Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onnettomat kynnet

Tämä kuva on historiaa. Kynteni ovat olleet viimeiset puoli vuotta kaukana näistä tunnelmista.

Sannin kynnet mallia maaliskuu 2012. Nyyh. :´-(

Kynsieni kunto on huonontunut asteittain oikeastaan koko viime vuoden. Ensin keskisormen kynnet alkoivat lohkeilla niin, että ne eivät enää kasva milliä pidemmiksi. Kynnen pää murenee kokonaan. Sitten muutkin kynnet alkoivat liuskoittua. Kynnet ovat edelleen aika vahvat, ts. paksut, mutta erittäin kuivat ja hauraat.

Geelivahvisteiden jälkeen sain väliaikaisen haurastumisen kuntoon kynsiöljykuurilla ja OPIn Nail Envy Original -hoitolakalla. En enää. Öljy ei tässä enää auta, eikä Nail Envynkään käytöllä ole mitään vaikutusta. :(

Päätin sitten ottaa ravintolisät kokeiluun. Konsultoin Charming Nailsia, joka suositteli minulle Bioteekin TehoPii & Kalkki+D:tä. CN oli itse huomannut ravintolisän vaikutuksen kynsissään n. kolmessa kuukaudessa. Itse olen nyt popsinut TehoPiitä helmikuun puolesta välistä saakka, eli on vielä liian varhaista nähdä auttavatko tabletit ongelmaan. Toivottavasti!

Vaihdoin myös Original Nail Envyn Dry & Brittle -versioon. Jos vaikka sekin voisi jotenkin auttaa. Dry & Brittlen koostumus ei ole yhtä paksu kuin Originalin eikä näin ollen tunnu yhtä suojaavalta, ja koen ettei se pysykään kynsillä yhtä hyvin kuin Original. Mutta kaikkea on nyt kokeiltava.

[tähän väliin piti tulla kuva mun vaivalla viilaamista kynsistä – yritin siis oikeasti saada ne kerrankin tasamittaisiksi ja edes jotenkin sievän muotoisiksi, mutta kuvat olivat joutuneet vahingossa läppärin roskakoriin jonka Mr. Karkkipäivä tyhjensi sillä välin kun poistuin hetkeksi koneelta…! :P]

Olen ollut viimeiset pari kuukautta melkeinpä kokonaan ilman lakkaa. Katson alakuloisena kynsilakkojani. Siellä ne seisovat värikkäänä armeijana odottamassa että voivat taas piristää olemustani. Vaikea kuvailla miten oudolta tuntuu olla ilman lakkaa. Kynteni ovat olleet lakattuina käytännössä non-stop viimeiset 18 vuotta, lukuunottamatta yhtä lyhyttä periodia jolloin kynteni olivat samalla lailla huonossa kunnossa kuin nyt.

Lakattomana ja lyhytkyntisenä tuntuu siltä, että tärkeä osa persoonallisuuttani puuttuu.

Mutta….

…sehän ei kuitenkaan estänyt minua hankkimasta kolmea uutta Depend-lakkaa ”Osta 3, maksa 2” -tarjouksesta. :) Sairastuneet kynnet tai ei, aina on tilaa violeteille lakoille! Etenkin edullisille Depsuille.

Lempparini on keskimmäinen sävy, ihastuttavan lempeä vaalea sinivioletti # 299. Kuuluu Dependin kevään värikokoelmaan.

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa. Tämän lähemmäs tasapituisuutta en kyennyt viilani kanssa pääsemään. En vain pystynyt nirhaamaan niitä muutamia kynsiä jotka olivat edes vähän pidemmät.

Lakka on luonnossa hieman violetimpi kuin kuvissa.

Loppuun vielä muutama kuva ”hyviltä ajoilta….” Voi, milloin pääsen taas pelottelemaan ihmisiä sapeleillani? :-´(

Vuosi sitten kynnet olivat vielä näin ”elävät”. Snowcrystal # 460 Pink Coral.

Depend # 196

OPI Parlez-vous OPI.

Onko kellään jakaa hyviä vinkkejä etenkin ravintolisistä joilla voisin saada kynteni taas kuntoon? Uskon, että jostain vitamiinin puutteesta tässä täytyy olla kysymys. Toisaalta olen myös ollut aikamoisessa stressissä, mikä oli syynä edelliseen vuosien takaiseen ”kynsikatoon”. Siihen eivät tietenkään napit auta.

* * *

P.S. Kiitos runsaasta osallistumisestanne ”köyhyys”-keskusteluun! Pariin sataan kommenttiin vastaaminen on mahdotonta, mutta kaikki olen luonnollisestikin lukenut ja monet niistä ovat kirvoittaneet lisää keskustelua täällä kotona. Haluaisin muuten vielä korostaa, vaikka suurin osa lukijoista varmasti tämän ymmärsikin, että kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut ihmetellä mistä kukin rahansa elämäntyyliinsä saa. Se ei ole olennaista. Jokainen saa tehdä tuloillaan ihan mitä haluaa, se on mielestäni itsestäänselvää. En tuomitse heitä jotka laittavat rahansa mieluummin kenkiin kuin asuntolainaan, nämä ovat jokaisen henkilökohtaisia valintoja eikä yksi valinta ole toista parempi.

Postauksen tarkoituksena oli herättää keskustelua blogien kulutusta ihannoivista arvoista, ja kertoa ”toisenlainen” tarina. Näin minä elän. Ja kuten kommenteista saattoi lukea, niin elää moni muukin. Tällaisesta elämäntyylistä vain ei juurikaan kirjoitella blogeja, ja siksi halusin tuoda esiin tällaisenkin näkökulman vallalla olevan shoppailuihanteen keskelle.

Kommentit (121)

 1. Mohn

  Huh, olipahan urakka kahlata kaikki kommentit lävitse. Pakko sanoa, että hei hankkikaa ihmiset elämä!! Suurin osa kommenteista oli toki asiallisia mutta hämmästyttävän paljon oli noita täysin turhia kauhisteluviestejä.

  Toinen asia mikä kiinnitti huomiota olivat nuo karppauksen suhteen valistajat (besserwisserit). Ottaisivat ensin itse selvää mitä kaikkea karppaukseen liittyy ja miten laaja käsite se ylipäätään on ennen kuin lähtevät ojentamaan toisia!

  Surullisen naurettavaa mielestäni.

  Sitten kynsiin. Kirjoitin tännekin johonkin kommenttiin jossain välissä talvea, että minunkin kynteni olivat alkaneet liuskottumaan ja lohkeilemaan. Sitten ihan huvikseni tuossa jokunen kuukausi sitten hankin Trindin Nail Repairin ja Nail Balsamin. Lisäksi olen syönyt talven ajan jotain vahvaa B-vitamiinivalmistetta (siinäkin on biotiinia mutta ihan normi määrä), vahvaa D-vitamiinivalmistetta, C-vitamiinia ja kalkkia ja vielä lisäksi jotain multivitamiinia. Jälkimmäisen tarpeellisuudesta en tiedä mutta olenpahan napsinut.

  Mielestäni kynteni ovat hyötyneet selkeästi noista. Tai en ainakaan keksi mikä muu voisi selittää kynsien huomattavan vahvistumisen sekä liuskoittumisen ja lohkeilun loppumisen. Viime aikoina kynsiäni on usein luultu rakennekynsiksi ja ihmetelty miten vahvat ne ovat.

  Trindin Nail Balsam on mielestäni aivan ihana, uskon sen todella auttaneen kynsieni kosteuttamisessa, jonka uskon olleen ihan oleellisen tärkeä juttu liuskottumisen ja lohkeilun estäjänä. Nail Repairia olen käyttänyt aluslakkana mutta en lakkaa kynsiäni päivittäin (alussa lakkasin sen suositellun parin viikon ajan, jonka aikana Nail Repairia pitäisi joka päivä laittaa uudestaan).

 2. Nunnuka

  Hei…ja tämmöisen löysin, varmasti kokeilemisen arvoinen!
  http://www.iherb.com/Neocell-Super-Collagen-Type-1-3-7-oz-198-g/6074

 3. S

  nätimmät noi sun kynnet on lyhyinä kun tollasina maxi-pitusina, paaaljon siistimmät:)

 4. lollero

  Sun kynnet on paljon kivemmat lyhyempinä(: varsinkin kun lakkaat ne noin kirkailla väreillä! vaikka edellinenkin niin sanoin mut haluun vakuuttaa sua:D:D

 5. Maria

  Mun kuiviin ja liuskottuviin kynsiin parhaiten on toiminut tämä:
  http://eleven.se/micro-cell-2000-nail-vital-nagelforstarkare-4251.html

  Tätä voi myös käyttää alus- ja päällyslakkana ja sen ansiosta huonoimmatkin kynsilakat kestävät mulla lohkeilematta paljon pidempään.

  Tietysti ravinto, aurinko ja stressi vaikuttaa kynsien kasvuun, mutta toi on kyllä hyvä pikaratkaisu. :)

 6. pepppp

  Hei! voisitkos tehdä postausta siitä, mitä kynsillesi kuuluu nykyään? :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.