Onni voi olla Suomi ja riisipiirakat

Ai että mä olen hyväntuulinen tänään, on ollut tosi kiva päivä! Ja vielä äsken sain niin iloisia uutisia että ne on pakko jakaa täälläkin vaikka eivät oikeastaan blogiin mitenkään liitykään..!

Koska hyviä uutisia ei koskaan ole liikaa ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko israelilaisen ystäväni Idanin, josta kerroin toissa talvena? Israelilaisen, joka on hulluna Suomeen ja jonka suurin haave on viimeiset kuusi vuotta ollut päästä opiskelemaan Suomeen.

Miehen unelma toteutuu vihdoin sillä nyt tärppäsi – Idan on päässyt opiskelemaan ensi lukuvuodeksi Helsingin yliopistoon!

Idan_IMG_3024

Ensi syksynä Idan pääsee taas syömään rakkaita karjalanpiirakoitaan ja puhumaan suomea ihan oikeesti...! :D

Ihan mahtavaa! Miten voikin tulla niin iloiseksi toisen puolesta. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutustuimme Couchsurfingin kautta kesällä 2013 kun houstasin Idania Ahvenanmaalla ja yhteys on säilynyt siitä saakka. Joidenkin Couchsurfing-tyyppien kanssa sitä vain kemiat kolahtaa ja ystävyys säilyy luonnostaan.

Idan on käynyt Suomessa viimeksi talvella 2014 jolloin kerroin hänen Tampere-päivästään blogissa. Vein miehen mm. Pyynikin näkötornin legendaariseen munkkikahvilaan ja tietysti maistamaan mustaa makkaraa Kauppahalliin. Päivä päättyi ultimaattiseen Suomitalvikokemukseen: avantouintiin. Uskalsihan kaveri lopulta pulahtaa veteen vaikka pikkuisen Israelin miestä jännitti…! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me suomalaiset olemme vaatimattomia kotimaamme suhteen ja ajaudumme usein jopa vähättelemään maatamme (itse en ole pekkaa parempi, jatkuvasti huokailen tylsän kaupunkiarkkitehtuurimme epäesteettisyyttä), siksi on hyvä välillä nostaa esiin toisenlaisia tunnelmia vieraiden näkökulmasta. Suomeen voi tosiaan rakastua ja joku voi kokea ”kylmän ja harmaan Härmämme” maailman parhaana maana! :) Amerikkalainen ystäväni Sheila muuten kuuluu myös Suomi-faneihin. ”Astiankuivauskaapit, ah, parhaita keksintöjä koskaan..!” ^_^

Ei muuta kuin tervetuloa Suomeen, Idan! :) Ensi talvena avanto varmasti sujuu jo kuin vanhalta konkarilta ;)

P.S. Jaoin uutisen Idanin luvalla :)

Kommentit (35)
  1. Minäkin haluaisin opiskelemaan Suomeen, en vain jaksa pääsykokeita. :D Mutta kiva juttu.

    Ot. kannattaakohan koko puuteri heittää pois, jos on havainnut puuterin päällä säilytetyssä meikkisienessä hometta?

    1. Homeen ei kai lähtökohtaisesti pitäisi pystyä elämään vedettömässä tilassa eli puuterissa, eli tuntuisi epätodennäköiseltä että home olisi levinnyt puuteriin, mutta toisaalta en ole varma haluaisinko ottaa tsäänssejä.

  2. Wau, hienoa! Terveisia vaan Idanille taalta kotimaastaan. Luin myos vanhasta postauksestasi tuon savutonnikalavinkin. Aika ovelaa. Kukahan tuon on keksinyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *