Karkkipäivä
Karkkipäivä

Opas Kreikan saarihyppelyyn

Minulla on takana 19 vuoden kokemus Kreikan matkailusta ja kymmenittäin laivamatkoja maan kauniissa saaristossa.

Kolme viimeistä syksyä olen omistanut yksinomaan Kreikan saarihyppelylle, ja taskuun on kertynyt mukavasti jakamisen arvoisia vinkkejä.

Jos haaveilet matkasta Kreikan kauniille saarille, tai olet jo päättänyt lähteä ja reissu on konkreettisessa suunnitteluvaiheessa, tästä postauksesta voi olla sinulle hyötyä :)

Kreikanvinkit_Karpathos

MILLOIN MENNÄ?

Jos sinulla on vapaus valita mihin aikaan lähteä, ovat syksy, kevät ja alkukesä suositeltavimpia sesonkeja. Heinä-elokuussa Kreikassa on tukalan kuuma, hinnat korkeimmillaan ja suosituimmat laivayhteydetkin usein pitkälle ennakkoon loppuunvarattuja. Tietysti saat myös ”taistella” majapaikoista kymmenien tuhansien muiden turistien kanssa.

Loman ajankohdan valinta ei tietenkään aina ole mahdollista, ja jos lähdet Kreikkaan vilkkaimmalla sesongilla, voi olla hyvä varata ainakin joitain suosituimpia laivareittejä kuten Pireus-Santorini jo ennalta Suomesta käsin. Liput voi helposti varata netissä. Vaikka suositut reitit ovat monesti täynnä, on kesäkauden etuna vuorojen tiheys. Toisin kuin syksyllä ja talvella, ovat pienemmätkin saaret kesäkaudella linkitettyinä päivittäin.

Kreikanvinkit_Symi

Keväällä merivesi on vielä viileää mutta maa vehreimmillään ja kukkaloisto tietysti upeimmillaan. Huhtikuusta kesäkuun alkupuoliskolle on erittäin miellyttävä ajankohta matkustaa Kreikkaan, etenkin heille jotka eivät viihdy hellesäissä.

Syksy on parasta aikaa meille, jotka rakastavat lämpöä, aurinkoa ja linnunmaitoista merivettä. Merivesi on lämpimimmillään mutta pahimmat helteet jo takana. Hinnat ovat keväällä ja syksyllä samaa tasoa, majoitusta voi saada jopa puoleen hintaan kesäsesongin hinnoista. Lämpötilat syys-lokakuussa ovat kauttaaltaan vielä 30 asteessa, Dodekanesian saaristossa ja Kreetalla kesä voi jatkua pitkälle marraskuuhunkin.

Kreikanvinkit_Kassos

MITEN MENNÄ?

Jos haluat lentää edullisesti, parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä ovat Norwegian ja Ryanair. Norwegian on ainoa halpalentoyhtiö joka lentää Kreikkaan (Ateenaan) suoraan Helsingistä. Liput alkaen noin 79€ suuntaansa. Edit. Kappas – kreikkalainen Aegean on myös alkanut lentää Helsinki-Ateena-väliä! Norskin lisäksi täältä pääsee siis myös toisella edullisella lentoyhtiöllä suoraan Ateenaan. Liput alkaen 80 € / suunta.

Ryanairilta saa usein vieläkin edullisempia lippuja, mutta matka on aloitettava Ruotsista Skavstan kentältä, joka on noin 90 minuutin bussimatkan päässä Tukholman City-terminaalista. Ryanair lentää Skavstasta kolmeen eri kohteeseen Kreikassa (kesäkauden 2015 tilanne).

Kolmas tapa lentää edullisesti (ja suoraan) on viime hetken lomalennot. Välillä voi löytää ihan superhalpoja diilejä; viime keväänä bonasin meno-paluun Santorinille hintaan 59€. Viime hetken lähtöjä voi kytätä vaikkapa Napsusta.

Kreikanvinkit_Paros

Kreikkaan pääsee toki myös junalla, mutta tämä tulee kiistatta kalliimmaksi kuin lentäminen, ja vie nopeimmillaan noin kolme päivää Suomesta.

Useimmat aloittavat saarihyppelyn Ateenan satamakaupungista Pireuksesta (aikatauluissa kirjoitetaan muotoon PIRAEUS, hyvä muistaa), mutta reissun voi yhtä hyvin aloittaa miltä tahansa saareltakin. Pireuksesta yhteydet ovat laajimmat, valtavalta satama-alueelta lähtee päivittäin jopa 3-numeroinen luku laivoja.

.

MISTÄ LÖYDÄN TIETOA LAIVAYHTEYKSISTÄ?

Aikataulusivustoja Kreikan saaristoon on netissä pilvin pimein, osa parempia, osa huonompia. Jaan tässä kolme omaa luotettavaa suosikkiani, joita käytän aina.

Kreikanvinkit_Danae

DANAE.GR

Selkein layout ja nopein ja miellyttävin käyttää. Toisin kuin useimmat muut aikataulusivustot, Danae näyttää samalla hakutuloksella myös reittien hinnat.

Kreikanvinkit__Danae2

Miinukset:

Ei ole ns. älykäs sivu eli ei osaa etsiä mahdollisia olemassa olevia yhteyksiä lähtösataman perusteella. Yhteyksien olemassaolo selviää vain kokeilemalla; syötät esimerkiksi from Samos to Zakynthos, ja sivu vastaa, ettei tällaista yhteyttä ole.

Myös valittu päivämäärä vaikuttaa, sivu näyttää tiedot vain haetulle päivämäärälle. Jos torstain tulos on ”not found”, niin vaihtamalla perjantaihin yhteys voikin löytyä.

Hakee aikataulut vain alkaen viisi päivää eteenpäin.

Kreikanvinkit__Danae3

Etu:

Selkeys ja hintatiedot. Paras ja nopein työkalu silloin, kun hakee aikatauluja reitille, jonka tietää olevan olemassa (esimerkiksi itsestään selvät Pireus – Kreeta/Santorini/Rhodos jne).

Kreikanvinkit_Openseas1

OPENSEAS.GR

Selkeä ja älykäs sivu joka näyttää aikataulut laajemmalla aikavälillä kuin Danae.

Miinuksena Danaeen verrattuna hintatietojen puute. Hinnat saa selville vasta klikkaamalla hakutuloksista eteenpäin, jolloin ohjaudut matkatoimiston sivulle.

Kreikanvinkit_Openseas2

Openseasin paras ominaisuus on ehdottomasti sen älykäs hakukenttä, joka hakee from-kentän eli lähtösataman perusteella kaikki olemassa olevat yhteydet. Jos siis kirjoitat esimerkiksi Milos, hakukone näyttää to-kentässä mihin satamiin Milokselta ylipäänsä on mahdollista päästä. Käytännöllistä! Toiminto ei kuitenkaan ole aukoton, sillä ohjelman tietokanta näyttää kaikki vuoden ympäri olemassa olevat yhteydet. Osa yhteyksistä kuitenkin on tauolla syksy- ja talvikaudella.

Näin ollen, vaikka hakukenttä ensin näyttää sinulle että esimerkiksi Folegandrokselta on yhteys Kimolokselle, niin hakiessasi yhteyttä lokakuussa millä tahansa päivämäärällä, tulos on ”no results”. Tämä johtuu siitä, että yhteys on olemassa kesäkaudella mutta lakkaa syksyllä.

Kreikanvinkit_Openseas3

Todella hyödyllinen kohta Openseasin hakuohjelmassa on ”All”-vaihtoehto. (Näkyy ylimmässä Openseas-kuvassa To-kentässä). Sen valitsemalla näet kerralla kaikki saman päivän yhteydet tietyltä saarelta.

Olet vaikkapa Tinoksella, etkä osaa päättää mihin lähtisit seuraavaksi. Tiedät vain, että haluat lähteä perjantaina. Valitset päivämäärän ja from Tinos to All, ja saat ruudulle kaikki Tinokselta perjantaina lähtevät yhteydet. Sitten vain valitsemaan mihin paattiin hypätä.

Kreikanvinkit_GTP

GTP.GR (eli Greek Travel Pages)

Kaikkein informatiivisin ja yksityiskohtaisin aikataulusivustoista. Parhaana ominaisuutena se, että sivusto näyttää yhdellä hakutuloksella suoraan minä viikonpäivinä yhteys toteutuu, ei tarvitse erikseen hakea useilla päivämäärillä jotta yhteyden tiheys selviää. GTP:kään ei kuitenkaan näytä reittien hintoja.

Kreikanvinkit_GTP2

Layout on hieman puiseva Danaeen ja Openseasiin verrattuna eikä sivu myöskään toimi älykkäästi, eli se ei tarjoa sinulle mahdollisia yhteyssatamia valitessasi lähtösataman. Sen sijaan sivu näyttää aina tarkasti minä päivämäärinä viimeisin aikataulu on voimassa (aikataulut päivitetään muutaman viikon välein) ja milloin uusi aikataulu astuu voimaan.

Kreikanvinkit_GTP3

GTP:stä voi myös hakea pelkästään satamakoodeilla saarten nimien sijaan, jolloin saat hakutuloksista yhä vain yksilöllisemmät. Joillain saarilla on useita satamia, ja ehkäpä haluat lähteä juuri siitä satamasta jota lähimpänä asut? Muut hakusivustot näyttävät tulokset vain saaren nimellä erittelemättä, mikä satama on kyseessä, jos saarella on useita sellaisia.

.

Käytän usein kaikkia näitä kolmea hakusivustoa yhdessä. Ensin tarkistan Openseasista mille saarille paikasta X ylipäänsä on yhteys, sitten katson GTP:stä minä päivinä yhteys totetutuu ja Danaesta sen, paljonko matka maksaa. Olisihan se loistavaa, jos joku taho jonain päivänä kehittäisi sivuston, jossa yhdistyisivät kaikki nuo hakuominaisuudet…. :)

Kreikanvinkit_domatia

MAJOITUSVINKKEJÄ

Oma suosikkimuotoni majoittua Kreikassa on ehdottomasti yksityisen vuokraama huone eli domatia. Olen esitellyt domatia-systeemiä perusteellisemmin omassa postauksessaan.

Siistin, tilavan vuokrahuoneen omalla keittonurkkauksella saa syyskaudella jopa alkaen 15 euroa yö, keskihinta pyörii 20 eurossa. Erona edullisemman tason hotellimajoitukseen ei käytännössä ole kuin vastaanottotilojen ja aamiaishuoneen puute, ja tietysti hinta – hotellit ovat aina kalliimpia. Huoneen taso domatiassa ja yksinkertaisessa hotellissa voi olla ihan sama, usein jopa domatian eduksi. Kolmella-neljälläkymmenellä eurolla voi odottaa saavansa jo erityisen hyvätasoisen vuokrahuoneen (puhun nyt off-season –hinnoista, heinä-elokuussa hinnat voivat olla tuplat.)

Domatia_Andros

Domatiani Androksella

Vuokrahuoneiden tarjoajat ovat satamissa laivoja vastassa, ja kun jalkaudut laivasta, kohtaat pian joukon ”Rooms To Let” / ”Domatia” / ”Studios For Rent” –kylteillä varustettuja isäntiä ja emäntiä. Vuokraajat huutelevat kilvan hintojaan turisteille, ja siitä voi sitten napata kiinnostavimman tarjouksen. Usein vuokraajilla on myös kuvia huoneistaan, ja he järjestävät kyydin majapaikkaan.

Jos domatian tarjoajia ei jostain syystä olisi vastassa satamassa, voi huoneen vuokrata domatia-välityksen kautta. Useimmissa satamissa on pieni domatia-yhdistyksen pömpeli jonka henkilökunta auttaa löytämään vuokrahuoneen. Jos tällaistakaan luukkua ei ole näkyvillä, hakeudu turisti-infoon tai paikalliseen matkatoimistoon. Saarilla kaikki matkailun parissa työskentelevät ovat tavalla tai toisella tekemisissä domatiavuokrauksen kanssa.

Domatia_Skopelos2

Domatiani Skopeloksella

Nykyään osa domatioista on varattavissa myös netin kautta. Ainakin booking.comista löytää paljon vuokrahuoneita. Tunnistat domatiat hakutuloksista hinnan (alhaisimpia) ja nimen (yleensä aina ”Rooms/Studios”) perusteella.

Netin kautta varattavat domatiat ovat yhtä halpoja kuin satamassa saatu diili. Voit myös kokeilla tehdä niin, että varaat netin kautta domatiaan vain 1-2 ensimmäistä yötä ja neuvottelet sitten paikan päällä edullisemman hinnan lopuille päiville. Tämä on käytännössä onnistunut kohdallani aina – syyskauden etuja.

Kreikanvinkit_Kassos2

TURVALLISUUDESTA

Olen hypellyt Kreikan saarilla suurimmaksi osaksi yksin, enkä ole koskaan kokenut oloani turvattomaksi. Perääni ei huudella eivätkä vieraat ihmiset lähesty minua, eivät edes vaikka istun yksin illalla ravintolan pöydässä. Vuokrahuoneiden isännät eivät ole ehdotelleet sopimattomia eikä vuokraukseen ole muutenkaan liittynyt koskaan mitään ongelmia.

Sanon aina kaikille, että koen Kreikan turvalliseksi yksinäiselle naismatkaajalle, mutta se tuttu maalaisjärki kannattaa tietysti aina pitää mukana. Omalla tyylillä ja olemuksella voi myös olla paljon vaikutusta siihen, missä määrin paikalliset ottavat kontaktia.

Kreikanvinkit_Rhodos

BUDJETISTA

Kreikka on suomalaiselle edullinen maa matkustaa, syödä ravintolassa ja majoittua, mutta ei juurikaan shoppailla. Kosmetiikka ja vaatteet ovat Suomen hinnoissa, samoin kauppojen elintarvikkeet tuoreita kasviksia lukuun ottamatta. Maitotuotteet ovat jopa kalliimpia kuin Suomessa. Usein simppelissä tavernassa saattaa syödä halvemmalla kuin jos ostaisi illallistarvikkeet kaupasta. Horiatiki eli perinteinen kreikkalainen kyläsalaatti on hinta-laatusuhteeltaan parhaimpia budjettiluokan nälän sammuttajia; etenkin vähemmän turistillisissa paikoissa horiatiki-annokset ovat valtavia (ne on tarkoitettu jaettavaksi) ja ison kimpaleen fetaa kera kulhollisen mehukkaita tomaatteja, sipulia, paprikaa ja oliiveja saa alle viidellä eurolla.

Itse olen pärjännyt Kreikassa niinkin alhaisella päiväbudjetilla kuin 38 euroa, joka piti sisällään kaiken laivamatkoista ruokaan ja majoitukseen. Tällöin söin kuitenkin pääasiassa tölkkitonnikalaa ja kasviksia. Viiden kympin päiväbudjetilla elää jo totutusta tasosta riippuen herroiksi ja saa vuokrahuoneen lisäksi kaksi taverna-ateriaakin joka päivä.

Skopelos__

Toivon, että vinkeistäni oli hyötyä tai jopa inspiraatiota kaikille Kreikka-kuumeisille! :)

Itse lasken jo viikkoja syyskuuhun. Uudet saaret odottavat löytämistään, ja ne vanhat rakkaat jälleennäkemisen riemua…!

KATSO MYÖS:

Suuri Kreikka-hakemisto

– hakemisto kaikkiin juttuihini yli 40 Kreikan saaresta ja mantereen kohteista joilla olen käynyt.

Kommentit (75)

 1. Ele

  Kiitos tästä paketista! Mun mies on yrittänyt houkutella mua tälle reissulle, mutta en oo uskaltanut :D. Mies on itse kreikkalainen joten tulkki on valmiina mutta uskallus on puuttunut ;). Tämän innoittamana saarihyppely tapahtuu kuitenkin ensi kesänä, Ateenasta Santorinille ja sieltä sitten johonkin. Kiitos superpaljon tästä! En tiennytkään, että olet varsinainen kreikka-asiantuntija, tunnut tietävän enemmän kuin tuo toinen puoliskoni.

  • Sanni

   Kiitos :) Joskus ”turistin näkökulmasta” näkee ja hahmottaa asioita eri tavalla kuin mitä paikallinen tekee, paikallisen ei tarvitse selvittää asioita niinkuin matkailijan :)

 2. Sartsukka

  Hei taas :),

  Miten pitkä välimatka on Milos-Santorio? Kulkeeko hyvin lauttoja/veneitä noiden kahden saaren välillä? Kyselinkin meinaa aiemmin ideoita viikon kestävälle hyppelylle joka alkaa viikon purjehduksella ja nyt kapteenin pläänit ovat että meidän päätepiste olisi Milos. Ajattelin että jos ko. saarella kikkailis parikin päivää ja siitä Santorioon ja siellä 2-3päivää ja sit kohti Ateena tai onko mielestäsi liikaa lisätä vielä yksi saari tuossa Santorio-Ateena välille? Vai mennä suoraan Ateenaan ja siellä pari päivää. Heitä vinkkejä viikoksi :). Jos menemme Santorioon, matka ajankohta on siis heinäkuun alkupuoli, kannattaako luottaa kotimajoituksen riittävyyteen vai hotelli?

  Kiitos taas vinkeistä :)

  T: sartsukka

  • Sanni

   Kyllä, Miloksen ja Santorinin välillä kulkee lauttoja, yhteydet näet helposti Openseas-sivulta :) Syötä hakukenttään jompikumpi saarista ja näet mille saarille sieltä on yhteyksiä. Nyt talviaikaan näyttää kulkevan vain hidas paatti, Zante Ferries. Matka kestää 6 tuntia. Kesällä kulkee myös kantosiipialus ja katamaraani, niillä matka kestää kaksi tuntia tai alle kaksi tuntia.

   Milos ja Santorini ovat niin kiinnostavia saaria että en lisäisi enää kolmatta saarta tuohon settiin. :) Ottaisin 2 päivää Milos, 3 päivää Santorini ja 2 päivää Ateena.

   Santorinille kannattaa ehdottomasti varata majoitus etukäteen heinäkuussa. Vuokrahuoneita löytää netistäkin (Booking.com, tunnistat domatia-tyyppisen majoituksen sanoista ”rooms/studios to let”), hotelliin ei siis tarvitse mennä jos ei halua.

 3. Sartsukka

  Hei taas :),

  Onko antaa vinkkejä yöpaikoista, mukava ja edullinen Miloksella ja Santorionissa? Olen yrittänyt lähettää tän viestin meilinäkin mutta…joten älä ihmettele jos tää sama viesti tulee sulle joka tuutista. Jostain syystä jossain on ongelma :(.

  T: sartsukka

  • Sanni

   Santorinin edulliset majapakat sijaitsevat saaren lättänällä puolella, siellä en ole itse yöpynyt (lukuunottamatta lukijani hotellihuoneen sohvaa :D) joten en osaa omasta kokemuksesta vinkata mitään tiettyä paikkaa sieltä, mutta löydät ne Booking.comista kun haet majapaikkoja Santorinilta, valitset lajitteluperusteeksi ”Hinta” (tai ”Lowest Price first”, riippuen millä kielellä käytät Bookingia) jolloin halvimmat tulevat ylimmäksi.

   Lättänän puolen lomakyliä ovat Kamari (suurin) Perissa ja Perivolos. Myös dramaattisemmalta ja maisemiensa puolesta upeammalta caldera- eli kraaterinreunapuolelta voi satunnaisesti löytää halpoja paikkoja Firasta, Imeroviglistä ja Karteradosista, jälkimmäinen sijaitsee sisämaassa noin pari kilometriä pääkaupunki Firasta ja siellä on halpaa siksi kun sieltä ei ole caldera-näköalaa. Itse yövyin siellä kerran mukavassa, simppelissä Pension Annassa.:)

   Miloksen majapaikkani nimeä en valitettavasti enää muista :/ Mutta kannattaa tosiaan tsekkailla Bookingista tuolla ”Lowest Price First” -lajitteluperusteella niin löytää paljon eri vaihtoehtoja :)

 4. Sartsukka

  Hei :)

  Ja taas Kiitos tiedoista. Bookin.comissa on käyty ja tuijotettu tarjontaa. Luin erästä blogiasi jossa kerroit luolayöpymisestä, upea tieto. Tästä innostuneena meni katselemaan vaihtoehtoja ja nitähän sitten on. Joten vielä niihin liittyen—>vinkkiä valintaan. ;). Kiitos taas etukäteen tiedoista ja aurinkoista tiistaita. :)

  T. Sartsukka

  • Sanni

   Joten vielä niihin liittyen—>vinkkiä valintaan. ;)

   Mulla on kokemusta vain kahdesta: siitä missä majoituimme miehen ja anopin kanssa syksyllä 2014 (Zoe House) ja siitä missä ystäväni Drew ja Katja majoittuivat viime syksynä (nimeä en tiedä). :) Kummatkin kerrassaan upeita. Zoe Houses -luolatalot sijaitsevat Oiassa, Drew’n ja Katjan talo oli Imeroviglissä.

 5. Sartsukka

  Hei ja kiitos taas tiedoistasi :). Kysyn nyt kun sinulla on tietoa, luolamajoitus vs tavan hyvä hotelli. Hinnoissa isoja eroja, is it worth it? Eli tuhlaanko rahat mielummin muuten kuin pakonomaisesti majoitun cave houseihin. Pääsen(kö) tunnelmaan ilmankin? Meinaa tarjontaa on j kohta alan tukehtua vaihtoehtoihin. Ja jos ns suosittelet tavan majoitusta niin olisko alue mielestäsi mikä? Enköhän noilla kysymyksillä pääse taas eteenpäin…hu hu :)

  T: sartsukka :)

  • Sanni

   Riippuu totta kai ihan omista mieltymyksistä ja mikä on tärkeää ja millaiset elämykset antaa kicksejä :) Mulle luolatalo oli niin mieletön kokemus että jos vain olisi varaa, valitsisin sen ilman muuta koska se on uniikki majoitusmuoto jota ei löydy mistään muualta :) Mutta en tietenkään osaa sanoa millainen elämys se jollekulle toiselle olisi, olisiko ison rahan arvoinen. Joten en halua ”päättää” sun puolesta :)

   Santorini on huikea kokemus ilmankin luolataloa, ensimmäisellä Santorinin vierailulla majoituin Couchsurfing-sohvalla ja ihan yhtä upeana saari näyttäytyi tuolloinkin :) Itselleni olisi kokemuksen kannalta tärkeintä majoittua tai ainakin viettää eniten aikaa calderan puolella saarta eli Thira-Imerovigli-Oia -akselilla, lättänä puoli näyttää samalta kuin muutkin Kreikan saaret. Majapaikat tulee sitten toissijaisena seikkana. (Mutta esim. miehelleni asia on ihan päinvastoin ;)) Caldera-puoli on se joka tekee Santorinista Santorinin :)

 6. Johanna

  Hei! Mahtavaa, että jaksat jakaa noin yksityiskohtaisesti tietoa Kreikkaan matkustaville! Olen varaamassa etukäteen laivamatkaa Blue Starilla Ateenasta Naxokselle. Saavumme Ateenaan illansuussa ja lähtö Naxokselle on seuraavana aamuna. Mistä nuo laivaliput kannattaisi noutaa? Luulin, että heillä olisi käytössä e-lippu tai että ne voisi edes lunastaa satamassa, missä myös hotellimme on, mutta ilmeisesti ne täytyisi hakea Ateenan keskustasta tai valita lisämaksullinen toimitus hotelliin tai lentokentälle? Me emme välttämättä ehdi toimiston aukioloaikoina Ateenan keskustaan, joten se on liian riskaabelia. Mitä sinä suosittelisit?

  • Sanni

   Moi Johanna! En ole itse koskaan tilannut/varannut lippuja etukäteen, joten en valitettavasti osaa sanoa miten teidän kannattaisi menetellä. Itsekin olen ollut siinä uskossa, että netistä tilatun lipun voi tulostaa omalta koneelta.

   Mihin aikaan olette matkustamassa? Korkeasesongilla? Blue Star Ferries -lautat ovat suuria ja ottavat paljon matkustajia (esim. Blue Star Naxos ottaa yli 1400), joten on hyvät mahdollisuudet saada niille paikka vasta paikan päällä ilman ennakkovarausta. Itse olen matkustanut laivoilla Kreikassa korkeasesongilla vain kerran, joten valitettavasti en osaa kokemuksen pohjalta sanoa, kuinka suurella todennäköisyydellä tietyt laivayhteydet täyttyvät kesällä. Syksyllä (jolloin itse matkustan) on aina helpompaa kun tilaa on aina, ainoastaan pienemmät katamaraanit ja hydrofoilit saattavat joskus olla täynnä.

   Jos haluatte 100-prosenttisen varmuuden sille että mahdutte laivaan (ja olette matkustamassa korkeasesongilla eli heinä-elokuussa), niin varaisin toki lipun etukäteen. Niin ei tarvitse sitten jännittää :) Ainakin Blue Star Ferriesin omalla sivulla lukee, että sivun kautta varatun lipun voi lunastaa myös sataman toimistoissa:

   ”Tickets booked through our website, can be collected from Company’s Central Agencies, from the Port Agencies at the port of departure and also from the Ticket Issuing Kiosks for Prepaid Tickets at the port of Piraeus (the Access Code is necessary), the latest 30 minutes before the departure.”

   • Johanna

    Kiitos vastauksesta! Lähdemme kesäkuun alussa eli ihan pian, jee! Tosiaan, kun suoraan Blue Star Ferriesin sivuille menee, niin siellä lukee tuo siteeraamasi asia. Olin aiemmin varaaamassa lippuja noiden linkkaamiesi danae.gr tai openseas.gr kautta, ja siellä on ilmeisesti erilaiset ehdot. Mutta jos varaankin suoraan laivayhtiön sivujen kautta, sehän kävisikin paljon näppärämmin ja liput saisi suoraan satamasta :-).

    • Sanni

     Mä veikkaan että kesäkuun alussa laivat on aniharvoin täynnä (siis nuo suuret), eli uskaltaisin varmaan jättää lipun oston paikan päällekin, mutta toisaalta jos laivayhtiö ei veloita mitään extraa nettivarauksesta ja lipun saa lunastettua satamassa niin sitten on sama varata mielenrauhan vuoksi jo etukäteen :)

     Toivottelen teille oikein ihanaa matkaa! <3

 7. Helena

  Olen lähdössä 4.6 reiluksi kolmeksi viikoksi Kreikkaan. Ensin lento Ateenaan josta Airbnb:n kautta buukattu 14 yöksi majapaikka, siitä Aiginalle josta 10 yötä varattu. Onko kivoja ideoita mihin kannattaisi lähteä seikkailemaan ja kummasta paikasta käsin? Päiväreissuja tai ehkä yö perillä.

  Kohtuubudjetilla matkustetaan :)

  • Sanni

   Moi Helena!

   Eginalta et pääse muualle kuin muille Argo-Saronian saarille ja takaisin Ateenaan (eli Pireuksen satamaan). Eginasta voit tehdä reissut ainakin Porokselle ja Agistriin, ja sieltä saattaa olla high seasonilla yhteys myös Hydralle jolla kannatta ehdottomasti käydä. Egina, Hydra ja Poros ovat Argo-Saronian kultainen kolmikko, saaret joille tehdään Ateenasta klassisia kolmen saaren risteilyjä. Kaikki näkemisen arvoisia.

   Ateenasta voi tehdä yhden yön reissuja vaikka lähimmille Kykladien saarille, esim. ihanalle Sifnokselle (sinne pääsee katamaraanilla parissa tunnissa), Milokselle tai turistillisemmille Naxokselle tai Parokselle (itse ainakin suosittelisin näitä). Muuten olisin tietysti vinkannut Eginaa ja kumppaneita jotka ovat lähimpänä, mutta olet jo menossa sinne :)

   Lavrion satamasta pääsee tunnissa Kean saarelle, sekin varteenotettava yhden yön retki.

   Sisämaan vinkkejä minulla on antaa kehnommin, olen reissannut niin vähän manner-Kreikassa. Mutta jos jotain kaupunkia voin suositella niin Nafpliota, se on todella viehättävä korkealla kukkulalla sijaitsevine linnoitusraunioineen.

   • Helena

    Kiitos, pistän neuvot talteen :)

 8. Maria

  Moikka!

  Ensinnäkin tää sun opas saarihyppelyyn on ihan huippu!:) Itse oon käynyt Kreikassa monta kertaa ”pakettimatkoilla”, mutta heinäkuussa ois tarkotus toteuttaa kahden kaverin kanssa ihkaeka saarihyppely. Päiviä on käytössä vain 11, joten reitti ois todennäkösesti Ateena-Santorini-Naxos/Paros-Ateena. Huomasin tuolta laivojen varaussivulta, että osa paateista seilaa myös yöaikaan. Ajattelin, että yölaivalla voisi säästää aikaa, sillä esim. tuossa Ateena-Santori välissä vierähtää varmaan minimissään se 5h. Noista laivan hytti/majoitusmuodoista en vain oikein tahdo saada selvää ja kysynkin, josko sinulla olisi niistä tietoa tai kokemusta. Haku tarjosi laivamajoitusta esim. näillä nimikkeillä 3-Bed Internal Cabin tai 2-Bed External Cabin. Vapaasti suomennettunahan tuo olisi sisäinen (internal) ja ulkoinen (external) hytti :D mutta tuo External vaihtoehto oli kalliimpi.

  Toinen asia, mistä haluaisin vielä kysyä on Ioksen-saari. Jos käsitin blogistasi oikein, olet siellä vieraillut, mutta en löytänyt siitä postausta. Jostain luin, että saarella olisi melkoinen bilesaaren maine (Kreikan Ibiza). Millainen vaikutelma sinulle saaresta jäi? Meitä ei vilkas yöelämä haittaa, mutta emme nyt ensisijaisesti ole Kreikkaan lähdössä bilettämäänkään. Meillä saarihyppelyn pääkohteena siis Santorini ja mietinnässä vielä minkä näistä kolmesta (Naxos, Ios vai Paros ehkä myös Milos) valitsisimme sen lisäksi. Mielipiteesi Paroksesta jo blogista luinkin :) mutta mitä mieltä olet noista muista? Suosituksia otetaan vastaan. :)

  • Sanni

   Moi, vastaan tähän kun kerkeän :) Mutta nopeasti: jes, olen käynyt Ioksella mutta en ehtinyt tehdä siitä blogijuttua. Mutta edelleen on tarkoitus joku kaunis päivä se Ios-esittely tehdä, ihana paikka! ^_^ Se on todellakin bilesaari, mutta vain heinä-elokuussa. Syyskuussa on jo todella hiljaista.

   Palaan tähän paremmalla ajalla ja keskittymisellä :)

 9. Nimetön

  Hei. Tiedätkö pääseekö huhtikuun alussa Hydran saarelta suoraan mihinkään muuhun saareen vai pitääkö tulla takaisin Pireuksen satamaan?

  Heidi. L

  • Sanni

   Moi!

   Näet kaikki laivayhteydet helposti mm. Openseas-sivustolta:

   http://www.openseas.gr/openseas/en/

   Kun syötät lähtöpaikaksi Hydra ja kohteeksi ”All Ports”, ja sen jälkeen haluamasi päivämäärän, niin näet mihin paikkoihin Hydralta on tuolloin yhteys. Hydralta pääsee vuoden ympäri kaikille Argo-Saronian pääsaarille (Egina, Poros, Spetses) sekä mantereen Hermioniin ja Porto Heliin. Niin myös huhtikuussa :)

   Pireuksen ja Porto Helin välillä kulkee vakiolaivayhteys (katamaraaneilla ja kantoopsiipialuksilla), ja alukset pysähtyvät mennen tullen samoilla saarilla. Ero huhtikuun ja korkeasesongin (kesä) välillä on se, että huhtikuussa tuo vakioyhteys ei pysähdy Eginalla. Eginallekin kuitenkin pääsee Evermore Cruisesin hitaalla paatilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.