Kiinnitetty postaus

My Age – ihon kokonaisvaltainen anti-age-hoito

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Mun ikä.

En olisi ikinä blogia aloittaessa osannut kuvitella, että kirjoitan tätä vielä 4-kymppisenä. En ikinä.

Kun kirjoitin Karkkipäivän ensimmäiset sanat, olin juuri täyttänyt 30. Vuodet kuluivat. Opettelin ymmärtämään seerumeita ja päivittelin aurinkosuojan tärkeyttä.

Välillä vitsailin, että jossain vaiheessa voin ehkä oikeasti alkaa kirjoittamaan ikääntyneen ihon tarpeista ja hoidosta. Vaikka aika tuntui menevän nopeasti, en siltikään uskonut, että bloggaan niin pitkään, että jonain päivänä vielä todella kirjoitan rypyistä ja pigmenttiläiskistä.

Sitten se aika tuli, ja yhä vain bloggaan. ❤️

Ihoni on edelleen hyvässä kunnossa ikäisekseni, ja saan varmasti kiittää siitä paljolti perimää. Toki myös elämäntavat ovat vaikuttaneet, uskon.

Vaikka ihoni on hyväkuntoinen, myönnän, että hyvin nopeasti ilmestyneet juonteet aiheuttivat alussa jonkinlaista epävarmuutta. En olekaan ”ikinuori”, niinkuin olin ehkä halunnut kuvitella tallentaessani sileää 3-kymppistä ihoani blogin sivuille. Myönnän välillä tunteneeni halua photoshopata ryppyjäni. Silmämeikkikuvissa ne tekivät minusta yhtäkkiä paljon vanhemman näköisen…

Kunnes kypsyin ikääni ja kokemukseen, että minähän olen paljon vanhempi. ❤️ Monta vuotta vanhempi kuin aloittaessani blogin.

Aloin iloita ikääntyneen ihoni hoidosta ja uusien kauneudenhoitoalan tehoaineiden testailusta. Tämähän on kivaa! Erityisen kivaksi se on muuttunut huomattuani, että oikeasti on olemassa aineita jotka vaikuttavat ikääntymisen merkkeihin. Nyt anti-age-vaikutteisten aineiden testailu on uusi rakas harrastukseni, voi melkein sanoa :)

Tänään kirjoitan kokonaisvaltaisesta ihon anti-age-hoidosta. Ihonhoito ei ole vain kosmetiikkaa, sen tietävät (toivon mukaan) kaikki. Kosmetiikka on yksi pala, elintavat, ravinto ja liikunta sekä perimä ovat muita paloja. Myös ympäristö vaikuttaa.

1 RAVINTO

 • Antioksidanttirikkaita kasviksia
 • Hyviä pehmeitä rasvoja
 • Runsaasti vettä
 • Ravintolisiä ja vitamiineja purkista (esim. kollageeni ja D-vitamiini talvella, beetakaroteenia kesällä, sinkkiä, biotiinia)

Ravinto vaikuttaa ihoon merkittävästi. Hyvät rasvat sekä runsas puhtaan veden juonti vaikuttavat suoraan ihomme rasva/vesitasapainoon ja sitä kautta suojabarriääriin. Terveellä iholla on sopivassa suhteessa sekä lipidejä että vettä. Syöttämällä kehomme soluille hyvää rakennusmateriaalia, annamme iholle parhaat lähtökohdat pysyä terveenä, kimmoisana ja suojautumiskykyisenä.

Hyviä rasvoja ovat pehmeät rasvat kuten oliiviöljy ja muut kasviöljyt. Pehmeää rasvaa on myös avokadossa, pähkinöissä, siemenissä sekä rasvaisessa kalassa. Syön näitä päivittäin.

Värikkäät kasvikset ovat toinen lautasmallini kulmakivi, lautasellani on aina vähintään puolet kasviksia kuten tomaattia, parsakaalia, kukkakaalia ja paprikaa.

Purkista otan talvisin D-vitamiinia ja keväisin ja kesäisin beetakaroteenia (aurinkokapselit).

Ympäri vuoden syön kollageenilisäravinnetta (Oslo Skin Lab) joka pitää ihon kimmoisana ja vastustuskykyisempänä ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä vastaan.

Syön ympärivuotisesti myös monivitamiinitabletteja, tällä hetkellä käytössä Ultra Woman Sport -tabletit joissa on A-, C, D, E ja K-vitamiinia sekä mm. foolihappoa, niasiiniamidia, sinkkiä ja biotiinia.

Runsas veden juonti on jäänyt pysyväksi tavaksi, mistä olen tosi iloinen.

Veden juonti oli minulle pitkään haaste, ja sain suunnilleen väkisin juotua lasin tai kaksi päivässä. Join mieluummin teetä tai maitoa (jep – on ollut aika jolloin olen juonut janojuomana maitoa…! Pääsin tästä tavasta vasta päälle 3-kymppisenä…)

Nykyään juon vähintään 1,5 – 2 litraa puhdasta vettä päivässä. Siihen päälle tulee vielä kasvisten (ja kahvin) sisältämä neste. Kehonkoostumusmittauksessa onkin todettu, että kehoni vesitasapaino on erinomainen. 👍

2 ELÄMÄNTAVAT

 • Hyvä uni
 • Säännöllinen vuorokausirytmi
 • Ruokailurytmi
 • Ulkoilu
 • Liikunta
 • Fiksusti auringossa
 • Ei-tupakointi
 • Stressin välttäminen

Liikunta, säännöllinen ruokailurytmi ja tupakoimattomuus ovat olleet minulla pitkään kunnossa. Nuo muut eivät niinkään, ja olen petrannut niissä kunnolla vasta viime vuosina.

Nukun edelleen suosituksiin nähden liian vähän, noin 6 tuntia yössä, mutta olen alkanut mennä aikaisemmin nukkumaan ja nukun välillä 7, jopa 8 tuntia.  Se tuntuu selvästi kehossa. Hyvä uni näkyy iholla varmasti vielä ravintoakin selvemmin, tai ainakin välittömämmin.

Nopea anti-wrinkle-kuuri? Nuku kaksi viikkoa mahdollisimman pitkät ja häiriöttömät unet säännölliseen aikaan. Iho siliää ja heleytyy!

Ulkoilua olen lisännyt roimasti viimeisen 1,5 vuoden aikana. Olen aina rakastanut ulkoilua, mutta ennen harrastin sitä vain silloin tällöin, esimerkiksi lähtemällä kevät- ja syysvaelluksille tai patikoimalla ulkomaan reissuilla.

Nyt ulkoilu on elämäntapa, ja ne päivät, jolloin en olisi ulkona vähintään pyöräilemässä tai lenkillä, ovat harvat.

Lehtien haravointi on tänä keväänä ollut erityisen mieluisaa puuhaa, ja on samalla hyvää treeniä! :)

Ulkoilma näkyy iholla raikkaana ja terveenä sävynä. Aurinkoisella säällä on tietysti syytä muistaa asianmukainen aurinkosuoja, mutta UV-säteilyn haitatkin mukaanluettuna positiivinen ulkona puuhastelu tuo iholle kokonaisvaltaisesti kaunistavia vaikutuksia – niin punaisten poskien, hyvän verenkierron kuin herkässä olevan hymyn myötä :)

Ulkoilu tuo tunnetusti hyvää mieltä, rentouttaa ja vähentää stressiä –  ja siinäpä vasta tehokas anti-age-ase. :)

Kuntosalilla en tällä hetkellä käy, mutta lihaskunto pysyy yllä kivoilla kahvakuulajumpilla kotona :) Ostin pienen jumppapallonkin ja voimapyörän :) Spotify’sta soimaan Justin Timberlaken Can’t Stop The Feeling ja treeni kulkee! Myös spontaani tanssi peilin edessä on hauskaa hyvän mielen treeniä.

