Ecobeauty-savinaamio

Esittelyssä jälleen yksi erinomainen savinaamio.

Minähän rakastan syväpuhdistavia savi/muta/turvenaamioita ja se onkin ainoa naamiotyyppi jota olen käyttänyt teinistä saakka (issue niiden ravitsevien ja kosteuttavien kanssa on edelleen kesken, hahah…)

Oriflame_Ecobeauty_savinaamio

Sain kokeiltavaksi Oriflamen Ecocert-sertifioidun Ecobeauty-sarjan uusimman tulokkaan, pinkkiä kaoliinia sisältävän savinaamion.

Kaoliini on yksi yleisimpiä kosmetiikassa käytettyjä savilajeja, ja väristään riippuen sillä on hieman eri ominaisuuksia. Puhdas kaoliini on valkoista ja muiden mineraalien sekoittuminen kaoliiniin aikaansaa eri värivariaatioita (yleisimpinä punainen, keltainen ja vaaleanpunainen).

Valkoinen kaoliini tunnetaan kosmeettisessa käytössä hellävaraisimpana ja sopii parhaiten herkälle ja kuivalle iholle, punainen taas on kaoliineista voimakkaimmin absorboiva eli aineita itseensä imevä (kuten iholla öljyisyyttä ja epäpuhtauksia) ja sopii rasvoittuvalle iholle. Vaaleanpunainen kaoliini jota Oriflamen naamiossa on käytetty on noiden kahden sekoitus ja sopii ihanteellisesti herkästä normaalille iholle.

Vaaleanpunainen kaoliini sekä syväpuhdistaa, kuorii että pehmentää ihoa.

Oriflame Ecobeauty naamio
Naamio on tosiaan ihan possunpunainen :)

Käytän syväpuhdistavaa naamiota noin kerran viikossa, se ylläpitää ihon heleyttä ja on ennen kaikkea mielettömän tehokas huokosten supistaja.

Koen, että savi/turve/mutanaamion säännöllisellä käytöllä huokoset pysyvät supummassa ja iho vähemmän kiiltelevänä, vaikka itse en nyt mistään ihan valtavista huokosista tai kiillosta kärsikään. Mutta ehdottomasti naamioilla on vaikutusta.

Oriflame_Ecobeauty_savinaamio_IMG_0468

Ecobeauty-naamiossa viehättää myös sen yksinkertainen ainesosaluettelo:

kaolin, aqua, mentha piperita flower/leaf/stem water, shea butter, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, benzyl alcohol, jojoba alcohol, potassium jojobate, propanediol, aloe barbadensis leaf juice powder, parfum.

Kaoliinipohja jossa piristävää piparminttua, pehmentävää sheavoita, pehmentäviä rasva-alkoholeja ja jojobayhdisteitä, aloe veraa ja muutama hajuste + liuotin. Koostumus on 99% luonnollinen.

Pitoisuuksia ei koskaan mainita, mutta päätellen naamion nopeasta kuivumisvauhdista ja incissä toisena olevan piparmintun häviävän miedosta tuoksusta, Ecobeauty-naamiossa suurin osa on kaoliinia ja muita ainesosia on vain joitain prosentteja. Eli saat ”sitä itseään”, normikosmetiikan savinaamioissa savea on jopa alle puolet koostumuksesta.

Mitä enemmän savinaamiossa on muita, etenkin pehmentäviä rasva-ainesosia, sitä hitaammin se kuivuu, siinä yksi keino päätellä naamionsa savipitoisuus. :)

Oriflame_Ecobeauty_naamio_IMG_5575

Ecobeauty-naamio kuivuu minuuteissa.

Suositeltu vaikutusaika on 10 minuuttia minkä jälkeen naamio huuhdellaan huolellisesti.

Oriflame_Ecobeauty_naamio_iho_IMG_5590

Tuloksena heleä, sileä ja pehmeä iho.

Jopa mies tykkää savinaamioista. Ilmeisesti se kuivuvan pinnan tunne on kiehtova. :)

Savinaamio_iho_IMG_5590

Ihon pinta menee naamion vaikutuksesta ikäänkuin ”kiinni”, huokoset supistuvat näkymättömiin ja pinnalle jää ei-rasvainen, terve, himmeä kuulto.

Huokoseni eivät pahimmillaankaan ole mitenkään erityisen ammottavat, mutta ero auki/kiinni-tilojen välillä on kuitenkin selkeä:

huokoset

Kun huokoset ovat auki, iho tuntuu jotenkin veltolta ja yleensä näyttää myös samealta. Syväpuhdistava savi/muta/turvenaamio fiksaa ihon hetkessä napakoittaen ja heleyttäen ihon pinnan.

Olen sanonut tämän blogissa monesti aiemminkin mutta ei auta kuin sanoa taas: en tiedä muuta yhtä tehokasta keinoa häivyttää huokosia ja nämä naamiot ovat minun henkilökohtainen pikakaunistuskikkani ja velton ihon tuhkimokäsittely. <3

Oli ilo tutustua jälleen uuteen luonnonkosmetiikan savinaamioon. Ecobeautyn naamio on tämänhetkisellä hinnallaan hieman edullisempi kuin aiemmin esittelemäni Mádaran mutanaamio, luonnonkosmetiikkaesimerkin mainitakseni. 75 millin tuubin normihinta on 36 euroa, nyt se näkyy olevan 22,90€ (tämä ei ole mikään blogitarjous, minulle ilmoitettiin tuo kalliimpi hinta).

Oriflamen tuotteita voi ostaa suoraan Oriflamen verkkokaupasta osoitteesta oriflame.fi tai Oriflame-myyntiedustajalta.

Muita savinaamioihin koukuttuneita? :)

Kommentit (13)
 1. Kuinka pitkään tuollainen 75ml tuubi kestää käytössä? Olen pitkään pohtinut savinaamion hankkimista mutta jotenkin en ole osannut testailemaan lähteä. Tämä vaikuttaisi juuri passelilta mutta tuo hinta mietityttää – onko tuote rahan arvoinen?

  1. Tätä tässä jutussa esiteltyä naamiota olen ehtinyt käyttää vasta 3-4 kertaa ja eri valmistajien pakkaukset ovat eri kokoisia (yleensä kai siellä 60-100 millin kieppeillä), mutta yksi savinaamiotuubi kestää minulla monta kuukautta. Nykyisellään, kun käytössä on blogitestailujen vuoksi jatkuvasti useampi tuote kaikista eri tuotekategorioista (kuten myös savi/muta/turvenaamioista), on enää vaikea sanoa kauanko mikäkin pakkaus kestää ns. normikäytössä, mutta ennen blogiaikoja minulla saattoi kestää savinaamiotuubi melkein vuodenkin.

  2. Tuli mieleen vielä, kun jäin pohtimaan tuota millä tavalla mitata naamion kulutusta, että saan oman kulutukseni helposti selville yksittäispakkausten kautta :)

   Esimerkiksi Lidlin 2 x 8 millin pakkauksiin pakatut naamiot kestävät minulla neljä käyttökertaa (tai jopa kuusi jos ei holvaa hirveän paksua kerrosta, yksi 8 millin ”tasku” riittää siis 2-3 käyttökertaan), eli yhteen käyttökertaan kuluu 2-4 ml, keskimäärin 3 ml. :) Näin ollen 75 millin tuubi riittää minulla keskimäärin 25 käyttökertaan eli kerran viikossa käytettynä yli puoleksi vuodeksi :)

 2. Mä käytän kanssa kerran viikossa muta/savi/turvenaamiota, mitä näistä nyt sattuukaan olemaan kaapissa. Se Madaran mutanaamio on kyllä tehokas ja kiva, mutta jostain syystä se alkoi pidemmällä käytöllä aiheuttaa mun iholle jotain yliherkkyysreaktioita, jollaisia en ikinä ole mistään muusta tuotteesta saanut ja siis about ekan kuukauden käytön aikana mitään reaktioita ei tullut vaan vasta myöhemmin. Tuote ei ollut mitenkään pilallakaan, mutta mulla helotti koko naama kirkkaan punaisena ja naamion kuivuessa alkoi kutittaa ja kihelmöidä iholla, joten käytin sen sitten loppuun pelkästään ongelma-alueilla, kuten nenässä ja leuassa.
  Nyt on käytössä Lumenen turvenaamio, joka ei kyllä ole erityisen tehokas puhdistaja, mutta kirkastaa ihoa kuitenkin ihan kivasti eli seuraavaksi tosiaan menee testiin taas joku luonnonkosmetiikan naamio :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *