Karkkipäivä
Karkkipäivä

Operaatio: testikosmetiikka muuttaa

Olen kertonut monesti ahtaasta, pienestä ”kenkälaatikko”kodistamme ja vaikeuksista löytää paikkaa sille kosmetiikkamäärälle jota bloggaajana vastaanotan. (Jo ihan tavallisena, blogittomana kosmetiikkafriikkinä tähän miniasuntoon olisi vaikea järjestää tilaa kosmetiikka-aarteille.)

(Olisin laittanut tähän linkin aiempaan asuntoesittelypostaukseeni mutta huomasin että sieltäkin puuttuvat lähes kaikki kuvat :/)

Pitkään kosmetiikka majaili hajautettuna ympäri asuntoa. Purkkeja löytyi pinottuna sohvan alta, niitä oli kasseissa seinän vierustoilla, tungettuna keittiön astiakaappiin (!!) ja makuuhuoneen sängyn alle (no, siellä on edelleen yksi kestojemma). Kirkkaasti suurin määrä oli säilöttynä saunan lauteilla. Muutaman vuoden purkkikaaoksen keskellä elettyämme päätimme (tai päätin) tehdä asialle jotain (muuta kuin heittää purnukat parvekkeelta pihalle, mikä oli miehen – ymmärrettäväkin – uhkaus). Ostin Ikeasta Hemnes-lipaston joka olisi purkkien uusi koti.

Ongelma: ei meidän asuntoon oikeasti mahdu Hemnesiä.

testikosmetiikka_hemnes_

Vai näyttääkö siltä että lipasto sopii luontevasti sohvan ja kirjahyllyn väliin? :/

Pari vuotta tuota on katseltu. Nyt saa riittää. Ihan kamalan näköinen. Sitä paitsi – Hemneskään ei enää pysty nielemään kaikkea kosmetiikkaa. En vain onnistu prosessoimaan saapuvaa työkosmetiikkaa (–> päättämään testaanko ja/tai kirjoitanko niistä –> suorittamaan itse testauksen –> laittamaan tuotetta eteenpäin) tarpeeksi tehokkaalla syklillä. Yhtä prosessoitua purkkia kohden saapuu kolme.

Tänä syksynä sain entistä tarmokkaamman raivauskohtauksen ja päätin, että sohvapöytäkin saa lähteä. Se ja kasa Hemnesiin mahtumatonta kosmetiikkaa (plus, öh, muutakin sälää :() täyttää nyt portaiden juurta. Voi tätä meidän tavarakotia.

parvi_img_4749

Ja entäs parvi… Ihan hävettää esitellä tällaisia kuvia mutta no… mitäs sitä silottelemaan. Me ollaan tällaisia. Minulla on kosmetiikkani ja miehellä levykokoelmansa. Ei sekään saa levyjään järjestykseen tai tilattua parvelle räätälöityä hyllyjärjestelmää.

Viimeiset vuodet parven harrastenurkkausta on täyttänyt vielä minun pikkuinen kuvaus”studioni” jonka hankin välttääkseni pimeän vuodenajan kuvausongelman. Yksi parhaita hankintojani koskaan, mutta vei ikävästi tilan miehen Fatboy-säkkituolilta jossa äijä oli tykännyt lojua kuuntelemassa levyjään. Nyt Fatboy on… nohh, kuvastahan sen näkee.. rutattuna toimettomana seinän viereen ja peitetty mun kosmetiikkalähetyksillä.

parvi_img_4752

Fatboyn toiselta puolelta paljastuu lisää kasseja, pussukoita ja laatikoita täynnä kosmetiikkaa. Ja levyjä. Ja kaunis taulu miehen kotitalosta joka ansaitsisi olla jossain ihan muualla kuin tässä.

Haluaisin viedä taulun Ahvenanmaan asuntoon mutta mies ei ole antanut. (Se on hänen.) Ehkä mä vien sen joskus ilman lupaa ^_^ Se sopisi sinne rauhallisempaan ympäristöön arvoiselleen paikalle.

parvi_img_4755

Päätin viimeisimmässä raivaus- ja järjestelyinnossani tehdä seuraavaa: Hemnes saa lähteä ahdistamasta olohuoneen nurkkaa ja testikosmetiikka muuttaa parvelle ”näkymättömiin”. Valoboksi ja studiovalot siirtyvät alakertaan Hemnesin paikalle. Eivät nekään tietenkään mitenkään upeasti siihen seinustalle asetu, mutta minkäs teet 47 neliön asunnossa. Realiteetti on se, ettei tämän kokoisessa kahden huoneen asunnossa ole missään luontevaa, sopivaa paikkaa kuvauspömpelille valoineen. On huonoja ja tosi huonoja paikkoja.

Hemnes siirtyy makuuhuoneeseen ja makuuhuoneen halvempi, heikkolaatuisempi senkki (sekin Ikeaa..) saa lähteä kierrätyskeskukseen.

Olohuoneesta haluaisin vielä heivata toisen puolen L-sohvasta saadakseni lisää vapaita neliöitä. Miehellä ei muuten ole mitään näitä suunnitelmia vastaan, en ole raivaustyranni :D Sohva-aikeistani kuullessaan sisareni huomautti, että missäs hän (tai muut vieraat) sitten nukkuvat meillä yökyläillessään. Totta… Sohva on myös meidän vierasvuode. Miehen näkemys tähän oli, ”Ei sitten kutsuta enää ketään yöksi”. No, ratkaisuhan sekin… mutta ei mieleinen. :)

Tässä postauksessa minun piti kuitenkin kertoa parvesta ja mihin siellä eilen edettiin. Päivä alkoi retkellä Ikeaan josta palasimme myöhemmin Vittsjö-hyllykön ja 18 Samla-muovilaatikon kanssa. Tiedän, ei mikään esteettisin ratkaisu mutta halvin ja nopein. Meidän pitäisi (ja piti jo asuntoon muuttaessa monta vuotta sitten..) suunnitteluttaa ja tilata parvelle puusepältä kustomoitu hyllyratkaisu niin miehen levykokoelmalle kuin minun purkeilleni. Mutta…. emme vain saa aikaiseksi :( Ja niin etenemme väliaikaisratkaisusta toiseen.

Tässä tämän kertainen väliaikaisratkaisu.

parvi_img_4758

Samla-laatikko toisensa jälkeen täyttyy. Hyllyyn mahtuu max. 18 Samlaa (ellei päälle pinoa vielä korkeampaa kasaa), arvelin että niiden pitäisi riittää.

parvi_img_4763

Muutamien tuntien huhkimisen ja kierreportaissa puuskutuksen jälkeen näytti tältä. Siistiä…! Kaikki mahtui…?

Vai mahtuiko….?

Ei.

parvi_img_4765

Nämä kassit ja laatikot jäivät yli.

Aion taas kerätä jouluksi satsin kosmetiikkaa lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen, ja toivon että seinusta on joulun ja lahjoitusten jälkeen saatu tyhjäksi. Tai sitten mä kutsun tamperelaisia lukijoita meille tyhjentämään ^_^

parvi_img_4771

Laveran käsivoiteet odottavat vuoroaan. Niinkuin muutama sata muuta tuotetta.

parvi_img_4769

parvi_img_4778

Testikosmetiikkahylly toiseen suuntaan. Takana häämöttää meikkausnurkkaukseni.

parvi_img_4775

Ikealle nuhteita siitä, etteivät muovilaatikoiden viivakooditarrat irtoa repäisemällä, ne pitäisi ilmeisesti liottaa kuumassa vedessä että irtoaisivat. Mur.

Tehtävänä on vielä laatikoiden sisällön etiketöinti. Hiustuotteet, meikit, mineraalimeikit, välineet, paletit jne jne.

Ihanteellisinta olisi saada omat laatikot testausta odottaville ja jo testatuille tuotteille. Siihen tila ei kuitenkaan anna mahdollisuutta vaan tuotteet on mahdutettava samoihin laatikoihin.

Mitä alakertaan ja eiliseen kello seitsemän kaaostilanteeseen tulee… Emme saaneet projektia päätökseen illan aikana. Tilanne jäädytettiin ja se jatkuu kun palaan Tampereelle runsaan viikon kuluttua.

En malta odottaa miten pahalta tai siedettävältä kuvauslaitteeni tulevat näyttämään olohuoneessa… Yksi asia ainakin helpottuu: ei tarvitse enää taiteilla lautasten kanssa ylös parvelle kun ottaa ruokakuvia ;D

Kommentit (60)

 1. Jonttu

  Tätä oli mukava lukea. Ja tuo kuulostaa tosi hyvältä ajatukselta, että antaisit sinulle tarpeettomia tuotteita ihan rajulläkin kädellä eteenpäin. Luulen, että hyöty olisi tuollaisesta molemminpuolinen: sinä saisit kaivattua lisätilaa ja joku jonkun itselleen mukavan tuotteen.

 2. katjah78

  Minä voisin ottaa avattujakin tuotteita vastaan ja maksaa niistä postikulut, vaikka laatikollisen kerrallaan silloin tällöin, jos haluat tällä tavalla eroon niistä? Toki ymmärrän myös, jos et ventovieraalle niitä halua lähettää tai jos koet ettei tämä ole hyvä tapa. Ilahtuisin kosmetiikasta kyllä kovasti, kun ei siihen hirveästi pysty yksinhuoltajana panostamaan.. sisaruksia, tytär, kummityttöjä ja ystäviä on niin paljon, että tarpeettomat tuotteet löytää kodin helposti meidän lähipiiristä.

  • Sanni

   Kiitos ehdotuksestasi, katja, ja nimenomaan lukijoille tätä blogikosmetiikkaa kaikkein mieluiten jaankin, koska lukijat tekevät blogia kanssani yhtä lailla :)

   Minulla on jo monesti käynyt mielessä järjestää jippo, jossa lahjoittaisin kosmetiikkaa erityisessä tarpeessa oleville lukijoille, kuten juuri esimerkiksi yksinhuoltajille tai muuten vain taloudellisesti sellaisessa tilanteessa oleville ettei kosmetiikkaan tai hygieniatarvikkeisiin jää paljon ylimääräistä. Idea on toistaiseksi kariutunut siihen, että arvaan ”hakemuksia” tällaisille lahjoituksille tulevan niin paljon, ettei minulla sitten realistisesti olisi aikaa lukea kaikkia ja se tuntuisi epäreilulta.

   Koska arvonnat ja postikuluilla huutamiset, joita jo nyt järjestän blogissa tosi paljon, ovat työläitä ja aikaavieviä ja varaston tasapainon kannalta kuitenkin suhteellisen epätehokkaita, olen päätynyt ”give away”-miittikonseptiin jossa lukijat voivat käydä moikkaamassa ja tarjoamassa kodin jo työnsä tehneille työkosmetiikkatuotteilleni. Tällainen give away -miitti olisi tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran heti ensi vuoden alussa.

   • Katjah78

    Kuulostaa hyvältä. Tsemppiä ja kiitos, että jaksat järjestää kaikenlaista, et vaan heitä ylimääräisiä roskiin :) Hyvää joulun aikaa Sanni!

    • Sanni

     Samoin sinulle Katja :)

 3. Sus-anna

  Sä teet töitä kotona, jolloin sun koti on sun homeoffice. Ja siihen suurena osana kuuluu noi tuottehet! Sarjassa tyhmiä kommentteja, mutta heitän nyt kuitenkin: mitä jos parvi kokonaisuudessaan ois sun office? Musavehkeet ja levyt alas, säkkituolin kanssa tuohon porrasnurkkaukseen. Kuvauskamat menee siinä kyllä. Kummastakin paikasta paras irti. Mutta jokainen tietää tuntee kotinsa :) Mukavaa joulun aikaa!

  • Sanni

   Jes, koti on mun office ja mulle kävisi enemmän kuin hyvin että koko parvi olisi mun aluetta :) Mutta miehelle se ei sovi, hän haluaa levynsä ja musiikkilaitteensa ehdottomasti sinne. Asiasta on keskusteltu :)

   Mukavaa joulun aikaa sinnekin :)

 4. Minä vain

  Tää oli kiva juttu, joku toinenkin asuu pienessä tilassa, jopa sä :) helpotti omaa tuskaa

  • Sanni

   Hahah, kiva jos pystyin omalla tuskallani helpottamaan toisen… ^_^

 5. Satu

  Tamperelainen tyhjääjälukija ilmoittautuu! ;)

  • Sanni

   Hihi ^_^

 6. Kaisa

  Hei täälläkin Tamperelainen lukija valmiina vapauttamaan sut kaaoksesta! :)

  • Sanni

   :) Giveaway-miitti on tulossa tän vuoden puolella, varmaan jo talven/kevään aikana :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.