3 KOSMETIIKKA

 • Hyvä oman ihotyypin mukainen ihonhoitorutiini
 • Peruspalikat kunnossa; puhdistus, kosteutus ja ihon suojaaminen (–> UV-suoja)
 • Less is more; hoidan ihoa vain aineilla joita se tarvitsee ja jotka tukevat sen tasapainoa
 • Ikääntyessä ihon uudistumista tukevat ja kollageenin muodostumista stimuloivat aktiiviaineet kuten; retinoidit, c-vitamiini, niasiiniamidi, antioksidantit kaikessa kirjossaan, hyvät rasvahapot ja tietyt peptidit

Ihon puhdistus on ollut minulle aina ihonhoidon a ja o, olen tottunut puhdistamaan ihon joka päivä 13-vuotiaasta saakka – eli siitä lähtien kun aloin meikata. Suosin hellävaraisia, pH-arvoltaan happamia puhdistustuotteita jotka eivät liuota ihon omaa suojavaippaa.

Kosteutusta olen käyttänyt ihoa kuunnellen, en ”suositusten” mukaisesti. 13-vuotiaana ihoni oli täysin tasapainossa, ja käytin kosteusvoidetta vain hyvin satunnaisesti. Voiteiden käytöstä tuli säännöllistä vasta lähestyessäni kahta kymppiä. Minusta on hyvä kuunnella ihoaan ja ”ruokkia” sitä tarpeiden ja ihon omien viestien mukaan, ei ulkoisten viestien kuten mainosten takia.

Onko iho kuiva? Anna sille kosteusvoidetta. Haluaisitko ihon olevan sileämpi ja kirkkaampi? Tartu c- ja a-vitamiiniin. Mutta älä tartu niihin vain, jos jossain sanotaan että ”Kolmikymppisenä on jo hyvä käyttää ryppyvoiteita” ja koet, että niin kuuluu tehdä :)

Ihon ikääntymistä ja siihen luonnollisesti kuuluvia merkkejä ei voi pysäyttää, mutta niitä voi hidastaa ja ihon ennenaikaista vanhenemista voi tehokkaasti ehkäistä.

Pidä huolta kokonaisvaltaisesta paletista, jossa yhdistyvät ravinto, terveelliset elämäntavat ja omalle ihotyypille ja sen tarpeille sopiva kosmetiikka, ja luot loistavat edellytykset kauniille, hyvinvoivalle iholle koko elämäsi ajaksi ❤️

Mikä kollageenijauhe?

Oslo Skin Lab The Solution: Anti-Wrinkle Collagen on puhdasta hydrolysoitua kollageenijauhetta sisältäen tyypin 1 kollageenia, jossa kollageeniproteiini on pilkottu peptideiksi.

Tutkimuksin on osoitettu, että kollageeniravintolisän käyttö lisää ihon elastisuutta, kosteutta ja kollageenin tiheyttä. Omalla ihollani olen tämän myös todennut, ja käyttänyt valmistetta nyt kolmatta vuotta.

Tilaa Oslo Skin Lab The Solution -kuukausiannos tästä kokeiluhintaan 22,80€ (norm. 56,90€), sen jälkeen 39,80€ / pakkaus kerran kuukaudessa kotiin toimitettuna. Ei sitoutumis- eikä irtisanomisaikaa, tilauksen voi lopettaa milloin tahansa.

Jauhe sekoitetaan veteen tai vaikka jogurttiin, ja se on täysin mauton. Huom: jauhe ei ole vegaaninen.

Kommentit (21)
 1. Hyvä kirjoitus! Näin 40 v ja risat huomaa kyllä kasvojen iholla sellaista veltostumista ja tosiaan tuntee tuntuu että hormooni toiminta vaikuttaa yhä enemmän myös. Jotain on muuttunut sekä iho ainakin yhä kuivempi vs nuorempana.
  On kyllä super ihanat noi sun hiukset..😍. Tuo lenkkipolku kuva 👌.
  Oon kyllä tainut aiemminkin täällä siitä kommentoida😊 . Aurinkoa ja terveyttä vkoon sinne!

  1. Silmäluomet on mulla ainakin veltostuneet ihan selvästi, luomiväriä kun levittää iho venyy luomiväriapplikaattorin mukana… 😅

   On kyllä super ihanat noi sun hiukset..😍. Tuo lenkkipolku kuva 👌.
   Oon kyllä tainut aiemminkin täällä siitä kommentoida😊 . Aurinkoa ja terveyttä vkoon sinne!

   Kiitos – ja kiitos samoin viimeistä :)

 2. Oot tosi kaunis näissä kuvissa :) Tukka on niin magee!

  1. Kiitos ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *