Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onnea on…

Ensimmäiset omat lehtikaalisipsit.

Ensimmaiset_omat_lehtikaalisipsit

Niin kauniita. <3 Täydellisen rapea koostumus. Olen ylpeä niistä :) Lydia, jäit toiseksi.

Kuivaus1

Tämä päivä on ollut omistettu kuivausoperaatiolle. Aamu alkoi ryöppäyksellä, kuorinnalla ja pilkkomisella.

Oli aika ottaa joululahjaksi saatu kasvikuivuri vihdoin käyttöön. :) Vinkin kuivurin hankintaan sain muinoin teiltä lukijoiltani. :)

Kuivaus4

Kuivaus3

Kuivaus2

Vietämme vappua vaelluksen merkeissä. Kuivurissa valmistuu retkievästä.

Kuivaus5

Siellä se edelleen pöhisee eteisen lattialla. Lehtikaalit valmistuivat ensimmäisinä mutta lopuilla kasviksilla menee varmaan puolille öin. Aikaavievää hommaahan tämä on – mutta toivottavasti myös palkitsevaa.

Aika omituinen postausaihe mutta näissä tunnelmissa tänään. :)

Odotan erityisesti punajuurilastujen koostumusta… ^_^

Kommentit (9)

 1. Hosuli

  Kerro ihmeessä lisää kuivurihommista, kun kokemukset karttuvat! Olen harkinnut sellaisen ostamista pitkään, mutta laadukkaat laitteet vaikuttavat olevan hirmu kalliita.

  • Sanni

   Tuo OBH Nordican kuivuri ei ikävä kyllä ainakaan vaikuta tehokkaalta :/ 90% kasviksista oli puoleenyöhön mennessä edelleen kosteita. Laitoin kellon soimaan 03.00 tarkistaakseni tilanteen. Edelleen kosteita. Tässä vaiheessa laite oli ollut päällä jo 12 tuntia, kuivurin ohjeissa lukee että mm. tomaatit ja porkkanat kuivuvat noin 8 tunnissa (pisin kuivumisaika minkä laite mainitsee). Laitoin kojeen pois päältä kun en tiedä kuinka kauan sitä edes saa pitää päällä putkeen, ja se oli jo aika kuumankin tuntuinen. Laitoin herättyäni takaisin päälle. Tomaatit siirsin jo uuuniin.

   • Katje

    Samaisella laitteella toissakesana kuivattiin sienia ja mustikoita. Mustikoissa meni tooosi kauan, varmaan lahemmas vuorokausi jos oikein muistan. Myos, uskoisin jos laitteen laittaa ihan tayteen, siina myos kestaa enemman.. Kuvasta myos huomasin, etta siivuttaisiin kaikki vielakin pienemmiksi, todella ohuiksi renkaiksi sipulit ja porkkanan ohuen ohuiksi kiekoiksi.
    Toivottavasti onnistui loppujen lopuksi :)

    • Sanni

     Kiitos vinkeistä! :) 15 tuntiahan siinä meni, eikä kaikki sipulit olleet vielä silloinkaan kuivia mutta luovutin. Tulos oli kyllä mitä mainioin – kasvikset maistuivat törkeän hyviltä! Etenkin kesäkurpitsan, paprikan ja tomaatin maku yllätti, seuraavaksi lataan koko masiinan täyteen kesäkurppaa niin saan hyvät sipsit! Tomaatti kuivunee paremmin ja vähemmällä vaivalla uunissa.

 2. Eeppi

  Karkkipäivä on just näiden juttujen takia täydellinen. Niin inhimillinen ja maanläheinen :) kiitos Sanni, että jaksat kirjoittaa viikosta ja vuodesta toiseen, olet pelastanut monta surkeaa aamua.

  • Sanni

   Voi kiitos Eeppi <3 Tää täällä odottelee että punajuurilastut valmistuis edes vapuksi… ^_^

 3. Namskis

  Lehtikaalisipsit <3 itse olen tehnyt niitä uunissa, ensin laittanut hyvin vähän oliiviöljyä sekä mustapippuria! Tietysti uunissa on se riski että ne palavat siellä helposti, niinkuin kävi ensimmäiselle satsilleni! :D

 4. Tiia

  No ohhoh. Onneksi en ole ainakaan ko laitteeeen sijoittanut… Tuliko niistä ikinä kunnolla kuivia? Lehtikaalisipsejä sen sijaan olen tehnyt itsekin uunissa. Ihan jopa niistä ”surullisen kuuluisista”, itse kasvattamistani lehtikaaleista:D Ovat kyllä hyviä!

  Viime aikoina olen bongannut lehtikaalia kyllä ihan jopa CityMarketin vihannestiskiltä. Ostin silti kyllä kaksi pussia siemeniä täksi kevääksi, kun täällä ”uudessakin” kämpässä on jonkin verran pihaa.
  Ajattelin tosin tänä vuonna nähdä paljon vähemmän vaivaa ja kylvää siemenet suoraan ulos (paketissa sanotaan, että niin voi tehdä). Ja herran haltuun! Kasvavat, jos ovat kasvaakseen. Parhaimmillaan lehtikaalit ovat kuitenkin vasta ensimmäisten pakkasten jälkeen, joten miksi ”holhota” taimia sisällä viikkotolkulla.

  Hauskaa vaellusta!

  • Sanni

   Tuliko niistä ikinä kunnolla kuivia?

   15 tunnin kuivatuksen jälkeen kutakuinkin kyllä. Minusta tuntuu ettei nuo OBH:n kuivurin tasotkaan mene ihan tiiviisti päällekkäin eli sieltä varmaan karkaa lämpöä…

   Joo, olen itsekin viime aikoina löytänyt lehtikaalia tiheämmin kuin ennen. Hyvä kaupat! :)

   Onnea sinun kaaleille! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.