Onnen äärellä pohjoisessa

En tiedä montaakaan toista asiaa joka toisi minulle yhtä paljon onnen tunteita kuin luonto. Valitettavasti edes kosmetiikka ei tule lähellekään. Ei se taida ehkä edes olla valitettavaa, kosmetiikka tuo ihan toisenlaista iloa jolle on myös oma paikkansa elämässä.

Mutta luonto. Siitä saa sellaista alkukantaista energiaa, tyyneyttä, iloa ja rauhaa että toivoisi jokaisen silloin tällöin pääsevän latautumaan tällaisten tunteiden äärelle. Vietin myös melkein kolme kokonaista päivää ilman elektroniikkaa. Sekin rentoutti valtavasti.

Olin ei-kiipeilevänä jäsenenä mukana jääkiipeilevän kaveriporukan viikonloppuretkellä Posion Korouomalla.  Muiden hakatessa jäätä minä kävelin kilometreittäin hiljaisen metsän keskellä. Nautin joka askeleesta ja yksinäisyydestä, mahdollisuudesta vaipua omaan meditatiiviseen rauhaan.

Iltaisin kuuntelin kodassa kiipeilijöiden tarinoita. En voinut osallistua mutta kuuntelin ja opin toisten maailmasta sitäkin mieluummin. Kuinka monta kp:tä jollakin seinällä voi mennä. Paljonko ruuvit, jatkot ja hakut maksavat. Missä on Suomen hienoimmat jääputoukset. En tullut mukaan tänä viikonloppuna jutellakseni tai ollakseni paljon äänessä.

Nukahdin aikaisin kaminan pöhisevään lämpöön, raikkaan ulkoilun miellyttävästi väsyttämänä. Heräsin varhain muiden vielä nukkuessa, venyttäen hetkeä pujahtaa kodan lämmöstä ulos pakkaseen wc-reissulle. Luin aamun hämärässä himmeän otsalamppuni valossa Daphne-purjeveneen matkoista Välimerellä. Kontrasti talviseen Suomeen. Kummatkin ihania omalla tavallaan.

KorouomaKorouoma piippukotaKorouoma MammuttiJääkiipeilyJääkiipeilyKorouomaKorouoma piippukotaKorouoma piippukotaKorouomaKorouoma poroTalviKorouoma_paiva1lumikenkäily

Rakkaat Meindl-buutsini viettävät tänä vuonna 10-vuotissynttäreitä. <3

Korouoma

Ystävien noustessa maanantai-iltana etelään vievään junaan minä sain jäädä vielä Lappiin.

Siitä lisää pian.

Viikonlopun aikana käytetty kosmetiikka:

Huulirasva

Hammastahna

Silmänympärysvoide

Savetit

Ei, en pessyt edes kasvoja vaikka mukana oli puhdistusliinoja. En jaksanut :)

 

Kommentit (27)
  1. Mä NIIN ymmärrän…

  2. Jos tuolla ei sielu lepää, niin missä sitten. Aivan hengästyttävän upea paikka!

    1. Todellakin. Koivukönkään suuntaan menevä reitti oli kauneimpia retkeilyreittejä mitä olen koskaan kulkenut, erityistunnelma tuli tietysti vielä alueen talviasusta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *