Kiinnitetty postaus

Muuttaisinko pääkaupunkiseudulle?

Kaupallinen yhteistyö: OP Koti

Muuttaisinko pääkaupunkiseudulle?

Tässä on kysymys, joka on pulpahdellut mieleeni siitä saakka, kun kuulin vuodenvaihteessa työpaikkani vaihtuvan Espooseen.

Sisareni luona Lauttasaaressa vietetty aika on aivan erityisesti saanut sydämen ailahtelemaan pääkaupunkialueen suuntaan. Instagramissani on näkynyt yksi jos toinenkin Lauttasaari-tägeillä varustettu ”Täällä voisin kyllä asua <3 ”-stoori.

Ihana, ihana Lauttasaari

Täytyy myöntää, että Espoossa viettämäni aika on saanut silmäni avautumaan myös Espoolle ihan eri tavalla. Nyt kun länsimetrokin vie jo Matinkylään asti, Espoo on helpompi tavoittaa kuin koskaan.

Aina välillä pääsen blogin kautta osallisiksi yhteistyökampanjoihin, jotka sopivat niin hyvin elämäntilanteeseeni, että tuntuu kuin ajatuksiani luettaisiin..!

OP Kodilta kysyttiin, haluaisinko kuulla kiinteistönvälityksen ammattilaisen näkemyksiä asuinalueista, jotka sopisivat mieltymyksiini. Ajoitus oli mitä parhain, kun mietteet pk-seudulle muutosta ovat juuri nyt ajankohtaisia. :)

En vuosienkaan vierailujen jälkeen oikein tunne Helsingin alueita keskustaa (ja nyt Lauttasaarta) lukuunottamatta – ympäröivistä alueista puhumattakaan -, ja muuton ollessa ajankohtainen tarvitsisin ilman muuta ammattilaisen apua sopivien alueiden kartoitukseen.

Konsultoin pk-seudun hyvin tuntevaa OP Kodin asiantuntijaa minulle sopivista asuinalueista. Keskustelun jälkeen oikein pursuan intoa lähteä tutustumaan uusiin, minulle vinkattuihin alueisiin.

Mitä sitten toivoisin asuinalueeltani?

Veden läheisyys on tärkeää, olen asunut veden äärellä koko ikäni. Hyvien ulkoilumaastojen läheisyys on myös suotavaa, samoin asuinalueen yleinen viihtyisyys ja niin sanotusti ”kodikas sympaattisuus”.

Siinä missä nuorempana tuntui itsestään selvältä asua aina keskustassa, en koe keskustaa enää juurikaan vetovoimaisena. Toki monipuolisten palveluiden läheisyydellä on etunsa, mutta vilkas kaupunkimainen ympäristö kohottaa vireystilaani vähän liikaakin. Rauhallisempi, luonnonläheinen ympäristö sopii paremmin. Ainoat palvelut, jotka vaadin, ovat ruokakauppa ja autottomana myös hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ruokakauppaan en halua kävellä montaa korttelia!

Seuraavat merelliset alueet ovat OP Kodin minulle suosittelemia.

HELSINKI

LAUTTASAARI

Lauttasaari täyttää kutakuinkin kaikki toiveeni asuinalueesta; kilometreittäin merenrantaa ja ihastuttava, rantaa seuraava kävelyreitti, joka kiertää lähes koko saaren.

Vattuniemen siirtolapuutarha-alue, Nahkahousujen saaren muodostama maisema, Länsiulapanniemen kalliot… Aivan ihania paikkoja. Vattuniemen länsirantaa seuraava ulkoilureitti pienine venelaitureineen, puistoineen ja uimarantoineen vetää idyllisyydessään vertaa vain Tampereen Lapinniemelle. ❤️

JÄTKÄSAARI, KALASATAMA JA VERKKOSAARI

Koska merellisyys olisi minulle tärkeää, OP Kodin asiantuntija vinkkaa uusista, kasvavista merellisistä alueista. Jätkäsaari on Lauttasaaren jälkeen Helsingin seuraava merellinen asuinalue. Sitä rakennetaan edelleen ja se valmistuu vuoteen 2030 mennessä.

Jätkäsaaren värikästä keskustaa

Jätkäsaarta kuvaillaan urbaaniksi kaupunginosaksi, johon tiivis rakentaminen, umpikorttelit, kivijalkaliikkeet ja ratikat tuovat kantakaupungin ilmeen.

Jätkäsaari on vanha tavarasatama, eikä sataman karheutta haluta häivyttää uudessa kaupunkikuvassa. Kaiken kaikkiaan Jätkäsaari on ilmeeltään hyvin moderni Lauttasaareen ja esimerkiksi Espoon rannikon asuinalueisiin verrattuna.

Kalasataman tehdasmiljöötä

Myös Kalasatama ja sen pohjoisosa Verkkosaari ovat rakennuksen alla olevia merellisiä kaupunginosia, joiden lopullista henkeä on tällä hetkellä vielä vähän vaikea hahmottaa. Ne ovat vanhoja teollisuusalueita, ja fiilis on edelleen paikoin aika teollinen.

Toisaalta, ulkoilumahdollisuudet ovat paremmat ja saaristomainen luonto on täällä lähempänä kuin Jätkäsaaressa. Kalasataman rantoja tulee tulevaisuudessa kiertämään 6 km mittainen rantapromenadi ja siltaa pitkin pääsee Mustikkamaan virkistysalueille ja uimarannalle. Mustikkamaalta puolestaan on silta Korkeasaareen.

Isoisän silta vie Mustikkamaalta Kalasatamaan

Mustikkamaan läheisyydestä innostuneena kävin jo tutustumassa Kalasatamaan, ja täytyy sanoa, että alue yllätti positiivisesti. Kalasatama osoittautui keskeneräisenäkin paljon viihtyisämmäksi ja kiinnostavammaksi kuin odotin.

Saaristoluonnon lähelle tuovan Mustikkamaan, vanhan ajan teollista ”romantiikkaa” henkivän Suvilahden sekä modernien pilvenpiirtäjien kontrasti on jännä ja kiinnostava. Mustikkamaalle vievä Isoisän silta kauniine kaarineen yhdistää modernin kaupunkisiluetin ja pehmeän luonnon viehättävällä tavalla.

Kalasataman Harbour-kahvilassa istuessa voi melkein kuvitella olevansa saaristossa.

KRUUNUVUORENRANTA

Kruunuvuorenranta sijaitsee keskustasta kauimpana, mutta linnuntietä matkaa on vain 3 km.

Alue kuulostaa aivan unelmalta; kuusi kilometriä rantaviivaa, kolme luonnonsuojelualuetta, luonnontilainen metsälampi, luontopolkuja ja historiallisia kartanomaisemia..! Tämä on OP Kodin asiantuntijan vinkkaamista Helsingin uusista asuinalueista kaikkein luonnonläheisin, täällä asutaan kirjaimellisesti luonnon keskellä.

Kaiken lisäksi Kruunuvuorenrannassa taide on tärkeässä roolissa; valaistus ja valotaideteokset tulevat olemaan asuinalueen tavaramerkki. Kruunuvuorenrantaa tullaankin kutsumaan ”valotaiteen kaupunginosaksi” – kuulostaa yhä vain houkuttavammalta..!

Tulevaisuudessa välimatka keskustaankin lyhenee, kun Kruunusillat-hanke yhdistää kaupunginosan osaksi kantakaupunkia ja keskustaan pääsee ratikalla vartissa.

WTD-Nata muuten asuu täällä…! Pitäisikin käydä vierailulla ja tutustua alueeseen tarkemmin… Täällä voisi kyllä hyvin kuvitella asuvansa tulevaisuudessa..!

Munkkiniemen ranta-alueella on helppo viihtyä

MUNKKIVUORI JA MUNKKINIEMI

Kuullessaan, että työpaikkani sijaitsee Espoon Leppävaarassa, OP Kodin ammattilainen vinkkaa minulle vielä Munkkivuoren ja Munkkiniemen alueista. Niistä on hyvät yhteydet Leppävaaraan. Munkkiniemi sijaitsee Laajalahden rannalla ja on tunnelmaltaan oikein viehättävä, sellainen, josta kuulemma varmasti pitäisin. Alueen talot ovat pääosin 1930-luvulta.

Naapurikaupunginosa Munkkivuorella ei ole rantaviivaa, mutta se on Munkkiniemeä edullisempi asuinalue. Munkkivuori on OP Kodin asiantuntijan mukaan perinteinen helsinkiläinen 50-lukulainen kaupunginosa jossa on jopa kylämäistä idylliä. Munkkiniemen rannat eivät ole kaukana, ja Munkkivuoresta on vain runsaan neljän kilometrin matka työpaikalleni – sieltä pääsisin töihin helposti vaikka pyörällä!

Länsiväylä yhdistää Helsingin ja Espoon kuvankauniissa merimaisemassa.

ESPOO

Entä sitten Espoon asuinalueet? Löytyikö niistä suosituksia?

Espoossahan kaunista rannikkoa riittää, mutta merellisten asuinalueiden profiili ei OP Kodin ammattilaisen mukaan vastaa toiveitani yhtä hyvin kuin Helsingin puolen kaupunginosat. Espoon rannikon asuinalueilla on esimerkiksi varsin vähän kerrostaloasutusta, ja asuminen rantaraitin merellisissä huvilaidylleissä vaatisi vähän eri tulotason kuin millainen itselläni on.

Espoon Westend

Olenhan tietysti omilla Espoon rantaraitin retkillänikin voinut todeta, miten fiiniltä siellä näyttää. :)

Eipä kyllä haittaisi asua tällaisissa maisemissa, mutta saa niistä myös maksaakin. Taidan tyytyä vain ihailemaan näitä paikkoja ulkoilun merkeissä ❤️

Matinkylä

Matinkylä voisi sijaintinsa ja yhteyksiensä puolesta olla minulle aika hyvä asuinalue Espoossa. Itse kaupunginosa on modernin ja urbaanin näköinen eikä suoranaisesti hengi merellisyyttä, mutta rantaraitille on Matinkylän keskustasta lopulta vain puolen tunnin kävelymatka.

Bussilla pääsisin lisäksi työpaikalleni Espoon Leppävaaraan 35 minuutissa. 👍 Ja metrohan vie Matinkylästä nopeasti Helsinkiin ja suoraan esimerkiksi rautatieasemalle.

Matinkylän ranta

Wow ja kappas vain, konsultaation jälkeen minulla on Lauttasaaren lisäksi monta muuta houkuttavaa vaihtoehtoa Helsingissä..! OP Kodin asiantuntevuus ja ammattilaisen kanssa käyty keskustelu oli niin inspiroivaa, että aion lähteä ”asuntoalueturistina” tutustumaan kaikkiin minulle suositeltuihin alueisiin, ihan uusi näkökulma tutustua Helsinkiin. :)

Olen itse jo pitkään ollut OP:n pankki- ja omistaja-asiakas, mutta OP Kodin kiinteistönvälityspalveluihin en ollut aiemmin tutustunut. Oli ilo löytää pankkini palveluista myös tällaista asiantuntijuutta.

Minullahan ei ole vielä omaa omistusasuntoa, ja tuntuu kivalta, kun OP:n kautta hoituvat myös kaikki asunnon vaihtamiseen liittyvät asiat. Olen muuten miettinyt, josko nyt viimein oikeasti varaisi ajan asuntolainakeskusteluun. En ole eläissäni sellaisessa käynyt, ja olisi kiinnostava kuulla, paljonko minulle ylipäänsä myönnettäisiin lainaa. Pitäsikö asuntolainaneuvottelukin olla jo koettuna 40+ -vuotiaana..? :)

Näköalaravintola Lucy In The Sky Espoon Keilaniemessä tarjoaa hulppeat maisemat niin Espoon kuin Helsingin puolelle

Saatte lähitulevaisuudessa todennäköisesti lukea blogista fiiliksiäni minulle suositelluista asuinalueista, kun käyn niissä ”turisteilemassa”. Ehkä löydän pääkaupunkiseudulta lisää Lauttasaaren kaltaisia helmiä..? Espoonkin puolella on vielä paljon koluttavaa.

Mitä mieltä olette minulle suositelluista alueista? Löytyykö lukijoiden joukosta näiden seutujen asukkeja? Mikä on mielestänne parasta teidän asuinalueellanne?

Ja toki saa suositella muitakin pk-seudun alueita..! :)

Itse asiassa olisi kiva kuulla muuallakin kuin pääkaupunkialueella asuvien ajatuksia omasta seudustaan. Mistä tykkäätte eniten juuri teidän asuinalueella? Koetteko, että olette löytäneet ”just” sen teidän alueen? Mikä alueessa on parasta?

Kommentit (85)
 1. Muutin juuri Kalevasta Petsamoon, ja jos joskus vielä muutan,niin en missään nimessä tingi luonnonläheisyydestä! Käyn useamman kerran viikossa metsässä, joka alkaa lähes kotiovelta, ja Näsijärven rannoilla. Ja silti asun kävelyetäisyydellä keskustasta. Kruunuvuorenranta kuulostaa ihanalta, täytynee joskus käydä fiilistelemässä siellä. :)

  1. Mulla sama, luonnonläheisyydestä en tingi 👍 Asun vaikka pienessä asunnossa, ei mitään ongelmaa, mutta luonto ei saa olla kaukana

 2. Muutaman vuoden asuin Munkkivuoressa kunnes viime syksynä muutimme ns. kivenheiton päähän Etelä-Haagaan. Munkkivuori on tosiaan aika rauhallinen asuinalue ja itse olen tyytyväinen sen ostarin palveluihin. Luontoon ja merenrantaan on lyhyt matka. Nythän tuohon Munkkivuoreen on tulossa paljon uusia kerrostaloja. Suosikki lenkkeilyreittini kulkee Munkkiniemen rantoja pitkin tai sitten käyn kiertämässä Seurasaaren.

  Jos olisi enemmän varallisuutta niin tulisi asuttua varmaan Munkkiniemessä tai Kruununhaassa. Kruununhaassa asuin n. 4 kk määräaikaisen pätkän ja rauhallinen asuinalue lähellä keskustaa ja palveluita. Upeat vanhat talot. Ja siinäkin meri vieressä ja esim. Kulosaaressa oli kiva käydä lenkkeilemässä.

  1. Kiva kuulla kokemuksia eri kaupuginosista :)

   Mä kävin muuten tänä kesänä ekaa kertaa Seurasaaressa, aivan ihanaa lenkkeilymaastoa sielläkin…! Oli jännä nähdä ne Kekkosen rappuset, joista on joskus kuullut :) Aikamoinen rautaäijä sekin papparainen ollut kun vielä 7-kymppisenä loikkinut ylimmille askelmille..! Ei onnistuisi multa minään kymppisenä..! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *