Opas Lily Lolon meikkipohjasävyihin

Kaupallinen yhteistyö: Lily Lolo

Monen vuoden toivepostaus: opas Lily Lolon meikkipohjasävyihin!

Kuinka valitset sopivan sävyn omalle ihollesi? Lue tämä juttu niin tiedät!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Lily Lolon maahantuojan, House Of Organicin kanssa.

Lily Lolo on nykyään saatavilla yhä laajemmin, ja meikkipohjat ovat juuri tulleet myyntiin myös Prismoihin.

Miten löydät oman sävyn? Ihan ensiksi Sinun tulee tietää ihosi pohjasävy; se on joko pinkkipohjainen eli viileä tai keltapohjainen eli lämmin. Se voi olla myös neutraali, jolloin iho ei taita pinkkiin eikä keltaiseen, vaan pohjasävy on kutakuinkin ”beige”.

Klassinen tapa määritellä ihon pohjasävy on katsoa ranteen verisuonia. Jos ne ovat sinertävät, olet viileä. Jos ne ovat vihertävät, olet lämmin. Jos väri on jotain siltä väliltä, olet todennäköisesti neutraali.

Toinen tapa on miettiä, minkä sävyisissä vaatteissa, asusteissa ja koruissa viihdyt. Yleensä viihdymme luonnostaan siinä sävymaailmassa, johon ihomme kuuluu, sillä ”oikeat” sävyt saavat meidät näyttämään hyvältä. ”Väärän” sävyinen vaate voi saada ihon näyttämään kalpealta tai likaiselta ja koko olemuksemme jotenkin tunkkaiselta. Ihon sävyymme sopivat värit taas saavat meidät hehkumaan.

Klikkaa kuva isommaksi nähdäksesi sävyt paremmin

Lily Lolo jaottelee sävyt neljään ihon pohjasävyyn ja kuuteen sävysyvyyteen. Tähän taulukkoon yhdistin kaksi tumminta sävysyvyyttä yhdeksi.

Ihon pohjasävyistä ’oliivi’ edustaa Välimeren alueelle tyypillistä, hyvin lämmintä, keltapohjaista ihon sävyä joka voi vivahtaa oliivinvihreään. Pohjoismaisella iholla oliivin sävy ei ole kovin yleinen, mutta sitäkin näkee.

VAALEAT SÄVYT

Pohjoismaalaiselle iholle sopivat parhaiten Lily Lolon vaaleimmat sävyt.

Suosituin sävy Suomessa on alusta saakka ollut neutraali Blondie. Myös kaikkein vaalein sävy Porcelain sopii monelle, valintasi on se mikäli hipiäsi on Lumikin vaalea.

PORCELAIN – neutraali kalpean vaalea, kaikkein vaalein sävy – valitse tämä jos olet tosi vaalea

CHINA DOLL – neutraali hyvin vaalea

BLONDIE – neutraali vaalea – suhteellisen varma valinta ”perusvaalealle” iholle, kun olet vaalea mutta et ”posliinisen” vaalea, eikä ihosi ole selvästi kellertävä. Blondie menee viileällekin iholle mutta ei selkeän lämpimälle.

BARELY BUFF – vaalea neutraali, Blondie-sävyä hieman punertavampi, aavistuksen persikkainen

CANDY CANE – viileä vaalea – valitse tämä jos ihosi pohjasävy on pinkki

WARM PEACH – lämmin vaalea – valitse tämä jos ihosi pohjasävy on kellertävä.

VINKKEJÄ:

Blondie ja Barely Buff on luokiteltu saman luokan sävyiksi (neutraali, vaalea), mutta Blondie on Barely Buffia aavistuksen vaaleampi.

Jos Blondie sopii sinulle mutta koet sen jäävän hitusen liian kalpeaksi, kokeile Barely Buffia tai Warm Peachia.

KESKIVAALEAT

Keskivaaleat sävyt sopivat iholle, joka ruskettuu helposti ja on vaalea, mutta näyttää päivettyneemmältä kuin edellisen kategorian ”perusvaalea” iho. Minun ihoni kuuluu tähän luokkaan.

Keskivaalean sävyluokan sävyt ovat hyviä kesäsävyjä vaalean sävyluokan iholle.

IN THE BUFF – neutraali keskivaalea – Blondie-sävyn asteen tummempi ”pari”, sopii erinomaisesti kesäsävyksi Blondien talvikäyttäjälle

POPSICLE – viileä keskivaalea

POPCORN – lämmin keskivaalea  (Nykyinen oma talvisävyni. Minulle sopivat sekä In The Buff sekä Popcorn, mutta pidän Popcornista enemmän.)

BUTTERSCOTCH – oliivi keskivaalea (kuuluu Lolon omassa luokittelussa Medium Skin -syvyyteen, mutta minusta sävy on enemmänkin keskivaalea) – valitse tämä jos ihosi on todella lämmin ja Popcorn tuntuu tekevän ihosta kalpean

VINKKI: Jos käytät talviaikaan Blondieta ja päivetyt kesäisin vain miedosti, voi kesäsävyksi sopia paremmin Popcorn kuin In The Buff. Popcorn on neutraalimpi ja vaaleampi.

MEDIUM-SÄVYT

Medium-sävyt sopivat iholle, joka on ympäri vuoden päivettyneen sävyinen ja ruskettuu kesällä helposti ja syvästi.

COOKIE – neutraali medium, ”vaaleanruskea” – selvästi ruskettuneelle / ruskettuneen näköiselle iholle

COOL CARAMEL – viileä medium – valitse tämä kun ihosi on selvästi punertava

WARM HONEY – lämmin medium (minun nykyinen kesäsävyni)

TUMMAT SÄVYT

Lily Lolon tummat sävyt sopivat pohjoismaalaiselle iholle aurinkopuuterin tavoin käytettynä, TAI sekoitussävynä kun haluat tuunata talvisävystäsi kesäaikaan sopivan.

TUMMAT SÄVYT

DUSKY – neutraali tumma – sopii erinomaisesti sekoitussävyksi kun haluat tummentaa talvimeikkipohjasi sävyn kesään

COFFEE BEAN – lämmin tumma

SAFFRON – oliivi tumma

SYVÄN TUMMAT SÄVYT 

HOT CHOCOLATE – lämmin syvä tumma – sopii erinomaisesti sekoitussävyksi kun haluat tummentaa talvimeikkipohjasi sävyn kesään

CINNAMON – oliivi syvä tumma

Lopuksi vertaan Lily Lolon Popcorn-sävyä muihin vakituisesti käytössäni oleviin mineraalipohjasävyihin.

Kaikki näistä ovat olleet käytössäni kesästä syksyyn. Aliman sävy on tummin ja sopii silloin kun olen oleskellut auringossa (rusketun todella nopeasti). Korennon Warm 03 taas on näistä vaalein.

Lily Lolo Popcorn – mattaisin. Peittokyky Korennon ja Everydayn välimaastossa. Sanoisin, että sopii näistä neljästä parhaten normaalille ja sekaiholle.

Alima Satin Matte Beige 3 – kermaisin/voidemaisimman tuntuinen, tummin, selvästi ruskettuneelle iholle. Peittävin. Sopii parhaiten kuivalle iholle.

Everyday Minerals  Golden Beige 3 W Jojoba Base – kuultavin, ”ohuin”. Vähiten peittävä. Oikeastaan kaunein kuultonsa vuoksi, pinta on satiinisen kuultava muihin verrattuna. Jojoba-pinnoite ei tunnu levittäessä. Sopii normaalista kuivalle iholle kun pidät kuultavasta jäljestä ja iholle, joka ei kaipaa paljon peittoa.

Korento Warm 03 – lähes saman sävyinen kuin Lolon Popcorn, hieman vaaleampi. Peittävä ja mattainen. Sisältää lesitiinipnnoitteen joka tekee koostumuksesta paremmin liukuvan. Sopii normaalista kuivalle iholle kun pidät mattaisesta jäljestä.

*

Toivottavasti oppaasta on apua ja hyötyä :)

* Mainoslinkki

Lily Lolo -meikit löydät myynnistä * House Of Organicilta sekä monilta jälleenmyyjiltä, nyt myös Prismoista.

kauneus meikkivoide luonnonkosmetiikka
Kommentit (4)
  1. Vau, kiitos todella paljon kattavasta postauksesta! Tämä oli tosi hyödyllinen koska minulla näyttää olevan tismalleen samat kesä- ja talvisävyt kuin sinulla :D Minulla on ollut talvisävynä Lily lolosta In the buff, mutta se jää jotenkin harmahtavaksi iholla joten taidan kokeilla Popcornia seuraavaksi. :)

  2. Minusta vaaleimmat ovat aika punakoita – China Doll olisi muuten hyvä, mutta näyttää kasvoilla pinkiltä. Olen neutraali.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *