Karkkipäivä
Karkkipäivä

Oslo Skin Lab ja anti-ryppykuurin tulos

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

OsloSkinLab_kasvot_kesakuu2017_IMG_5378

Palataan ryppyjen maailmaan.

Kirjoitin teille kuun alussa päässeeni testaamaan Oslo Skin Lab The Solution -kollageenivalmistetta. Se on puhdasta hydrolysoitua kollageenijauhetta sisältäen tyypin 1 kollageenia jossa kollageeniproteiini on pilkottu peptideksi.

Vaikka sisäisesti nautittujen peptidien vaikutus juonteisiin voi kuulostaa äkkiseltään hokkuspokkukselta, tutkimustulokset näyttäisivät puoltavan, että peptideillä todella voi olla ihon kollageenin tuotantoa stimuloiva ja tätä kautta juonteita madaltava vaikutus. Edellisessä jutussani linkkasin myös muihin tutkimustuloksia vahvistaviin lähteisiin.

Mekanismi on siis olemassa, mutta vaikuttivatko peptidit näkyvästi juuri minun ihooni?

Jos oma kokeilu kiinnostaa, The Solution -valmistetta saa nyt 50% kampanjatarjoushintaan Oslo Skin Labin sivulta.

OsloSkinLab_IMG_9975

Olen nyt käyttänyt Oslo Skin Lab -valmistetta kahdeksan viikkoa, jolloin tuloksia pitäisi alkaa näkyä.

Kokemus: todella selkeää eroa en huomaa. Silmäkulmien syvemmät juonteet ovat ehkä miedontuneet, mutta ohuempien juonteiden verkko silmien alla näyttää samalta kuin ennen kuurin aloitusta.

Vaikutusten arviointia vaikeuttaa se, että juonteet erottuvat iholla hyvin eri lailla valosta, kasvojen ilmeestä ja jopa vuorokauden ajasta riippuen. Esimerkiksi aamulla, kun kasvot ovat levänneet ja iho rento ja yövoiteen pehmentämä, juonteet erottuvat paljon lievemmin kuin illalla, jolloin iholla on takanaan koko pitkä päivä ilmehdintää ja ilman sekä auringon pintakuivattavaa vaikutusta.

Hymy on kaikkein voimakkaimmin juonteiden erottuvuuteen vaikuttava tekijä; mitä leveämmin hymyilen, sitä selvemmin juonteet näkyvät.

Pystyn tarkastelemaan eroja oikeastaan vain valokuvien kautta, jolloin kasvonsa näkee paremmin ikäänkuin ”ulkopuolisen” näkökulmasta peilikuvaan verrattuna. On vaikeaa, ellei mahdotonta saada otettua kuvia ihan samanlaisissa olosuhteissa joissa valo tulee samasta kulmasta ja hymy on täsmälleen yhtä mairea.

Näissä vertailukuvissa ilmeet ja kasvojen kulma kameraan ovat kutakuinkin samat:

OsloSkinLab_kasvot_toukokuu2017_IMG_4643

Kuva toukokuulta, kun olin käyttänyt valmistetta noin kaksi viikkoa.

OsloSkinLab_kasvot_kesakuu2017_IMG_5373_2

Kuva kesäkuun lopulta, kun olen käyttänyt valmistetta kahdeksan viikkoa.

Lähikuvat silmien alueelta:

Silmarypyt_toukokuu2017_IMG_4644

Toukokuun puoliväli

Silmarypyt_220617_IMG_5373

Kesäkuun loppu

Kuvia ei ole käsitelty muuten kuin rajaamalla.

Silmäkulmien vekkien ja otsan sibelius-ryppyjen erottuvuus on ollut viime viikkojen kuvissa miedompaa ”normaaliin” verrattuna, ja kyllä ne peilikuvassakin näyttävät jotenkin aiempaan pehmeämmiltä. Mutta lopulta totean, että jo valaistus vaikuttaa niin paljon, että kunnollisten arvioiden tekeminen pelkästään visuaalisen mittarin pohjalta on vaikeaa.

Kasvot_kesakuu2017

Summa summarum: ei valtavan selkeää muutosta lähtötilanteeseen juonteiden osalta.

Yhden konkreettisen muutoksen saatoin kuitenkin kokeilun aikana todeta, ja se on jo aiemmassa postauksessani mainitsemani ihon kosteuspitoisuuden lisääntyminen. Sitä todistaa käsieni iho jonka voisin sanoa kahden kuukauden aikana lähestulkoon normalisoituneen. Ihon kuivuuden väheneminen on huomattava.

Tietenkään en voi täydellä varmuudella tietää, että muutokseen olisi vaikuttanut juuri Oslo Skin Labin kollageenivalmiste, mutta se mahdollisuus on olemassa. Mikään muu kauneudenhoitorutiineissani tai ruokavaliossani ei muuttunut kollageenikuurin aikana. Ihon kosteuspitoisuuden paraneminen kuuluu myös peptidien dokumentoituihin vaikutuksiin ihossa. Viimeistään sitten, kun kokeilukuurin päättymisestä on kulunut aikaa, voin kenties tehdä päätelmiä, mikäli ihon kuivuus palaa.

OsloSkinLab_IMG_9979

Kollageeniravintolisän vaikutusmahdollisuus on olemassa, joten jos ei-kirurgiset keinot juonteiden madaltamiseen kiinnostavat, ei tuotteen kokeilulla ainakaan häviä mitään. Vaikutukset tulevat esiin säännöllisessä pitkäaikaiskäytössä.

Oslo Skin Lab The Solution -valmisteen edut:

 • Helppo ja miellyttävä käyttää; mauttoman jauheen voi sekoittaa juomaan tai vaikka jogurttiin, se liukenee täysin eikä tuo muassaan sivumakuja
 • Tuote ei sisällä lisäaineita ja koostuu 100-prosenttisesti hydrolysoidusta kollageenista
 • Edullinen kilpaileviin tuotteisiin nähden

Oslo Skin Labin kampanjatarjos: kuukauden pakkaus hintaan 14,95€ (normaali hinta 29,95€) + toimituskulut 4,95€. Tarjoukseen voi tarttua Oslo Skin Labin sivulla.

Kommentit (23)

 1. Rakkaudella, Hannele

  Oho. Eron kyllä huomaa, vaikka kuulasihoinen ja rypytön olet jo valmiiksi. Itse huomasin otsaryppyjeni häipyvän täysin, kun lisäsin reippaasti veden juomista. Pakko lisätä linkki omaan postaukseeni vesikuurin vaikutuksista: http://www.rakkaudellahannele.fi/2017/05/3-litraa-vetta-paivassa-viikon-ajan.html

 2. elsa

  Hei Sanni, nyt ihan aiheen ohi, mutta osaatko suositella hyvää peitevoidetta? Oon tähän asti käyttänyt sitä MACin pienessä pumppupullossa olevaa, joka on kyllä peittävää ja varsin kestävää, mutta siitä tulee tosi meikattu ja tunkkainen lopputulos vaikka laittaisi kuinka ohuen kerroksen.

  Hinnalla ei väliä, toiveena tosiaan siis hyvä peittävyys (on tummaakin tummemmat silmänaluset sekä punoittavat posket…) mutta luonnollinen lopputulos, niin ja kestäväkin saisi olla. Löytyisikö tällaista yhdistelmää?

  • Sanni

   Vastaus on Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer, suosikkini vuodesta toiseen. Ohut, erittäin peittävä ja erittäin kestävä.

   Tässä jutussa vertailen eri peiteaineita mieheni mustalla silmällä ^_^, mukana myös Lauder, ehkä jutusta on sinulle hyötyä:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/silma-mustana-suuri-peiteainetesti/

   • elsa

    kiitoksia…! osaatko näin äkkiseltään muistella, kuinka vaaleita sävyjä siitä löytyy? unohdin sen nimittäin mainita että että olen suunnilleen samanvärinen kuin kalkittu seinä…

    niin ja sitä vielä kysymäni, että sopiiko se käytettäväksi pelkästään meikkipuuterin alle?

    • Sanni

     osaatko näin äkkiseltään muistella, kuinka vaaleita sävyjä siitä löytyy?

     Suomessa ei myyty kaikkia sävyjä ainakaan silloin kun itse olin vielä liikkeessä töissä, mutta täältä näet kansainvälisen sävyvalikoiman:

     https://www.esteelauder.com/product/642/22832/product-catalog/makeup/face/concealers/double-wear/stay-in-place-flawless-wear-concealer#/shade/Extra-Light

     En ole itse tuota Extra Lighttia nähnyt livenä, joten en osaa sanoa kuinka ”kalkin” sävyinen se on ^_^ Mutta kun tuon kansainvälisen valikoiman sävyjä on peräti 11 niin voisi kuvitella että vaalein tosiaan ON vaalea :) Voi hyvin olla että Suomesta saa tuota(kin) sävyä tällä hetkellä.

     niin ja sitä vielä kysymäni, että sopiiko se käytettäväksi pelkästään meikkipuuterin alle?

     En ole ihan varma ymmärsinkö mitä tuolla ”pelkästään meikkipuuterin alle”-jutulla tarkoitettiin, mutta Stay-in-Place -peiteaine sopii minkä tahansa meikkipohjan kanssa käytettäväksi :)

 3. Jokunen

  Ihon kuivumisen vähenemiseen saattaa kyllä vaikuttaa ihan vaan vuodenaikakin. Ainakin minulla kädet ovat aivan kuivat talvisin ja tänä vuonna kylmän kevään vuoksi vielä pitkälle toukokuuhun. Mutta nyt kesäkuussa, kun sää on lämmennyt, eivät kädetkään ole enää yhtään kuivat, vaikka ihonhoitorutiinit ja ruokavalio ovat aivan samat kuin ennenkin.

  • Sanni

   Ihon kuivumisen vähenemiseen saattaa kyllä vaikuttaa ihan vaan vuodenaikakin.

   Ilman muuta. Minullakin oli ennen kuivuusongelmia käsien kanssa vain talvisin, mutta parin viime vuoden aikana käsien iho on muuttunut kroonisesti kuivaksi. Lämmin vuodenaika ei enää tuo merkittävää eroa, sen huomasin viime kesänä ja viimeistään nyt huhtikuussa kun vietin neljä viikkoa Kreikassa Suomen kesää vastaavassa ilmastossa (20-28 astetta, sadetta, paistetta, pilveä). Palasin kädet ennätyksellisen kuivina. Olo alkoi jo olla epätoivoinen, kun kaikki rasvaus tuntuu tuovan vain hyvin lyhytkestoisen helpotuksen. Touko- ja kesäkuun aikana kuivuus on lievittynyt merkittävästi ja käsien, etenkin sormien reunojen valkoiset, hilseilevän kuivat kohdat ovat häipyneet käytännössä olemattomiin. Myös kynsinauhat ovat paremmassa kunnossa kuin aikoihin.

   • Lexi

    Kannattaa vaihtaa käsisaippua oliivisaippuaan. Itsellä ei muita ongelmia ihon kanssa mutta parin vuoden sisään käsien iho-oireet on kroonistuneet, tavallinen saippua kuivattaa ihon niin että kahden sormitaipeen iho menee jopa haavoille asti. Oliivisaippua pitää tämän kurissa. Nyt lomalla käytin kylässä muutaman päivän tavallista saippuaa ja jo siinä ajassa sormitaipeet kuivui kivuliaaksi, ja noin viikossa taas normalisoitui oliivisaippualla. Veljelläni myös haavoittuu kädet tavallisella saippualla, oliivisaippuaa käyttää hänkin.

    • Sanni

     Kannattaa vaihtaa käsisaippua oliivisaippuaan.

     Tarkoitatko marseille-saippuaa..? Tuli mieleen rasvaisuutensa perusteella, se on muita saippuoita hoitavampi erityisen korkean rasvapitoisuutensa tähden. Marseille valmistetaan useimmiten oliiviöljystä mutta sitä voidaan tehdä muistakin kasvirasvoista.

     • Lexi

      Käytän Dalan d’Olive palasaippuaa, valmistettu 100% oliiviöljystä, muita oliivisaippuoita en ole kokeillut. https://www.tuontitukku.fi/tuote/oliivi-saippua-dalan-d%60olive-palasaippua/8690529513178/

      • Sanni

       Eksyin tämän keskustelun seurauksena vaikka mille saippuakeskustelufoorumille…! ^_^ Saippuahan näyttää olevan ihan tosi laaja tuoteryhmä, erilaisia saippuoita erilaisilla ominaisuuksilla on paljon enemmän kuin olen tajunnutkaan. :) Mä olen lähinnä tiennyt glyseriini, Marseille- ja ”normi”saippuan, joka siis on yksinkertaisimmillaan joku öljy/rasvaseos yhdistettynä emäkseen kuten lipeään. Ajattelin oliivisaippuankin kuuluvan tuohon viimeiseen kategoriaan, mutta näköjään sen alla on valtava määrä eri tyyppisiä saippuoita eri rasvakoostumuksilla ja valmistustavoilla. Tekisi mieli perehtyä saippuoidenkin maailmaan ihan kunnolla… voi kun olisi monta rinnakkaiselämää että ehtisi perehtyä kaikkeen mikä kiinnostaa… ^_^

       Täytyypä joskus kokeilla puhdasta oliivisaippuaa ja verrata miltä se tuntuu tavanomaiseen palasaippuaan verrattuna.

 4. Cisu

  Eron huomaa selvästi vaikka toinen kuva on valoisampi. Ja uu miten upeat silmät sulla on meikkikuvassa. Pakko käydä hakemassa liila luomiväri ja kokeilla itsekin turkoosi-liilaa

 5. Veera

  Munki mielestä eroa on havaittavissa. Pitää ehkä painaa tuote mieleen tulevaisuuden varalle, vielä se ei ole ajankohtainen. Ja toi yhden kuvan turkoosi-violetti meikki on aivan ihana! :) Voi kun osaisi itsekin tehdä (ja käyttää) värikkäitä silmämeikkejä

  • Sanni

   Ja toi yhden kuvan turkoosi-violetti meikki on aivan ihana! :)

   Kiitos :) Siitä ja siihen käytetystä merkistä on varmaan tulossa juttua heinäkuun aikana :)

 6. Julia

  Tuli mieleen tosta ihon kosteuspitoisuuden lisääntymisestä. Ootko koskaan törmännyt sellaiseen tai harkinnut laitetta, jolla saa kotioloissa mitattua ihon kosteutta?
  Tampereen Sokoksella Biothermin pisteellä saa käsittääkseni jotain kosteusmittauspalvelua pyydettyä, mutta oon myös netissä bongaillut kotiin myytäviä laitteita (esim. https://www.amazon.com/gp/product/B00XL8RY2A/).

  Musta ois NIIN kiinnostavaa mittailla asiaa, mutta oon kuitenkin niin kovin spektinen toimivuuden ja luotettavuuden suhteen. Tästä seuraava blogikokeiluvinkki? :D

  • Sanni

   Ooo, tämähän olisi kiinnostavaa..! Mitenkähän luotettavaa tietoa tuollainen härveli antaa ihosta..? Tuota sun linkkaamaa ei näköjään toimiteta Suomeen. Täytyykin tutustua paremmin ja etsiskellä sellaista jonka voi tilata Suomeen tai käydä syksyllä Tampereen Biotherm-pisteellä (palaan vasta elokuun lopussa), tämähän on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu :) Kiinnostuin :)

 7. Hanna

  Hihi… Hemulikin tutkii josko jauheesta löytyisi jotain harvinaislaatuista ?

  • Sanni

   Niin tekee ^_^

 8. Katri

  Mä huomaan selvän eron noissa vertailukuvissa. Näytät nuorelta ja oikein hehkuvalta niin naturellina kuin meikattunakin. Ja jestas miten kaunis oletkaan!
  Oliskohan valmisteesta mulle hyötyä, kun jo näin parikymppisenä näytän tosi vanhalta ja kuluneelta :D Olis kyllä ihan hauska kokeilla. Oletko muuten miettinyt skin rollerin testaamista?

  • Sanni

   Ooo kiitos ^_^ *punastuu*

   Derma Rolleria on minulle tarjottu testiin ja lukijatkin siitä paljon kyselleet, mutta toistaiseksi en ole vielä rohjennut sitä testata. Myönnän, että ajatus ihon pinnan rikkomisesta kuulostaa sen verran ”jännittävältä” touhulta tulehdusriskeineen, että vielä en ole uskaltanut ”tarttua härkää neuloista” ^_^

   • Tarja

    Dermarollerin käyttäjänä voin suositella, vaikka kerran kuussa. Ei se ole niin pelottava, miltä kuulostaa. Itse upotan rollerin Neoamiseptiin 20 min. ennen käyttöä ja samalla aineella pyyhin kasvotkin ennen rullausta. Veri alkaa kiertää käytön aikana ja jälkeen, ihon alla, ei päällä. = D
    Iho suorastaan hehkuu käytön jälkeen. Kuivattaa rutkasti ihoa, joten laadukasta voidetta naamaan käytön jälkeen.

 9. Paltsu

  Miten sulla kävi kun lopetit ton jauheen käytön, kuivuuko iho taas siihen malliin kuin ennen? Eli saitko vahvistusta päätelmillesi, että tämä tuote nosti ihon kosteuspitoisuuden paremmalle tasolle? :) Tilasin näitä just äidille kun se valitteli kuivaa ihoa, toivottavasti olisi näistä apua, varsinkin kun on talvi tulossa, niin jospa iho voisi tämän avulla paremmin..

  • Sanni

   Kyllä mä itse asiassa totesin näiden vaikutuksen lopetettuani jauheen käytön, juonteet näkyy nyt taas huomattavasti selvemmin. Olen parhaillaan kokeilemassa toisen merkkistä kollagenijauhetta jota olen saanut testiin, mutta Oslo Skin Lab oli parempaa jo pelkästään kätevien annostikkujen takia. Nykyinen testijauhe on isossa purkissa, mikä ei ole sopiva pakkausmuoto minun kaltaiselleni reissaajalle joka on koko ajan menossa. Nuo Oslo Skin Labin tikut oli tosi helppo ottaa mukaan reissuun. Aion tilata Osloa taas kun tämä nykyinen jauhe loppuu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.