Opas: kaikki Aimée de Mars -tuoksut

Kaupallinen yhteistyö: Aimée de Mars

Olen kirjoittanut tänä vuonna pariin otteeseen ranskalaisen Aimée de Marsin kiehtovista ja persoonallisista hajuvesistä. Tänään on luvassa opas kaikkiin sarjan tuoksuihin. 😍 Olen runsaan vuoden aikana tutustunut sarjaan niin perin pohjin, että en varmastikaan tunne mitään toista tuoksusarjaa yhtä hyvin.

Suhteeni Aiméen tuoksuihin alkoi jo syksyllä 2021, kun sain töissä tehtäväksi kirjoittaa tuoksuille kuvaukset myynti- ja markkinointitarkoituksiin. Sen jälkeen suhde on kypsynyt hitaasti, ja vaikka Aimée ei suoraan olekaan mun työsarja, se melkeinpä tuntuu sellaiselta, sillä olen tullut tuoksujen kanssa niin läheiseksi. Kattavan esittelyn sarjasta voi lukea tästä keväisestä postauksestani.

Lyhyesti, kyseessä on ranskalaisen parfyrmööri Valerie Demarsin luoma luonnollinen tuoksusarja, jossa yhdistyvät aromaterapia, olfaktoterapia sekä perinteinen ranskalainen artesaaniparfymeria. Tuoksuissa käytetään 21 tarkkaan valittua eteeristä öljyä. Yhdeksällä tuoksulla on Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Olen merkannut sertifioidut tuoksut 🌿-merkillä.

Nyt halusin kirjoittaa oppaan Aiméen kaikista tuoksuista. 🙂

Muistutan jälleen minikokojen mahdollisuudesta, jos olet kiinnostunut tutustumaan tähän persoonalliseen sarjaan. Maanantaihin saakka Aimée de Marsin tuoksuja voi tilata Joliesta tarjoushintaan ilman toimituskuluja. 1,5 ml minikoot maksavat 3,20€ (norm. 4€) ja  30 ml täysikokoiset 39,92€ (norm. 49,90€).

Kaikki Aimée de Marsin tuoksut ovat vahvuudeltaan Eau de Parfum -luokkaa.

AIMÉEN TUOKSUT TYYPEITTÄIN

Tämä on oma kategorisointini, ei Aimée de Marsin virallinen. Osa tuoksuista sopii useampaan kategoriaan.

ITÄMAISET: Sensuelle Sulis, Sensuel Rubis, Indomptable Cybèle

RAIKKAAT: Divine Émeraude, Eau 21, Petillante Aurore, Acqua di Orta

MAKEAT: Belle Rose, Belle Aphrodite, Doux Saphir, Douce Ophelia

PUUTERISET: Belle Rose, Sensuel Rubis, Lily Ambre, Mythique Iris, Doux Saphir, Mystique Améthyste

KUKKAISET: Belle Rose (ruusu), Lily Ambre (kuusama)

HEDELMÄISET: Belle Aphrodite, Adorée Hathor

PUISET: Bois 21, Terra 21, Indomptable Cybèle

GOURMAND: Belle Aphrodite, Mythique Iris, Douce Ophelia

UNISEX: Eau 21, Bois 21, Terra 21, Acqua di Orta

Unisex-termin tai -kategorian käyttö alkaa kenties jäämään pikkuhiljaa pois sukupuolineutraaliuden nimissä, sillä kaikki tuoksut voivat lopulta sopia ihan kenelle tahansa. Itse uskon, että perinteiset naisten ja miesten tuoksukategoriat tulevat silti säilymään vielä tovin. Aiméen unisex-kategoriaan asettamani tuoksut vastaavat perinteisen käsityksen mukaan maskuliinisempaa tuoksusuuntausta kuin muut Aiméen tuoksut.

ITÄMAISET

SENSUELLE SULIS – lämmin / mausteinen / makea

Sensuelle Sulis on alusta saakka ollut yksi top-suosikeistani sarjassa. Se on sarjan kolmesta itämaisesta tuoksusta helpoin ja voisiko sanoa kaupallisin. Sensuelle Sulis edustaa klassista, lämpimän makeaa orientaalituoksua. Tuoksu on makea, mutta ei imelällä tai päällehyökyvällä tavalla. Tyylikäs, miellyttävä ja harmoninen tuoksu.

🌿 SENSUEL RUBIS – savuinen / marjainen / suitsukkeinen / pippurinen

Rubis yllättää marjaisella vivahteellaan. Tuoksu on huomattavasti runsaampi, kontrastisempi ja moniulotteisempi kuin Sensuelle Sulis. Pirteän makea vadelmaisuus suitsukkeiden ja terävän pippuristen nuottien keskellä on virkistävä yllätys itämaisessa tuoksussa, ja tekee Rubiksesta yhden kaikkein kiinnostavimmista Aimée de Mars -tuoksuista.

INDOMPTABLE CYBÈLE – puinen / mausteinen / lämmin

Indomptable Cybéle on kolmikosta kevyin, vaikka itämaisten tuoksujen kohdalla ei koskaan voi puhua kovin kevyistä tuoksuista. Puiset sävyt ovat Cybélen juttu, ja se on matalampi ja rauhallisempi tuoksu kuin Sulis ja Rubis. Aistin tuoksussa myös tupakkaisuutta. Cybéleä voisi myös pitää kolmikon maskuliinisimpana tuoksuna.

RAIKKAAT

🌿 DIVINE ÉMERAUDE – vihreä / sitruksinen / kirkas

Ultrasitruksinen Divine Émeraude on Aimée de Marsin kaikkein raikkain tuoksu. Vihreän raikas Émeraude on kuin pirskahdus metsälähteen vettä yhdistettynä kirpeän makeisiin sitrushedelmiin ja aromaattisiin vadelmanlehtiin. Virallisessa tuoksukuvauksessa ei puhuta marjanlehdistä, mutta mä aistin tuoksussa selvästi marjaista vihreyttä.

Tämä tuoksu on henkilökohtainen suosikkini ja mielestäni aivan vastustamaton. Se on paras sitrustuoksu, jota olen koskaan käyttänyt. 🍋💛 Sitrustuoksuista on hyvä muistaa, että ne vaihtelevat hyvin paljon eri ihmisten iholla. Ilmeisesti ihon pH (ja muutkin ihon kemialliset tekijät) vaikuttavat sitrustuoksuun voimakkaasti. Siksi yksi ja sama sitrustuoksu voi tuoksua todella erilaiselta eri ihmisten iholla, vaihdellen hedelmäisen makeasta saippuaiseen ja jopa tunkkaiseen.

PETILLANTE AURORE – kukkainen / vahvan sitruksinen / jykevä

Petillante Aurorea on mielenkiintoista verrata Divine Émeraudeen. Kummassakin on samat alkunuotit: sitruuna, bergamotti ja appelsiininkukka, mutta tuoksut ovat täysin erilaiset. Siinä missä Émeraude on vesimäinen ja rakenteeltaan kevyt, Auroressa on jykevä kroppa kera runsaan kukkaisuuden ja vihreän ”kitkeryyden”. Alku avautuu hyvin appelsiininkukkamaisena, ja saa pian seuraa tukevasta kimpusta ruusua, jasmiinia ja erityisesti galbanumia. Juuri galbanum tekee Auroresta niin kipakan; syvän vihreän ja metsäisiä vivahteita omaavan galbanumin tuoksua kuvataan englanniksi sanoilla intense bitter green. Juuri sellainen pohja Auroressa on. Tästäkin huolimatta Petillante Aurore on kevyimmästä päästä Aiméen tuoksujen maailmassa.

MAKEAT

DOUCE OPHELIA – makean hattarainen / karkkimainen / jäisen sitruunainen

Makea ja samalla ”jäinen” Douce Ophelia on persoonallinen sekoitus pinkkiä hattaraa, trooppista hedelmää, jäistä sitruunankuorta ja kardemummaa. Karkkimaisessa gourmand-tuoksussa makea hattara saa seuraa sokeroidusta persikasta ja lopulta alta hiipii häivähdys kardemumman maadoittavaa lämpöä. Kaiken yllä säteilee huurteinen sitruunaisuus. Todella kiehtova ja erikoinen tuoksu, en ole koskaan kohdannut mitään tämän kaltaista tuoksua.

BELLE APHRODITE – makean hedelmäinen / mesimäisen kukkainen / kevyen jälkiruokamainen

Kukkaishedelmäisessä Belle Aphroditessa on aistittavissa makeaa, keltaista hedelmäisyyttä seuranaan mesimäisiä kukkia. Taustalla väreilee kevyt jälkiruokamainen mantelimaidon vivahde. Douce Opheliaan verrattuna Belle Aphroditen makeus on pehmeämpää.

🌿 BELLE ROSE – makea / runsas / puuterinen / kukkainen / mesimäinen

Belle Rose on Aimée de Marsin myydyimpiä tuoksuja ja Ranskassa sarjan bestseller. Tuoksun avainsanat ovat runsas puuterisuus ja makea kukkaisuus. Olen keskustellut tuoksusta muutamien sitä testanneiden kanssa, ja Belle Rosen nuotit avautuvat eri ihoilla hyvin eri tavoin. Tuoksu on kehitetty moderniksi ylistykseksi Bulgarian ruusulle, heliotroopille ja valkoiselle santelille. Minun ihollani ruusu tai muutkaan yksittäiset kukkaisnuotit eivät erotu, vaan aistin hyvin muhkean ja paksun kukkaisuuden. Kuvailisin tuoksua jopa raskaaksi.

Kollega taas kuvailee Belle Rosea ihastuttavan ruusuiseksi, klassiseksi ruusu-hajuvedeksi.

Jos olet testannut tätä Aiméen bestselleriä, olisi tosi kiva kuulla, millaisena sinä aistit sen :)

⭐️Intensiiviset.⭐️ Aimée de Marsin tuoksut kestävät iholla poikkeuksellisen hyvin ollakseen luonnonkosmetiikan tuoksuja. Tähän joukkoon valitsin kolme mielestäni kaikkein kestävintä tuoksua: Lily Ambre, Mythique Iris ja Doux Saphir.

🌿 LILY AMBRE – intensiivisen kukkainen /lämmin / mesimäinen

Erittäin lämmin ja intensiivisen kukkainen tuoksu, jossa voi aistia kuusaman, karhunputken ja appelsiininkukan sävyjä. Tuoksu on matala ja raukea ja hyvin lämmin. Yksi suihkaus Lily Ambre -tuoksua kestää ihollani seuraavaan päivään, ja tämä on sarjan tuoksuista se ihan kaikkein pitkäkestoisin.

🌿 MYTHIQUE IRIS – mantelinen / runsaan kukkainen / gourmand / makea / puuterinen

Mythique Iris tarjoilee todella runsaan ja puuterisen kukkakimpun mantelisella pohjalla. Pehmeä ja samalla voimakas manteli luo tuoksuun selkeän jälkiruokamaisen vivahteen. Luokittelen Iris-tuoksun puuterisessa runsaudessaan saman henkiseksi kuin Belle Rosen, mutta Mythique Iris on vähemmän makea ja enemmän mystinen. Myös Iriksen kohdalla voisin puhua raskaasta tuoksusta. Tämä olisi erittäin vahvan persoonallisuuden tuoksu. Näkisin tämän tuoksun jollain taiteilijalla.

🌿 DOUX SAPHIR – karhunvatukkainen / voimakas / makea

Runsaan karhunvatukkainen Doux Saphir kuuluu Aiméen makeimpiin tuoksuihin. Belle Rosen ja Mythique Iriksen tapaan se on intensiivinen ja puuterinen, mutta tämän tuoksun juttu on marjaisuus. Jos suotte minulle mahdollisuuden yhä käyttää sukupuoleen liittyviä kuvaavia ilmaisuja, Doux Saphir olisi makeista tuoksuista pitävien perheessä se ”äidin makea tuoksu”, kun kepeän hattarainen Douce Ophelia olisi ”tyttären makea tuoksu”.

ADORÉE HATHOR – aurinkoinen / hedelmäinen / kukkainen

Iloinen, helpostilähestyttävä ja kepeän makea tuoksu. Tuoksu tuo mieleen aurinkoisen hedelmäpuutarhan. Adorée Hathor on Aiméen tuoksukokoelmassa kevyimmästä päästä, ja tämä tuoksu on vailla yllä esittelemieni puuterimaisen runsaiden kukkaistuoksujen jykevää rakennetta. Makeus on hillittyä ja miellyttävää.

Tähänkin tekisi mieli liittää sana tyttömäinen.

”Kaksykköset”

21-kokoelman tuoksut ovat unisex-tuoksuja ja Aimée itse luokittelee nämä Pour Homme -kategoriaan. Myös alempana esitely Acqua di Orta kuuluu tähän kategoriaan.

🌿 EAU 21  – raikas / merellinen / vesimäinen

Eau 21 on Divine Émerauden ohella Aimée de Marsin kevyin ja raikkain tuoksu. Alkutuoksussa ihastuttavat bergamotti, sitruuna, basilika ja minttu. Minttu tuo tuoksuun lempeän makean häivähdyksen. Tykkään itse valtavasti mintusta tuoksuissa, koska se on samalla makea ja raikas! Pohjatuoksun santeli ja seetri tasapainottavat ja lämmittävät kokonaisuutta.

BOIS 21 – puinen / raikas / aromaattinen

Pehmeän raikas tuoksu huokuu puun ja metsän lämpöä, jota kannattelee bergamotin ja sitruunan raikkaus. Sydäntuoksussa häivähdys laventelia.

🌿 TERRA 21 – lämmin / puinen / ambrainen / makea

Terra 21 on kolmikon voimakkain tuoksu. Se on erittäin lämmin, runsas ja balsamimainen ja huokuu sensuellin makeita vivahteita. Lämmin ja mausteinen ambra yhdistyy aromaattisiin puun sävyihin, se on tämä tuoksu kiteytettynä. Yksi omia suosikkejani! Mahdollisesti koukuttavin puu-tuoksu, jota olen koskaan haistanut. Samalla tavalla kuin Divine Émeraude onnistuu mielestäni täydellisesti vangitsemaan vihreän sitruksen kirkkaan raikkauden, Terra tekee saman lämpimälle puun tuoksulle.

ACQUA DI ORTA – raikas / säteilevä / mausteisen kukkainen

Valerie Demars sai inspiraation tähän tuoksuun Italian matkalla. Orta on järvi Italiassa, ja tuoksussa Valerie halusi ilmentää järven raikkautta ja sen rinteillä syksyisin kasvavien osmanthus-kukkien tuoksua.

Acqua di Ortassa on Eau 21 -tuoksun tavoin vedellistä raikkautta, mutta Eau’hun verrattuna Ortassa on runsaampi, kukkien ja mausteiden lämmittämä kroppa. Erityisesti kardemumma kohoaa ihanasti raikkaan alkutuoksun takaa, ja yhdessä sensuellin, lämpimän maitomaisen osmanthuksen kanssa se luo tuoksuun ihanan pehmeän ja syleilevän sydämen.

Terran ohella Acqua di Orta on oma suosikkini unisex-tuoksuista. Myönnän, että olen aika heikkona kardemummaan..!

🌿 MYSTIQUE AMÉTHYSTE – puuterinen / shampajainen / kukkainen / arvokas

Esittelyn päättävä Mystique Améthyste on arvokas ja ylevä tuoksu: kuin kuivaa, pitkään kypsynyttä shampanjaa yhdistettynä hienostuneen puuterin sävyihin. ’Kuiva’ ja ’puuterinen’ ovat minulle tämän jännittävän tuoksun avainsanoja. Aistin tuoksussa myös hienovaraisen kimpun violetteja kukkia, vaikka virallisessa tuoksukuvauksessa sellaisia ei näykään.

Tuoksu on hyvin erilainen kuin Aiméen tukevammat kukkaistuoksut. Se on erittäin vivahteikas, mutta ei pursua makeita, hedelmäisiä tai intensiivisen runsaita kukkaisnuotteja.

Keväällä kirjoittamani kuvaus Améthystesta tavoittaa mielestäni yhä hyvin tuoksun tunnelman:

”Sen puuteroitu olemus on hillitty ja ehkä jopa varovainen muihin Aiméen tuoksuihin verrattuna. Mystique Améthyste on kuin se viisas ja ylevä hovinainen joka ei tee numeroa itsestään, mutta jonka arvokkuutta henkivä olemus tekee vaikutuksen jo äänettömällä läsnäolollaan.”

MINÄ JA AIMÉE DE MARS

Runsaan vuoden yhteiselon jälkeen top-suosikkeina ovat säilyneet vihreän raikas Divine Émeraude, makean itämainen Sensuelle Sulis, huumaavan ambrainen Terra 21 sekä hienostuneen puuterinen Mystique Améthyste.

Näiden seuraan ovat suhteen syvenemisen myötä nousseet myös Sensuel Rubis, jonka yllättävä ”vadelma kohtaa savuiset suitsukkeet” -konsepti ilahduttaa joka kerta erikoisuudellaan, sekä vesimäisen raikkaat Acqua di Orta ja Eau 21. Välillä huomaan Doux Saphirin röyhkeän makean karhunvatukkaisuudenkin vetävän puoleensa, ja on päiviä, jolloin koen tarvitsevani annoksen tätä intensiivisen runsasta marjapommia.

Kerta kaikkiaan rakastan parfyymien maailmaa ja sielua, ja Aimée de Marsin tuoksukokoelmaan tutustuminen on ollut yksi viime vuosien antoisimpia kosmetiikkaprojekteja. Tämä moniulotteinen ja kompleksinen tuoksusarja ei suinkaan ole tyyliltään se helppo ”Prisman hyllyltä napattava lifestyle-cologne”, ja vaatii kantajaltaan mieltymystä ja kiinnostusta persoonallisiin niche-tuoksuihin sekä aromaterapiaan. Näitä ei voi mitenkään verrata tavanomaiseen synteettiseen hajuveteen. Miten palkitsevaa onkaan, kun tuoksut alkavat puhua ja avata kerroksiaan.

Minullakin meni aikaa, ennen kuin pääsin kunnolla sisään Aimée de Marsin tuoksuihin, mutta sitten kun pääsin…. myönnettävästi en ole oikeastaan muita tuoksuja koko vuonna käyttänytkään. Näiden moniulotteisuus ja vahva persoona on jollain tapaa addiktoiva. Aiméen parfyymeja tuoksutellessa syntyy dialogi, joka jatkuu ja kehittyy jokaisella tuoksuttelukerralla. Sellaista kokemusta ei synny synteettisen tuoksun kanssa, koska synteettisessä tuoksussa ei ole eteeristen öljyjen aromaterapeuttista ulottuvuutta.

Jos vielä tiivistän loppuun Aimée de Mars -tuoksujen vahvuudet, ne olisivat:

📍 Kestävyys. Valtaosa Aiméen tuoksuista kestää iholla monta tuntia, osa jopa seuraavaan päivään. (Sitrus- ja vesituoksuissa on aina lyhempi kesto.)

📍 Persoonallisuus. Kadulla ei todellakaan helposti kävele vastaan samaa tuoksua.

📍 Vivahteikkuus ja kompleksisuus. Aiméen tuoksut ovat kuin sinfonioita, jotka kuuntelu kuuntelulta alkavat avautua ja paljastaa lisää viehättäviä ja nerokkaita sävelharmonioitaan.

Parfyrmöörin ammatti ei lopulta ole kaukana säveltäjästä. ❤️ Siksi myös sillä on täysin olennainen merkitys, kuka tuoksun on säveltänyt.

.

Millainen suhde teillä on luonnonkosmetiikan ja aromaterapeuttisiin tuoksuihin?

⭐️

SAATAVUUS

Aimée de Marsin tuoksuja myyvät Helsingin Manskun Ruohonjuuri (valikoimassa yhdeksän tuoksua), Helsingin Stockmann (valikoimassa viisi tuoksua), Helsingin Museokadun Jolie, sekä verkossa Jolie, Stocka, Ruohonjuuri ja Natural Goods Company. Jolien ja Natural Goods Companyn valikoimassa on koko Aimée de Marsin tuoksukokoelma eli 17 tuoksua. Jolien Black Weekend -kampanjassa kaikki Aiméen tuoksut -20% maanantaihin 28.11. saakka. Postikulut ilmaiset.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (6)
 1. Pitihän se nyt viimein käydä tilaamassa noita minikokoja, vaikka en edes paljon käytä tuoksuja! Koen raikkaat ja vesimäiset tuoksut omikseni, eikä tuoksun tarvitse kestää seuraavaan päivään, joten niitä siis. Tuntuu että harvassa paikassa edes kehtaa tuoksua kovin voimakkaasti (allergiset ym otettava huomioon), mutta voihan noita kokeilla omaksi iloksi etäpäivinä 😊

  1. 😍

   Olisi kiva myöhemmin kuulla kokemuksiasi. :)

 2. Kiinnostavia, ehkäpä käyn viimein tilaamassa ja testaan.

  Aivan upeita kuvia tässä postauksessa. Arvostan suuresti vaivannnäköäsi kuvien suhteen!

  1. Kiitos Kirsi 🧡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *