Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onnellisuudesta

Anteeksi jo valmiiksi tästä ”ällöpostauksesta”, tiedän että monet eivät jaksa näitä ”Vitsi kun on niin ihanaa!” -lirkutuksia. Minusta on tämän reissun aikana ikävä kyllä tullut sellainen Facebook-statusterroristikin joka oksettaa kavereita siirappisilla ”Ihana aamu tänään, kattokaa tätä auringonnousua” -päivityksillä.

Olen kovin pahoillani.

Tai en kuitenkaan. ^_^

Sifnos. Kadut, tavernat, näköalakahvilat uima-altailla – yksin minun.

En voi korostaa tarpeeksi miten upeaa on matkustaa Kreikassa juuri syksyllä.

Se tunne kun voi nauttia kaikesta kauneudesta rauhassa… Vanhojen, historiallisten kylien kujat ovat edessäni juuri sellaisina kuin ne olivat 100 vuotta sitten, ilman ainuttakaan rantapyyhemyymälää tai postikorttitelinettä. Tietysti vilkkauden ja turismin aste vaihtelee kovastikin eri saarten välillä, mutta pakettimatkattomilla saarilla voi olla varma siitä, että tähän aikaan vuodesta törmää vain satunnaisiin omatoimireissaajiin.

Viime syksyn postausten kommenteissa (Rhodos…) sain kuittailua siitä, että ”Kylläpä sitä nyt ollaan niin travelleria” kun kerroin, etten pahemmin lämpene suomenkielisiä fraaseja huuteleville ravintoloiden sisäänheittäjille tai matkamuistokrääsän täyttämille basaarikujille. En nosta itseäni millään lailla charter-turistin yläpuolelle, mutta en myöskään näe siinä mitään pahaa tai ylimielistä, että itse nautin matkakohteestani vähemmässä ”tjäreborg”tungoksessa. Ei kumpikaan tapa ole toistaan parempi. Ne ovat vain erilaisia tapoja.

SifnosKollaasi2

Koen ihan mieletöntä onnea, kun…

Katson kallion reunalta ympärillä levittäytyvää meren sineä.

Kävelen hiekkaista polkua vuoren rinteellä ja tunnen lämpimässä ilmassa villin timjamin tuoksun.

Nousen loputtomia portaita vanhan kylän sokkeloissa ja päädyn kirkkoidyllin bougainvilleaa kukkivaan pihaan.

Saan eteeni annoksen täydellisesti maustettua tsatsikia ja paikallista maalaisjuustoa.

Sifnos_kollaasi

Näen värejä – vihreän oven, keltaiset ikkunankarmit, violetin aidan, sen syvänsinisen kirkon kupolin…

Saavutan korkealla kukkulan laella seisovan vanhan tuulimyllyn.

Pysähdyn ja kuulen vain hiljaisuuden.

Onnellisuudesta_Aamulla29092013

Joka-aamuinen kahvirituaalikin tekee onnelliseksi. En ensin ihastunut ostamaani kreikkalaiseen pikakahviin, mutta nyt olemme oikein hyvät ystävät ja odotan jo illalla että tulisi aamu ja pääsen nauttimaan kuuman kupillisen auringon noustessa.

(Kyllä. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, olen joka aamu herännyt ennen auringonnousua. Joka ikinen aamu.)

Tänä aamuna olen erityisen onnellinen höyrytetystä parsakaalista. En ole syönyt parsakaalia koko matkan aikana (se ei kuulu Kreikassa yleisimpiin vihanneksiin eikä niitä ole joka kaupassa) ja tänään valmistin siitä päivän eväät. Parsakaali ja hyvää oliiviöljyä – mitään muuta se ei kaipaa.

Ja kyllä. Minulla on melkein joka päivä päällä tuo keltainen toppi. :) Minulla on muitakin paitoja mutta tuo keltainen väri tekee minut iloiseksi. Ensimmäinen keltainen vaatteeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt joku varmasti huokaa että ”Hei älä enää viitsi..!” mutta pakko lisätä vielä tämä: minut tekee onnelliseksi myös aamujumppa – mukavuusalueeni ulkopuolelle meneminen. Ette tiedä miten vastenmielistä jumppa minulle on, liikuntahan on jotain johon minun pitää käytännössä pakottaa itseni. (–> Minä ja liikunta.) Mutta kun siitä tulee niin hyvä olo..! Aloittaminen on joka aamu yhtä vaikeaa, mutta jälkifiilis palkitsee aina. Puhumattakaan tulevaisuuden investoinnista.

.

Haluatteko tekin olla vähän siirappisia? :) Mikä teidät tekee tänään onnellisiksi?

Kommentit (47)

 1. Miaminttu

  Eikä, ÄLÄ lopeta :) On ihanaa nähdä noita kuvia ja päästä fiilistelyyn mukaan kauniisti kirjoitetun tekstin avulla! Elän hyvin vahvasti muiden tunteita ja on ihana ”kanssamatkailla” näitä postauksia lukiessa. Ja mikä onkaan parempaa kuin saada tuntea toisen ihmisen onni! Tänäkin maanantaina voisin tuntea iholla tämän kivitalon jäätävän kylmyyden ja nähdä tylsän harmauden ikkunasta ulos katsoessani, mutta noiden sijaan tunnen auringon lämmön ihollani, ja näen sen paisteen kimpoilevan takaisin turkoosista merestä. KIITOS siitä, ja lisää näitä ;)

  • Sanni

   Voi että miten kiva kuulla! :) Kiitos Miaminttu!

   Lähetän vähän auringonsäteitä sinne kivitalon sisuksiin..! ^_^ Jos en muuten niin ajatuksen tasolla!

 2. Etusormi

  Ihan täällä tippa linssissä luen tätä :). Tuo onnellisuus ja hyvä mieli tihkuu tänne asti ja saa hyvälle mielelle. Tuntuu ihan kuin voisin itsekin nähdä ne kaikki värit, haistaa mahtavat tuoksut ja tuntea lämmön. Kirjoitat niin hyvin ja aidosti sydämestä, että se lämmittää.

  Itselle onnea tuo juuri nyt tämä hetki. Sain lukea tämän rauhassa, hyvää musiikkia kuunnellen vauvan nukkuessa. Onnea tuo myös vauvan kasvaminen päivä päivältä enemmän ihmiseksi. Alku aina hankalaa, niinhän sitä sanotaan. Onneksi nyt jo ”jutellaan” ja nauretaan yhdessä. Onneksi, äiti taisi muuten olla jo laitoshoidon kynnyksellä B).

 3. Pihla

  Tänään minut teki onnelliseksi se, että herätessäni näin oman rakkaani, joka teki minulle aamiaista ja antoi minun jäädä nukkumaan :) suukotteli ja halaili, voiko olla ihanampaa.. sekä oppilaani kiitokset hyvin vedetystä joogatunnista. Se, että voin auttaa muita fyysisesti ja henkisesti on minulle tärkeää, koska tiedän tekeväni jotain merkityksellistä.

  • Sanni

   Aaww :) Ihana päivä!

   Se, että voin auttaa muita fyysisesti ja henkisesti on minulle tärkeää, koska tiedän tekeväni jotain merkityksellistä.

   *tykkää*

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.