 1 kollageenia, jossa kollageeniproteiini on pilkottu peptideiksi.

Miten sisäisesti nautittu kollageeni voi vaikuttaa ihoon? Sitä kysyy teistä moni, ja vastataan siihen aiemmin esitetyn kommentin kautta.

Kommentti: Lääkärimieheni mukaan sisäisesti nautittu kollageeni hajoaa ruoansulatuselimistössä kuten ruokakin, eikä siitä mitenkään voi muodostua ihmisen kollageenia.

Vastaus: kollageeniravintolisän vaikutus ihoon ei perustu siihen, että siitä itsestään muodostuisi elimistössä kollageenia, vaan siihen, että kollageeni I:n aminohapot kykenevät kehossamme stimuloimaan kollageenin tuotannosta vastaavia soluja (fibroblasteja).

Kirjoitettuani Oslo Skin Labin valmisteesta ensimmäisen kerran kesällä 2017, on kollageeniravintolisistä tehty sen jälkeen lisää tutkimuksia, jotka tukevat sisäisesti nautittujen peptidien hyödyllisiä vaikutuksia ihon ikääntymisen merkkeihin.

Esimerkiksi tämä, joka näytti kollageeniravintolisän lisäävän ihon elastisuutta, kosteutta ja kollageenin tiheyttä.

Tapoihini kuuluu kyseenalaistaa melkein kaikki, enkä kollageeninkaan kohdalla sano, että hyöty on aukottomasti kiistaton. Omakin kokemukseni perustuu vain fiilikseen, ja siihen mitä itse näen peilissä.

Mikä kuitenkin on totta, on se, että juonteeni ovat kollageeniravintolisän käytön aloitettuani pysähtyneet. Kuvatkaan eivät ole tieteellinen todiste, mutta jotain ne kertovat. Minulle ne kertovat jotain mieleistä. :)

Juonteet alkoivat näkyä ihollani kun olin 35-vuotias, ja muutokset 35:n ja 38:n ikävuoden välillä olivat merkittävät. Juonteet syvenivät nopeasti, iho oheni ja väliaikaiset aurinkorypyt muuttuivat pysyväksi juonteiden verkoksi ja harakanvarpaiksi.

Aloitin Oslo Skin Labin käytön vuonna 2017, ja viimeisen kolmen vuoden aikana ihoni on pysynyt käytännössä samannäköisenä. Kolmivitosena alkanut muutosten kiihtyvä tahti hidastui, tai jopa pysähtyi.

Onko se kollageenin vai muun ansiota, en tiedä, mutta aion jatkaa kollageenin käyttöä.

Tutkimustulokset puoltavat sisäisesti nautittujen peptidien hyötyjä iholle, ja skeptisetkin kosmetieteilijät myöntävät, että mekanismi on olemassa (lähde), joten en menetä mitään hyödyntämällä tämänkin vaivattoman anti-age-hoidon mahdollisuuden. :) Ihosta tulee kollageenin ansiosta kimmoisampi ja vastustuskykyisempi.

En käännä kellon viisareita taaksepäin. Olen lempeästi ja luonnollisesti hidastanut niiden kulun ihollani.

Kokeile sinäkin ja katso, mitä sinun peilisi sanoo. :)

Tilaa Oslo Skin Lab The Solution -kuukausiannos tästä kokeiluhintaan 22,80€ (norm. 56,90€), sen jälkeen 39,80€ / pakkaus kerran kuukaudessa kotiin toimitettuna. Ei sitoutumis- eikä irtisanomisaikaa, tilauksen voi lopettaa milloin tahansa.

Jauhe sekoitetaan veteen tai vaikka jogurttiin, eikä se maistu miltään. Annostikut on helppo ottaa reissuun mukaan, mikä sopii erityisesti minun elämäntyyliini.

Jauhe ei sovi vegaaneille.

Kommentit (12)
  1. Juu.. Kaupasta saa tabletteina juuri samaa kollageeni peptidiä,mutta monta kertaa halvemmalla. Googlatkaa :)

    1. Minkä niminen kollageenivalmiste löytyy kaupasta? oon yrittänyt etsiä mutta en löydä.

  2. Solut vanhenee kuulemma sykleittäin. Siksi jotkut ikääntymisen merkit voivat ilmaantua ”kuin yhdessä yössä” ja pysyä taas muuttumattomina pitkään. Tämänkin tuotteen tulokset perustuu todennäköisesti uskomuksiin ja siinä ei ole mitään väärää jos sitä ei tarjoa totuutena. Itsensä hoitaminen ja hemmottelu on varmasti hyvästä aina<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *