Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ecobeauty-savinaamio

Esittelyssä jälleen yksi erinomainen savinaamio.

Minähän rakastan syväpuhdistavia savi/muta/turvenaamioita ja se onkin ainoa naamiotyyppi jota olen käyttänyt teinistä saakka (issue niiden ravitsevien ja kosteuttavien kanssa on edelleen kesken, hahah…)

Oriflame_Ecobeauty_savinaamio

Sain kokeiltavaksi Oriflamen Ecocert-sertifioidun Ecobeauty-sarjan uusimman tulokkaan, pinkkiä kaoliinia sisältävän savinaamion.

Kaoliini on yksi yleisimpiä kosmetiikassa käytettyjä savilajeja, ja väristään riippuen sillä on hieman eri ominaisuuksia. Puhdas kaoliini on valkoista ja muiden mineraalien sekoittuminen kaoliiniin aikaansaa eri värivariaatioita (yleisimpinä punainen, keltainen ja vaaleanpunainen).

Valkoinen kaoliini tunnetaan kosmeettisessa käytössä hellävaraisimpana ja sopii parhaiten herkälle ja kuivalle iholle, punainen taas on kaoliineista voimakkaimmin absorboiva eli aineita itseensä imevä (kuten iholla öljyisyyttä ja epäpuhtauksia) ja sopii rasvoittuvalle iholle. Vaaleanpunainen kaoliini jota Oriflamen naamiossa on käytetty on noiden kahden sekoitus ja sopii ihanteellisesti herkästä normaalille iholle.

Vaaleanpunainen kaoliini sekä syväpuhdistaa, kuorii että pehmentää ihoa.

Oriflame Ecobeauty naamio
Naamio on tosiaan ihan possunpunainen :)

Käytän syväpuhdistavaa naamiota noin kerran viikossa, se ylläpitää ihon heleyttä ja on ennen kaikkea mielettömän tehokas huokosten supistaja.

Koen, että savi/turve/mutanaamion säännöllisellä käytöllä huokoset pysyvät supummassa ja iho vähemmän kiiltelevänä, vaikka itse en nyt mistään ihan valtavista huokosista tai kiillosta kärsikään. Mutta ehdottomasti naamioilla on vaikutusta.

Oriflame_Ecobeauty_savinaamio_IMG_0468

Ecobeauty-naamiossa viehättää myös sen yksinkertainen ainesosaluettelo:

kaolin, aqua, mentha piperita flower/leaf/stem water, shea butter, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, benzyl alcohol, jojoba alcohol, potassium jojobate, propanediol, aloe barbadensis leaf juice powder, parfum.

Kaoliinipohja jossa piristävää piparminttua, pehmentävää sheavoita, pehmentäviä rasva-alkoholeja ja jojobayhdisteitä, aloe veraa ja muutama hajuste + liuotin. Koostumus on 99% luonnollinen.

Pitoisuuksia ei koskaan mainita, mutta päätellen naamion nopeasta kuivumisvauhdista ja incissä toisena olevan piparmintun häviävän miedosta tuoksusta, Ecobeauty-naamiossa suurin osa on kaoliinia ja muita ainesosia on vain joitain prosentteja. Eli saat ”sitä itseään”, normikosmetiikan savinaamioissa savea on jopa alle puolet koostumuksesta.

Mitä enemmän savinaamiossa on muita, etenkin pehmentäviä rasva-ainesosia, sitä hitaammin se kuivuu, siinä yksi keino päätellä naamionsa savipitoisuus. :)

Oriflame_Ecobeauty_naamio_IMG_5575

Ecobeauty-naamio kuivuu minuuteissa.

Suositeltu vaikutusaika on 10 minuuttia minkä jälkeen naamio huuhdellaan huolellisesti.

Oriflame_Ecobeauty_naamio_iho_IMG_5590

Tuloksena heleä, sileä ja pehmeä iho.

Jopa mies tykkää savinaamioista. Ilmeisesti se kuivuvan pinnan tunne on kiehtova. :)

Savinaamio_iho_IMG_5590

Ihon pinta menee naamion vaikutuksesta ikäänkuin ”kiinni”, huokoset supistuvat näkymättömiin ja pinnalle jää ei-rasvainen, terve, himmeä kuulto.

Huokoseni eivät pahimmillaankaan ole mitenkään erityisen ammottavat, mutta ero auki/kiinni-tilojen välillä on kuitenkin selkeä:

huokoset

Kun huokoset ovat auki, iho tuntuu jotenkin veltolta ja yleensä näyttää myös samealta. Syväpuhdistava savi/muta/turvenaamio fiksaa ihon hetkessä napakoittaen ja heleyttäen ihon pinnan.

Olen sanonut tämän blogissa monesti aiemminkin mutta ei auta kuin sanoa taas: en tiedä muuta yhtä tehokasta keinoa häivyttää huokosia ja nämä naamiot ovat minun henkilökohtainen pikakaunistuskikkani ja velton ihon tuhkimokäsittely. <3

Oli ilo tutustua jälleen uuteen luonnonkosmetiikan savinaamioon. Ecobeautyn naamio on tämänhetkisellä hinnallaan hieman edullisempi kuin aiemmin esittelemäni Mádaran mutanaamio, luonnonkosmetiikkaesimerkin mainitakseni. 75 millin tuubin normihinta on 36 euroa, nyt se näkyy olevan 22,90€ (tämä ei ole mikään blogitarjous, minulle ilmoitettiin tuo kalliimpi hinta).

Oriflamen tuotteita voi ostaa suoraan Oriflamen verkkokaupasta osoitteesta oriflame.fi tai Oriflame-myyntiedustajalta.

Muita savinaamioihin koukuttuneita? :)

Kommentit (13)

 1. Anniina

  Kuinka pitkään tuollainen 75ml tuubi kestää käytössä? Olen pitkään pohtinut savinaamion hankkimista mutta jotenkin en ole osannut testailemaan lähteä. Tämä vaikuttaisi juuri passelilta mutta tuo hinta mietityttää – onko tuote rahan arvoinen?

  • Sanni

   Tätä tässä jutussa esiteltyä naamiota olen ehtinyt käyttää vasta 3-4 kertaa ja eri valmistajien pakkaukset ovat eri kokoisia (yleensä kai siellä 60-100 millin kieppeillä), mutta yksi savinaamiotuubi kestää minulla monta kuukautta. Nykyisellään, kun käytössä on blogitestailujen vuoksi jatkuvasti useampi tuote kaikista eri tuotekategorioista (kuten myös savi/muta/turvenaamioista), on enää vaikea sanoa kauanko mikäkin pakkaus kestää ns. normikäytössä, mutta ennen blogiaikoja minulla saattoi kestää savinaamiotuubi melkein vuodenkin.

  • Sanni

   Tuli mieleen vielä, kun jäin pohtimaan tuota millä tavalla mitata naamion kulutusta, että saan oman kulutukseni helposti selville yksittäispakkausten kautta :)

   Esimerkiksi Lidlin 2 x 8 millin pakkauksiin pakatut naamiot kestävät minulla neljä käyttökertaa (tai jopa kuusi jos ei holvaa hirveän paksua kerrosta, yksi 8 millin ”tasku” riittää siis 2-3 käyttökertaan), eli yhteen käyttökertaan kuluu 2-4 ml, keskimäärin 3 ml. :) Näin ollen 75 millin tuubi riittää minulla keskimäärin 25 käyttökertaan eli kerran viikossa käytettynä yli puoleksi vuodeksi :)

 2. Karoliina

  Mä käytän kanssa kerran viikossa muta/savi/turvenaamiota, mitä näistä nyt sattuukaan olemaan kaapissa. Se Madaran mutanaamio on kyllä tehokas ja kiva, mutta jostain syystä se alkoi pidemmällä käytöllä aiheuttaa mun iholle jotain yliherkkyysreaktioita, jollaisia en ikinä ole mistään muusta tuotteesta saanut ja siis about ekan kuukauden käytön aikana mitään reaktioita ei tullut vaan vasta myöhemmin. Tuote ei ollut mitenkään pilallakaan, mutta mulla helotti koko naama kirkkaan punaisena ja naamion kuivuessa alkoi kutittaa ja kihelmöidä iholla, joten käytin sen sitten loppuun pelkästään ongelma-alueilla, kuten nenässä ja leuassa.
  Nyt on käytössä Lumenen turvenaamio, joka ei kyllä ole erityisen tehokas puhdistaja, mutta kirkastaa ihoa kuitenkin ihan kivasti eli seuraavaksi tosiaan menee testiin taas joku luonnonkosmetiikan naamio :)

 3. Soffi

  Cattierin pink clay vaikuttaa hyvin samantyyppiseltä tuotteelta. Ihana tuote varsinkin kesällä, allekirjoitan supistusvaikutuksen :)

  • Nimetön

   Mullon kanssa cattier käytössä, ensimmäisen kerran annoin sen kuivua kasvoille ja ihmettelin että onpa epämiellyttävä naamio (kiristi ja pölisi). Seuraavalla kerralla luin ohjeita (englanniksi) että se pitäisi pitää kosteana kasvoilla. Kosteana se naamio on ihana ja ihokin jäin jotenkin notkeammaksi ja kosteutetummaksi.

 4. Tuhkimo76

  Auttaisitko minua, kun minulla on herkkä ja kuiva iho. Olen käyttänyt ihon hoidossa luonnonkosmetiikkaa jo jonkun vuoden (meikeissä on normiakin seassa, mm. meikkivoide). Nyt minulle on alkanut tulla poskiin ja leukaan punoitusta (iho on ollut couperoottinen ennenkin) ja pieniä näppyjä. Epäilen, että ihoni ei pidä alkoholista, se ainakin ärsyyntyi aikaisemmin madaran kasvovedestä. Osaisitko suositella herkälle ja kuivalle kasvojen iholle hoitotuotteet? Olen käyttänyt varsinkin Laveraa ja Madaraa, mutta nyt iho ei tykkää niistä. Osaisitko suositella savinaamiota valkoisesta kaoliinista? Osaatko neuvoa, mistä saisi parhaiten apua eri luonnonkosmetiikkatuotteiden valintaan (pk-seudulla)? Suurin osa konsulteista kun on perehtynyt omaan sarjaansa ja suosittelevat niitä kaikille. Olen n. 40v.
  Minulla on myös suomalainen lasimainen hius, mutta Benecosin shampoon ja Santen hoitoaineen myötä minulle on tullut kuivat latvaosuudet. Osaisitko suositella hiustuotteitakin? Ei ole pakko olla luonnonkosmetiikkaa, kunhan saisin kutrini eläväisen ja kiiltävän näköisiksi taas. Olen nyt ensiapuna käyttänyt naamiota ja Garnierin hiusöljyä latvoihin. Mitkä öljyt kävisivät hoitona ennen shampoopesua?
  Kiitoksia taas avustasi!

  • Sanni

   Hei Tuhkimo,

   Herkälle ja kuivalle iholle alkoholiton hoitosarja voisi löytyä esimerkiksi Estelle & Thildiltä. E&T:ltä suosittelisin etenkin hajusteetonta BioCalm-sarjaa jossa on myös anti-redness-seerumi (kun mainitsit tuon punoituksen). BioCalm-päivävoide on täyteläisyydeltään ymmärtääkseni kevyt/medium-tasoa, eli kuivalle iholle käyttäisin myös sarjan Optimal Comfort Rescue Oilia, joko sellaisenaan päivävoiteen alle levitettynä tai päiv/yövoiteeseen sekoitettuna.

   Jos tykkäät mieluummin ostaa suoraan täyteläisemmän kuivan ihon voiteen, suosittelen E&T:n SuperBioActive Extra Rich Day Creamia. Siinä on myös enemmän anti-age-tehoja kuin BioCalm-sarjassa, mutta BioCalm on kehitetty erityisesti herkälle iholle (on sen vuoksi myös hajusteeton). SuperBioActive-sarjassa on elegantti kukkaistuoksu.

   Valkoista kaoliininaamiota ei minulle tule ”tähän hätään” mieleen miltään merkiltä, mutta Cattierilta esimerkiksi löytyy kuivalle ja herkälle iholle keltainen kaoliini-naamio (siinä on sekä valkoista että keltaista kaoliinia): http://www.cattier-paris.com/en/yellow-clay-mask-dry-skin.html (Cattieria myydään kivijalkamyymälöistä ainakin Ruohonjuuressa ja mielestäni myös Sokoksella, verkkokaupoista ainakin Biodelly myy Cattieria).

   Osaatko neuvoa, mistä saisi parhaiten apua eri luonnonkosmetiikkatuotteiden valintaan (pk-seudulla)?

   Sanoisin että ehdottomasti Ruohonjuuresta, esimerkiksi Kampin Ruohonjuuressa on tosi hyvä valikoima eri merkkejä ja hyvää palvelua. Ruohonjuuren henkilökunta on erikoistunut nimenomaan luonnonkosmetiikkaan, toisin kuin vaikka Stockan ja Sokoksen myyjät vaikka niissäkin alkaa olla oikein hyvät luonnonkosmetiikkaosastot. Ruohonjuurissa on muuten erikseen esim. elintarvikkeisiin ja sitten taas kosmetiikkaan erikoistuneita myyjiä eli kannattaa kysyä juuri kosmetiikkamyyjää.

   Kuiville latvoille suosittelen yhdistelmähoitoa puhdas öljyhoito ennen shampoopesua (kookosöljy on ihan parhaita öljyjä tähän tarkoitukseen, hiero kuiviin pituuksiin ja anna vaikuttaa mielellään puolikin tuntia jos vain on aikaa) ja öljy-silikonilatvaseerumi jätettävänä hoitoaineena pesun jälkeen, esimerkiksi tuo käyttämäsi Garnierin öljy.

   Kiiltoa tuovia shampoita en valitettavasti oikein osaa suositella (en ole itse kokenut minkään shampoon tuovan kiiltoa), mutta jos yleisesti saa suositella hyviä kosteuttavia luonnonkosmetiikan shampoita ja hoitoaineita niin Mádaran hiustuotteet ovat suosikkejani, ja hoitoaineista Aubreyn (shampoot ovat hirveitä). Ei-luonnonkosmetiikasta Korresin ja Yves Rocherin hiustuotteet kuuluvat suosikkeihini kosteuttavista ja hoitavista.

   • Tuhkimo76

    Kiitoksia paljon vinkeistäsi. Pitää laittaa tuotteet kokeiluun.

  • Anna

   Pakko suositella kotimaista EkoPharmaa jos iho on herkkä ja couperoottinen. Pk-seudulla moni kosmetologi myy sarjaa. Ei ole edes kallis (hinnat n. 20-35 euroa tuotteesta riippuen). Itselleni ei esim. Madara, Mossa ja Lavera käy kasvoille lainkaan. Alkoholin lisäksi luononkosmetiikassa saattaa ärsyttää erilaiset kasviuutteet ja eteeriset öljyt. Minä sain herkän ja pod-taipuvaisen ihoni kuntoon EkoPharman herkän ihon tuotteilla.

   • Tuhkimo76

    Kiitoksia paljon vinkistäsi. Pitää kokeilla EkoPharmaakin.

 5. Mia / Beauty Highlights

  Sun iho näyttää kyllä niin kauniilta muutenkin :) Oma iho on taas temppuillut suolisto-ongelmien ja stressin seurauksena. Mutta eiköhän se taas tästä, näitä kausia tulee välillä ja varsinkin kun vielä vaihtelee tuotteita tiuhaan, vaikka ihonhoidon osalta pysyttelenkin aika pitkälti luonnonkosmetiikassa. Mä taidan kaivaa tämän saman naamion mun testikaapista esille! Tykkään savinaamioista itsekin, mutta just nimenomaan niistä ei-kuivattavista ;)

  • Helen

   Ikuinen suosikkini on Argitalin Argiltubo Vihreä savi hoitonaamio. Olen käyttänyt varmaan jo 10 vuotta 2krt/ viikko. Edullinenkin on: juuri nyt Hyvinvoinnin tavaratalossa tarjouksessa 14.36 € (normaalihinta 17.95 €) 31.8.2017 saakka. Pakkauskoko: 250 ml.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.