Onnettomat kynnet

Tämä kuva on historiaa. Kynteni ovat olleet viimeiset puoli vuotta kaukana näistä tunnelmista.

Sannin kynnet mallia maaliskuu 2012. Nyyh. :´-(

Kynsieni kunto on huonontunut asteittain oikeastaan koko viime vuoden. Ensin keskisormen kynnet alkoivat lohkeilla niin, että ne eivät enää kasva milliä pidemmiksi. Kynnen pää murenee kokonaan. Sitten muutkin kynnet alkoivat liuskoittua. Kynnet ovat edelleen aika vahvat, ts. paksut, mutta erittäin kuivat ja hauraat.

Geelivahvisteiden jälkeen sain väliaikaisen haurastumisen kuntoon kynsiöljykuurilla ja OPIn Nail Envy Original -hoitolakalla. En enää. Öljy ei tässä enää auta, eikä Nail Envynkään käytöllä ole mitään vaikutusta. :(

Päätin sitten ottaa ravintolisät kokeiluun. Konsultoin Charming Nailsia, joka suositteli minulle Bioteekin TehoPii & Kalkki+D:tä. CN oli itse huomannut ravintolisän vaikutuksen kynsissään n. kolmessa kuukaudessa. Itse olen nyt popsinut TehoPiitä helmikuun puolesta välistä saakka, eli on vielä liian varhaista nähdä auttavatko tabletit ongelmaan. Toivottavasti!

Vaihdoin myös Original Nail Envyn Dry & Brittle -versioon. Jos vaikka sekin voisi jotenkin auttaa. Dry & Brittlen koostumus ei ole yhtä paksu kuin Originalin eikä näin ollen tunnu yhtä suojaavalta, ja koen ettei se pysykään kynsillä yhtä hyvin kuin Original. Mutta kaikkea on nyt kokeiltava.

[tähän väliin piti tulla kuva mun vaivalla viilaamista kynsistä – yritin siis oikeasti saada ne kerrankin tasamittaisiksi ja edes jotenkin sievän muotoisiksi, mutta kuvat olivat joutuneet vahingossa läppärin roskakoriin jonka Mr. Karkkipäivä tyhjensi sillä välin kun poistuin hetkeksi koneelta…! :P]

Olen ollut viimeiset pari kuukautta melkeinpä kokonaan ilman lakkaa. Katson alakuloisena kynsilakkojani. Siellä ne seisovat värikkäänä armeijana odottamassa että voivat taas piristää olemustani. Vaikea kuvailla miten oudolta tuntuu olla ilman lakkaa. Kynteni ovat olleet lakattuina käytännössä non-stop viimeiset 18 vuotta, lukuunottamatta yhtä lyhyttä periodia jolloin kynteni olivat samalla lailla huonossa kunnossa kuin nyt.

Lakattomana ja lyhytkyntisenä tuntuu siltä, että tärkeä osa persoonallisuuttani puuttuu.

Mutta….

…sehän ei kuitenkaan estänyt minua hankkimasta kolmea uutta Depend-lakkaa ”Osta 3, maksa 2” -tarjouksesta. :) Sairastuneet kynnet tai ei, aina on tilaa violeteille lakoille! Etenkin edullisille Depsuille.

Lempparini on keskimmäinen sävy, ihastuttavan lempeä vaalea sinivioletti # 299. Kuuluu Dependin kevään värikokoelmaan.

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa. Tämän lähemmäs tasapituisuutta en kyennyt viilani kanssa pääsemään. En vain pystynyt nirhaamaan niitä muutamia kynsiä jotka olivat edes vähän pidemmät.

Lakka on luonnossa hieman violetimpi kuin kuvissa.

Loppuun vielä muutama kuva ”hyviltä ajoilta….” Voi, milloin pääsen taas pelottelemaan ihmisiä sapeleillani? :-´(

Vuosi sitten kynnet olivat vielä näin ”elävät”. Snowcrystal # 460 Pink Coral.

Depend # 196

OPI Parlez-vous OPI.

Onko kellään jakaa hyviä vinkkejä etenkin ravintolisistä joilla voisin saada kynteni taas kuntoon? Uskon, että jostain vitamiinin puutteesta tässä täytyy olla kysymys. Toisaalta olen myös ollut aikamoisessa stressissä, mikä oli syynä edelliseen vuosien takaiseen ”kynsikatoon”. Siihen eivät tietenkään napit auta.

* * *

P.S. Kiitos runsaasta osallistumisestanne ”köyhyys”-keskusteluun! Pariin sataan kommenttiin vastaaminen on mahdotonta, mutta kaikki olen luonnollisestikin lukenut ja monet niistä ovat kirvoittaneet lisää keskustelua täällä kotona. Haluaisin muuten vielä korostaa, vaikka suurin osa lukijoista varmasti tämän ymmärsikin, että kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut ihmetellä mistä kukin rahansa elämäntyyliinsä saa. Se ei ole olennaista. Jokainen saa tehdä tuloillaan ihan mitä haluaa, se on mielestäni itsestäänselvää. En tuomitse heitä jotka laittavat rahansa mieluummin kenkiin kuin asuntolainaan, nämä ovat jokaisen henkilökohtaisia valintoja eikä yksi valinta ole toista parempi.

Postauksen tarkoituksena oli herättää keskustelua blogien kulutusta ihannoivista arvoista, ja kertoa ”toisenlainen” tarina. Näin minä elän. Ja kuten kommenteista saattoi lukea, niin elää moni muukin. Tällaisesta elämäntyylistä vain ei juurikaan kirjoitella blogeja, ja siksi halusin tuoda esiin tällaisenkin näkökulman vallalla olevan shoppailuihanteen keskelle.

Kommentit (121)
 1. Oletko kokeillut biotiinin syöntiä? Biotiinilla on saatu jonkin verran hyviä hoitotuloksia tuollaisissa tilanteissa. Ainoa ongelmahan tässä on se, että ihmisille tarkoitetut valmisteet, evät sisällä sitä riittävästi. Eläinlääkkeiden puolella sopivia tuotteita on enemmän. Aluksi voisit kokeilla kuitenkin jotain monivitamiinivalmistetta (lonkalta heittäen Berex/Multitabs taitavat sisältää), joka sisältäisi biotiinia :)

  Toivottavasti saat kynnet kuntoon :)

  1. Olen syönyt purkin biotiinia (eläimille! ;)) joskus muinoin hiusten takia, mutta en huomannut vaikutusta. Tosin silloin tarkkailinkin hiuksia ja kynnet olivat hyvässä kunnossa, joten nyt voisi tietysti olla eri mahkut nähdä tuloksia.

   1. Kannattaa kuitenkin varmaan kokeilla, joskos sillä olisi vaikutusta. Hyvällä tuurilla on, huonomalla ei, mutta niinhän se on monessa muussakin asiassa :)
    Mä tykkään kyllä sun kynsistä lyhyinäkin :)

 2. Voi kyllä sun kyntesi ovat kauniit lyhyinäkin, kun olet lakannut ne noin kauniisti. Ymmärrän kyllä surusi, koska Sannille kuuluu takaisin Sannin entiset kynnet =)
  Koska kyntesi eivät ole koskaan olleet noin huonossa kunnossa, voisiko karppaamisella olla osuutta?

  1. Joku muukin on ehdottanut karppausta syyksi, mutta en keksi miten hiilihydraatit vaikuttaisivat kynsiin…? Luulen ettei VHH-ruokavalio voi vaikuttaa kynsiin ainakaan negatiivisesti. Ravintoarvollisesti syön nyt paljon ravinteikkaampaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin ennen.

   1. Mulla kynnet taas on vahvistunu ja alkaneet kasvaa nopeemmin kun oon karpannut. Ainakin kaalien syömisen oon todennu olevan aikamoisen tehokasta kynsille. Esim valkokaalissahan on paljon kalkkia yms.Toivottavasti saat nuo kyntesi parempaan kuntoon. :) Ainiin ja kauniit ne on lyhyetkin kynnet, siis mun mielestä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *