Karkkipäivä
Karkkipäivä

Opas varjostuksiin

Kaikki gurumeikkailijat voivat sitten hypätä tämän postauksen yli! :) Opas on tehty vähemmän tottuneille meikkaajille, heille, joille perusvarjostukset eivät välttämättä ole itsestäänselviä.

1. Klassinen (avoin) banaanivarjostus

Varjostussävyä levitetään luomivakoon ”banaanin” muotoon. Varjostusta voi tyylitellä tekemällä se todella kapeana ja selkeänä tai laajempana ja pehmeämmin häivytettynä, riippuen halutusta efektistä. Jos silmät ovat todella syvällä voi banaanivarjostuksen tehdä hieman luomivaon yläpuolelle, se laajentaa silmiä.


2. Luomen ulkonurkan varjostus

a) Matala

Banaanin ohella yleisin perusvarjostus. Varjostussävyä levitetään luomen uloimpaan nurkkaan, noin kolmannekselle luomesta.

b) Korkea

Varjostus nousee luomivaon yli kohti kulmaluuta ja kulmakarvan ulointa osaa.


3. ”Suljettu” banaanivarjostus

Kun ulkonurkkaan yhdistää luomivaon varjostuksen, saadaan aikaan suljettu banaanivarjostus. (No, kuka näistä termeistä niin välittää… ^__^ Mutta sillä nimellä tämä variantti kulkee.)

Varjostuksen tehoa voi muokata levittämällä varjon kaarta korkeammalle ja leveämmälle ja lisäämällä samaa sävyä myös alaluomelle.


4. Siipivarjostus

Ns. ”siipivarjostus” on reunoiltaan kulmikas ja muodostaa ikäänkuin luomen ulkonurkasta lähtevän kolmion. Varjostuksen voi tehdä ”käsivaralla” tai graafisemmin teipin avulla. Tässä pehmeämpi käsivaralla tehty.

Siipivarjostuksen tekemisen voi aloittaa piirtämällä luomen ulkonurkasta viiston viivan. Viivan kaltevuudella määrität kuinka jyrkän varjostuksen haluat tehdä. Sitten vain yhdistät viivan toisella viivalla luomivakoon ja täytät syntyneen ”kolmion” värillä, joka häivytetään luomea kohti.

Tarkkarajaisen siipivarjostuksen saat liimaamalla silmän ulkonurkkaan teipinpalan ja levittämällä varjostussävyä teipin reunaa pitkin.


5. Smoky-varjostus

Savuisessa meikissä varjostetaan koko luomi. Esimerkkikuvassa käytän vain yhtä sävyä, mutta parhaan tuloksen saamiseksi käytä smoky-meikkiin useampaa eri sävyä niin että tummin on lähimpänä ripsirajaa, keskitumma tämän yläpuolella ja vielä astetta vaaleampi sen yläpuolella.

Varjostuksen muoto voi olla suunnilleen tällainen. Varo laittamasta tummaa sävyä liian lähelle nenän vartta etenkin jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, mullakin on tuossa kuvassa jo mennyt tummaa vähän liikaa yli sisänurkan.

Ota pehmeä häivytyssivellin ja tee sillä pyörittelevää ja edestakaista liikettä pitkin varjostuksen rajoja.
Häivytetty tulos. (Olen käyttänyt häivytyksessä myös vaaleampaa harmaata.)

Näistä edistyneempiä varjostuksia en juurikaan käyttele. Toivottavasti oppaasta oli jollekulle hyötyä! Elättelen toivoa että blogiani lukee myös sellaisia ihmisiä joille kaikki meikkiniksit eivät ole ihan tuttuja.

Kommentit (22)

 1. Keltje

  Oli tuossa jotain uutta.

  Minusta on tosin tuntunut, että näytän tavallisissa varjostuksissa omituiselta, joten laitan 20-luvun tyyliin varjostuksen korkeimman kohdan silmän sisänurkan puolelle :)

 2. Sonne

  Hyvä postaus, täytyykin mennä kokeilemaan erilaisia varjostuksia! ;D

 3. Anonymous

  Kiitos vinkeistä! Tykkään meikkaamisesta, mutta luomivärejen käyttö on jäänyt vähille viime aikoina niin pitää syksyksi hommata uusia ja kokeilla näitä varjostuksia :)

 4. Beauty Babe

  Tämä oli hyvä postaus, varmasti hyödyllinen monelle lukijalle. :) Vitsi mä oon kyllä kade sun meikkaustaidoille, oot ihan mielettömän taitava!

 5. Charming nails

  Ja vähän kokeneemmalle meikkaajalle näistä on myös hyötyä. Sitä vaan aina tekee jonkun varjostuksen ja siitä tulee millainen tulee. Niillä on siis eri nimiäkin ;D

  Älyttömän hyvä postaus, todella paljon hyötyä!

 6. Kiraz-

  Tiesin, että ihanien meikkien lisäksi kerrot kaikkea muuta äärettömän hyödyllistä : ) Taidan lähteä tästä reippain mielin varjostelemaan!

  T. Blogisi äänetön lukija

 7. Alveida

  Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, ja ihan taatusti oli hyötyä tästä merkinnästä :) En todellakaan tiennyt noista eri tyyppisistä varjostuksista, niiden nimityksistä puhumattakaan…

 8. Anonymous

  Kiitti!! Taidan kokeilla jotain noista, ehkä sitä teippivarjostusta =)

 9. Eve-ning

  Oi! Tälläistä olen kaipaillutkin! Todella selkeät ohjeet. Kiitos paljon, tästä oli tosi paljon hyötyä! :)

 10. Anonymous

  Kiitos! Hyödyllisiä ohjeita, onneksi sunkaltaisia ihmisiä on olemassa; jaksat ohjeistaa ja neuvoa avuttomampia :) itse oon ihan aloittelija varjostuksissa, mutta meenkin heti huomenna harjottelemaan!

 11. Inkivääri

  Mukava kuulla että oppaasta on jotain hyötyä! :) Ei muuta kuin rohkeasti varioimaan! Kokeilemalla löytää omalle silmänmuodolleen parhaan tavan varjostaa.

 12. Charming Nails

  Mä haluaisin käyttää tuota avointa banaanivarjostusta usein meikeissäni mutta luulen ettei se oikein toimi minulla. Kun se ei näy koko aikaa luomien takia.
  Ehkä täytyy kokeilla huomenna :)

 13. Anonymous

  Joo kyllä oli hyötyä! En koskaan juurikaan ole meikannut vaikka ikää on 20 vuotta ja nyt alan opetteleman. Kiitos tästä tutoriaalista!

 14. Nimetön

  Olen melko uusi lukija ja satuin tutkimaan näitä ”arkistojen aarteita”. Todella hyödyllisiä vinkkejä, varsinkin tällaisille ei-niin-taiteellisille. Uskoisin, että perusohjeet tulee monille tarpeeseen, kiitos näistä!

 15. Marjo

  Mielettömän hyödyllinen postaus! Juuri varjostukset mua silmämeikissä askarruttaakin, kun tuntuu, etten aina hanskaa hommaa täysin. Yleensä käytän (näköjään :D) tuota suljettua banaania. En tiedä, oletko aiemmin tai myöhemmin tehnyt semmoista postausta, missä olisi yhdistettynä nämä erilaiset varjostukset erilaisiin silmätyyppeihin, kun en ole ehtinyt vielä kaikkia postauksiasi aivan lukemaan. Sen verran kuitenkin vielä kysyisin aiheesta, että osaisitko sanoa, millainen varjostus mielestäsi sopisi mun silmille? Mulla on suuret, hieman kissamaiset silmät, jotka eivät ole kovinkaan syvällä. Liikkuva luomi näkyy silmän auki ollessa jonkin verran. Myös kulmakarvan ja luomen välillä on etusormen verran tilaa, joten varjostus ilmeisesti voisi olla myös hieman dramaattisempikin. Saikohan tästä kuvauksesta minkäänlaista ideaa, millaiset mun silmät on… :D

  • Sanni

   Jos silmäsi ovat jo valmiiksi kissamaiset, niin niihin sopisi varmasti hyvin siipimallinen varjostus, joka vielä tehostaa kissamaisuutta. Ihan perusbanaanivarjostus sopii myös kaikille (vaikkei se kaikkien silmänmuodolla välttämättä näykään).

 16. Marjo

  Ok, kiitoksia, pitääpä kokeilla!

 17. iida

  Tosi hyödyllinen ja selkeä opas, kiitos kovasti! Osaatko sanoa, millä englannin kielisillä hakusanoilla näitä löytyisi esim. Youtubesta? Ainakin noita banaanivarjostuksia oli vaikee löytää

  • Sanni

   Kokeile vaikkapa ”eye contouring” tai ”eye shading”. Enpäs kyllä tosiaan tiedä mikä ”banaanivarjostus” on englanniksi…. ^_^ Olen kuullut meikkareiden käyttävän esim. ilmaisua ”Shade the eye socket with a windshield wiper motion” – eli ”varjosta luomivako tuulilasinpyyhkimiä muistuttavalla liikkeellä”. :)

 18. Mirah

  Todella hyvä postaus! Kiitos! :)

 19. Jonttu

  Mikähän noista olisi sopivin syvällä oleville silmille?

  • Sanni

   Ulkonurkan varjostus tai siipivarjostus luuston rakenteesta riippuen, ja myös siitä riippuen mitä meikiltä hakee. Oikein syvällä olevia, pieniä silmiä en varjostaisi välttämättä ollenkaan. Luomivaon tai koko luomen varjostukset eivät juurikaan imartele syvällä olevia silmiä vaan saavat ne vain näyttämään olevan entistä syvemmällä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.